ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - SUPER LEAGUE
Εναλλαγή «Δικεφάλων» στο «ρετιρέ»

«Aλλαγή φρουράς» υπήρξε στην κορυφή της βαθμολογίας, και μάλιστα ανάμεσα στους δύο «Δικεφάλους», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, επιφύλαξε η 7η αγωνιστική της Super Legue. Kερδισμένος ο πρώτος, που με πρωταγωνιστή τον Πρίγιοβιτς επικράτησε εντός έδρας της Λαμίας 4-0 (Λέοβατς 10', Πρίγιοβιτς 24', 88', Πέλκας 50') και «πέταξε» μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Σ' αυτό συντέλεσε και το νέο εκτός έδρας στραβοπάτημα της ΑΕΚ, που έμεινε στο 1-1 στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη, σε ένα σκληρό παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο αποβολές στο β' μέρος (Φλίσκας 55', Σβάρνας 72').

Συναρπαστικό ματς με ανατροπές έγινε στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες χάρη στο 4-3 σε βάρος του Πανιωνίου, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 (Σπιριντόνοβιτς 3') και όταν προηγηθηκε με 3-1 (Σισέ 19', Ανσαριφάντ 37', 43') είδε τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 3-3 (Μασούντ 83' πέναλτι, Ντουρμισάι 84'). Τελικά ο αγώνας κρίθηκε από το εύστοχο πέναλτι του Φορτούνη στο 87'. Για τη συγκεκριμένη απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου φωνάζουν οι «κυανέρυθροι», όπως και για τον μη καταλογισμό ενός ακόμα πέναλτι υπέρ τους, σε ανατροπή του Χατζισαφί από τον Φιγκέιρας.

Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη, με την οποία ανέβηκε στην πρώτη οκτάδα, πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της ΑΕΛ με 2-1 (50' Βιγιαφάνιες πέν., 93' Χίλιεμαρκ - 78' Περόνε) στο «Απόστολος Νικολαΐδης», και μάλιστα αγωνιζόμενος με 9 παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο, εξαιτίας των αποβολών του Σιλά στο 77' και του Αλτμαν στο 84'. Η ΑΕΛ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Κουτσιαύτη, με επίκεντρο το πέναλτι του Παναθηναϊκού και τη λανθασμένη ακύρωση ως οφσάιντ δικού της γκολ στο 90'.

Σπουδαίες νίκες, που τους έφεραν στην πρώτη τετράδα, πήραν οι Ατρόμητος και Λεβαδειακός επί των Αστέρα Τρίπολης εντός (1-0) και Παναιτωλικού εκτός έδρας (1-0) αντίστοιχα. Ο ΠΑΣ επιβλήθηκε στα Γιάννενα του Πλατανιά με 3-1, ενώ Απόλλων Σμύρνης και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 15, ΑΕΚ 14, Ατρόμητος 13, Λεβαδειακός 13, Ολυμπιακός 11, Πανιώνιος 11, Ξάνθη 10, Παναθηναϊκός 9, ΠΑΣ Γιάννινα 9, Παναιτωλικός 8, Λαμία 7, Αστέρας Τρίπολης 6, Πλατανιάς 6, Κέρκυρα 6, ΑΕΛ 3, Απόλλων Σμύρνης 3.

ΒASKET LEAGUE
Νίκησε προβλήματα και ΑΕΚ ο Αρης

Η νίκη του Αρη των πολλών διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων και των μόλις 8 παικτών, στον αγώνα με τη φιλόδοξη αλλά για μια ακόμα φορά μέτρια ΑΕΚ, στο «Nick Galis Hall», με 64-62, ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στη 2η αγωνιστική της Basket League. Κατά τ' άλλα, στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός πέτυχε το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του ΠΑΟΚ 89-74. Αήττητοι παραμένουν επίσης οι Προμηθέας Πατρών (91-80 τον ΓΣΛ/Φάρο) και Κολοσσός Ρόδου (90-70 τον Πανιώνιο). Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Κύμης εκτός έδρας με 85-56, ωστόσο το νέο πρόβλημα τραυματισμού του Αγραβάνη μετρίασε τη χαρά. Αλλα αποτελέσματα: Ρέθυμνο - Κόροιβος 95-90, Τρίκαλα - Λαύριο 91-79.

Η βαθμολογία: ΠΑΟ 4, Προμηθέας Π. 4, Κολοσσός Ρ. 4, ΑΕΚ 3, Αρης 3, Κόροιβος 3, Ολυμπιακός 3, Τρίκαλα 3, Ρέθυμνο 3, Λαύριο 3, ΓΣΛ/Φάρος 3, Πανιώνιος 2, Κύμη 2, ΠΑΟΚ 2.

CHAMPIONS LEAGUE
Ντέρμπι σε Μάντσεστερ και Μαδρίτη

Η αναμέτρηση των δύο πλέον φορμαρισμένων ομάδων στην Ευρώπη αυτό το διάστημα, Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι (Cosmote Sports 2), για τον 6ο όμιλο, και το ντέρμπι κορυφής στον 8ο όμιλο, μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ (Cosmote Sports 3), ξεχωρίζουν στο αποψινό πρώτο μέρος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων στο Champions League.

Τα άλλα παιχνίδια (21.45): 5ος όμιλος: Σπαρτάκ Μόσχας - Σεβίλλη (Cosmote Sports 8), Μάριμπορ - Λίβερπουλ (Cosmote Sports 5). 6ος όμιλος: Φέγενορντ - Σαχτάρ Ντόνετσκ. 7ος όμιλος: Λειψία - Πόρτο (Cosmote Sports 7), Μονακό - Μπέσικτας (Cosmote Sports 6). 8ος όμιλος: ΑΠΟΕΛ - Ντόρτμουντ (Cosmote Sports 4).

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Κορυφαία στην Ευρώπη η Κ. Στεφανίδη

ΣΤΙΒΟΣ: Τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας στο στίβο για το 2016 κατέκτησε, δικαίως, η Κατερίνα Στεφανίδη. Η άλτρια του επί κοντώ, κάνοντας μία εξαιρετική χρονιά (με χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αμστερνταμ), ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ως κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς και είναι η πρώτη Ελληνίδα που το πετυχαίνει. Το 2017 η Κ. Στεφανίδη, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της τα τελευταία χρόνια, στέφθηκε πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης, ενώ ενδιάμεσα έχει κατακτήσει και την πρώτη θέση στο «Diamond League» της IAAF.

ΠΟΛΟ: Η νίκη του νεοφώτιστου Απόλλωνα Σμύρνης επί του Παλαιού Φαλήρου με 9-8 ξεχώρισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών, στα περισσότερα παιχνίδια της οποίας επικράτησαν τα φαβορί. Τα άλλα αποτελέσματα: Βουλιαγμένη - Χίος 14-6, ΠΑΟΚ - Υδραϊκός 4-3, Πανιώνιος - Χανιά 10-8, Εθνικός - ΟΦΗ 10-5, Γλυφάδα - Ολυμπιακός 5-15.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Δύσκολες αποστολές για «κιτρινόμαυρους»

Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές περιμένουν Αρη και ΑΕΚ απόψε, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων τους στο FIBA Champions League. Για τον 4ο όμιλο ο Αρης, προερχόμενος από δύο συνεχόμενες νίκες σε Ευρώπη και Ελλάδα, κοντράρεται στη Γερμανία με τη Νίμπουργκ (19.30 - EΡΤ3/Νοvasports 1), χωρίς τον τραυματία Πέτγουεϊ. Από την πλευρά της η ΑΕΚ, με βαριά ψυχολογία από τις ήττες κόντρα σε Εστουντιάντες και Αρη, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Ιταλίας και εκ των φαβορί του 3ου ομίλου Βενέτσια (21.30 - Νovasports 2).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ