ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Μάρτη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ στη μνήμη και προς τιμήν των αγωνιστών του νομού και του Ν. Μπελογιάννη, με αφορμή τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την εκτέλεσή του, στις 30 Μάρτη του 1952.

Σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ν. Μπελογιάννη, θα γίνει κατάθεση στεφανιών, ενώ στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Στον Πειραιά

Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη, με αφορμή τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την εκτέλεσή του, διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Α` Πειραιά της ΚΝΕ αύριο Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, στα γραφεία της ΚΟΠ (2ος όροφος). Θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο» και θα ακολουθήσει συζήτηση.


Για τον Ν. Νικηφορίδη

Η Επιτροπή Ειρήνης Βύρωνα, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, τιμώντας τη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης, Βυρωνιώτη, Νίκου Νικηφορίδη, που φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εκτέλεσή του, πραγματοποιούν την Κυριακή 1η Απρίλη την 6η Νικηφορίδεια Ειρηνοδρομία.

Οι οργανωτές, με ανακοίνωσή τους, καλούν όλους τους αγωνιστές της ειρήνης του Λεκανοπεδίου να βρεθούν στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου) στο Βύρωνα. Να πάρουν μέρος στην ειρηνοδρομία, για να τιμήσουν τον αγωνιστή Νίκο Νικηφορίδη που προτίμησε το θάνατο παρά να αρνηθεί τις ιδέες του για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ακολουθήσει συναυλία με τον τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ