ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /24

Στο σημερινό 4σέλιδο «Κομματική Ζωή & Δράση» μπορείτε να διαβάσετε:

-- Θερμή υποδοχή του νέου «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου». Μεγάλη εξόρμηση των ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

-- Με εκδηλώσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ

-- Διήμερο της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, αφιερωμένο στην πολιτική προσφυγιά. Το Σάββατο ξεκινούν οι εκδηλώσεις


«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Υποδοχή με μεγάλη πανεξόρμηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Στο πράκτικερ Αιγάλεω
Στο πράκτικερ Αιγάλεω
Μια νέα σελίδα άνοιξε για την εφημερίδα μας αλλά και για την πολιτική δράση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου». Η καινούρια, αναβαθμισμένη βδομαδιάτικη έκδοση κυκλοφόρησε από το πρωί του Σαββάτου που μας πέρασε και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα χιλιάδες μέλη και τους φίλους του Κόμματος. Αποφασισμένοι για τη βελτίωση της διακίνησης και της αξιοποίησης του «Ριζοσπάστη», μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ ρίχτηκαν στη μάχη της πανεξόρμησης.

Από την πρώτη στιγμή, της παραλαβής της εφημερίδας στα γραφεία του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα, ήταν διάχυτη η ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» μπορεί να αξιοποιηθεί για μια μέρα παραπάνω, ώστε να οργανωθεί καλύτερα η διακίνηση. Ετσι κι έγινε. Ολη την περασμένη βδομάδα οι ΚΟ έθεταν τους στόχους τους και συζητούσαν με τους οπαδούς για τη νέα έκδοση.

Η εξόρμηση ξεκίνησε νωρίς το Σάββατο και ολοκληρώθηκε χτες, απόγευμα Δευτέρας, με συνεργεία του Κόμματος να μπαίνουν σε χιλιάδες σπίτια και χώρους δουλειάς. Με καλό καταμερισμό δυνάμεων, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, η πολιτική συζήτηση φουντώνει. Στο επίκεντρο η επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου που κλιμακώνεται, η επιχειρούμενη περιστολή του απεργιακού δικαιώματος και προφανώς η απάντηση που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στην πανελλαδική απεργία.

Εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε χώρους δουλειάς στην Καλαμάτα όπως και στην ύπαιθρο από χωριό σε χωριό.
Εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε χώρους δουλειάς στην Καλαμάτα όπως και στην ύπαιθρο από χωριό σε χωριό.
Το ενδιαφέρον των αναγνωστών της εφημερίδας μας κέντρισε τόσο η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, σε εκδήλωση της ΚΟ Αττικής, για την απάντηση που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη στη στρατηγική του κεφαλαίου, που ήταν και το πρώτο θέμα, όσο και η ανάλυση της τρίτης «αξιολόγησης» του μνημονίου, που αποτελεί άλλον ένα «βαρύ» κρίκο αυτής της στρατηγικής. Τη συζήτηση τροφοδότησε και η νέα στήλη του «Ριζοσπάστη», το δισέλιδο που είναι αφιερωμένο στους ένστολους. Προφανώς και λόγω της επικαιρότητας της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος κουβέντιασαν με βάση το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που ήταν άλλωστε και η μόνη εφημερίδα που φώτισε το υπόβαθρο της αναβάθμισης των τουρκικών αμφισβητήσεων από τη σκοπιά των κινδύνων για τον ελληνικό και τον τουρκικό λαό.

Στη μάχη της διακίνησης αξιοποιήθηκαν και οι δεκάδες εκδηλώσεις και συνεστιάσεις, αλλά και η μεγάλη πολιτική εξόρμηση που είναι σε εξέλιξη.

Τα πλάνα των ΚΟ ήταν αισθητά αυξημένα, ώστε η «επίσημη πρώτη» του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα για βελτίωση της κυκλοφορίας και της αξιοποίησης της εφημερίδας μας. Στοίχημα ενόψει της κορυφαίας επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, είναι να κερδίσει ο «Ριζοσπάστης» νέους αναγνώστες, ειδικά εργαζόμενους από κλάδους και χώρους στρατηγικής σημασίας.

Η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής ξεκινάει την εξόρμηση. Το φύλλο έφτασε σε τηλεφωνικά κέντρα, εταιρίες πληροφορικής κ.α.
Η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής ξεκινάει την εξόρμηση. Το φύλλο έφτασε σε τηλεφωνικά κέντρα, εταιρίες πληροφορικής κ.α.
Στην ΚΟ Αττικής το πλάνο ήταν αυξημένο κατά 15% και συνεργεία του Κόμματος διακίνησαν τον «Ριζοσπάστη», εκτός από γειτονιές, σε εργοστάσια, οικοδομές, μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, πανεπιστήμια κ.α. Αντίστοιχα κλιμακώθηκε και η εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα. Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας έβαλε φιλόδοξο στόχο για υπερδιπλασιασμό του αριθμού των φύλλων που διακινούσε τις Κυριακές. Μέχρι χτες το πρωί, η εικόνα που υπήρχε αναδείκνυε ότι ο στόχος ήταν εφικτός. Π.χ. η ΤΟ Σερρών κάλυψε το 100% του πλάνου της, ενώ από κοντά ακολουθούσε η ΤΟ Βιομηχανίας.

Στη Θεσσαλία, ο σχεδιασμός προέβλεπε, το Σάββατο και την Κυριακή, εξορμήσεις κυρίως στις γειτονιές των πόλεων και στα χωριά, ενώ, χτες Δευτέρα, οι κομματικές και ΚΝίτικες δυνάμεις κινήθηκαν, ιδιαίτερα, στους τόπους δουλειάς, εργοστάσια και υπηρεσίες, καθώς και στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε: «Με μαχητικό και οργανωτικό πνεύμα οργανώνουμε αυτές τις μέρες την προσπάθεια για την πλατύτερη διακίνηση του νέου φύλλου του "Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου". Περισσότερες δυνάμεις σχεδιάστηκε και μπήκανε σ' αυτήν τη μάχη, σταθμό και εργαλείο, που τη δίνουμε ταυτόχρονα με όλες τις άλλες που έχουμε μπροστά μας, όπως της Οικονομικής Εξόρμησης, της επιτυχίας της απεργίας στις 14 του μήνα και άλλες.

Συνεργείο ξεκινά την εξόρμηση στη Νίκαια
Συνεργείο ξεκινά την εξόρμηση στη Νίκαια
Εγινε προσπάθεια από τις ΚΟ να αξιοποιηθούν σ' αυτήν την εξόρμηση καλύτερα οι οπαδοί μας, πράγμα που σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε με καλύτερους όρους και αυτό δείχνει και τις δυνατότητες. Επίσης, έγινε προσπάθεια από την ΚΝΕ να απευθυνθεί σε χώρους νεολαίας πιο θαρρετά και μαζικά, έχοντας και τη θετική πείρα της από τη δουλειά με τον "Οδηγητή" όλη τη βδομάδα που πέρασε.

Συνολικά, η δυνατότητα να έχουμε για περισσότερο χρόνο το φύλλο φαίνεται ότι βοηθά, ιδιαίτερα, στο να στοχεύουμε να πάμε σε περισσότερους τόπους δουλειάς.

Η συζήτηση που ανοίγει με εργαζόμενους, όταν μπορούν να μιλήσουν, αλλά και γενικότερα η επαφή της Κομματικής Οργάνωσης μαζί τους, φανερώνει και τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της σχέσης μας με τους εργαζόμενους προς αυτήν την κατεύθυνση, με βασικό εργαλείο τον "Ριζοσπάστη"».

  • Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα κυκλοφορήσει στις 16 Δεκέμβρη, θα δημοσιευτούν στοιχεία της πρώτης διακίνησης του νέου βδομαδιάτικου φύλλου μας.

Το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»
Το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ