ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΔΥΕ
Οι εγκληματίες ζητούν να δικάσουν τα θύματά τους

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καταγγέλλει τη σύλληψη, προφυλάκιση και παραπομπή σε δίκη του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από τις γιουγκοσλαβικές αρχές την 1η του Απρίλη 2001.

Η επιχείρηση ντροπής συντελέστηκε τελικά στα πλαίσια των προσταγών και του χρονοδιαγράμματος, που έθεσαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης στην κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να προσφέρουν τα «τριάκοντα αργύρια» της προδοσίας, δηλαδή 50 εκατομμύρια αμερικανικής «οικονομικής» βοήθειας.

Με την ταπεινωτική αυτή ενέργεια, σε βάρος του βομβαρδισμένου από το ΝΑΤΟ γιουγκοσλαβικού λαού, οι εγκληματίες επιζητούν να δικάσουν τώρα τα θύματά τους για να μπορέσουν έτσι να νομιμοποιήσουν τα προσχήματα, που χρησιμοποίησαν για να δικαιολογήσουν τις δολοφονικές τους ενέργειες στα Βαλκάνια.

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές, με τη συναίνεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και τη συνεργία της σερβικής κυβέρνησης, προχώρησαν αδίσταχτα σε μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος αυτών που αντιστάθηκαν στις επιδιώξεις τους, για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των λαών της περιοχής των Βαλκανίων.

Η ελληνική κυβέρνηση, που έδωσε «γην και ύδωρ» στους δολοφόνους των λαών και συμμετείχε ενεργά στα σχέδια ανατροπής της κυβέρνησης Μιλόσεβιτς, αρκέστηκε στην υποκριτική δήλωση ότι το γεγονός της σύλληψης είναι «εσωτερική υπόθεση» της Γιουγκοσλαβίας.

Οι λαοί των Βαλκανίων ξέρουν ότι οι δυνάμεις του πολέμου μπορεί να είναι δυνατές όχι όμως και ανίκητες.

Γνωρίζουν ότι πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους ενωμένοι για να νικήσουν την πολεμική μηχανή του ιμπεριαλισμού και να διώξουν το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια ώστε να μπορούν να διαλέγουν μόνοι τους το δρόμο τους και να ζουν πραγματικά ειρηνικά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ