ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παραδείγματα που δείχνουν τα περιθώρια για όλες τις Οργανώσεις

Πάνω από ένα μήνα μετρά ήδη η Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Το πανελλαδικό πλάνο, μετά το πρόσφατο, έκτο «κλείσιμο» των ΚΟ καλύπτεται κατά 70,60%, ποσοστό που αναδεικνύει τις δυνατότητες για να στεφθεί και η φετινή μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος με επιτυχία.

Στην πρώτη θέση ανάμεσα στις Οργανώσεις Περιοχής, με βάση το βαθμό κάλυψης του πλάνου τους, βρίσκεται η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 82,09%, στη δεύτερη η ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 82,07% και στην τρίτη η ΚΟ Εξωτερικού με 78,96%.

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 73,5%. Ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» συζητά με στελέχη του Κόμματος που αναδεικνύουν παραδείγματα και πείρα από την προσπάθεια των πρωτοπόρων Οργανώσεων.

Θαρρετά στους χώρους δουλειάς

Η Μάγδα Χαλτσοτάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Επισιτισμού - Τουρισμού, της Οργάνωσης που είναι πρώτη στην ΚΟ Αττικής, έχοντας ήδη υπερκαλύψει το πλάνο της, φτάνοντας στο 101,64%, αναφέρει ότι αυτή η πορεία είναι αποτέλεσμα του «απλώματος» της προσπάθειας σε πολλούς χώρους δουλειάς. Ξεχωρίζει η συμβολή μελών του Κόμματος που εργάζονται σε κεντρικά, μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας. Με θαρρετό και απαιτητικό άνοιγμα, απευθύνονται σε όλους τους συναδέλφους τους. «Εξαιρούνται μόνο τα τσιράκια της εργοδοσίας», οι οποίοι βγάζουν σπυριά από την ενίσχυση του ΚΚΕ, συμπληρώνει... Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μέλους του Κόμματος που από την ακούραστη προσπάθειά του οι συνάδελφοί του έχουν εξοικειωθεί με το κουπόνι και δηλώνουν έτοιμοι να ενισχύσουν το Κόμμα πριν ο ίδιος τους το ζητήσει. «Πότε ξεκινάει η εξόρμηση;» τον ρωτούν, για να προετοιμαστούν, και η συζήτηση «δεν γίνεται πλέον για το αν θα δώσουν, αλλά για το πόσα μπορούν να προσφέρουν, ως ελάχιστη συμβολή στην ενίσχυση του Κόμματος και κατ' επέκταση του κινήματος και των αγώνων», τονίζει η Μάγδα. Αρκετά ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το κάλεσμα για ενίσχυση του Κόμματος από τους κομμουνιστές φτάνει ακόμα και σε «δύσκολους» χώρους, όπου η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της συκοφαντούν ασύστολα το ΚΚΕ και την πολιτική του. Αυτή η προσπάθεια πάει χέρι χέρι με τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη». «Υπάρχει μεγάλο ξενοδοχείο στο κέντρο, που στον εσωτερικό του κανονισμό έφτασε να απαγορεύσει την "πώληση διαφόρων αντικειμένων", εννοώντας προφανώς την εφημερίδα μας. Επίσης, απαγορεύει στο προσωπικό την "είσπραξη ποσών με τη μορφή εράνων", φωτογραφίζοντας την Οικονομική μας Εξόρμηση!», σημειώνει το στέλεχος του Κόμματος. Αναφερόμενη στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές λέει ότι και αυτοί αναπαράγουν τις «απαγορεύσεις» της εργοδοσίας για να φοβίσουν τους εργαζόμενους, να τους αποτρέψουν από το να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, απευθυνόμενοι στους κομμουνιστές, τους κατηγορούν που «ζητούν λεφτά πουλώντας κομματική εφημερίδα»! «Τόσο πολύ τους ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ, όμως δεν καταφέρνουν το σκοπό τους γιατί πολλοί από τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας τη συνέπεια και την ανιδιοτέλεια του Κόμματος, μας ενισχύουν και οικονομικά», σχολιάζει η Μάγδα, αναδεικνύοντας ότι η επίμονη δουλειά, οι δεσμοί με τους εργαζόμενους σπάνε αυτό το κλίμα.

Η πανελλαδική κατάταξη των ΚΟ του ΚΚΕ
Η πανελλαδική κατάταξη των ΚΟ του ΚΚΕ
Στη δεύτερη θέση της κατάταξης της ΚΟ Αττικής βρίσκεται η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής, με ποσοστό 90,74%. Για τη δουλειά της Οργάνωσης μιλάει στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» ο Κώστας Παναγιώτου, στέλεχος της ΤΟ. «Εχει βοηθήσει πολύ στη φετινή προσπάθεια που κάνει η ΤΟ, με σκοπό τη γενναία υπερκάλυψη του πλάνου, το γεγονός ότι οι ΚΟΒ έχουν κατακτήσει μία μέθοδο στο σχέδιο και τον έλεγχο», υπογραμμίζει, και ξεχωρίζει ως θετικό παράδειγμα τους πολλούς μετανάστες που μένουν και εργάζονται στην περιοχή, πολλοί από τους οποίους εμπιστεύονται το Κόμμα, αφού «είμαστε πάντα πλάι τους, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς, κόντρα στην εκμετάλλευση που σπάει κόκαλα». Δεκάδες από αυτούς, παρά τα πενιχρά εισοδήματα και τις άθλιες συνθήκες που ζουν, ενισχύουν το Κόμμα με ποσά που, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι για τους συγκεκριμένους ένα μεροκάματο.

Κάνουμε πράξη το στόχο για πολύ μεγάλο άνοιγμα

Απ' την ΤΟ των ΕΒΕ, που έχει φτάσει στο 87,07%, ο Θωμάς Πάντζος ξεχωρίζει τον έγκαιρο σχεδιασμό που μπήκε από όλες τις ΚΟΒ του Τομέα, έτσι που να αξιοποιείται όλο το κομματικό δυναμικό. Σε αυτό - συμπληρώνει - βοήθησαν «οι συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από την Οικονομική Εξόρμηση που εξόπλισαν πολιτικά, ιδεολογικά τον κοντινό μας περίγυρο, με αποτέλεσμα να μπουν αρκετοί οπαδοί στη μάχη, να χρεωθούν δικό τους μπλοκάκι». Ο Θωμάς επισημαίνει ακόμα ότι η αύξηση της διακίνησης του «Ριζοσπάστη» από τις αρχές του χρόνου είναι «ένα στοιχείο που βοήθησε και την Οικονομική Εξόρμηση, αφού άνοιξε πόρτες, δημιούργησε επαφές με νέους ανθρώπους και κατανοήθηκε καλύτερα από φίλους η αναγκαιότητα της οικονομικής αυτοτέλειας του Κόμματος». Ξεχωρίζει επίσης το παράδειγμα συντρόφου, που έκανε πράξη το «νούμερο ένα» ζητούμενο, αυτό του πολύ μεγάλου ανοίγματος: Απευθυνόμενος σε μικρούς παραγωγούς συναδέλφους του στις λαϊκές αγορές συγκέντρωσε σε μία μέρα 360 ευρώ από 120 άτομα, κυρίως με νομίσματα των 2 ευρώ!

Στο 83,35% του πλάνου της έχει φτάσει η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου. Ο Ντίνος Πολύδωρος, στέλεχος της Οργάνωσης, εστιάζει στο παράδειγμα της ΚΟΒ Πετραλώνων, που έχει φτάσει στο 105% του στόχου της. Αναδεικνύει τους σταθερούς δεσμούς που έχουν οικοδομήσει τα μέλη της ΚΟΒ με εργαζόμενους από την περιοχή, αλλά και τη μάχη που δίνουν οπαδοί στο πλάι της ΚΟΒ. Για παράδειγμα, πάνω από το 60% των μελών της ΚΟΒ έχει χρεώσει με κουπόνια φίλους του Κόμματος και έτσι οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα να έχουν απευθυνθεί σε πάνω από 1.000 ανθρώπους. Ο Σταύρος Σκουρτόπουλος, μέλος της ΚΟΒ, έχει απευθυνθεί σε δεκάδες ανθρώπους και σημειώνει πως η Οργάνωση είναι συνεπής στην οικονομική δουλειά με το κουπόνι όλο το χρόνο και όχι μόνο στην περίοδο της Εξόρμησης.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση με απόφοιτους σχολών σοσιαλιστικών χωρών

Στο πλαίσιο των 100χρονων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με Ελληνες απόφοιτους σχολών των σοσιαλιστικών χωρών. Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Γενάρη 2018, στις 6 μ.μ., στη Μουσική Σκηνή «Κρεμλίνο», στον Πειραιά (Καραΐσκου 119 - πλατεία Κοραή).

Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με απόφοιτους σχολών από τις σοσιαλιστικές χώρες.

Γιορτή Βιβλίου με εκθέσεις και εκδηλώσεις

Η Γιορτή Βιβλίου των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεκινάει και φέτος, από το Σάββατο 9 Δεκέμβρη, και θα ολοκληρωθεί μετά τα Χριστούγεννα.

Η πρωτοβουλία αυτή του Κόμματος και της ΚΝΕ εντάσσεται στην προσπάθεια πλατιάς διάδοσης του μαρξιστικού - πολιτικού βιβλίου, τόσο σε μέλη όσο και φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ. Γι' αυτό ο προγραμματισμός της Γιορτής Βιβλίου περιλαμβάνει εκθέσεις στα γραφεία των ΚΟ αλλά και εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις στο πλαίσιό τους. Οι επισκέπτες των εκθέσεων θα μπορούν να ενημερώνονται για πακέτα προσφορών ώστε να προμηθευτούν τα αγαπημένα τους βιβλία, αλλά και για να αγοράσουν ένα καλό δώρο για συγγενείς και φίλους ενόψει των γιορτών.

Μέχρι στιγμής εκθέσεις θα λειτουργήσουν στην έδρα της ΚΟ Αττικής στην Ομόνοια, στα γραφεία της οδού Κολωνού και στο Στέκι Πολιτισμού & Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια). Τις επόμενες μέρες, αυτός ο προγραμματισμός θα εμπλουτιστεί και από άλλες Οργανώσεις της Αττικής. Μέχρι τώρα έχει ως εξής:

  • Βερανζέρου & Κοτοπούλη 1, Αθήνα: Από το Σάββατο 9/12 μέχρι την Παρασκευή 22/12, με ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 17.30 - 20.30 και Σαββατοκύριακα 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30. Από την Τετάρτη 27/12 μέχρι την Παρασκευή 29/12, με ωράριο: 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
  • Κολωνού 3, Αθήνα: Από το Σάββατο 16/12 μέχρι την Παρασκευή 22/12 και από την Τετάρτη 27/12 μέχρι την Παρασκευή 29/12, με ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 17.30 - 20.30 και Σαββατοκύριακα 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
  • Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ: Από το Σάββατο 9/12 μέχρι την Παρασκευή 22/12, με ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 17.30 - 20.30 και Σαββατοκύριακα 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30. Από την Τετάρτη 27/12 μέχρι την Παρασκευή 29/12, με ωράριο: 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
Αλλο ένα κάλεσμα σε άμιλλα

Η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ καλεί σε άμιλλα στην Οικονομική Εξόρμηση την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας. Οπως αναφέρει, «καλούμε την Οργάνωση που ήταν πρωτοπόρα το προηγούμενο διάστημα στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, την ανταρτομάνα Ρούμελη, ξέροντας πως για εμάς είναι συντροφική πρόκληση να ανταποκριθούμε στην επιτυχία της άμιλλας. Είμαστε βέβαιοι πως σε αυτόν τον τίμιο συναγωνισμό θα πρωτεύσει η ακριτική περιοχή μας και θα καταλάβει την πρώτη θέση στην Εξόρμηση, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που διαθέτει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ