ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με Σπανούλη για παραμονή στο «ρετιρέ»

Το νικηφόρο σερί των τελευταίων τριών αγωνιστικών δοκιμάζεται απόψε για τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται στην Ισπανία με αντίπαλο τη Βαλένθια (21.30 - Novasports 2) για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι τελευταίες νίκες έφεραν τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και απολογισμό μέχρι τώρα 7 νίκες και 2 ήττες. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η διεύρυνση του νικηφόρου σερί και η παραμονή στην κορυφή, απέναντι στους ιδιαίτερα επικίνδυνους - ιδιαίτερα στην έδρα τους - γηπεδούχους. Η ισπανική ομάδα άλλωστε προέρχεται από πέντε σερί ήττες, που την έχουν ρίξει χαμηλά στη βαθμολογία της διοργάνωσης, και ψάχνει μια μεγάλη νίκη ώστε να επανακάμψει.

Ομάδα ικανή για ζημιά, παρά τις απουσίες λόγω τραυματισμών, και με πλεονέκτημα την ποικιλία στο παιχνίδι της, χαρακτήρισε τη Βαλένθια ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας για την αποψινή αναμέτρηση. Ερωτηθείς για τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μάικ Γκριν, ο οποίος ξεχωρίζει μέχρι στιγμής με την παρουσία του στην ομάδα, εκτίμησε ότι η Βαλένθια διαθέτει κι άλλους αξιόλογους παίκτες που χρειάζονται προσοχή. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει σπουδαία δουλειά από την ομάδα του στην περιφερειακή άμυνα, καθώς, όπως ανέφερε, τα μακρινά σουτ αποτελούν πλεονέκτημα των αντιπάλων.

Στα συν για τον Ολυμπιακό η επιστροφή στη δράση μετά από σχεδόν δύο μήνες του Βασίλη Σπανούλη, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και όπως δήλωσε ο Γ. Σφαιρόπουλος είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο να ξεκινήσει ένα παιχνίδι όπως κόντρα στην Βαλένθια. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Γιώργος Πρίντεζης, που ξεπέρασε την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρούσε. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι τραυματίες Αγραβάνης και Μάντζαρης. Μεγάλο είναι και το πρόβλημα των απουσιών στη Βαλένθια, αφού δεν θα αγωνιστούν οι Ντούμπλιεβιτς, Γουίλιαμς, Ντιό και Αμπάλδε, ωστόσο επιστρέφει ο Μαρτίνεθ.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: Κίμκι - Μπάμπεργκ (19.00 - Novasports 1), Εφές - Αρμάνι (19.30 - Novasports 3), Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζαλγκίρις (21.05 - Novasports 4), Μπασκόνια - Φενέρ (21.30 - Novasports 1).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ξέσπασε ο ΠΑΟΚ, αγγαρεία για «αιώνιους»

Τα στραβοπατήματα, έστω και χωρίς κόστος, των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε Χανιά και Πάτρα, αντίστοιχα, και το ξέσπασμα του ΠΑΟΚ επί του Αιγινιακού σημάδεψαν το χτεσινό 3ο μέρος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων στο Κύπελλο. Από το συγκεκριμένο ξεχωρίζει και η πρόκριση των Τρικάλων στην επόμενη φάση αφήνοντας εκτός την Κέρκυρα.

Στα Χανιά, για τον 5ο όμιλο, ο Ολυμπιακός έχοντας στη σύνθεσή του παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα, ήρθε ισόπαλος 1-1 (Αποστολίδης 68' - Τζούρτζεβιτς 29') με τον αξιόμαχο γηπεδούχο Κισσαμικό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Ωστόσο, από την εικόνα των «ερυθρόλευκων» μένει η αδυναμία στην τελική προσπάθεια αφού πέραν του γκολ δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, με κορυφαίες τα δύο δοκάρια του Τζούρτζεβιτς. Υπενθυμίζεται ότι από τον ίδιο όμιλο έχει προκριθεί και ο Αστέρας Τρίπολης.

Στο «Καυταντζόγλειο», για τον 2ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ, που είχε ήδη προκριθεί από τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, αγωνιζόμενος με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Αιγινιακού με 5-0 (5' Λημνιός, 53', 67' Πρίγιοβιτς, 71' Ελ Καντουρί, 82' Σάχοβ). Ιδιαίτερο στιγμιότυπο του παιχνιδιού η χρησιμοποίηση από πλευράς «Δικεφάλου» του μόλις 16 ετών Γρηγόρη Βράκα, του νεότερου παίκτη στην ιστορία της ομάδας.

Σπουδαία πρόκριση πήραν και τα Τρίκαλα από τον 4ο όμιλο ακολουθώντας τον Ατρόμητο στην επόμενη φάση. Οι Θεσσαλοί ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με την Κέρκυρα στην έδρα τους, αποτέλεσμα ικανό να τους σφραγίσει το εισιτήριο, σε αντίθεση με τους Φαίακες που ήθελαν μόνο τη νίκη.

Στην Πάτρα, για τον 8ο όμιλο, σε ένα μέτριο παιχνίδι, με λιγοστές φάσεις, Παναχαϊκή και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 (Αργυρόπουλος 39' - Χίλιεμαρκ 29'). Η ισοπαλία στην Πάτρα πάντως ευνόησε την ΑΕΛ, που προκρίθηκε ως δεύτερη παρά το 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Κρίνεται η πρόκριση σε 2ο και 6ο όμιλο

Σε 2ο και 6ο όμιλο, όπου παραμένει ανοιχτή η δεύτερη θέση πρόκρισης, συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σημερινό τελευταίο μέρος της 3ης αγωνιστικής που θα καθορίσει τα τελευταία εισιτήρια για τους «16». Το πρόγραμμα: 2ος όμιλος: Απόλλων Πόντου - Λεβαδειακός (17.15 Cosmote Sports 3). 3ος όμιλος: Καλλιθέα - ΑΕΚ (19.30 Cosmote Sports 3). 6ος όμιλος: Εργοτέλης - Παναιτωλικός (15.00 Cosmote Sports 3). 7ος όμιλος: Παναιγιάλειος - Πανιώνιος (17.15 Cosmote Sports 1).

  • Οι ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη είναι: ΟΦΗ, Πλατανιάς, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Λαμία, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Με την Γκέτζεπε η ΑΕΚ στο Challenge Cup

Την ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ θα έχει η ΑΕΚ ως αντίπαλο στη φάση των «16» του Challenge Cup χάντμπολ ανδρών. Η τουρκική Γκέζτεπε της Σμύρνης βγήκε από την κληρωτίδα για την ΑΕΚ, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στην Τουρκία 10 ή 11 Φλεβάρη. Ο επαναληπτικός έχει οριστεί μια βδομάδα αργότερα (17 ή 18) στην Αθήνα. Θυμίζουμε ότι οι Τούρκοι αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ και τις δύο φορές στην έδρα τους, κερδίζοντας την πρώτη αναμέτρηση 35-26 και χάνοντας στον επαναληπτικό με 29-28.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των «16»: Ραμπότνικ (ΠΓΔΜ) - Φίλινγκεν (Νορβηγία), Ποβάσκα Μπίστριτσα (Σλοβακία) - Μαδέιρα (Πορτογαλία), Βεστμανάεγιαρ (Ισλανδία) - Χάσρον (Ισραήλ), Βίκτορ Ντινάμο (Ρωσία) - Ρεντ Μπόις (Λουξεμβούργο), Μόσταρ (Βοσνία) - Κράσνονταρ (Ρωσία), Πoτάισα Τούρντα (Ρουμανία) - Βίσε (Βέλγιο), Ζαπορόζιε (Ουκρανία) - Μπέρχεμ (Λουξεμβούργο).

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Νίκες για Εθνικό και Ρέθυμνο

Τη δεύτερη νίκη του επί του ίδιου αντιπάλου μέσα σε λίγες μέρες σημείωσε χτες ο ΝΟ Ρεθύμνου, επικρατώντας της ΝΕ Πατρών με 13-10 για τη β' φάση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Οι παίκτριες της κρητικής ομάδας πήραν στο πρώτο οκτάλεπτο το προβάδισμα (4-3), το οποίο κράτησαν για το υπόλοιπο του αγώνα, ελέγχοντας το ρυθμό. Σε άλλο παιχνίδι για τον ίδιο όμιλο, ο Εθνικός νίκησε εύκολα τη Γλυφάδα με 13-4, κάτι που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του Πειραιά να «κλειδώσει» ουσιαστικά την πρωτιά στον όμιλο.

SUPER LEAGUE
Προς την έξοδο ο Μολέδο

Σε μια σημαντική απώλεια φαίνεται να οδηγούν τα συνεχιζόμενα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα τον Παναθηναϊκό, αφού όπως όλα δείχνουν ο Μολέδο θα αποχαιρετήσει την ομάδα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Αυτό προέκυψε μετά από συμφωνία που επήλθε μεταξύ της πλευράς του παίκτη και των διοικούντων της ΠΑΕ, στην οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο πώλησης του παίκτη προκειμένου, μέσω μιας καλής πρότασης, να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές. Στο πλαίσιο της συνάντησης, επίσης, ο μάνατζερ του Μολέδο ενημέρωσε τους «πράσινους» διοικούντες ότι ο ποδοσφαιριστής δεν σκοπεύει να καταθέσει προσφυγή το Δεκέμβρη.

Παράλληλα, στο φινάλε επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία των «πρασίνων» με τον Τελάντερ για τις οφειλές προς τον παίκτη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το σύλλογο (-3 βαθμοί και μηδενισμός στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ). Τέλος, ο Παναθηναϊκός ειδοποίησε τον Αντρές Τσάβες πως κλήθηκε σε απολογία από την ΠΑΕ για τη φυγή του στην Αργεντινή χωρίς σχετική άδεια από την ομάδα.

ΑΕΚ: Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ενέκρινε την επιλογή για Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και όχι αντίστοιχη Στρατηγική Μελέτη για την κατασκευή του γηπέδου της. Η απόφαση βγήκε μετά από προσφυγή που είχε κατατεθεί στο ΣτΕ κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ και της «Δικέφαλος 1924» ότι προχώρησαν σε ΜΠΕ, ενώ όφειλε να καταθέσει Στρατηγική Μελέτη.

ΕUROCUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Για τη νίκη - πρόκριση ο Ολυμπιακός

Την νίκη που ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση στους «16» του Eurocup ψάχνει σήμερα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στη Ρίγα της Λετονίας (19.30), αντιμετωπίζοντας την ομώνυμη ομάδα για την 6η αγωνιστική του ομίλου της στην προκριματική φάση. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, η νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου λετονική ομάδα στέλνει τις «ερυθρόλευκες» κατευθείαν στην επόμενη φάση, αποφεύγοντας την περιπέτεια των μπαράζ. Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έχει προκριθεί στην επόμενη φάση, ωστόσο στόχος παραμένει η απευθείας παρουσία στους «16». Παρά την ήττα από την ίδια αντίπαλο στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, στην ελληνική ομάδα επικρατεί η αισιοδοξία πως σήμερα τα πράγματα θα κυλήσουν διαφορετικά και θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της. Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο ντέρμπι κορυφής χωρίς άγχος, αφού ούτως ή άλλως έχει περάσει στην επόμενη φάση. Ωστόσο, όπως επισήμανε, θα κυνηγήσει το στόχο της απευθείας πρόκρισης στους «16», που αποτελεί το επόμενο βήμα που είχε τεθεί ως επιδίωξη στην αρχή της συμμετοχής στη διοργάνωση. Αισιόδοξη εμφανίστηκε και η προπονήτρια του Ολυμπιακού Ελένη Καπογιάννη, μιλώντας στην ίδια ιστοσελίδα.

ΒΟΛΕΪ
Πρόκριση με άγχος για τον Ολυμπιακό

«Παίζοντας με τη φωτιά» και κινδυνεύοντας να γκρεμίσει ό,τι έχτισε στο πρώτο παιχνίδι στην Τουρκία, όπου είχε νικήσει με 3-0, ο Ολυμπιακός κατάφερε χτες στου Ρέντη να νικήσει την Ινεγκολ Προύσσα στο «χρυσό» σετ και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Challenge Cup. Οι «ερυθρόλευκοι», που χρειάζονταν απλά να πάρουν δύο σετ για να τσεκάρουν το «εισιτήριο», εμφανίστηκαν σε κακή μέρα και είδαν τους αντιπάλους τους να τους αιφνιδιάζουν και να φτάνουν στο 3-1 (4-26, 25-17, 20-25, 21-25), με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο αγώνας στη διαδικασία του «χρυσού» σετ. Εκεί, παρά το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού (προηγήθηκε 7-4), η τουρκική ομάδα επανήλθε ισοφαρίζοντας σε 11-11. Εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων και με 15-13 πήραν το σετ και την πρόκριση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ