ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Ιούλη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Παράταση στο ιδιοκτησιακό του ΠΑΟ

Επιβεβαιώνεται καταπώς φαίνεται στον Παναθηναϊκό η φημολογία των τελευταίων ημερών για αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο Παρασκευή Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγή στην ιδιοκτησία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλευρά του υποψήφιου αγοραστή της ΠΑΕ, Ταϊλανδού Πιεμπονγκσάντ, ζήτησε παράταση προκειμένου να μελετήσει τους όρους κάποιων συμβάσεων της ΠΑΕ, ενόψει της υπογραφής της συμφωνίας εξαγοράς.

Κατά τ' άλλα, χτες έγινε η πρώτη συνάντηση της ομάδας για τη νέα σεζόν, με τον νέο τεχνικό Γιώργο Δώνη να θέτει ως πρώτο στόχο την επιστροφή της κανονικότητας και της σταθερότητας της ομάδας, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε την περασμένη χρονιά. Παράλληλα, αποκάλυψε την αποδέσμευση του Λουντ από την ομάδα. Οι προσπάθειες ανανέωσης του Φινλανδού μέχρι τις 30/6 δεν ευδοκίμησαν κι έτσι τυχόν συμφωνία θα λογιζόταν ως μεταγραφή παίκτη άνω των 23 ετών. Οι «πράσινοι» όμως, βάσει του περιορισμού που τους έχει επιβληθεί στον μεταγραφικό τομέα, έχουν το περιθώριο να πραγματοποιήσουν μόνο μία μεταγραφή παίκτη άνω των 23 και επιλέγουν να προσανατολιστούν αλλού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Επιτυχημένο ήταν και το δεύτερο φιλικό τεστ του Ολυμπιακού στην Αυστρία, όπου προετοιμάζεται, καθώς χτες οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη ρουμανική Μποτοσάνι με 5-0, χάρη στα τέρματα των Γκερέρο (41'), Φορτούνη (50'), Καμαρά (58'), Βέργου (80') και Βρουσάι (86').

ΠΑΟΚ: Για πρόταση του ΠΑΟΚ στον πρώην επιθετικό της Ρόμα και της Φιορεντίνα, Αλέσιο Τσέρτσι, κάνουν λόγο δημοσιεύματα στην Ιταλία, με τα περιθώρια του «Δικεφάλου του Βορρά» να στενεύουν σε αυτό το θέμα, μπροστά και στην καταληκτική ημερομηνία της 25ης Ιούλη για τη δήλωση της λίστας των παικτών για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ο Αστέρας ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του 27χρονου Ισπανού αμυντικού Ανχελ Μαρτίνεθ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων.

ΞΑΝΘΗ: Η Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου Ολλανδού εξτρέμ Τζέφρι Σαρπόνγκ, ο οποίος αποτελεί την πρώτη μεταγραφή των Θρακιωτών ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

BASKET LEAGUE
Ανανέωσε με Ξανθόπουλο η ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Η «Ενωση» ενεργοποίησε την «οψιόν» στο συμβόλαιο που υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι και είχε διάρκεια 1+1 χρόνων. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύτηκε η πολύ καλή παρουσία του παίκτη την περασμένη σεζόν, ο οποίος, αν και είχε αποκτηθεί ως αναπληρωματικός του Γκριν, δεν έδωσε λύσεις μόνο ως αλλαγή του Αμερικανού αλλά και σε κρίσιμους αγώνες της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελεύθερος και τυπικά από τον Ολυμπιακό έμεινε από χτες ο Κιμ Τιλί, αφού όπως αναμενόταν οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν χρήση του δικαιώματος ανανέωσης της συνεργασίας τους με τον παίκτη για έναν ακόμα χρόνο. Σ' αυτό συντέλεσε και η κατώτερη των προσδοκιών προσφορά του Γάλλου πάουερ φόργουορντ, ο οποίος συν τις άλλοις ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ολυμπιακό έχουν αποδεσμευθεί επίσης οι Μπράιαν Ρόμπερτς και Τζαμέλ ΜακΛιν. Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Λετονό Γιαν Στρέλνιεκς.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Εναν ακόμη παίκτη που θεωρείται σκόρερ θα έχει στη διάθεσή του ο Αρης Λυκογιάννης για τη νεοφώτιστη πορεία του Χολαργού στην Basket League. Ο αθηναϊκός σύλλογος συμφώνησε με τον 29χρονο Αμερικανό γκαρντ Ζερμέιν Λοβ, ύψους 1.96, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της πολωνικής Τρεφλ Σόποτ.

ΑΓΓΛΙΑ
Αποθέωση και υψηλές βλέψεις

Την αποθέωση των αγγλικών ΜΜΕ γνώρισε η Εθνική ομάδα της χώρας, μετά την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ με νίκη στα πέναλτι επί της Κολομβίας. Στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων βρέθηκε το σπάσιμο της «κατάρας» των πέναλτι από την ομάδα του Σαουθγκέιτ, μετά από τέσσερις αγγλικούς αποκλεισμούς στο παρελθόν, όπως και η πρώτη νίκη σε νοκ άουτ αγώνα μετά από 12 χρόνια. Η ψυχολογία στις τάξεις των «λιονταριών» ενόψει του προημιτελικού απέναντι στη Σουηδία είναι στα ύψη, με διάχυτη την αισιοδοξία ότι αυτή η ομάδα της Αγγλίας μπορεί να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν τόσες και τόσες στο παρελθόν.

Στα αγωνιστικά ζητήματα, το αγγλικό τεχνικό επιτελείο απασχολεί η περίπτωση του Βάρντι, που αποκόμισε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς στον αγώνα με την Κολομβία και υποβάλλεται σε θεραπεία προκειμένου να προλάβει την αναμέτρηση με τους Σουηδούς.

ΒΕΛΓΙΟ
Αισιόδοξος ο Μαρτίνεθ

Τη Βραζιλία έχρισε φαβορί στον αυριανό προημιτελικό ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, συμπληρώνοντας όμως ότι η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει τα προγνωστικά και θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το «όνειρο» - όπως είπε χαρακτηριστικά - της πρόκρισης στα ημιτελικά. «Ξέρω πως αυτό το ματς αποτελεί παιδικό όνειρο για πολλούς παίκτες μου, που μεγάλωσαν με τις επιτυχίες της "Σελεσάο", και θα κάνουν τα πάντα για να δείξουν σε όλο τον κόσμο την αξία τους», ανέφερε ο τεχνικός των Βέλγων.

Μιλώντας για τα αγωνιστικά ζητήματα, ο Μαρτίνεθ δεν έδειξε να δίνει σημασία στο ποια ομάδα θα έχει την κυκλοφορία της μπάλας. Οπως είπε, το θέμα δεν είναι η κατοχή της μπάλας αλλά το τι μπορείς να κάνεις με αυτήν.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
Δοκιμές χωρίς Καβάνι

Στην Ουρουγουάη υπάρχει μεν αισιοδοξία ότι ο Εντινσον Καβάνι θα καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας στον προημιτελικό με αντίπαλο τη Γαλλία, παράλληλα όμως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Οσκαρ Ταμπάρες βρίσκεται σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, όσο δεν έρχεται το «ΟΚ» από το ιατρικό επιτελείο ότι μπορεί να υπολογίζει στον επιθετικό της Παρί. Ετσι, στην τελευταία προπόνηση της «Σελέστε» ο Στουάνι πήρε τη θέση του Καβάνι στο βασικό σχήμα της ομάδας και, όπως όλα δείχνουν, θα χρησιμοποιηθεί ως βασικός σε περίπτωση που ο Καβάνι δεν ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Δηλώσεις για το θέμα με τον Καβάνι έκανε ο έτερος μεγάλος αστέρας της ομάδας, Λουίς Σουάρες. Εξέφρασε την ελπίδα - την οποία μοιράζονται όλοι οι Ουρουγουανοί, όπως είπε χαρακτηριστικά - να είναι έτοιμος ο Καβάνι μέχρι τον προημιτελικό. Πρόσθεσε ότι καθώς γνωρίζει το χαρακτήρα του συμπαίκτη και συντοπίτη του (έχουν γεννηθεί στην ίδια πόλη), είναι σίγουρος πως θα τα δώσει όλα προκειμένου να είναι σε θέση να βοηθήσει.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Σημεία των καιρών...

Επίλογος αντίστοιχος της απογοητευτικής εικόνας που έδειξε στα γήπεδα της Ρωσίας γράφτηκε για την αποστολή της Αργεντινής στο Μουντιάλ, με την επιστροφή της στο Μπουένος Αϊρες. Από το αεροπλάνο της «Αλμπισελέστε» αποβιβάστηκαν μόλις τρία άτομα: Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κλαούντιο Τάπια, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Χόρχε Σαμπάολι και ο ποδοσφαιριστής της Ρίβερ Πλέιτ, Εντσο Πέρεζ. Οι υπόλοιποι της αποστολής αναχώρησαν νωρίτερα, με κάποιους, έχοντας εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες από τις ομάδες τους, να μεταβαίνουν απευθείας στον τόπο των διακοπών τους. Το περιστατικό κατά πολλούς επιβεβαιώνει τη φημολογία για τις τεταμένες σχέσεις εντός της ομάδας, όχι μόνο με τον Σαμπάολι αλλά και μεταξύ των παικτών.

ΒΟΛΕΪ
Συμφώνησαν ΕΣΑΠ - ΠΑΣΑΠ

Σε συμφωνία για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων για τον αριθμό των ξένων του πρωταθλήματος, κατέληξαν χτες η Λίγκα (ΕΣΑΠ) και ο σύνδεσμος των παικτών (ΠΑΣΑΠ). Για τον αριθμό των ξένων δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα του ΠΑΣΑΠ για μείωσή τους από φέτος και θα παραμείνει ως είχε και τη νέα σεζόν, δηλαδή 5 κοινοτικοί ή 4 κοινοτικοί και 1 ξένος, ενώ θα μειωθεί στους 4 στο φύλλο αγώνα από τη σεζόν 2019-20. Ο ΠΑΣΑΠ πάντως πήρε αυτά που ήθελε όσον αφορά ζητήματα ασφάλισης και ιατροφαρμευτικής περίθαλψης των παικτών. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε το κάθε ΤΑΑ να ασφαλίζει κάθε αθλητή με τα ελάχιστα ένσημα που ορίζει ο νόμος, έτσι ώστε κάθε αθλητής να έχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλο το χρόνο μέσω ΙΚΑ (με αντίστοιχη πρόβλεψη στον Κανονισμό Σχέσεων Αθλητών - ΤΑΑ). Σε ειδικές περιπτώσεις, εκτός διάρκειας συμβολαίου, η ΕΣΑΠ αναλαμβάνει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Συμφωνήθηκε επίσης με προτροπή των δύο φορέων να γίνει προσπάθεια κάθε συμφωνία να καταγράφεται απευθείας σε συμβόλαιο της ΕΣΑΠ, με ημερομηνία έναρξης που θα συμφωνήσουν το ΤΑΑ με τον αθλητή, και σε κάθε περίπτωση να έχει ισχύ από την πρώτη μέρα της έναρξης της προετοιμασίας κάθε ομάδας.

Η συμφωνία για τα συγκεκριμένα θέματα μεταξύ ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ θα κοινοποιηθεί στην ΕΟΠΕ, και εφόσον συμφωνήσει κι αυτή θα δοθούν στον υφυπουργό Αθλητισμού για έγκριση.

ΣΤΙΒΟΣ
Δυνατό τεστ για Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του άλματος επί κοντώ γυναικών θα έχουν την ευκαιρία θα αντιμετωπίσουν σήμερα η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο διεθνές μίτινγκ στίβου της σειράς «Diamond League» της Λοζάνης. Στον αγώνα εκτός των δυο Ελληνίδων αναμένεται να συμμετάσχουν και οι Αμερικανίδες Μόρις, Σουρ και Ναγκοέτ, η Νεοζηλανδή Μακαρντέι (που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα το τελευταίο διάστημα), η Κουβανή Σίλβα και η Ρωσίδα - ανεξάρτητη - Σιντόροβα. Τα ονόματα που συμμετέχουν καθιστούν το αγώνισμα από τα πλέον ενδιαφέροντα του μίτινγκ.

Για την Κατερίνα Στεφανίδη, που δείχνει να έχει βρει τα πατήματά της μετά το ξεκίνημα, στόχος πλέον είναι τα άλματα πάνω από τα 4,85 μ. και φυσικά η επιστροφή στις νίκες στις διεθνείς διοργανώσεις. Από την άλλη η Νικόλ Κυριακοπούλου θέλει να αφήσει πίσω της την εμφάνιση στους Μεσογειακούς Αγώνες και να επιστρέψει σε καλές παρουσίες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ