ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Μάη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η μαζικότητα «σφράγισε» τη φετινή διοργάνωση

Από τους αγώνες του φετινού σχολικού τουρνουά του δήμου Χαϊδαρίου
Από τους αγώνες του φετινού σχολικού τουρνουά του δήμου Χαϊδαρίου
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκυριακο (19-20/5) η ημιτελική και τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2018 του δήμου Χαϊδαρίου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του δήμου με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου. Το στοιχείο που χαρακτήρισε τη διοργάνωση ήταν η μαζική συμμετοχή, με εκατοντάδες μαθητές, αγόρια και κορίτσια, από τα Σχολεία της περιοχής, να παίρνουν μέρος στους δεκάδες αγώνες που πραγματοποιήθηκαν, φυσικά χωρίς αντίτιμο.

Για άλλη μια φορά μέσω της διοργάνωσης αναδείχθηκαν τα μηνύματα του ευ αγωνίζεσθαι, προήχθησαν οι αξίες της συλλογικότητας και της συνεργασίας μέσα από το παιχνίδι, και κυρίως ευχαριστήθηκαν όλα τα παιδιά με τη συμμετοχή τους, ανεξαρτήτως κερδισμένων και χαμένων.

Οπως σημειώνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του δήμου Χαϊδαρίου:

«Σε μια εποχή που ο αθλητισμός είναι εμπόρευμα και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο αξιοποιείται για την προώθηση πολιτικών στόχων, τα παιδιά μας έστειλαν ένα τεράστιας σημασίας κοινωνικό μήνυμα. Ανέδειξαν ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι για όλους, να μπορεί η νεολαία να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στις αθλητικές δραστηριότητες. Από τη μεριά μας, ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην προώθηση τέτοιων κοινωνικών μηνυμάτων, γιατί είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων, αφού συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου».

Πρωταθλητής αναδείχθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο νίκησε στον τελικό της Κυριακής με 1-0 το 4ο Δημοτικό, ενώ στον μικρό τελικό την 3η θέση κατέκτησε το 8ο Δημοτικό, επικρατώντας του 11ου με 4-2 στα πέναλτι.

Συνέχεια στις αθλητικές εκδηλώσεις

Οι αθλητικές εκδηλώσεις στο δήμο Χαϊδαρίου συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα, μεταξύ άλλων με το Διήμερο Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού «Σουκατζίδεια 2018», το τουρνουά μπάσκετ 3on3 για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ και τη ΕΟΚ, στις 16-17/6 στο Αθλητικό Κέντρο Χαϊδαρίου, και φυσικά το καλοκαιρινό camp του δήμου Χαϊδαρίου, που ξεκινά στις 23/6 και θα διαρκέσει για 28 μέρες συνολικά.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μπαίνει στην τελική ευθεία

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το φετινό Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ, μετά και την ολοκλήρωση του 3ου γύρου, στον οποίο συμμετείχαν 16 ομάδες από τις οποίες προέκυψαν οι προημιτελικοί. Για μια ακόμα φορά οι αγώνες διεξήχθησαν σε κλίμα φιλίας και συναδέλφωσης, χωρίς σκοπιμότητες, με τη νίκη να μην αποτελεί αυτοσκοπό, και με παίκτες και θεατές να χαίρονται το θέαμα και να βγαίνουν κερδισμένοι όλοι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Κάτι που αποδεικνύει και στην πράξη τα σημαντικά μηνύματα της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα των «16»

«Καρπάτοι» (Εργαζόμενοι από την Ουκρανία) - «Το Κλειδί του Γκολ» (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος) 8-4

Εργαζόμενοι από τη Γουινέα - «Bankchelona» (Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού) 10-1

ΕΛΕΠΑ 2 - «Περιστέρι FC» 1-0

ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» - «Snow Kids» (Συνοικία Διονύσου) 3-3 (1-3 πέναλτι)

«Maroucity United» (Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου) - «Oranje» (Εργαζόμενοι «Interamerican - Anytime») 3-6

ΛΕΚ (Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας) - Σπουδαστές ΙΕΚ «Ομηρος» Πειραιά 4-12

Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «Νokia» - «Γοργοπόδαροι» (Εργαζόμενοι στην εκτυπωτική εταιρεία «Diamond Print») 6-1

«Γυπαετοί» (Σωματείο Εργαζομένων «Newrest») - Εργαζόμενοι «L' Oreal» 6-10

Οι νικήτριες ομάδες προκρίθηκαν στη φάση των «8».

Την Κυριακή 3 Ιούνη τα προημιτελικά

Η 4η φάση των αγώνων του Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 27/5, αναβάλλεται για την Κυριακή 3/6 στο γήπεδο του Περισσού. Λόγω του τριημέρου της αργίας της Δευτέρας 28/5 αρκετές ομάδες δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν, γεγονός που θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Κατανοώντας την ανάγκη των εργαζομένων για αξιοποίηση του τριημέρου, ανάπαυση και διακοπές, δεν θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Καταδικάζει τα επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ

Την απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει η δημοτική αρχή Καισαριανής για τα γεγονότα που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 21 Μάη, στον αγώνα μπάσκετ ΟΚΑΜ - Νήαρ Ηστ, προκαλώντας μάλιστα σοβαρούς τραυματισμούς σε αθλητές και παρευρισκόμενους, αλλά και υλικές ζημιές. Οι εικόνες ντροπής εξελίχθησαν σε έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο οικογένειες με μικρά παιδιά, και βέβαια, τονίζει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, καμία σχέση δεν έχει με τις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού. Τέτοιου είδους σκηνές, συνεχίζει, δεν έχουν καμία σχέση με το ιστορικό σωματείο της Νήαρ Ηστ, το οποίο έχει συνδεθεί με το λαό της πόλης και τους αγώνες του.

«Τα επεισόδια αυτά - συνέχεια παρόμοιων που γίνονται εδώ και χρόνια - είναι άλλη μια απόδειξη της κοινωνικής σήψης που απαντάται και στον αθλητισμό και δεν περιορίζεται μόνο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά διαπερνά όλο και πιο φανερά και τα ερασιτεχνικά. Που μετατρέπει τον αθλητισμό σε μπίζνα, τους αθλητικούς χώρους σε αρένα, τις διοικήσεις σε managers. Που δεν αφήνει χώρο για φιλάθλους παρά μόνο για φανατισμένους οπαδούς», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει, το γεγονός ότι το πρόβλημα της βίας είναι κοινωνικό δεν δίνει συγχωροχάρτι στη διοίκηση της Νήαρ Ηστ, που έχει σοβαρές ευθύνες για τα επεισόδια και για τη γενική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος.

«Ως δημοτική αρχή θεωρούμε υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τον αθλητισμό, ως απαραίτητο στοιχείο της σωματικής και νοητικής ανάπτυξης του νέου ανθρώπου, ως στοιχείο εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας. Αυτές τις αρχές υποστηρίξαμε έμπρακτα από την πρώτη στιγμή και αυτές καθορίζουν τη στάση μας απέναντι στον σωματειακό αθλητισμό, ενάντια σε όσους, εντός και εκτός γηπέδου, προσβλέπουν σε προσωπικά οφέλη, συντηρούν και ενθαρρύνουν τον οπαδισμό. Με αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε, συμπορευόμενοι με τα ερασιτεχνικά σωματεία και με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που τις ασπάζονται», καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Καισαριανής.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Στο Κίεβο με φόντο το τρόπαιο

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης των δύο τελευταίων χρόνων Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ, με τη δική της μακρά ιστορία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, διεκδικούν αύριο Σάββατο στον τελικό του Κιέβου το τρόπαιο του Champions League (21.45 - ΕΡΤ1/Cosmote Sports 4).

Η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ, με τις 12 κατακτήσεις, στοχεύει στην εδραίωση και παραπέρα επέκταση της κυριαρχίας της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, καθώς διεκδικεί το 3ο συνεχόμενο τρόπαιο και 4ο μέσα σε 5 σεζόν. Παράλληλα, ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι παίκτες του επιδιώκουν να «εξιλεωθούν» για τη μέτρια φετινή τους πορεία στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η ισπανική ομάδα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα παραταχθεί πλήρης.

Εξίσου αν όχι πιο δυνατό είναι το δέλεαρ της κατάκτησης και για τη Λίβερπουλ. Η αγγλική ομάδα, που έχει 5 τίτλους, επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2007, όταν ηττήθηκε από τη Μίλαν στην Αθήνα, και ονειρεύεται στιγμές ανάλογες του 2005 στην Κωνσταντινούπολη, όταν κατέκτησε για τελευταία φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Μοναδικό πρόβλημα για τον Γιούργκεν Κλοπ είναι η απουσία λόγω τραυματισμού του Τσάμπερλεν.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Κομβικό «ραντεβού» στο ΟΑΚΑ

Ιδιαίτερα καθοριστικός για τη μάχη του τίτλου στην Premier ανδρών θεωρείται ο δεύτερος τελικός μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, που διεξάγεται αύριο Σάββατο (15.00 - ΕΡΤ3) στο κλειστό του ΟΑΚΑ (αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης»). Με την «Ενωση» να έχει «σπάσει» το πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρολεύκων» και να προηγείται με 1-0 στις νίκες, το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς τη συνέχεια στη σειρά των τελικών.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, η γηπεδούχος ΑΕΚ επιδιώκει τη δεύτερη νίκη της, που θα την φέρει μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για τον δε Ολυμπιακό, μετά την εντός έδρας ήττα και την απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας τα περιθώρια έχουν στενέψει. Οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν να βγουν από τη δύσκολη θέση και με νίκη να ισοφαρίσουν τη σειρά και να αποκτήσουν εκ νέου τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, ενόψει του τρίτου τελικού, και πάλι στην έδρα τους.

BASKET LEAGUE
Πρώτο βήμα, «τρέχοντας» με 108

Πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση τον τελευταίο μήνα, ο Ολυμπιακός νίκησε χτες τον Προμηθέα Πατρών στο ΣΕΦ με 108-71, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά της Basket League, και χρειάζεται άλλες δυο νίκες για την πρόκριση στον τελικό. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το Σάββατο, και πάλι στο ΣΕΦ, και στη συνέχεια η σειρά μεταφέρεται στην Πάτρα, για τον τρίτο και (αν χρειαστεί) και τον τέταρτο ημιτελικό. Αν χρειαστεί και πέμπτος αγώνας, θα γίνει στο ΣΕΦ.

Με όπλο την καλή άμυνα και τον πλουραλισμό στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εξαρχής σημαντικό προβάδισμα (22-14 στο 10'), ενώ μέχρι το ημίχρονο είχαν θέσει τις βάσεις για την τελική επικράτηση (45-23). Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και η επανάληψη, με τους γηπεδούχους να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους. Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Στρέλνιεκς με 18 πόντους, ενώ από τον Προμηθέα ξεχώρισε ο Πράδερ με 16 π.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ