ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εκρηκτικό μείγμα επιδρομών και άκαρπων διαβουλεύσεων

Πολύωροι βομβαρδισμοί θέσεων σε Γάζα, Ράφα, Κχαν Γιουνίς, Ραμάλα, Ναμπλούς με 60 τραυματίες

Συγκρούσεις και την ημέρα στα αυτόνομα

«Συμφώνησαν» για μια προγραμματισμένη, από τις ΗΠΑ, συνάντηση Πέρες - Σάαθ - Ερακάτ στην Αθήνα

Παλαιστίνιοι αστυνομικοί βλέπουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο κτίριό τους

Associated Press

Παλαιστίνιοι αστυνομικοί βλέπουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο κτίριό τους
ΓΑΖΑ - ΡΑΦΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ - ΡΑΜΑΛΛΑ - ΑΘΗΝΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Στο πεδίο της μάχης έχει μεταφερθεί, σχεδόν ολοκληρωτικά, όπως φαίνεται η αντιπαράθεση Ισραηλινών και Παλαιστινίων με τις συγκρούσεις, τις ανταλλαγές πυρών και τους βομβαρδισμούς να τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. «Η συναισθηματική απόσταση μεταξύ μας, πλέον, είναι πολύ μεγαλύτερη από τις εδαφικές μας διαφορές» διαπίστωνε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, μετά από τη συνάντηση που είχε, στο περιθώριο του συνεδρίου του περιοδικού «Εκόνομιστ» στην Αθήνα, με τον Παλαιστίνιο υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας και Σχεδιασμού Ναμπίλ Σάαθ και τον διαπραγματευτή Σάεμπ Ερακάτ. Παρά την προσπάθεια αναβάθμισης της σημασίας της συνάντησης, το ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι μηδενικό ενώ η ένταση στα αυτόνομα εδάφη έχει φθάσει στο κατακόρυφο.

Επί ώρες σφυροκοπούσαν επτά ελικόπτερα του ισραηλινού στρατού, το βράδυ της Τρίτης, στόχους στην πόλη της Γάζας, στη Ράφα και στην κοινότητα Κχαν Γιουνίς, ενώ ανάλογο έργο ανέλαβαν τα τεθωρακισμένα στις περιοχές Ελ Μπιρέχ και Μπιτούνια, κοντά στη Ραμάλα, αλλά και στην περίμετρο της Ναμπλούς. Ο πολύωρος βομβαρδισμός με ρουκέτες προκάλεσε γενικό μπλακ άουτ, για αρκετές ώρες, στη Λωρίδα της Γάζας ενώ, τουλάχιστον, 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 40 στη Ράφα, 10 στην Κχαν Γιουνίς και άλλοι 10 στην κεντρική Γάζα. Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής, καθώς είχαν διαλυθεί ολοσχερώς όλες οι βάσεις της επίλεκτης μονάδας προστασίας «Force 17» του Γιάσερ Αραφάτ καθώς και αρκετές βάσεις των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, αστυνομίας και εθνοφυλακής.

Παιδιά των Παλαιστινίων κοιτούν από την πόρτα του σπιτιού τους τους ισραηλινούς στρατιώτες να γκρεμίζουν το σπίτι των γειτόνων τους

Associated Press

Παιδιά των Παλαιστινίων κοιτούν από την πόρτα του σπιτιού τους τους ισραηλινούς στρατιώτες να γκρεμίζουν το σπίτι των γειτόνων τους
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο συνεργάτης του Γιάσερ Αραφάτ και γραμματέας του Παλαιστινιακού Συμβουλίου, Ταγιέμπ Αμπντέλ Ραχίμπ ανακοίνωσε ότι τα αυτόνομα εδάφη έπληξαν, συνολικά, 70 ρουκέτες και επανέφερε στο προσκήνιο το παλαιστινιακό αίτημα για ανάπτυξη διεθνούς δύναμης προστασίας του παλαιστινιακού λαού. Η ένταση διατηρήθηκε και χθες, καθώς 4 όλμοι, προερχόμενοι από την παλαιστινιακή πλευρά, έπληξαν, νωρίς χθες το πρωί, την περίμετρο του εβραϊκού εποικισμού Νετζαρίμ, στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να υπάρχουν απώλειες. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε, άμεσα, με την εξαπόλυση όλμων εναντίον παρακείμενης θέσης της Force 17, την οποία και κατέστρεψε ολοσχερώς. Λίγη ώρα αργότερα, ισχυρές ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα απέκλεισαν επί τριώρου τον κεντρικό δρόμο της Λωρίδας της Γάζας, για να διαδηλώσουν οι έποικοι του Γκους Κατίφ, που είχε γίνει στόχος όλμων ένα 24ωρο νωρίτερα.

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, και στη Βηθλεέμ, όταν κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην περίμετρο της πόλης και συγκρούστηκαν με τον ισραηλινό στρατό, που προχώρησε στην κατεδάφιση σπιτιών με το πρόσχημα ότι σε αυτά βρίσκουν καταφύγιο ένοπλοι Παλαιστίνιοι. Από τις συγκρούσεις, που προηγήθηκαν της μάχης, τραυματίστηκαν 6 Παλαιστίνιοι. Σε κατεδαφιστικό έργο επιδόθηκαν, χθες, οι ισραηλινές δυνάμεις τόσο στη Χεβρώνα όσο και στη Γάζα, γκρεμίζοντας συνολικά 10 σπίτια, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν εξασφαλίσει την αναγκαία άδεια ανοικοδόμησης από το Ισραήλ.

Από τη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα

Associated Press

Από τη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα
Σχολιάζοντας τις νυχτερινές επιδρομές, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν υποστήριζε ότι «το Ισραήλ δεν έχει πια, εξαιτίας των Παλαιστινίων, καμία άλλη επιλογή από το να δρα αποφασιστικά και χωρίς διακοπή για να προστατεύσει τους πολίτες του». Ο Σαρόν επανέλαβε ότι η ευθύνη βαραίνει την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία δεν ελέγχει τη βία αλλά αντίθετα την υποκινεί, ενώ πολλά μέλη της συμμετέχουν σε τέτοια επεισόδια, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι επιδρομές αποτελούσαν απάντηση για την επίθεση με όλμους στον εποικισμό Γκους Κατίφ, της Γάζας, όπου την Τρίτη τραυματίστηκε ένα νήπιο και η μητέρα του.

«Μείζονος σημασίας είναι η εξεύρεση πολιτικής λύσης που θα οδηγήσει στη μείωση της βίας», τόνιζε από την πλευρά του, ο βουλευτής του αριστερού αντιπολιτευτικού ισραηλινού κόμματος Μέρετζ, Ναόμι Τσαζάν, ο οποίος, ως επικεφαλής μιας τριμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, χθες το πρωί. Η απάντηση στις δηλώσεις του Τσαζάν ήρθε άμεσα από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, το οποίο με ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι «δεν τίθεται θέμα καμίας διαπραγμάτευσης όσο δεν τερματίζεται η βία».

Διπλωματική άκαρπη εγρήγορση

Ο πανηγυρικός τόνος που πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν στην συνάντηση του Σιμόν Πέρες με τους Ναμπίλ Σάαθ και Σάεμπ Ερακάτ, στο περιθώριο του συνεδρίου του «Εκόνομιστ» στην Αθήνα, δεν μπόρεσε να ...θολώσει τα νερά, αν και ήταν η πρώτη συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων από την ημέρα που ο Αριέλ Σαρόν ανέλαβε την πρωθυπουργία. Οι Σάαθ και Πέρες, αφού συναντήθηκαν πρώτα με τον υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, Χαβιέ Σολάνα, στη συνέχεια συζήτησαν αρκετή ώρα, παρουσία και του Σάεμπ Ερακάτ. Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή τους, ο Πέρες δήλωνε ότι «είναι σαφώς καλύτερο να συζητάμε από το να μαχόμαστε, γι' αυτό και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις» και εξέφρασε την ελπίδα «οι υπεύθυνοι στρατιωτικών θεμάτων των δύο πλευρών που πρόκειται να συναντηθούν άμεσα να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία».

Ισραηλινός στρατιώτης έχει αρπάξει Παλαιστίνιο νεολαίο από το λαιμό

Associated Press

Ισραηλινός στρατιώτης έχει αρπάξει Παλαιστίνιο νεολαίο από το λαιμό
Σαφέστερος και πιο αποκαλυπτικός, όσον αφορά στην ουσία της πραγματοποιηθείσας συνάντησης, εμφανίστηκε ο Σάεμπ Ερακάτ. Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής διευκρίνισε ότι «δε συμφωνήθηκε τίποτε γιατί οι διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένουν μεγάλες» και συμπλήρωσε ότι συζητήθηκαν κυρίως πολιτικά ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή των ήδη υπαρχουσών ενδιάμεσων συμφωνιών, όπως και το περιεχόμενο τυχόν νέων διαπραγματεύσεων.

Οι δηλώσεις Ερακάτ φαίνεται να είναι αυτές που πλησιάζουν περισσότερο την αλήθεια, καθώς, όπως ανακοίνωσε, σχεδόν ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του Αριέλ Σαρόν, στην Ιερουσαλήμ, Ραανάν Γκισίν, «είναι πολύ πιθανή μια συνάντηση ασφαλείας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους αξιωματούχους στα σύνορα Ισραήλ - Γάζας». Στη συνάντηση, που όπως ανακοίνωσε ο Γκισίν δε συμφωνήθηκε από τους Πέρες και Σάαθ στην Αθήνα αλλά είχε προταθεί και οργανωθεί από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της CIA. Υπό την έννοια αυτή ακούγεται πολύ λογική η έκφραση ικανοποίησης, του Γκισίν, για τις αποκλιμακωτικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, ενώ τόσο ο Ερακάτ όσο και ο Πέρες δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στον μείζονα ρόλο των ΗΠΑ, κατά τις σύντομες δηλώσεις τους στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι φρόντισαν να επαναλάβουν την αναγκαιότητα ανάληψης ενεργότερου ρόλου εκ μέρους της ΕΕ.

ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
«Σκοτσέζικο ντους»
  • «Πόλεμος» δηλώσεων σε ανώτατο επίπεδο πυροδοτούν επικίνδυνα τις εξελίξεις
  • Την «απειλή» των οικονομικών κυρώσεων άφησε να αιωρείται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Από τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση, επιστροφή στην ένταση. Ενα ατέρμονο πινγκ πονγκ δηλώσεων και αντιπαραθέσεων έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ να αρνούνται πεισματικά να ζητήσουν συγνώμη για ένα «ατύχημα», όπως το χαρακτήρισαν, και ο Πρόεδρος της Κίνας Ζιανγκ Ζεμίν να αξιώνει επιμόνως επίσημη συγνώμη από τις ΗΠΑ για να θεωρήσει «λήξαν» το επεισόδιο. Προς το παρόν, παρά τις διακηρυγμένες απόψεις και των δύο εμπλεκομένων πλευρών για «να μην πληγούν οι σινοαμερικανικές σχέσεις», ουδείς φαίνεται να θέλει να κάνει πίσω σε διπλωματικό επίπεδο και για πρώτη φορά αρχίζει να γίνεται λόγος για διεθνές επεισόδιο...

... χαρακτηρισμός που αποδόθηκε χτες από τα χείλη του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ, ο οποίος απορρίπτοντας συνάμα την αξίωση συγνώμης από τον Ζεμίν, την οποία ο Κινέζος Πρόεδρος την επανέλαβε χτες λίγο πριν την αναχώρησή του για 12ήμερη περιοδεία στη Λατινική Αμερική, δηλώνοντας - σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα» - ότι «οι ΗΠΑ οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη από τον κινεζικό λαό για τη σύγκρουση που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή ανάμεσα στο αμερικανικό και το κινεζικό αεροσκάφος», αφού....«φέρουν ακέραια την ευθύνη για το συμβάν», έριξε το μπαλάκι και πάλι στην κινεζική πλευρά, τονίζοντας ότι «όπως υπέδειξε ο Πρόεδρος χτες, αυτό ήταν ένα ατύχημα και δε θέλει να επιτρέψει την προαγωγή του σε αυτό το επίπεδο. Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της προαγωγής του σε ένα διεθνές επεισόδιο είναι οι Κινέζοι να αφήσουν ελεύθερους τους στρατιωτικούς μας ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα».

«Πόλεμος» δηλώσεων

Σύμφωνα πάντα με τον Φλέισερ, ο πρεσβευτής της Κίνας στις ΗΠΑ Τζόζεφ Προύερ απέρριψε εκ νέου, σε συνάντηση που είχε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, Ταν Τζιασουάν, τα κινεζικά αιτήματα για απολογία των ΗΠΑ για το επεισόδιο αυτό. «Οι ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα των απολογιών... και η διεθνής νομοθεσία είναι πολύ σαφής. Οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν επιχειρήσεις σε διεθνή εναέριο χώρο», κατέληξε ο Φλέισερ.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα», ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης προς τον Προύερ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενώ ευθύνονται αποκλειστικά για τη σύγκρουση... «αντιμετώπισαν την κατάσταση με έναν αέρα υπεροψίας, τα επιχειρήματά τους ήταν αδύναμα, μπέρδεψαν το σωστό με το λάθος και εξαπέλυσαν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Κίνας», επισήμανε ο Ταν και τόνισε με σημασία ότι οι ΗΠΑ «διέπραξαν πολλά λάθη», και πως «ο λαός της Κίνας είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή».

Πάντως, δεν ήταν μόνο ο Αμερικανός πρέσβης που κλήθηκε από την κινεζική ηγεσία. Αναλόγως και ο πρεσβευτής της Κίνας, Γιανγκ Ζιεσί κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και συναντήθηκε την Τρίτη το βράδυ - τοπική ώρα - με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Αρμιταζ, όπου επισήμως του αποδόθηκε το αίτημα - αξίωση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν το κατασκοπευτικό αεροσκάφος και το πλήρωμά του, όπως τόνισαν στελέχη του υπουργείου.

Σε αυτό τον «λεκτικό πόλεμο», που κυριολεκτικά μαίνεται από τις δύο πλευρές του Ειρηνικού, είναι η πολύ «σκληρή ρητορική» που έχει υιοθετήσει η αμερικανική πλευρά, και σε διπλωματικό επίπεδο, όπως ακριβώς εκφράστηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Μπους, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών. Βέβαια, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ρεπουμπλικανών, που εξαρχής έχει επιδοθεί σε μία ρητορεία απειλών και κινδυνολογίας.

Σε αυτή την περίπτωση και λόγω της σοβαρότητας, αλλά κυρίως των κινδύνων που σοβούν, μάλλον είναι απροκάλυπτα σκληρή. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις Μπους και μάλιστα σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ότι «το επεισόδιο αυτό ενδέχεται να υπονομεύσει τις ελπίδες μας για μια καρποφόρα και παραγωγική σχέση μεταξύ των χωρών μας» είπε και πρόσθεσε, για την «ασυνήθιστη κατάσταση», όπως τη χαρακτήρισε, ότι «για να το αποτρέψουμε, οι άνδρες και οι γυναίκες μας πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα, όπως και το αεροπλάνο».

Ακόμη πιο προκλητικός ήταν ο χαρακτηριζόμενος ως «μετριοπαθής» υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος χτες κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται ο Πρόεδρος Μπους να αναβάλει την επίσκεψή του στην Κίνα στα τέλη της χρονιάς, εάν συνεχιστεί η κρίση μεταξύ των δύο χωρών, που προέκυψε με το κατασκοπευτικό αεροσκάφος. Μία επίσκεψη που τον προγραμματισμό της είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ο «Λευκός Οίκος» και επρόκειτο να συμπέσει χρονικά με τη Σύνοδο του Φόρουμ της Οικονομικής Συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας (ΑΡΕC), που θα διεξαχθεί στη Σαγκάη τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Σύμφωνα με τον Πάουελ, όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση που ληφθούν οικονομικά μέτρα κατά της Κίνας, ή που ανακληθούν οι διπλωμάτες της από τη χώρα, απάντησε πως «δε θα πρέπει να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα». Επισήμανε όμως πως η κυβέρνηση Μπους επέλεξε μία σώφρονα στάση, μέσω της διπλωματικής οδού, για να επιστραφεί το αεροσκάφος κι όχι να ρίξει λάδι στη φωτιά!..

Ανησυχία για τα μελλούμενα

Ολα αυτά, δεδομένου ότι, παρά τις χτεσινές ανακοινώσεις της αμερικανικής πλευράς, που ανακοίνωσαν ότι το πλήρωμα πρόλαβε να καταστρέψει όλο το απόρρητο υλικό που έφερε το αεροπλάνο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι οργισμένοι από το «φιάσκο» που υπέστησαν με την αναγκαστική προσγείωση του κατασκοπευτικού αεροσκάφους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της νήσου Χαϊνάν, που έχει και την υποδομή, αλλά και το εκπαιδευμένο προσωπικό να «ξετινάξει» τα συστήματα του αεροσκάφους. Εκ παραλλήλου, οι ενδεχόμενες πωλήσεις οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας προς την Ταϊβάν, αλλά και η υλοποίηση της αντιπυραυλικής ασπίδας έχουν ευλόγως εξοργίσει τους Κινέζους αξιωματούχους.

Η ένταση και κυρίως η εξέλιξη της κρίσης, πέρα από το αγωνιώδης ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει, έχει εγείρει και τους φόβους για μία πιθανή άσχημη εξέλιξη σε αυτή τη γωνιά του κόσμου, με τρομακτικές συνέπειες σε όλη την υφήλιο. Ο φόβος δεν επικεντρώνεται απλά στην παρούσα κρίση, αλλά και σε μία διαγραφόμενη μελλοντική. Για πρώτη φορά χτες η ΕΕ με ανακοίνωση της σουηδικής Προεδρίας εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις αυτές, ενώ και ο Γάλλος πρωθυπουργός ΛιονέλΖοσπέν σε δηλώσεις σε γαλλικές εφημερίδες ασκεί δριμεία κριτική - κατά το γαλλικό πρότυπο πάντα - προς τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι από την ημέρα της ανάληψης της εξουσίας από τον Μπους «νιώθει» σχετικά ανήσυχος, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», «ο Μπους δε φαίνεται να σκέφτεται ότι κάποιοι όροι και κανόνες, οι οποίοι βοηθούν τη διεθνή κοινότητα να λειτουργεί, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε ορισμένα ζητήματα».

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Κατηγορίες διαφθοράς εναντίον του πρώην Προέδρου

ΜΑΝΙΛΑ.-

Σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά απήγγειλε χτες κορυφαίος εισαγγελέας των Φιλιππίνων εναντίον του πρώην Προέδρου, της συζύγου του και ενός γιου του, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η κατηγορία ότι ενθυλάκωσε 82 εκατ. δολάρια στη διάρκεια των δυόμισι χρόνων που έμεινε στην εξουσία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε με ομόφωνη απόφαση την περασμένη Παρασκευή τη νομική προσπάθεια του ανατραπέντος πρώην Προέδρου των Φιλιππίνων Τζόζεφ Εστράντα να διεκδικήσει την αποκατάστασή του στο αξίωμα και αφαίρεσε τη νομική ασυλία του. Ο Εστράντα είχε ανατραπεί μετά από εξέγερση του λαού εναντίον του που υποστήριξε ο στρατός κι έφερε την Γκλόρια Αρόγιο στην Προεδρία.

Η Αρόγιο, η οποία τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να αρχίσει «ειρηνευτική διαδικασία» με δύο από τις ένοπλες οργανώσεις της χώρας, δεν προέβη σε σχόλια σχετικά με την υπόθεση Εστράντα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ