ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Ιούνη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΦΑΪΝΑΛ 8 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Υψηλές προσδοκίες από τον Ολυμπιακό

Με φιλοδοξίες κατάκτησης του τροπαίου αναχώρησε χτες ο Ολυμπιακός για τη Γένοβα και το Φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ

Eurokinissi

Με φιλοδοξίες κατάκτησης του τροπαίου αναχώρησε χτες ο Ολυμπιακός για τη Γένοβα και το Φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ
Με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία του 2002, όταν έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, ο Ολυμπιακός αναχώρησε χτες για τη Γένοβα όπου θα συμμετάσχει στο Φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο, το οποίο θα διεξαχθεί στην ιταλική πόλη το διάστημα 7 - 9 Ιούνη. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η ελληνική ομάδα θα δώσει το «παρών» στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία φέτος για πρώτη φορά διεξάγεται με 8 ομάδες αντί για 6. Πρώτο εμπόδιο στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» στέκεται η γερμανική Σπαντάου, αύριο Πέμπτη, για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Με τον «αέρα» της πρόσφατης κατάκτησης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα αλλά και της πρωτιάς στον προκριματικό όμιλο, με μόλις μία ήττα σε 14 αγώνες, με καλή ψυχολογία και σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, ο Ολυμπιακός έχει υψηλές φιλοδοξίες. Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας Θοδωρή Βλάχου, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Οι πιθανότητες, έσπευσε να διευκρινίσει, είναι μοιρασμένες ανάμεσα στις οκτώ ομάδες, ο Ολυμπιακός όμως έχει τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, αρκεί να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό, αφού αυτό απαιτεί η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Στην πορεία για την επίτευξη του στόχου, συνέχισε, χρειάζεται να δείξει κάποιος χαρακτήρα αλλά και να δοθεί μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, αφού σε τέτοιους αγώνες αυτές είναι που κρίνουν τα πάντα. Οπως είπε ο Ελληνας τεχνικός, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στη Γένοβα, δεν αλλάζει ότι η πορεία της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια είναι άκρως επιτυχημένη.

Η αποστολή

Η αποστολή του Ολυμπιακού που ταξίδεψε στη Γένοβα αποτελείται από τους: Γιόζιπ Πάβιτς, Μανώλη Μυλωνάκη, Βαγγέλη Δελακά, Κωνσταντίνο Γεννηδουνιά, Γιάννη Φουντούλη, Αντρο Μπούσλιε, Γιώργο Δερβίση, Αλέξανδρο Γούνα, Κωνσταντίνο Μουρίκη, Πάουλο Ομπράντοβιτς, Στέφανο Γαλανόπουλο, Στέλιο Αργυρόπουλο, Μανώλη Πρέκα, Δημήτρη Νικολαΐδη.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια

Οι άλλοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Φάιναλ 8: Εγκερ (Ουγγαρία) - Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Γιουγκ (Κροατία) - Ζολνόκι (Ουγγαρία), Ρέκο (Ιταλία) - Μπρέσια (Ιταλία).

BASKET LEAGUE
Προειδοποίηση αποχώρησης από τον ΠΑΟ

Ενα 24ωρο πριν από τον αυριανό 2ο τελικό της Basket League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, η ένταση παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε ότι «σε περίπτωση παράβασης κανονισμών και προσπάθειας τρομοκρατίας» η ομάδα θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» κατηγορούν τον Ολυμπιακός ότι με τις ενέργειές του τις τελευταίες μέρες δημιούργησε ένταση και όπλισε με μίσος τους οπαδούς του, καθώς και για προσπάθεια επηρεασμού των διαιτητών μέσω εκφοβισμού. Ας σημειωθεί ότι στην ανάπαυλα του πρώτου τελικού, στο ΟΑΚΑ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζητά να διεξαχθεί ο αγώνας σε συνθήκες ανάλογες με αυτές του πρώτου παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ και να τηρηθούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί για την ομαλή διεξαγωγή του.

«Πράξη δεύτερη» για ΠΑΟΚ - Προμηθέα

Με τον «αέρα» της νίκης του στην Πάτρα (81-79), ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί σήμερα στην Πυλαία τον Προμηθέα (18.30 - ΕΡΤ1), στον δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος. Με νίκη ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάνει το 2-0 και βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της 3ης θέσης, ενώ οι Πατρινοί επιδιώκουν να απαντήσουν με το ίδιο «νόμισμα», δηλαδή με εκτός έδρας νίκη, με την οποία θα ισοφαρίσουν τη σειρά και θα ανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Κρίνεται ο τίτλος στου Ρέντη

Με τον Ολυμπιακό να έχει πλέον το πάνω χέρι και την ΑΕΚ να καλείται να αντιδράσει, διεξάγεται σήμερα στο κλειστό του Ρέντη ο 5ος και καθοριστικός τελικός της Premier ανδρών του χάντμπολ (17.30 - ΕΡΤ3). Με το σκορ της σειράς στο 2-2, ο νικητής του σημερινού αγώνα κατακτά και τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν το φαβορί, μετά την ανατροπή του σε βάρος τους 0-2 στις νίκες και την ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η «Ενωση», που στους δύο προηγούμενους τελικούς απώλεσε ισάριθμες ευκαιρίες για τον τίτλο και σήμερα έχει την τελευταία της, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Εξωαγωνιστικά, το κλίμα έχει φορτιστεί μετά τις ανακοινώσεις των δύο ομάδων που ακολούθησαν τον 4ο τελικό στο ΟΑΚΑ και τη νίκη του Ολυμπιακού. Αρχικά η ΑΕΚ έριξε ευθύνες στη διαιτησία του αγώνα, για να απαντήσει ο Ολυμπιακός σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού, κάνοντας λόγο για υπεράριθμους θεατές και κλίμα τρομοκρατίας. Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ζήτησε από τις δύο ομάδες η Ομοσπονδία χάντμπολ με ανακοίνωσή της.

ΒΟΛΕΪ
«Καμπάνα» στους «αιώνιους»

Οι ομάδες βόλεϊ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών έκαστος, για επεισόδια που έγιναν τον περασμένο Φλεβάρη έξω από σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα. Αφορμή των επεισοδίων είχε αποτελέσει ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Εθνικό στο γήπεδο της Καλλιθέας, από όπου αποχώρησε μερίδα οπαδών του «Τριφυλλιού» με στόχο να επιτεθεί στον «ερυθρόλευκο» σύνδεσμο.

Το γεγονός πάντως ότι οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν για επεισόδια που έγιναν μακριά από αγωνιστικό χώρο, ενώ η μία απ' αυτές - ο Ολυμπιακός - δεν αγωνιζόταν καν εκείνη τη μέρα, δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και προκάλεσε αίσθηση αλλά και την «ερυθρόλευκη» αντίδραση. Αν δε η τιμωρία ισχύσει και σε δεύτερο βαθμό (οι ποινές είναι εφέσιμες), πρακτικά δημιουργείται δεδικασμένο για ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

SUPER LEAGUE
Tα τυπικά για Δώνη

ΠΑΟ: Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει το «σίριαλ» της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Γιώργο Δώνη. Μετά την προφορική έγκριση που δόθηκε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο και τον υποψήφιο αγοραστή της, Ταϊλανδό Παϊρότζ Πιεμπονγκσάν, απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και ο Ελληνας τεχνικός αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Γ. Δώνης και ο τεχνικός διευθυντής του «Τριφυλλιού», Νίκος Νταμπίζας, έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες τους επαφές για το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν.

ΠΑΟΚ: Πολύ δρόμο φαίνεται πως έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Φινλανδού επιθετικού Τέεμου Πούκι. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του παίκτη, η ελληνική ομάδα προς το παρόν συγκαταλέγεται στις επιλογές του, δεν υπάρχει όμως συμφωνία, ενώ τα ρεπορτάζ από τη Φινλανδία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον άλλων έξι ομάδων για την απόκτηση του Πούκι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Για πέμπτη χρονιά θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης, μετά την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών που ανακοίνωσε η γιαννιώτικη ΠΑΕ.

ΑΡΗΣ: Ερχεται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και τη Δευτέρα παρουσιάζεται επίσημα από την ΠΑΕ Αρης ο νέος προπονητής της ομάδας, Πάκο Ερέρα. Η άφιξη του Ισπανού τεχνικού θα γίνει νωρίτερα σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση, με βάση την οποία θα ερχόταν την επόμενη βδομάδα.

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Εφυγε» ο Αρης Ραφτόπουλος

«Εφυγε» χτες από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και μετέπειτα προπονητής, Αρης Ραφτόπουλος. Ο εκλιπών ως παίκτης είχε πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ήταν μέλος της λεγόμενης «χρυσής ομάδας» που έφθασε μέχρι το Φάιναλ 6 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Παγκράτι και αγωνίστηκε επίσης στον Ιωνικό Νικαίας. Παράλληλα ήταν 91 φορές διεθνής, σημειώνοντας 550 πόντους με την Εθνική ομάδα. Ως προπονητής πέρασε από τους πάγκους των Παγκρατίου, Πανελληνίου, Αμαρουσίου και Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ διετέλεσε και τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατό του εξέδωσαν ο ΕΣΑΚΕ, ο Ολυμπιακός, ο Ιωνικός Νικαίας κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ