ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σημαντική άνοδος σε ψήφους και ποσοστά

Η συνεπής αγωνιστική δράση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας αναγνωρίστηκε από σημαντικά τμήματα φοιτητών και σπουδαστών, που την ενίσχυσαν και με την ψήφο τους στις χτεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η άνοδος της παράταξης σε ψήφους και ποσοστά ήταν πραγματικά σημαντική και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται από δω και πέρα, καθώς οι εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση απαιτούν δυναμική απάντηση από το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Και αυτή η ενίσχυση της Πανσπουδαστικής είναι εγγύηση για να μπορέσει να δοθεί αυτή η απάντηση.

Η συμμετοχή των φοιτητών και σπουδαστών και σε αυτές τις εκλογές ήταν μεγάλη και πρέπει να σημειωθεί ότι η πέμπτη συνεχή χρονιά αύξησης της συμμετοχής αποστομώνει όσους βιάστηκαν να μιλήσουν για υποτονικό κλίμα και αδιαφορία των φοιτητών και σπουδαστών.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν ετούτες οι γραμμές τα πρώτα αποτελέσματα που είχαν φτάσει στα γραφεία της Πανσπουδαστικής έδειχναν την τάση σημαντικής ενίσχυσης της παράταξης τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστό. Οι επιτυχίες ακολουθούσαν η μία την άλλη: Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΚΣ στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Αθήνας παίρνοντας 80 ψήφους, από δεύτερη που ήταν πέρσι (με 46 ψήφους). Για τρίτη συνεχή χρονιά αναδείχτηκε πρώτη δύναμη η ΠΚΣ στο Τμήμα Νηπιαγωγών Αθήνας. Ταυτόχρονα αναδείχτηκε πρώτη δύναμη σε όλο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Την πρώτη θέση κατέκτησε φέτος και στο Μαθηματικό Τμήμα της Πάτρας παίρνοντας 111 ψήφους και διπλασιάζοντας σχεδόν τη δύναμή της από πέρσι.


Πρωτιά, επίσης, κατέκτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Βόλου παίρνοντας 58 ψήφους και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη παράταξη (ένα Ανεξάρτητο σχήμα που πήρε 19 ψήφους). Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε και στο τμήμα Βιοχημείας Λάρισας όπου έγιναν εκλογές για πρώτη φορά φέτος με παραταξιακά ψηφοδέλτια. Στο Τμήμα Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης αναδείχτηκε για δεύτερη χρονιά πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Ισοψήφησε, επίσης, με την ΠΑΣΠ στην πρώτη δύναμη στο Τμήμα Επιστήμης των Τεχνών στα Ιωάννινα, όπου εκλογές έγιναν για πρώτη φορά.

Επίσης, σε μια σειρά σχολές η Πανσπουδαστική κατέλαβε τη δεύτερη θέση: Στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου Αθήνας διατήρησε τη δεύτερη θέση με σημαντική αύξηση των ψήφων (από 30 πήρε 88), ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε και στο Θεατρικό Πάτρας, όπου πήρε 32 ψήφους και έχει 2 μόνο ψήφους διαφορά από την πρώτη παράταξη. Ανάμεσα στις υπόλοιπες σχολές που κατέκτησε τη δεύτερη θέση είναι: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, Βιολογικών Εφαρμογών Ιωαννίνων, Μηχανολόγοι Βόλου, Κοινωνιολογία Μυτιλήνης, καθώς και σε δύο τμήματα της Χίου.

Οι επιτυχίες όμως συνεχίζονταν μέχρι νωρίς το πρωί και αναλυτικό ρεπορτάζ με τα αποτελέσματα των σχολών θα έχει ο «Ρ» στο αυριανό φύλλο.





ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Ενισχυμένος ο πόλος αντίστασης

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, χτες το βράδυ έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές:

«Οι εκλογές στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους ανέδειξαν ακόμα πιο ενισχυμένο τον πόλο της αντίστασης στο χώρο της φοιτητικής και σπουδαστικής αντεπίθεσης. Το μήνυμα των εκλογών είναι: Νέα μεγάλη αύξηση της συμμετοχής με σημαντική άνοδο της Πανσπουδαστικής.

Η Παράταξή μας σημειώνει άνοδο ψήφων στους 215 φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους που κατέβηκε το ψηφοδέλτιο του αγώνα. Αντίστοιχη άνοδο έχει και σε ποσοστά.

Οι φοιτητές και σπουδαστές και με την ψήφο τους ανέδειξαν σε ακόμα πιο ισχυρό τον πόλο της αγωνιστικής συσπείρωσης ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές, την προοπτική και τη ζωή τους.

Η Πανσπουδαστική με τη νέα συνεχόμενη άνοδό της είναι η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το φρενάρισμα της κυρίαρχης πολιτικής, η δύναμη που μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές θα συμβάλλει αποφασιστικά στην άνοδο νέων, ενωτικών, μαζικών αγώνων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ