ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Αυγούστου 2017
Σελ. /28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Αγαπητού), που σήμερα συμπληρώνονται 31 χρόνια από το θάνατό του, και ΑΘΗΝΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Σπίθας), που «έφυγε» από τη ζωή πριν από έξι μήνες, και οι δύο από την Ξάνθη, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, προσφέρω 1.000 ευρώ στην ΤΟ Καβάλας.

Η κόρη τους Φεβρωνία Ζαχαροπούλου

***

ΦΩΤΟ

Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΒΑΣΙΛΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Μαυρέλι 1918 - 2/7/2017) έζησε στη Δεσκάτη. Δοκιμάστηκε σκληρά αλλά αντιμετώπισε με αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια την πολυκύμαντη ζωή της. Ασχολήθηκε με τη γεωργία. Με τον πρώτο σύζυγο Ν. Κ. Τσιάκαλο (1912 - 1949 ΔΣΕ), με 3 παιδιά, συμμετείχε στην ΕΑΜική Αντίσταση, κυνηγήθηκε και για τη δράση του άνδρα της, φυλακίστηκε το 1947, εξορίστηκε στο Τρίκερι το 1949.

Με το δεύτερο σύζυγο, Κ. Ι .Καραγιάννη (1914 - 1977) - που είχε ήδη 6 παιδιά - απέκτησαν άλλα 2. Αντεξε παλικαρίσια τα πολλά σκληρά χτυπήματα της μακρόχρονης ζωής, στάθηκε ολόρθη, μια από τις ανώνυμες καθημερινές ηρωίδες του λαού μας διαχρονικά, με πίστη στις ιδέες που ασπάστηκε.

Τα παιδιά της Μαίρη, Τασία και Αγγελος, στη μνήμη της, προσφέρουν στην ΚΟ Δεσκάτης του ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 91 χρόνων, μας «έφυγε», στις 2 Ιούλη, η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ (Φόνη) ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ (φωτ.), το γένος Ευθυμίου.

ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Γεννήθηκε στο Λεοντάρι Καρδίτσας σε αγωνιστική οικογένεια. Μην αντέχοντας το άγριο κυνηγητό των καθαρμάτων του μοναρχοφασιστικού μεταβαρκιζιανού καθεστώτος, εντάσσεται με τον αδελφό της Νίκο στον ΔΣΕ. Ο Νίκος στο συγκρότημα Γράμμου - Βίτσι και η Περσεφόνη στη Θεσσαλία, στο ιππικό του Γαζή. Ελαβε μέρος σε όλες τις μάχες της μονάδας της μέχρι την άνοιξη του '49, οπότε τραυματίστηκε έξω από τα Τρίκαλα. Συλλαμβάνεται, καταδικάζεται και κλείνεται στις φυλακές Αβέρωφ.

Σήμερα, 6 Αυγούστου, τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνό της.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ (φωτ.) καταγόταν από το Φύλλο Καρδίτσας.

Αγωνιστής της ΕΑΜικής μας Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, υπηρέτησε στο ιππικό του Γαζή. Ευτύχησε θάνατον στο κρεβάτι του προ 17ετίας.

Στη μνήμη τους, ο σύζυγος και αδελφός Βαγγέλης και τα παιδιά του Κώστας - Βούλα προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για οικονομική ενίσχυση.

Επίσης, στη μνήμη της μαχήτριας του ΔΣΕ Περσεφόνης Ζαφειρίου, σύντροφοι και φίλοι από τις ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου προσφέρουν στο ΚΚΕ 80 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΑΥΓΗΤΙΔΗ του Κοσμά, που «έφυγε» από τη ζωή πρόσφατα (5 Ιούλη), η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα 100 χρόνια αγώνων και θυσιών του ελληνικού λαού.

Ο σύντροφος Κώστας ήταν γόνος ηρωικής οικογένειας του Μεταλλικού Κιλκίς, την οποία τίμησε ενεργά μέσα από τις Οργανώσεις ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ, έως τη βαριά επιδείνωση της χρόνιας ασθένειάς του.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του πατέρα μου ΛΥΚΙΔΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, που πέθανε το 1944 λόγω βαριάς πνευμονίας από τις κακουχίες της κατοχής, της μητέρας μου ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑΣ, που πέθανε το 1995, του αδελφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που πέθανε το 1996 και του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα, ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, οικοδόμου και μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε από την επάρατο στις 11/8/2004, στα 67 του χρόνια, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ, που αγωνίζεται να καταργήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων από το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης, 50 ευρώ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Τηλεντζίδου Χρυσούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, ο σύντροφος Νικήτας Χονδρούδης προσφέρει για ενίσχυση του Κόμματος 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μίκρας Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 7 Ιούλη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μου αδερφής ΛΕΥΚΟΘΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ. Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

Η αδερφή της Ελένη Χρυσοχοΐδου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΜΙΔΗ και ΗΛΙΑ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ, που «έφυγαν» πρόωρα μένοντας πιστοί στο Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής τους, μέλη και οπαδοί της ΚΟΒ Κάσπακα προσφέρουν στην Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ 130 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται 6 μήνες που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος ΝΤΙΝΑ ΔΑΟΥΣΗ.

Προσφέρω στη μνήμη της με σεβασμό και αγάπη στο ΚΚΕ, που ήταν μέλος του μέχρι το τέλος της ζωής της, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παλικής Κεφαλονιάς.

Γιάννης Δαούσης

***

ΦΩΤΟ

Μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ που συμμετείχαμε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καταπολιανή Τήνου, στις 23-7-17, προς τιμήν του συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΥ, προσφέρουμε 130 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Τήνου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγώνων του αγαπημένου μου παππού ΦΩΤΗ ΒΑΒΙΤΣΑ, που πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, και της αγαπημένης μου γιαγιάς ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ BΑΒΙΤΣΑ από την Κερασούλα Καλαμπάκας, που στάθηκε αρωγός στον αγώνα όπου της ζητήθηκε, προσφέρω, μέσω ΚΟ Τρικάλων, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η εγγονή Μαρία Νταϊλιάνη

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 24 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΘΥΜΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, συνδικαλιστικό στέλεχος στο Σωματείο Τροχιοδρομικών μέχρι το 1947, όταν εστάλη εξορία στην Ικαρία, και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Αγίας Βαρβάρας - Χαϊδαρίου.

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 80 ευρώ.

Τα ανίψια του, Θέκλα, Χαρίλαος, Χρυσούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΛΥΝΙΑΤΗ προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανάκασας - Αγ. Αναργύρων.

Η γυναίκα του Παναγιώτα

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (φωτ.) του Συμεών γεννήθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς το 1932. Στην Κατοχή η οικογένειά του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο αδερφός του ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (φωτ.) σκοτώθηκε στον ΔΣΕ το 1947 και ο γαμπρός του ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ εκτελέστηκε με απόφαση του Στρατοδικείου Κιλκίς το 1948.

Αυτά τα γεγονότα σημάδεψαν τη ζωή του και έμεινε σταθερά και αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ. Πέθανε το 2008.

Στη μνήμη των παραπάνω η κουνιάδα του Βαγγέλη Λαζαρίδη, Παρέσα Κοτσαλίδου, προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω της ΤΟ Κιλκίς 100 ευρώ.

Στη μνήμη του Λεωνίδα Λαζαρίδη, η νύφη του Αγγέλα Λαζαρίδου προσφέρει 50 ευρώ μέσω της ΤΟ Κιλκίς.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του φίλου και οπαδού του ΚΚΕ ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗ, η ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, στη μνήμη του, επίσης προσφέρουν 70 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο Αγησίλαος Ζουμαδάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1931 και μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν πιστός οπαδός του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑ, ο Κώστας Βάθης προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ωρωπού.

***

ΦΩΤΟ

Ο Χαράλαμπος Πιτσιλός στη μνήμη της αγαπημένης του γυναίκας ΜΑΡΙΚΑΣ ΠΙΤΣΙΛΟΥ, που πέθανε στις 27 Ιούνη 2017, προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Ηταν η εφημερίδα που αγαπούσε και περίμενε με λαχτάρα κάθε Κυριακή.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα, συζύγου και παππού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, που συμπληρώνονται 13 χρόνια από το θάνατό του, η οικογένειά του προσφέρει στο κόμμα του, το ΚΚΕ, 500 ευρώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Αγωνιστής που πάλεψε με σεμνότητα, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Γυάρο και την Ακροναυπλία. Εχασε δύο αδέρφια του, τον Διονύση με υποχρεωτική σίτιση το 1948 στις φυλακές της Κέρκυρας και τον Αριστοτέλη που δολοφονήθηκε από ναζί ταγματασφαλίτες.

Με το όνομα «Βερδελής» είναι συνδεδεμένη η ιστορία του νησιού που γεννήθηκαν και αγάπησαν, η Κεφαλονιά. Είμαστε περήφανοι για τον πατέρα μας και τους θείους μας και πολύ φτωχοί με την απουσία τους.

Η σύζυγος Ευμορφία,

Τα παιδιά Διονύσης, Αριστοτέλης, Ειρήνη, Αγγελική, Γιάννης,

Τα εγγόνια Εύη, Γιώργος, Αριάδνη, Δανάη και Αννα

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας έντεκα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος θείος μας ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πρόεδρος για πολλά χρόνια της Επιτροπής Καλλιθέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο αγαπημένο του κόμμα, το ΚΚΕ, 100 ευρώ.

Οι ανιψιές του Αντωνία, Χρυσούλα, Ιωάννα

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Γιάννης Βαγιακάκος στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων από την Ιθάκη ΠΑΝΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ και ΛΕΛΑΣ ΜΟΥΖΑΚΗ, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιθάκης, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 7/7/2017, σύντροφοι, φίλοι του Κόμματος και η σύζυγός του προσφέρουμε 285 ευρώ στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης και Γέρακα.

***

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΙΡΟΥΣΗ, που «έφυγε» στις 30/7/17, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Π. Φαλήρου.

Τάνια Καραλή


ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΕΝΙΑ
ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΕΝΙΑ

ΛΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΛΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΛΕΛΑ ΜΟΥΖΑΚΗ
ΛΕΛΑ ΜΟΥΖΑΚΗ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ- ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ- ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ

ΝΤΙΝΑ ΔΑΟΥΣΗ
ΝΤΙΝΑ ΔΑΟΥΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΜΙΔΗ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΜΙΔΗ

ΑΘΗΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΚΟΒ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΚΟΒ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΒΙΤΣΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΒΙΤΣΑ

ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΦΩΤΗ - ΚΟΒ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΦΩΤΗ - ΚΟΒ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΙΤΣΙΛΟΥ ΜΑΡΙΚΑ
ΠΙΤΣΙΛΟΥ ΜΑΡΙΚΑ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ
ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ του Κοσμα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ του Κοσμα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΥΝΙΑΤΗΣ - ΑΝΑΚΑΣΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΥΝΙΑΤΗΣ - ΑΝΑΚΑΣΑ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ