ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ
«Τελικός» για πλεονέκτημα

Φτάνοντας στο πλέον κομβικό σημείο της φετινής του πορείας, ο Παναθηναϊκός θέλει απόψε να «περάσει» με θετικό βαθμό ένα κρίσιμο τεστ, αντιμετωπίζοντας τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (22.00 - Novasports 2) για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η αναμέτρηση είναι καθοριστική για τους «πρασίνων», οι οποίοι ουσιαστικά παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» για το στόχο της παρουσίας τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Σε περίπτωση ήττας όχι μόνο απομακρύνεται ο στόχος της τετράδας, αλλά θεωρητικά η ελληνική ομάδα μπαίνει σε περιπέτειες ακόμα και για την οκτάδα.

Ο Παναθηναϊκός επιδιώκει επίσης να βάλει τέλος σε ένα πολύχρονο αρνητικό σερί όσον αφορά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τις ισχυρές ομάδες της Ευρώπης. Για τη νίκη «καίγεται» και η Ρεάλ, η οποία έχει τον ίδιο απολογισμό με τους «πράσινους» (14-10).

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ χαρακτήρισε κρίσιμη την αναμέτρηση, κάτι όμως που δεν αλλάζει την προσέγγιση του αγώνα από την ομάδα του. «Κλειδί» για τον Καταλανό τεχνικό αποτελεί το ξεκίνημα, επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει οι παίκτες του να αφήσουν τη Ρεάλ να μπει δυνατά και να ξεφύγει στο σκορ, καθώς στη συνέχεια δύσκολα θα της βάλουν «φρένο».

Από τον Παναθηναϊκό απουσιάζει ο τραυματίας Νίκος Παππάς (διάστρεμμα), με τον Ντένμον να παίρνει τη θέση του. Στη Ρεάλ αμφίβολος είναι ο Λούκα Ντόνσιτς.

  • Αλλα σημερινά ματς: Κίμκι - Αρμάνι Μιλάνο (19.00 - Novasports 1), Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ (19.30 - Novasports 3), Βαλένθια - Μπασκόνια (21.30 - Novasports 1).

Η βαθμολογία (σε 24 αγώνες): ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-5, Ολυμπιακός 17-7, Φενέρμπαχτσε 17-7, Ζαλγκίρις 15-9, Ρεάλ Μαδρίτης 14-10, Κίμκι 14-10, Παναθηναϊκός 14-10, Μακάμπι Τελ Αβίβ 12-12, Μπασκόνια 11-13, Μάλαγα 10-14, Ερυθρός Αστέρας 10-14, Βαλένθια 9-15, Μπάμπεργκ 9-15.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
«Κόπηκε» στο μάθημα της άμυνας

Η ήττα απ την Νίμπουργκ στο ΟΑΚΑ δυσκόλεψε αρκετά τον στόχο της πρόκρισης για την ΑΕΚ

Eurokinissi Sports

Η ήττα απ την Νίμπουργκ στο ΟΑΚΑ δυσκόλεψε αρκετά τον στόχο της πρόκρισης για την ΑΕΚ
Πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της, η ΑΕΚ υπέστη χτες ήττα στο ΟΑΚΑ από την τσεχική Νίμπουργκ με 98-88, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των «16» στο FIBA Champions League. Η ήττα περιορίζει δραστικά τις ελπίδες της «Ενωσης» για πρόκριση στα προημιτελικά, αφού καλείται στη ρεβάνς της Τσεχίας να ανατρέψει το -10.

Ουσιαστικά η ΑΕΚ πλήρωσε το κάκιστο πρώτος μέρος, όταν μετά το πεντάλεπτο, όπου προηγήθηκε με 10-2, κατέρρευσε αμυντικά, ενώ επιθετικά είχε τα βασικά της ατού σε άσχημη μέρα στη μεγαλύτερη διάρκεια και δεν μπόρεσε να βρει λύσεις (6/20 δίποντα στο πρώτο μέρος). Αποτέλεσμα ήταν οι φιλοξενούμενοι, με πρωταγωνιστές τους Ρέι και Ντέιβιτς και με επιμέρους σκορ 42-15 στο διάστημα 5' - 20', να κυριαρχήσουν στον αγώνα, διατηρώντας σχεδόν καθ' όλη του τη διάρκεια διψήφια διαφορά στο σκορ, η οποία έφτασε μέχρι και τους 18 πόντους (24-42 στο 18').

Στην επανάληψη, αρχικά οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια ανάκαμψης αμυντικά αλλά και επιθετικά, με το «ξύπνημα» των Χάρις και Τζέιμς, και προσπάθησαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά (42-52 στο 25'). Η Νίμπουργκ όμως βρήκε τις λύσεις από τα μακρινά σουτ και διατήρησε ένα σταθερό προβάδισμα (69-82), παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ στο τελευταίο τρίλεπτο να «μαζέψει» τη διαφορά.

ΑΕΚ: Γκριν 14, Χάρις 25, Χάντερ 9, Τζέιμς 15, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3, Μαυροειδής 1, Πάντερ 18, Σάκοτα 3, Βασιλόπουλος, Ξανθόπουλος.

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ: Μπέντα 7, Μπόχατσικ 11, Ντέιβις 20, Χρούμπαν 7, Κριζ 3, Λόρενς 14, Πέτερκα, Πούμπρλα 6, Ρέι 30.

SUPER LEAGUE
Μετά τις εφέσεις, οι καταγγελίες

Ατελείωτες μοιάζουν να είναι οι υποθέσεις που θα κριθούν στα δικαστήρια κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος της Super League. Πρόκειται βέβαια για άλλη μια πλευρά της όξυνσης της αντιπαράθεσης των συμφερόντων στη μάχη για τα «πρωτεία», με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κέρδη για όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο. Ετσι, την ώρα που εκκρεμούν οι αποφάσεις στις εφέσεις που έχουν καταθέσει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός για τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί και κυρίως της αφαίρεσης βαθμών, χτες προστέθηκαν αλλά δύο «επεισόδια» στο «σίριαλ» των δικαστικών υποθέσεων. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε καταγγελία στα αρμόδια όργανα κατά του παίκτη του Ολυμπιακού Κέβιν Μιραλάς, για την άσεμνη χειρονομία του προς τους οπαδούς στην Τούμπα πριν τη ματαίωση του ντέρμπι, ενώ ζήτησε τη διαγραφή του Αρετόπουλου από τους πίνακες διαιτησίας. Για τον δεύτερο, το σκεπτικό της καταγγελίας αφορά το γεγονός ότι ο διαιτητής έστειλε συμπληρωματική κατάθεση σε σχέση με το φύλλο αγώνα.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η υπόθεση των καταγγελιών του Ολυμπιακού για τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ και τη συμπεριφορά των οπαδών του «Δικεφάλου» εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς και για τα όσα έγιναν στην Τούμπα μετά τη ματαίωση του αγώνα. Μάλιστα, σύμφωνα με την αθλητική ιστοσελίδα SDNA, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στείλει επιστολή στον Αθλητικό Εισαγγελέα σχετικά με την τύχη των συγκεκριμένων καταγγελιών, που έχουν γίνει εδώ και μέρες.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Κομίνης από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να διευθύνει το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική. Οι διαιτητές των άλλων αγώνων: Θάνος (ΑΕΛ - Κέρκυρα), Βάτσιος (Πανιώνιος - Ατρόμητος), Σκουλάς (Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης), Τζοβάρας (Πλατανιάς - Ολυμπιακός), Κατσικογιάννης (Ξάνθη - Παναιτωλικός) και Παπαδόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης).

FOOTBALL LEAGUE
Νέα «γκέλα» ο Αρης, πλησίασε ο ΟΦΗ

Νέο ενδιαφέρον στη μάχη της ανόδου στη Super League απέκτησε το πρωτάθλημα της Football League, μετά τη διεξαγωγή του κυρίως μέρους της 20ής αγωνιστικής. Το δεύτερο συνεχόμενο «στραβοπάτημα» του πρωτοπόρου Αρη, που έμεινε στο 0-0 στην Καλλιθέα, επέστρεψε στον 2ο ΟΦΗ να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους 2 βαθμούς, μετά το άνετο πέρασμά του από την Πιερία, όπου επικράτησε με 3-0 του Αιγινιακού. Ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την κορυφή έχει και η 3η Παναχαϊκή, η οποία σήμερα αντιμετωπίζει στο Ηράκλειο Κρήτης τον Εργοτέλη (17.00 - ΕΡΤ3), στον αγώνα με τον οποίο πέφτει η αυλαία της αγωνιστικής.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Απόλλων Λάρισας - Σπάρτη 2-0, Τρίκαλα - Δόξα Δράμας 0-1, Απόλλων Πόντου - Πανσερραϊκός 2-1, Παναιγιάλειος - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0, Αχαρναϊκός - Κισσαμικός 0-3 (άνευ αγώνα), ΑΕ Καραϊσκάκης - Βέροια 3-0 (ά.α.).

Η βαθμολογία: Αρης 50, ΟΦΗ 48, Παναχαϊκή 43 (με αγώνα λιγότερο), Απόλλων Λάρισας 34, Δόξα Δράμας 34, Κισσαμικός 34, ΑΕ Καραϊσκάκης 32, Απόλλων Πόντου 31, Τρίκαλα 31, Σπάρτη 25, Αιγινιακός 23, Αναγέννηση Καρδίτσας 22, Εργοτέλης 20 (με αγώνα λιγότερο), Παναιγιάλειος 17, Πανσερραϊκός 16, Καλλιθέα 15, Βέροια 5, Αχαρναϊκός -51. Σημείωση: Βέροια και Αχαρναϊκός έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στην οκτάδα Ρεάλ και Λίβερπουλ

Πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης, για 8η συνεχή χρονιά. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση στο Παρίσι και επικράτησε για δεύτερη φορά της Παρί Σεν Ζερμέν, αυτήν τη φορά με 2-1, ενώ είχε επιβληθεί και στον πρώτο αγώνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 3-1. Οι Μαδριλένοι «καθάρισαν» την πρόκριση στο δεύτερο ημίχρονο, όντας εντυπωσιακοί και πετυχαίνοντας δύο γκολ (Κριστιάνο Ρονάλντο 51', Κασεμίρο 80'). Για τη «λαβωμένη» από την απουσία του τραυματία Νεϊμάρ Παρί, που μάλιστα αγωνίστηκε από το 60' με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Βεράτι, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Καβάνι (71').

Στην άλλη ρεβάνς της βραδιάς, η Λίβερπουλ παρά το 0-0 με την Πόρτο στο «Ανφιλντ Ρόουντ» πήρε την πρόκριση χάρη στο εντυπωσιακό 5-0 του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία.

EUROPA LEAGUE
Σε Μιλάνο και Μασσαλία τα βλέμματα

Η αναμέτρηση στο Μιλάνο ανάμεσα σε δύο από τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, τη Μίλαν και την Αρσεναλ, ξεχωρίζει στους αποψινούς πρώτους αγώνες για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Με ενδιαφέρον αναμένεται και το ματς ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Ατλέτικ Μπιλμπάο, δύο ομάδες που φαντάζουν ισοδύναμες με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

20.00: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λιόν (Cosmote Sports 8), Ατλέτικο Μαδρίτης - Λοκομοτίβ Μόσχας (Cosmote Sport 7), Ντόρτμουντ - Ζάλτσμπουργκ (Cosmote Sports 3), Μίλαν - Αρσεναλ (Cosmote Sports 2).

22.05: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Βιτόρια Πλζεν (Cosmote Sports 8), Λάτσιο - Ντιναμό Κιέβου (Cosmote Sports 7), Λειψία - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Cosmote Sports 3), Μαρσέιγ - Ατλέτικ Μπιλμπάο (Cosmote Sports 2).

ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Βατές κληρώσεις για άνδρες και γυναίκες

Ευνοϊκές κρίνονται για τις Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών οι κληρώσεις τους για τους ομίλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη το ερχόμενο καλοκαίρι (14 - 28 Ιούλη). Η Εθνική ανδρών κληρώθηκε στον 3ο εκ των τεσσάρων ομίλων της Α' φάσης, με αντιπάλους τις Κροατία, Ολλανδία και Τουρκία. Οι υπόλοιποι όμιλοι των ανδρών: 1ος: Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Γεωργία. 2ος: Μαυροβούνιο, Ισπανία, Μάλτα, Γαλλία. 4ος: Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Σλοβακία.

Στο τουρνουά των γυναικών, οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των έξι, με την ελληνική να βρίσκεται στον 1ο όμιλο μαζί με Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ισραήλ και Κροατία. Ο άλλος όμιλος: Ουγγαρία, Ισπανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Γερμανία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ