ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΦΩΤΟ

Η Ειρήνη Λίτσα, μητέρα του σ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΤΣΑ, τα αδέλφια και τα ανίψια, προσφέρουν στη μνήμη του 300 ευρώ στο ΚΚΕ, ως πρώτη δόση, μέσω της ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΤΣΑ, που μαζί με την συντρόφισσα και αδελφή μας ετοίμαζαν με τόση χαρά το γάμο τους, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να γίνει, προσφέρουμε στο Κόμμα ως οικονομική ενίσχυση το συνολικό ποσό των 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω των ΚΟΒ ΕΤΕ και ALPHA.

Ο σύντροφος Σταύρος παρέμεινε κομμουνιστής μέχρι τέλους, έχοντας το σθένος, ακόμα και κατά το διάστημα της νοσηλείας του, να παλεύει για να δυναμώσει το ταξικό κίνημα, να ενισχυθεί το Κόμμα μας. Χαρακτηριστική ήταν επίσης και η έμφαση που έδινε στο ζήτημα της αυτομόρφωσης. Η υποδειγματική στάση του ως κομμουνιστή θα μας εμπνέει στους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας.

Καλό σου ταξίδι, σύντροφε. Συνεχίζουμε.

Βουτσίδου Μελίνα - Στυλιάρας Θωμάς

  • Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΤΣΑ προσφέρω ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω της ΚΟΒ ALPHA.

Ντόρα Βουτσίδου

  • Η ΚΟΒ Κατασκευών Ν. Καβάλας εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του σ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΤΣΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, και προσφέρει στη μνήμη του 140 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Καβάλας.
  • Στη μνήμη του αδικοχαμένου συντρόφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΤΣΑ, υπόδειγμα σεμνότητας και ανιδιοτέλειας, αλλά και συνειδητού επαναστάτη σε καιρούς ειρηνικούς, προσφέρω 250 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ πόλης της ΤΟ Καβάλας.

Μωυσής Τριανταφυλλίδης

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΤΣΑ, που τόσο πρόωρα «έφυγε» από τη ζωή, άξιου στελέχους του Κόμματος, προσφέρουμε στην ΤΕ Καρδίτσας, μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων, το ποσό των 70 ευρώ.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ
Νίκος, Θωμάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΣΑΒΒΑ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, που φέτος συμπληρώνονται 16 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ, στο οποίο ήταν πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς.

Βέτα Ποζατζίδου

***

ΦΩΤΟ 3

Στις 17 Απρίλη κλείνουν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ (φωτ.) από το χωριό Χιονάδες Διδυμότειχου σε ηλικία 104 χρόνων. Στα χρόνια της Κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και έγινε μέλος του ΚΚΕ, παίρνοντας ενεργό μέρος στην αντίσταση του λαού ενάντια στους κατακτητές.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, κυνηγήθηκε, όπως χιλιάδες λαϊκοί αγωνιστές, πέρασε στην παρανομία και έφυγε για το Μπούλκες. Το 1946 κατατάχτηκε στον ΔΣΕ, με κύριο χώρο επιχειρήσεων το Γράμμο - Βίτσι. Τον ίδιο χρόνο κατατάχτηκαν στον ΔΣΕ και τα τρία του αδέρφια, ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΗΣ και ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ, τα οποία και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του πατέρα μας, της μητέρας μας ΖΩΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗ (φωτ.), που «έφυγε» από τη ζωή το 2005, και του αδερφού μας ΘΑΝΑΣΗ ΚΕΣΚΙΝΗ (φωτ.) που «έφυγε» σε ηλικία 47 χρόνων, μετά από μακρόχρονη ταλαιπωρία της υγείας του, και όλων των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους σε μάχες ή «έφυγαν» από τη ζωή μετά από πλούσια δράση στο κίνημα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λειψίας, 150 ευρώ.

Θανάσης και Σταματία Καραγιάννη

Τα εγγόνια και ανίψια Γιάννης, Σούλα και Αρης, με τις οικογένειές τους

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 14 Απρίλη, συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας η μητέρα μου συναγωνίστρια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και 34 χρόνια που «έφυγε» ο πατέρας μου συναγωνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Πιστοί μέχρι το τέλος της ζωής τους στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ.

ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ
ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ
Στη μνήμη τους, η κόρη τους συντρόφισσα Ρωξάνη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λόφου Σικελίας - Σφαγείων Καλλιθέας.

***

ΦΩΤΟ

Για τον σύντροφο, φίλο και συνάδελφο Ν. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Αποστόλης Παππάς

***

ΦΩΤΟ

Στις 28/2/2018 «έφυγε» η συντρόφισσα ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ, το γένος Παπαγεωργίου. Γεννήθηκε στα Σπήλαια του Νομού Καστοριάς το 1928. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ του χωριού της. Το 1947, όταν η τρομοκρατία σε βάρος των ΕΑΜιτών οργίαζε, η Ευγενία συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές της Καστοριάς. Μετά την αποφυλάκισή της σε ηλικία μόλις 19 ετών, κατατάχθηκε εθελοντικά στον ΔΣΕ. Ανήκε στο Τάγμα Τραυματιοφορέων του Αρχηγείου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην προσφυγιά στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας ασχολήθηκε με τη φροντίδα των παιδιών προσφυγόπουλων. Το 1951 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Παντρεύτηκε τον σύντροφο δάσκαλο Τάκη Ψημμένο, με τον οποίο απέκτησαν δυο παιδιά. Επαναπατρίσθηκε το 1986. Ως άνθρωπος, ως αγωνίστρια και ως μέλος του ΚΚΕ, η Ευγενία εκπλήρωσε στο ακέραιο το χρέος της. Αντιμετώπισε με παλικαριά και με αισιοδοξία, με κομμουνιστική αποφασιστικότητα, με πλήρη συναίσθηση της αποστολής τις φουρτούνες της ζωής. Οπως τόσοι και τόσες από τους χιλιάδες κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες δεν λογάριασε τον εαυτό της και διέθεσε τη ζωή της απλόχερα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Εμεινε πιστή μέχρι τα στερνά της στο ΚΚΕ.

ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Με θλίψη αποχαιρετήσαμε στις 6/3/2018 τον φίλο, συνάδελφο και σύντροφο ΝΙΚΟ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟ. Εμεινε πιστός μέχρι τέλους σε ιδανικά και αξίες, παράδειγμα σεμνότητας και υπευθυνότητας.

Εκανε από νωρίς τις επιλογές του. Δεν είδε ποτέ ουδέτερα, γενικά και αφηρημένα, την κοινωνική πραγματικότητα. Επαιρνε σαφή και καθαρή θέση στα θέματα των εργατών και των ανθρώπων του μόχθου. Δεν επέλεξε με βάση τη συγκυρία και με όρους. Δεν ενήργησε από προσωπικό υπολογισμό. Απαίτησε και έκανε το αυτονόητο. Ποιο δηλαδή; Ο αγωνιστής να μην «πατάει σε δυο βάρκες». Να αποδεικνύει ότι ο λόγος του και η πράξη του αναφέρονται στο δίκιο και στα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Γι' αυτό μίλαγε απλά, λιτά, σταράτα και καθαρά...

Εχοντας αυτές τις αρχές και τις αξίες, απάντησε στο ερώτημα της πολιτικής ένταξης. Συναντήθηκε, συμπορεύτηκε και τοποθετήθηκε στο πλευρό του ΚΚΕ, στηρίζοντας την πολιτική και τις επιλογές του. Η πολιτική και κοινωνική του επιλογή καθόρισαν την καθημερινή δράση και λειτουργία κατά τρόπο συνεπή και απόλυτο.

Η ζωή του και η αγωνιστική διαδρομή του αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και μέτρο σύγκρισης. Αποτελούν μια ώθηση και ένα ερέθισμα για ποιοτική άνοδο. Ηταν συνεπής στα λόγια και στα έργα, μέσα στο πλαίσιο μιας ηθικής που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το κοινό καλό, αλλά και για την εξύψωση της προσωπικότητας, αποδεικνύοντας τη μεγαλοσύνη και τη λεβεντιά του.

Νίκο, θα σε θυμόμαστε για πάντα κρατώντας την αγωνιστική προσφορά, την αξιοπρέπεια και το παράδειγμά σου. Η αναγνώριση της δράσης σου, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας για σένα, ας είναι μικρή παρηγοριά για όλους τους συγγενείς και τους οικείους σου. Καλό ταξίδι σύντροφε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Δικαστικών Επιμελητών.

ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
Ηλίας Ζαχάκος, Δήμητρα Λύρα, Θανάσης Πάνταινας, Γιώργος Πάπαρης, Στέφη Τσαμούρη

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των γονιών τους ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΑΜΑΛΙΑΣ ΠΕΡΡΑΚΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, της ανιψιάς τους ΑΜΑΛΙΑΣ ΠΕΡΡΑΚΗ και των ΦΩΚΙΩΝΑ, ΣΤΡΑΤΗ, και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗ, που σκοτώθηκαν στον ΔΣΕ, ο Μιχάλης και ο Γιάννης Περράκης προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.

***

ΦΩΤΟ 2

Συμπληρώνεται ένας μήνας που «έφυγε», πολύ νωρίς, από τη ζωή ο ακριβός φίλος και πιστός οπαδός του Κόμματός μας ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΡΑΤΑΣ. Γεννήθηκε στις 2/10/1962. Μέλος της ΚΝΕ από τις αρχές του 1980, πορεύτηκε δίπλα στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Γιώργος Γλαρός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Φούρνων της ΤΟ Ικαρίας και Φούρνων, στη μνήμη του 50 ευρώ.

Επίσης προσφέρει 100 στη μνήμη του αδερφού του και συντρόφου ΜΑΡΚΟΥ ΓΛΑΡΟΥ. Αυτού του υπέροχου ανθρώπου, που «έφυγε» τόσο απροσδόκητα και πρόωρα, σε ηλικία 38 χρόνων, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία των Φούρνων.

Φέτος συμπληρώθηκαν ακριβώς 11 χρόνια από τις 8 Απρίλη του 2007, όταν «έφυγε» από τη ζωή εκείνη την Κυριακή του Πάσχα.

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο του σ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, παλαίμαχου αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού. Τιμώντας τον τίτλο του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ, έδωσε όλη του τη ζωή στους αγώνες του Κόμματος και του λαού, τάχθηκε και υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Στη μνήμη του, τα ανίψια του Σπύρος Αναστασάκος και Παναγιώτα Θωμάκου προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟ Λακωνίας.

Στη μνήμη του, η ΚΟΒ Υμηττού του ΚΚΕ προσφέρει 200 ευρώ.

ΦΩΚΙΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ
ΦΩΚΙΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγαπημένου φίλου και συντρόφου του συζύγου μου ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΘΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ηλιούπολης.

Μαρία Αναστασάκου Μανθά

  • Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, η Τιτίκα Σκουλή προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της ζωής και της ταξικής πάλης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, μετά από σύντομη μάχη, που έδωσε με αξιοπρέπεια, με ανίατη ασθένεια, ο Πάνος Μπεσίνης αντί στεφάνου στην κηδεία του προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΛΙΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, οι οποίοι αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές για την απελευθέρωση της πατρίδας και το σοσιαλισμό, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης.

Αννα και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας το μέλος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Παραρτήματος Αρκαδίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΛΗΣ. Ηταν ένας χαρισματικός σύντροφος που δεν έλειψε από κανένα προσκλητήριο του Κόμματος, μπροστάρης στα εύκολα και στα δύσκολα.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος για να τιμήσουν τη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 120 ευρώ μέσω ΚΟΒ Τρίπολης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ BOΡΓΙΑΤΖΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από πέντε μήνες, ο γιος του Κυριάκος προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Πειραιά.

ΓΛΑΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΓΛΑΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΛΙΛΗ ΜΩΡΑΪΤΟΥ
ΛΙΛΗ ΜΩΡΑΪΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ
ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ
ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ
ΚΕΣΚΙΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΚΕΣΚΙΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ
ΖΩΗ ΚΕΣΚΙΝΗ
ΖΩΗ ΚΕΣΚΙΝΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΤΣΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΤΣΑΣ
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΡΑΤΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΡΑΤΑΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΛΗΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΠΑΥΛΙΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΥΛΙΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 21 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί το χρονιάτικο μνημόσυνο του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΥΛΙΚΑ στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Παιανία.

Τα παιδιά του Ντίνα - Κατερίνα - Γιώργος, στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της γυναίκας του ΒΑΣΙΛΩΣ ΠΑΥΛΙΚΑ, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Παιανίας.

Ο Θανάσης Παυλίκας γεννήθηκε στο Δοτσικό Γρεβενών, ένα χωριό που στη διάρκεια της Κατοχής πάλεψε μέσα από το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1943 και στη συνέχεια Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής της ΕΠΟΝ του τομέα Φιλιππαίων. Τελείωσε τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ και εντάχθηκε το 1948 στην 8η Μεραρχία. Συμμετείχε στο απόσπασμα Πωγωνίου, που ονομάστηκε Σαμποτέρ Μηχανικού. Εζησε για 27 χρόνια στην Τασκένδη και στη συνέχεια επαναπατρίστηκε. Παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια με την επίσης μαχήτρια του ΔΣΕ Βασίλω Παυλίκα.

Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών και της διάσπασης του ΚΚΕ (1989 - 1991), υπερασπίστηκε το χαρακτήρα και τους στόχους του Κόμματος, ενώ όλα τα χρόνια πάλεψε για την ενίσχυσή του.

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 22/4/2018 θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Π. Ηρακλείου Αττικής.

Η Ελένη Παπαδοπούλου (1929 - 4/3/2018) καταγόταν από την Καλή Βρύση Δράμας. Εφηβη εντάχθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και έλαβε μέρος σε μάχες στα βουνά της Β. Ελλάδας. Πολέμησε με μαχητική δράση και μάλιστα δέχτηκε πολλαπλά τραύματα στο χέρι, στο πόδι και στο κεφάλι, από τα οποία γλίτωσε ως εκ θαύματος. Τραυματισμένη έτυχε περίθαλψης σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας. Από εκεί το 1950 προωθήθηκε με την ομάδα «των παιδιών του Radebeul» στην ομώνυμη περιοχή της Δρέσδης της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, όπου έλαβε μόρφωση και ανώτερη τεχνική εκπαίδευση, καθώς και κάθε είδους φροντίδα και μέριμνα από τις αρχές της χώρας.

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Εκεί έζησε 37 γόνιμα χρόνια εργαζόμενη ως μηχανολόγος σε εργοστάσια της Δρέσδης και με ενεργό συμμετοχή και έντονη δράση στις οργανώσεις των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία.

Μετά από πολυετή αγώνα επαναπατρίστηκε και το 1987 επέστρεψε στην πολυαγαπημένη της πατρίδα, για να ζήσει κοντά στα παιδιά και τα εγγόνια της. Αταλάντευτη στην ιδεολογία της και πιστή στο ΚΚΕ, με το οποίο συμπορεύτηκε έως το τέλος της ζωής της, συνέχισε να υπερασπίζεται τα ιδανικά της Αριστεράς και του Κομμουνισμού, για τα οποία είχε παλέψει σε όλη της τη ζωή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ θα γίνει από την οικογένεια και τους φίλους του εκδήλωση τη Δευτέρα 16/4, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

* Στη μνήμη του συντρόφου και κουμπάρου ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΤΣΑ, που στις 14 Απρίλη θα κάναμε το γάμο του, προσφέρω στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟ Κατασκευών Βύρωνα - Ζωγράφου, για την ενίσχυσή του, που τόσο πολύ ήθελες και επεδίωκες κι εσύ, το ποσό των 500 ευρώ.

Γ. Θ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ