ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Ιούνη 2018
Σελ. /24
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:

-- Ρεπορτάζ από το Φεστιβάλ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.

-- Αλλα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έγιναν ή προγραμματίζονται.

-- Πρωτοβουλίες της ΚΝΕ μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.

ΚΝΕ
Δεν θα μας αρπάξουν το μυαλό και το μέλλον! Οχι σε όλα τα ναρκωτικά!

Αποσπάσματα από την ανακοίνωση της Οργάνωσης για την 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών

Από παλιότερες δράσεις της ΚΝΕ στο Σύνταγμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Από παλιότερες δράσεις της ΚΝΕ στο Σύνταγμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα προς τη νεολαία για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιούνη), η ΚΝΕ μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Καλούμε κάθε νέα και νέο να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους, με θολωμένο μυαλό και σκυμμένο κεφάλι. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στις σκοταδιστικές θέσεις που βαφτίζουν "θεραπεία" τη μαστούρα και "ελευθερία" τη σκλαβιά της εξάρτησης. Να αντισταθεί μαχητικά στην επίθεση που δέχεται από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που της ζητούν να συμβιβαστεί με τη νάρκωση των συνειδήσεων.

Προοδευτικό για τη νεολαία είναι ό,τι της ανοίγει δρόμο για να απολαύσει τη ζωή της, για να ζήσει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής μας. Οι θέσεις όλων των άλλων κομμάτων για τα ναρκωτικά είναι βαθιά συντηρητικές, γιατί προσπερνούν τα συμπεράσματα της πολύχρονης έρευνας της επιστημονικής κοινότητας γύρω από το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο προσβάλλουν τον αγώνα χιλιάδων οικογενειών και νέων για να απεξαρτηθούν από τις ουσίες, που είναι απλά "παρεξηγημένες", σύμφωνα με την κυβέρνηση και άλλους "φωστήρες"...

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναγνωρίζει στη νεολαία μόνο ένα δικαίωμα: Να μην έχει δικαιώματα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στη διαφήμιση της κάνναβης! Μοιράζεται κοινό βήμα με επιχειρηματίες που ζητούν την πλήρη "απελευθέρωση" της κάνναβης σε όλες τις μορφές της, μέχρι και τη χορήγησή της σε παιδιά! Είναι δεκάδες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και της Νεολαίας της (υπάρχει και τέτοια...) που μιλάνε για "ψυχαγωγική" χρήση, λες και το χασίς μπορεί να ψυχαγωγήσει, να μορφώσει πνευματικά και αισθητικά...

Στήνει δουλειές με "φούντες"! Οι πολυεθνικές - μεγαθήρια που έρχονται να επενδύσουν στις "άριστες κλιματολογικές συνθήκες" της Ελλάδας και στο φτηνό εργατικό δυναμικό που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν το κάνουν για να αντιμετωπίσουν τον πόνο των ασθενών! Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κάνναβης έχουν εκτιναχθεί! Εκτιμούν ότι τα κέρδη από την κάνναβη θα φτάσουν παγκοσμίως τα 200 δισ. την επόμενη δεκαετία!

Η κυβέρνηση "αχρηστεύει" την επιστήμη! Οι επιστημονικοί φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο μιλούν μόνο για καταπραϋντικές και όχι θεραπευτικές ιδιότητες σε πολύ συγκεκριμένες ουσίες που περιλαμβάνει το φυτό της κάνναβης, για τις οποίες ακόμα χρειάζονται περαιτέρω μελέτες. Γι' αυτό και δεν προτείνουν το φυτό κάνναβη ως θεραπεία επιλογής για καμία ασθένεια! Αντίθετα, ο νόμος για τη "φαρμακευτική κάνναβη", που ψηφίστηκε πρόσφατα, με τον γενικό προσδιορισμό "τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης" που περιέχει ο νόμος, αφήνει ανοιχτό το περιθώριο να βαφτίζεται το χασίς φάρμακο. Παρακάμπτει μια σειρά από επιστημονικές διαδικασίες που απαιτούνται για να κατασκευαστεί ένα φαρμακευτικό σκεύασμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στρώνει το έδαφος για την "απελευθέρωση" όλων των ναρκωτικών.

Η συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης είναι νομιμοποίηση των αιτιών της χρήσης στη συνείδηση της νεολαίας!

Η ανεργία, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών, η έλλειψη επιλογών, είναι το κοινωνικό υπόβαθρο της χρήσης και της εξάρτησης. Αιτίες βαθιά δεμένες με το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης, που η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) υπηρετούν. Ολα τα αστικά κόμματα, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά, κλείνοντας τα μάτια στην τραγωδία που αυτά προκαλούν.

Το χασίς, όπως και αν το βαφτίσουν, παραμένει ναρκωτικό που αλλοιώνει τη συνείδηση και προκαλεί εξάρτηση
  • Το 80% των νέων κάτω από 20 ετών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα ζητούν θεραπεία από την κάνναβη (ΟΗΕ, 2016).
  • Το 84% των ενηλίκων ξεκίνησαν τη χρήση ουσιών με κάνναβη. Το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 90% για τους εφήβους (απολογισμός ΚΕΘΕΑ, 2016). (...)

Στοχεύουν στο μυαλό: Θέλουν να μάθουν τη νεολαία να ζει με τα ναρκωτικά, να μειωθούν οι αντιστάσεις της απέναντι στη χρήση! Θέλουν μια νεολαία συμβιβασμένη με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, που ενώ στερεί κάθε δικαίωμα για ζωή με δικαιώματα, προσφέρει απλόχερα την αυτοκαταστροφή μας.

Πασχίζουν για τα κέρδη των μονοπωλίων: Τα αμύθητα ποσά που περιμένουν από το εμπόριο κάνναβης είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξής τους! Το σύστημά τους είναι τόσο σάπιο που δε διστάζει να μας πουλάει το θάνατό μας! (...)

Καλούμε τις νέες και τους νέους να παλέψουμε μαζί για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο, να είναι πρωταγωνιστής, να δημιουργεί, να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πραγματικότητας, να έχει ισότιμες σχέσεις με τους γύρω του, να αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Αυτή είναι η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, όπου η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή. Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά! Γιατί...

"... τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Το Σάββατο το Φεστιβάλ των ΤΕΙ της Αττικής

Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! ...Σίγουρος δρόμος... 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ ...τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...» η ΚΝΕ διοργανώνει Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή Οργάνωση ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει το Φεστιβάλ ΤΕΙ, το Σάββατο 23 Ιούνη στο ΤΕΙ Αθήνας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19.30 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα. Στις 21.00 ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Μετά Stand up Comedy με τον Χρ. Ζαραλίκο. Συναυλία με τους «Gadjo Dilo» και λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης: Εκθεση αφιερωμένη στην πορεία του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα και τη συμβολή της ΚΝΕ, στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», τουρνουά σκακιού και χώρος για γκράφιτι.

  • Την Παρασκευή 22 Ιούνη θα γίνει και το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, που αναβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή λόγω καιρικών συνθηκών. Η εκδήλωση θα γίνει στις 20.00 στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.
Μέρα δράσης στις 26 Ιούνη

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών η ΚΝΕ διοργανώνει μέρα δράσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, την Τρίτη 26 Ιούνη, στις 18.00, στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Δεν θα μας αρπάξουν το μυαλό και το μέλλον! Οχι σε όλα τα ναρκωτικά!».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συναυλίες μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων, escape room (παιχνίδι γρίφων για το θέμα των ναρκωτικών), έκθεση με θέμα «Η αλήθεια πίσω από τα ψέματα για τα ναρκωτικά - Οι θέσεις της ΚΝΕ».

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

ΦΟΡΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αθήνας στις 7 μ.μ.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ναρκωτικά και την αθώωσή τους στη νέα γενιά. Οχι στην εγκατάλειψη του Πεδίου του Αρεως και τη μετατροπή του σε χώρο χρήσης ναρκωτικών. Παλεύουμε για Αθήνα ελεύθερη από ναρκωτικά, με ελεύθερους χώρους άθλησης και πολιτισμού».

Με το παραπάνω κάλεσμα, σωματεία και φορείς του κέντρου της Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., έξω από το δημαρχείο της Αθήνας (Αθηνάς 63, πλ. Εθνικής Αντίστασης).

Οι φορείς καλούν σε πάλη ενάντια σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά και στις αιτίες της διάδοσης του κοινωνικού προβλήματος της τοξικοεξάρτησης. Διεκδικούν ένα ολοκληρωμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρόληψης, Θεραπείας και Κοινωνικής Επανένταξης, με ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης.

Το κάλεσμα υπογράφουν: Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) - Παράρτημα Αθήνας, Παράρτημα Γκράβας & 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ Αθήνας και Γαλατσίου, Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Διαμερισμάτων Αθήνας 1ου, 2ου, 6ου και 7ου, Επιτροπές Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Α' Αθήνας, Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ