ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Μάη 2018
Σελ. /28
Σήμερα η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στη Λάρισα
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
  • Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία του συνθέτη Θ. Μπακαλάκου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους νέους και τις νέες, στους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες της περιοχής να παρακολουθήσουν την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 30/5, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο της Απόφασης της ΚΕ του Κόμματος «100 πόλεις - 100 εκδηλώσεις», απηύθυναν εκ μέρους των ΤΕ Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ οι Θ. Μπιζαϊντές, Αγγελος Σίμος και Ζ. Γκαραλιάκος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το περασμένο Σάββατο στα γραφεία του Κόμματος στη Λάρισα.

Επεσήμαναν ότι οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται «για να συζητήσουμε ακόμα πιο πλατιά με το λαό την πρόταση του ΚΚΕ, η οποία είναι η μόνη που απαντάει ουσιαστικά στις ανάγκες και τα προβλήματα που βιώνει σήμερα κάθε οικογένεια», τονίζοντας: «Σήμερα αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μεγαλύτερο ή μικρότερο, που να μην συνδέεται με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που έχει στην προμετωπίδα του την επιδίωξη του κέρδους. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνουν η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τον πλούτο που παράγουν. Για να γίνει το δίκιο μας πράξη, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, εργατικό κίνημα ισχυρό, μπροστάρη στην κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκαν στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, που περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου, με τραγούδια του από τον κύκλο «Τα Αγροτικά» και μια επιλογή τραγουδιών του από άλλους δίσκους του σε ποίηση Φώτη Αγγουλέ και Κώστα Βάρναλη. Τα έργα θα ερμηνεύσει το μουσικό σύνολο του Λαρισαίου συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη, με ερμηνευτές τους Απόστολο Φωτιάδη, Γιώργο Γάλλο, Μαρία Φωτιάδη, Γεωργία Χατζημπαλάση και μουσικούς τους Ελπίδα Τσιακτάκη (φλάουτο), Κωνσταντίνο Σκριμπόνη (βιολί), Νίκο Γκονέλα και Αποστόλη Κωσταβέλη (κλαρινέτο), Χρήστο Καλαμπούκα (λαούτο), Μιχάλη Χώτο (μπουζούκι), Στέλιο Καρφίτσα (κλασική και ακουστική κιθάρα), Γιάννη Κατσανούλη (ηλεκτρική κιθάρα), Φίλιππο Ζούκα (μπάσο), Κώστα Μίτιν (τύμπανα). Στη σκηνή θα ανέβει και ο ίδιος ο Θωμάς Μπακαλάκος, για να ερμηνεύσει μερικά από τα χαρακτηριστικά τραγούδια του.

Δήλωση του Θ. Μπακαλάκου για τη συμμετοχή του στο γιορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ

Σε δήλωσή του για τη συμμετοχή στη σημερινή εκδήλωση για τα 100χρονα του Κόμματος, ο συνθέτης Θ. Μπακαλάκος αναφέρει:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να κληθώ και να συμμετάσχω ως δημιουργός στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του πιο ιστορικού πολιτικού κόμματος της χώρας. Η συνεργασία μου με το ΚΚΕ ξεκίνησε από το 1ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", το 1975, όταν έδωσα συναυλία με το συγκρότημά μου. Ηταν η πρώτη φορά που παρουσίαζα ολοκληρωμένα τον κύκλο τραγουδιών "Τα Αγροτικά". Είναι γνωστοί οι αγώνες του ΚΚΕ και αναγνωρισμένοι από όλο πλέον το πολιτικό φάσμα, τόσο στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του όσο και, κυρίως, κατά την Εθνική Αντίσταση και τη δράση του στη σκοτεινή περίοδο της χούντας. Το ΚΚΕ δεν έπαψε να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και τη συνεχή τους επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών του απλού λαού.

Στη Μεταπολίτευση ήταν το κόμμα που αμφισβήτησε την ψευδεπίγραφη δημοκρατία, καταγγέλλοντας συστηματικά τα στολίδια του καπιταλισμού και εδραιώνοντας και θεμελιώνοντας με τη συνεπή στάση του τον πραγματικό αγώνα που οφείλουν οι εργαζόμενοι. Η ύπαρξη του Κομμουνιστικού Κόμματος με την αταλάντευτη στάση του τιμάει τη χώρα και τη δημοκρατία.

Εύχομαι εντατικοποίηση αυτών των αγώνων και επίτευξη των στόχων του, που είναι στόχοι του χειμαζόμενου και καταπιεζόμενου ελληνικού λαού.

Δεν θα είμαι παρών στον εορτασμό των επόμενων 100 χρόνων, είναι βέβαιο όμως ότι άλλοι δημιουργοί θα πλαισιώνουν με την παρουσία τους και την ενεργό τους συμπαράσταση στον αγώνα κατά του καπιταλισμού και υπέρ του σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια του, όχι μόνο χάρη στην υποστήριξη των μελών του και των φίλων του, αλλά γιατί το στηρίζουν και χιλιάδες άλλοι δημοκρατικοί πολίτες. Είναι αυτοί που ανταποκρίνονται στα καλέσματά του και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του υπέρ των εργαζομένων. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αν μια κοινωνία χάσει το Κομμουνιστικό της Κόμμα, είναι σαν να χάνει την πολιτική της τιμή».

Συνεχίζεται η πλούσια δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Από την εκδήλωση της ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού
Από την εκδήλωση της ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού
Καθημερινές είναι οι δραστηριότητες Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο πλαίσιο των «100 εκδηλώσεων σε 100 πόλεις» για τα 100χρονα του Κόμματος. Με ομιλίες, εκθέσεις, προβολές βίντεο παρουσιάζονται η ηρωική 100χρονη πορεία του ΚΚΕ, ο ρόλος του στην οργάνωση της ταξικής πάλης και οι θέσεις του σχετικά με τις εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 28 Μάη, η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής πραγματοποίησε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Το δικαίωμα στην εργασία και τον ελεύθερο χρόνο», με ομιλητή τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Η πλούσια δραστηριότητα συνεχίζεται, με πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Την Παρασκευή 1 Ιούνη:

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Ροδόπης καλεί στην αίθουσα του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, σε εκδήλωση με θέμα «Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Αμαρουσίου καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα του δημαρχείου, με σύνθημα: «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής καλεί σε εκδήλωση, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Κορωπίου, με θέμα «"Ριζοσπάστης": Μέσα από φωτιά και σίδερο για τα δίκια της εργατικής τάξης». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, και θα προβληθεί σχετικό βίντεο.

Το Σάββατο 2 Ιούνη:

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Κορινθίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Εργατικά ατυχήματα - υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης στην Κορινθία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Αργολίδας καλεί σε εκδήλωση στο ΕΚ Αργολίδας, στο Αργος, με θέμα «Οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας για την κάλυψη της διατροφής του λαού. Η θέση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ. Θα προβληθεί βίντεο και στο χώρο θα υπάρχει έκθεση - αφιέρωμα στα 100χρονα του Κόμματος.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟΒ του 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση στο Θεατράκι της Γκράβας, με σύνθημα: «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο και μουσικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 3 Ιούνη:

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟΒ του 3ου - 4ου Διαμερίσματος Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Μουσείου της Μακρονήσου (Ασωμάτων 31 - Θησείο), με σύνθημα: «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ. Θα ακολουθήσουν προβολή βίντεο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ν. Σμύρνης Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στο Αλσος Νέας Σμύρνης, με σύνθημα: «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, και θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

-- Στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του δημαρχείου Δράμας, σε εκδήλωση καλεί η ΤΕ Δράμας, με θέμα «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού», θα μιλήσει ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ. Θα προβληθεί βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Για τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ

Εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην περιοχή - ελληνοτουρκικές σχέσεις - οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος, την Κυριακή 3 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 2/6, στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Ωρωπού καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νέων Παλατιών (Μαρμαρά 31) με θέμα «Δυνατό εργατικό κίνημα - κοινωνική συμμαχία. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή. Αυτή είναι η καθαρή διέξοδος για το λαό». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ