ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Οχτώβρη 2017
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγες» από κοντά μας, μητέρα, αλλά για μας θα είσαι πάντα εδώ. Να μας συντροφεύεις και να μας δείχνεις, με το παράδειγμά σου, τον δρόμο που ταύτισες τη ζωή σου. Με την αγάπη σου, το χάδι σου αλλά και με την ατσάλινη πεποίθηση και πίστη σου πως αυτός ο κόσμος θα αλλάξει. Ησουν και συ, μάνα, μια από τους πολλούς της γενιάς σου που δεν λύγισες, δεν λιγοψύχησες, δεν τα δίπλωσες, όσες μπόρες και φουρτούνες κι αν αντιμετώπισες.

Εμείς τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου, σου δίνουμε υπόσχεση πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βάλουμε, με τη σειρά μας, το δικό μας λιθαράκι στον αγώνα για την κατάκτηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Στη μνήμη της μάνας μας ΚΑΤΙΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς.

Δημήτρης, Τάσος, Ξένια Οικονόμου

***

ΦΩΤΟ

«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα που γι' αυτά έχεις λείψει. Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, που στις 6 Οκτώβρη έκλεισαν τρία χρόνια που είναι μακριά μας, προσφέρω 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η αδερφή της

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, αταλάντευτης κομμουνίστριας, προσφέρουμε 50 ευρώ στο κόμμα μας, το ΚΚΕ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
Μαρία - Στέφανος

***

Φέτος, στις 5 Σεπτέμβρη, «έφυγε» ο Γ. ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ από την Πιλαλίστρα Μεσσηνίας, φίλος και ψηφοφόρος του Κόμματος.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Νότα, η ξαδέρφη του Χρυσούλα και η συντρόφισσα Μαρία προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Οκτώβρη 2017 συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο έντιμος, συνεπής και αταλάντευτος οπαδός του Κόμματος ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Κώστας και Παναγιώτα προσφέρουν στο Κόμμα 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας - Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου Αττικής στη μνήμη της συναδέλφου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, που απεβίωσε πρόσφατα, προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος χωρίς εσένα. Γιατί; ΑΝΝΟΥΛΑ μου.

100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

Χ. Φ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ.

Στην Κατοχή, ο παππούς μου και ο πατέρας μας, μαζί με τον Αχιλλέα, δίνανε τη μάχη ενάντια στους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους για την απελευθέρωση της πατρίδας και για την προκοπή του λαού μας.

Προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που αγωνίζεται για όλα αυτά τα ιδανικά, 100 δολάρια Αυστραλίας και 12 δολάρια Αμερικής, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ν. Σμύρνης.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο Κόμμα των αγώνων.

Μ. Ε. Σ.

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, 8 Οκτώβρη, συμπληρώνονται 6 μήνες που «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας πατέρας ΜΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Στη μνήμη του αγωνιστή, ιδεολόγου, κομμουνιστή, που μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, εμείς τα παιδιά του, Ασπασία και Μιχάλης, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πεύκης - Λυκόβρυσης στο ΚΚΕ.

ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Μας έλειψες, αδερφή, εδώ και τρεις μήνες. Εμειναν σε εμάς τις αδελφές σου η αγάπη σου, η καλοσύνη, η φιλοτιμία σου. Τα κρατάμε με τον πόνο στην καρδιά μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΟΥΛΑ, κόρη του Γιάννη και της Ευδοξίας, γεννήθηκε το 1939 και μεγάλωσε στον Καταρράκτη Ζίτσας. Χρόνια δύσκολα στην οικογένειά μας. Ο πατέρας μας, με τις αρχές τις δίκαιες του Κόμματος, ήταν μπροστάρης όπου χρειαζόταν. Κυνηγημένος με φυλακές και εξορίες. Στην οικογένεια είχαμε και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού, τον μεγάλο αδελφό Σωτήρη, που έχασε τη ζωή του. Πέτρινα χρόνια, αυτοί όμως δεν λύγισαν.

Εμείς συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο του αγώνα, της δίκαιης ζωής. Οι αδελφές σου, σύμφωνα με την επιθυμία σου, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας.

Βασιλική - Ελένη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ (φωτ.), ΜΑΝΩΛΗ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΗ (φωτ.), ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ και ΑΔΑΜ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, που μαζί με πολλούς άλλους προσπαθήσαμε να στήσουμε τις Οργανώσεις του ΚΚΕ μέσα στους ΕΒΕ από το '74, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 50 ευρώ.

Αντώνης Κούτρας


ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ

ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΝΝΑ
ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΝΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΚΑΤΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΟΥΛΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΟΥΛΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ