ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
Σελ. /24
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα στα συνδικάτα για άμεση οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης

Απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις πρώτες ανάγκες των πληγέντων

Eurokinissi

Κάλεσμα στα συνδικάτα να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι λεπτό με το λεπτό αυξάνονται συνεχώς, τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ' επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Το ΠΑΜΕ θα τοποθετηθεί άμεσα για την ανάδειξη των αιτιών και των ευθυνών, για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αυτήν τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, να συνεισφέρουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο πλάι στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών».

Εργατικό Κέντρο - Σωματεία Λαυρίου: Από την πρώτη στιγμή στη μάχη

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους πυρόπληκτους εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Από την πρώτη στιγμή, μέλη σωματείων του Εργατικού Κέντρου βρέθηκαν στα πύρινα μέτωπα για να βοηθήσουν στην κατάσβεσή τους, ενώ σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, από τις πρωινές ώρες χτες, στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων, για να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

Μηνύματα συλλυπητηρίων και αλληλεγγύης στους πληγέντες στέλνουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία της χώρας, μεταξύ των οποίων οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων Ελλάδας, Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κ.ά.

Καλέσματα από την ΟΓΕ και το ΜΑΣ

Τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες Γυναικών της Ομοσπονδίας σε όλη την Ελλάδα να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο στους πληγέντες κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, ενώ ζητά «να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγέντων, ιδιαίτερα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη σίτιση, τη στέγαση, τις πρώτες ανάγκες των εκατοντάδων οικογενειών που έχουν πληγεί».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αναδεικνύοντας τα βασικά αίτια της μεγάλης τραγωδίας και καταλήγοντας ως εξής: «Αυτές τις κρίσιμες ώρες καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν πληγεί, να συνδράμουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους να εκφράσουν την έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες».

Αμεσα αιτήματα και διεκδικήσεις για τους πυρόπληκτους και τις οικογένειές τους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το απόγευμα, το ΠΑΜΕ χαιρετίζει την πρώτη αντίδραση των εργαζομένων, φορέων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που άμεσα πήραν πρωτοβουλίες για μάζεμα ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για αίμα.

Ταυτόχρονα, προτάσσοντας άμεσα αιτήματα και διεκδικήσεις για τους πληγέντες, υπογραμμίζει:

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας, ενίσχυσης και στήριξης των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους. Βάζοντας μπροστά τις άμεσες ανάγκες των οικογενειών που επλήγησαν στις πυρκαγιές σε Δυτική και Ανατολική Αττική, οργανώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη, διεκδικώντας άμεσα:

Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοούμενων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και όλων όσοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν. Εκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα με τα άμεσα αιτήματα, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Αμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημά τους.
  • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Για τα τραπεζικά δάνεια, να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την πρώτη κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.
  • Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
  • Χωρίς καμία χρονοτριβή, να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για την υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, στην Αττική και σε όλη τη χώρα».
ΣΥΡΙΖΑίικη ξετσιπωσιά!

Αντί να ρίξουν τα μούτρα τους και να δείξουν λίγο σεβασμό για την τραγωδία, για την οποία ευθύνεται και η κυβέρνησή τους, τα διαδικτυακά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν χτες να διακινούν αθλιότητες σε βάρος του ΚΚΕ. Διακινούν στο ίντερνετ το ψέμα ότι το ΚΚΕ το Φλεβάρη του 2017 καταψήφισε στη Βουλή τη μονιμοποίηση 2.160 πυροσβεστών που πρότεινε η κυβέρνηση.

Ποια είναι η αλήθεια, την οποία οι ανώνυμοι συκοφάντες της Κουμουνδούρου διαστρέφουν; Οτι το Φλεβάρη του 2017 η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο από τους συνολικά 5.000 πενταετείς πυροσβέστες των οποίων η θητεία έληγε, μετέτρεπε τους 2.160 σε τριετείς και για τους υπόλοιπους ανανέωνε την 5ετία. Αρα, η «μονιμοποίηση» που δήθεν καταψήφισε το ΚΚΕ είναι «κουραφέξαλα».

Αυτή η ανανέωση των συμβάσεων προφανώς δεν έλυνε το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είχαν αίτημα να προσληφθούν με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, κάτι που άλλωστε απαντάει και στις σημερινές ανάγκες για να καλυφθούν τα κενά του Σώματος.

Τότε, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία με την οποία πρότεινε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών και την πρόσληψή τους στην Πυροσβεστική, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση, απορρίπτοντας αυτήν την τροπολογία, δεν την έφερε καν για συζήτηση, παρόλο που είχε βρει καθολική αποδοχή από τους 5ετείς πυροσβέστες, που βρίσκονταν τότε σε κινητοποιήσεις και ζητούσαν μάλιστα να γίνει αποδεκτή στη Βουλή.

Συνεπώς, αν κάποιος το Φλεβάρη του 2017 απέρριψε τη μονιμοποίηση, αυτή ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όχι το ΚΚΕ!

Τελικά η (μερική) μονιμοποίηση έγινε το Μάρτη του 2018, την οποία μάλιστα η κυβέρνηση την έκανε μόνο για 2.186 «τριετείς» και όχι για όλους, αφού τους 5ετείς τους διατηρεί ως 5ετείς. Την πρόταση αυτή προφανώς το ΚΚΕ την υπερψήφισε, και μάλιστα το Γραφείο Τύπου έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα, που έγραφε μεταξύ άλλων: «Η μονιμοποίηση των 2.186 τριετών πυροσβεστών με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφαση αποτελεί μια θετική εξέλιξη γι' αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων των πυροσβεστών που σταθερά και αταλάντευτα στήριξε το ΚΚΕ, απαιτώντας με Ερωτήσεις και τροπολογίες στη Βουλή, με παρεμβάσεις του διαχρονικά στις κυβερνήσεις, με ανακοινώσεις του, με έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των πυροσβεστών για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν μπορεί να κρύψει ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης των υπολοίπων 1.800 πενταετών και 1.260 εποχικών πυροσβεστών, που δυστυχώς παραμένουν υπό καθεστώς ανασφάλειας».

Ολοι οι πυροσβέστες γνωρίζουν την αλήθεια και τη συνεπή στάση του Κόμματος για τα προβλήματά τους.

Τα όσα γράφουν τα έμμισθα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ είναι προπαγάνδα γκεμπελικού τύπου, μια πραγματική αθλιότητα ειδικά στο φόντο της προχτεσινής τραγωδίας.

Εκκληση για αιμοδοσία

Στο πλαίσιο της με κάθε τρόπο άμεσης στήριξης των πληγέντων, ιδιαίτερα των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα.

Οπως ενημερώνει, μπορούν να μεταβαίνουν σε όλες τις αιμοδοσίες της Αττικής, της Χαλκίδας, της Κορίνθου από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., καθώς και στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων: ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΓΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ) και ΓΝ «Η ΕΛΠΙΣ» (με έκτακτο διευρυμένο ωράριο από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ.).

Επίσης μπορούν να δώσουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ