ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Ανεβαίνουν ρυθμοί και βαθμός δυσκολίας

Eurokinissi

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στο διεθνές τουρνουά της Πάτρας και τις εύκολες νίκες επί Ρουμανίας και Μ. Βρετανίας, η Εθνική ανδρών ανεβάζει από σήμερα τον πήχη της δυσκολίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος σε ένα ακόμα διεθνές τουρνουά, αυτό του Βελιγραδίου, με αντιπάλους σαφώς ισχυρότερους από τους δύο προηγούμενους. Σήμερα αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο (22.00 ΕΡΤ1) και αύριο τη Σερβία (22.00 ΕΡΤ1), βάζοντας πλέον τεχνική ηγεσία και παίκτες της ομάδας σε άλλους αγωνιστικούς ρυθμούς - ουσιαστικά πρόκειται για τα πρώτα πραγματικά τεστ των δυνατοτήτων της ομάδας, ειδικά ο αγώνας με τη Σερβία. Στα συν, η αναμενόμενη συμμετοχή πλέον και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στους αγώνες της Πάτρας, προκειμένου να προφυλαχθεί από έναν ελαφρύ τραυματισμό του.

Μετά την άφιξη της ομάδας στο Βελιγράδι, από πλευράς παικτών δηλώσεις έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης, που αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας στο τουρνουά της Πάτρας αλλά και στη συνέχεια που ακολουθεί.

«Σταδιακά πρέπει να ανεβαίνουν οι ρυθμοί και ήρθαμε εδώ για να προχωρήσουμε ένα βήμα. Είδαμε πολλά πράγματα από τα πρώτα δύο παιχνίδια, θετικά και αρνητικά, όπως είναι λογικό για τόσο νωρίς στην προετοιμασία. Ηδη τα δουλέψαμε στη μία προπόνηση που κάναμε στην Αθήνα, θα τα δουλέψουμε κι εδώ στις προπονήσεις πριν το πρώτο ματς και απέναντι στο Μαυροβούνιο, αρχικά, αλλά κυρίως απέναντι στη Σερβία, που είναι ομάδα του ανώτατου επιπέδου, θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας», τόνισε ο Ελληνας διεθνής.

Περιγράφοντας τη συνολική εικόνα της φετινής ομάδας, ο Γ. Πρίντεζης επισήμανε:

«Δεν είναι μυστικό ότι έχει πληρότητα και δυνατότητες η ομάδα, νομίζω ότι το έδειξε από την αρχή. Υπάρχει πλουραλισμός και ταλέντο, όπως φαίνεται υπάρχει και καλή χημεία και όρεξη απ' όλους μας να συνεχίσουμε έτσι. Θα ακουστεί κοινότυπο, αλλά να έχουμε όλοι την υγεία μας και όλα θα πάνε καλά. Εχουμε αρκετούς και καλούς αγώνες μπροστά μας μέχρι το τέλος της προετοιμασίας και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε λεπτό για να πλησιάζουμε αυτά που μας ζητάει ο κόουτς».

SUPER LEAGUE
Ορισε στο «παρά 5» ΓΣ και ΔΣ

Με κάτι λιγότερο από 10 μέρες να απομένουν από την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν (19 - 20 Αυγούστου), το ανοιχτό ζήτημα των τηλεοπτικών είναι αυτό που «καίει» τους ανθρώπους της Super League. Οι σχέσεις της Λίγκας με το συνδρομητικό κανάλι της ΝΟVA, που έχει τα δικαιώματα, είναι τεταμένες ύστερα από την πρόταση για μείωση, και πλέον οι διοικούντες της Super League τρέχουν για να βρουν λύση την τελευταία στιγμή. Ετσι, χτες γνωστοποιήθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν ΓΣ και ΔΣ της Λίγκας την Παρασκευή 18 Αυγούστου, με πρώτο θέμα τις σχέσεις με το συνδρομητικό κανάλι, μήπως βρεθεί λύση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Καμπανάκι» ενόψει των υποχρεώσεών του με τη Ριέκα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί για τον Ολυμπιακό η ήττα από τον Ατρόμητο με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι στο Περιστέρι, σε ένα ματς με αρκετή ένταση. Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί και για τον Εμενίκε, που αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι και χτες επρόκειτο να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Στα μελανά σημεία του αγώνα πέρασε και το επεισόδιο του Φιγκέιρας με τον Χατζηισαΐα, που προκάλεσε γενική σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ο μπακ του Ολυμπιακού έγινε αλλαγή από τον Χάσι και έφυγε εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σοκ προκάλεσαν στον Πανιώνιο (και όχι μόνο) οι δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού του Ιράν, ο οποίος προανήγγειλε την τιμωρία με αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα των Σοτζέι Μασούντ και Εχσάν Χατζισαφί, επειδή αγωνίστηκαν με την ελληνική ομάδα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο Ιράν δεν αναγνωρίζουν ως κράτος το Ισραήλ και η συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών είναι κατ' αυτούς έμμεση αναγνώρισή του. Η απόφαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους δυο παίκτες, καθότι το Ιράν έχει ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

ΠΑΟΚ: Εντονο προβληματισμό δημιούργησε στον ΠΑΟΚ η ήττα με 1-0 στον φιλικό αγώνα με τη Λαμία στην Τούμπα, στον οποίο ο «Δικέφαλος του Βορρά» αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές βασικών παικτών. Το αποτέλεσμα ήρθε να προστεθεί σε μια γενικότερη μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ την τελευταία περίοδο, με το ζήτημα της περαιτέρω μεταγραφικής ενίσχυσης να ξανάρχεται στο προσκήνιο.

ΠΟΛΟ
Με Ισπανία για τετράδα η Εθνική νέων

Κόντρα στην Ισπανία, που αντιμετωπίζει σήμερα για τα προημιτελικά (17.40), θα κυνηγήσει η Εθνική πόλο νέων την πρόκρισή της στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Στον χτεσινό αγώνα για τη φάση των πλέι οφ, η Ισπανία νίκησε άνετα την Κίνα με 27-5 και πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα, όπου θα αποτελέσει τον αντίπαλο της Εθνικής. Σημειώνεται πως η ελληνική ομάδα, χάρη στην πρωτιά στον όμιλο των προκριματικών, είχε πάρει απευθείας την πρόκριση στην οκτάδα. Φυσικά, ενόψει του σημερινού αγώνα, ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει για το ελληνικό συγκρότημα, ωστόσο η μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας δημιουργεί αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία, παραμένοντας αήττητη.

Μιλώντας για την αποστολή της Εθνικής, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα πορεία αλλά και την αισιοδοξία του για τη συνέχεια. Οπως είπε, οι αγώνες στα προκριματικά λειτούργησαν ως σημαντική εμπειρία. Πλέον, όπως επισήμανε, ενόψει των νοκ άουτ η ομάδα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και είναι έτοιμη. Για τον Ελληνα τεχνικό, σημαντικό ρόλο στο κυνήγι του στόχου της τετράδας θα παίξει η προσήλωση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες στον προημιτελικό.

BASKET LEAGUE
«Εκλεισε» με Τόμπσον ο Ολυμπιακός

Οπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χτες και επίσημα την απόκτηση για ένα χρόνο του Αμερικανού Χόλι Τόμπσον, με τον οποίο ουσιαστικά κλείνουν οι θέσεις των ξένων στην ομάδα για τη νέα περίοδο. Ο 26χρονος γκαρντ, που αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3, κέρδισε στις προτιμήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού τον Τζάρελ Εντι, που επίσης ήταν υποψήφιος. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Τόμσον αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Philadelphia 76ers και New Orleans Pelicans.

ΑΕΚ: Στο πρόσωπο του Ντελρόι Τζέιμς βρήκε η ΑΕΚ τη λύση που έψαχνε προκειμένου να προσθέσει ένα λεγόμενο «αθλητικό 4άρι» στο ρόστερ της ενόψει της νέας περιόδου. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ, ύψους 2.03, έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Ρωσίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας. Την περσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Ρετζιάνα στην Ιταλία. Παράλληλα, η «Ενωση» προχώρησε και στην απόκτηση ενός ακόμη νέου και πολλά υποσχόμενου παίκτη, του 19χρονου Γιάννη Αγραβάνη, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Δούκα, ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης πρόσφατα με την Εθνική εφήβων.

ΑΡΗΣ: Η άμεση διευθέτηση των ανοιχτών ζητημάτων των οφειλών προς τους δύο παίκτες της ομάδας Βασίλη Καββαδά και Μιχάλη Τσαϊρέλη βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα για τη διοίκηση του Αρη, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της εύρεσης τηλεοπτικής στέγης.

ΔΙΕΘΝΗ
Σοβαρός τραυματισμός για τον Γιουλ

Σοκ στην Εθνική μπάσκετ της Ισπανίας, που λίγες βδομάδες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων για το Ευρωμπάσκετ έχασε τον Σέρχιο Γιουλ με σοβαρό τραυματισμό στο φιλικό με το Βέλγιο. Ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης «γύρισε» πολύ άσχημα το δεξί γόνατο σε ανύποπτη φάση και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ρήξη χιαστών, επιβεβαιώνοντας το χειρότερο από τα αρχικά σενάρια, με αποτέλεσμα ο παίκτης να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 - 9 μήνες.

Ο τραυματισμός του Γιουλ αποτελεί μέγιστο ψυχολογικό και όχι μόνο αγωνιστικό πλήγμα για την ισπανική ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Ισπανοί υπέστησαν τελικά βαριά ήττα από το Βέλγιο με 89-71, σαφώς επηρεασμένοι από την εικόνα του παίκτη της Ρεάλ να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ. Οσο για τον αντικαταστάτη του, με βάση τους παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ισπανική 15άδα, ο πιθανότερος να πάρει τη θέση του είναι ο Γκιγιέμ Βίβες της Βαλένθια.

Ο τραυματισμός του Γιουλ προκάλεσε αίσθηση, με αρκετούς παίκτες από άλλες χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) να του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ