ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Ιούλη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Επέστρεψαν οι ασημένιες πρωταθλήτριες Ευρώπης

Η αποστολή της Εθνικής πόλο των γυναικών επέστρεψε στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο στις βαλίτσες της

Με το ασημένιο μετάλλιο στις βαλίτσες της επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών. Τα μέλη της ελληνικής ομάδας έτυχαν θερμής υποδοχής από συγγενικά τους πρόσωπα και από τον αναπληρωτή ταμία της ΚΟΕ, Πανίκο Χρυσοστόμου, ο οποίος προσέφερε μία ανθοδέσμη σε κάθε παίκτρια.

Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στον τελικό από την Ολλανδία με 6-4, ωστόσο η παρουσία της στην πρωτεύουσα της Καταλονίας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική σε ό,τι αφορά το μέλλον. Ο Γιώργος Μορφέσης παρουσίασε μία νεανική ομάδα πλαισιωμένη και από έμπειρες αθλήτριες και το ασημένιο μετάλλιο είναι μεγάλη επιτυχία. Οσο για την Ολλανδία επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 25 χρόνια.

Η ελληνική ομάδα μπλοκαρίστηκε από την άμυνα της Ολλανδίας (κορυφαία της διοργάνωσης) και δεν μπορούσε να βρει εύκολα το γκολ. Οι επιλογές ήταν λαθεμένες, ενώ και η τερματοφύλακας της Ολλανδίας Σαρτς είχε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Τα κορίτσια αποχώρησαν δακρυσμένα από την πισίνα «Μπερνάτ Πικορνέλ» και ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο κέρδος της ελληνικής ομάδας, η οποία νιώθει την πίκρα της ήττας σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τη στιγμή που 7 από τις 13 παίκτριες είναι μέχρι 21 ετών. Είναι στο χέρι τους η απογοήτευση να γίνει κινητήριος δύναμη για το μέλλον και η διοργάνωση της Βαρκελώνης να περάσει στην ιστορία ως η μεγάλη επιστροφή της Εθνικής Ελλάδας στην κορυφή του γυναικείου πόλο.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Χένεε (περιφέρεια), 2-0 Στόμπχορστ (κόντρα), 2-1 Ελευθεριάδου (π.π.), 2-2 Τσουκαλά (π.π.), 3-2 Μέγκενς (περιφέρεια), 3-3 Τσουκαλά (περιφέρεια), 4-3 Φαν ντερ Σλόοτ (περιφέρεια), 5-3 Μέγκενς (π.π.), 5-4 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 6-4 Φαν ντερ Σλόοτ (περιφέρεια).

Η Εθνική είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια. Η Ολλανδία είχε 1/4 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αρνο Χάβενγκα): Ααρτς, Μέγκενς 2, Χένεε 1, Φαν ντερ Σλόοτ 2, Βόλφες, Στόμπχορστ 1, Ρόγκε, Σέβενιχ, Γιούστρα, Κούλχαας, Φόορφελτ, Σλέεκινγκ, Βίλεμζ

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Σταματοπούλου

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Στεργιάκας - Καλανδαρίδης

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23

INTIME SPORTS

Το χρυσό μετάλλιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας U23, που διεξάχθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας, πανηγύρισαν οι Χρήστος Στεργιάκας - Ιωάννης Καλανδαρίδης.

Το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ, τερματίζοντας σε 6.13.13. Αν και ξεκίνησαν από την 3η θέση, την οποία κράτησαν έως τα μισά της κούρσας, στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμούς και μπήκαν σε θέση οδηγού, αφήνοντας πίσω τόσο την Ολλανδία (2η σε 6.14.18) όσο και την Πολωνία (3η σε 6.14.53).

«Οι συνθήκες ήταν καλές σήμερα και περιμέναμε ότι θα διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε την τέλεια κούρσα για να κερδίσουμε το χρυσό. Είμαστε χαρούμενοι κι ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης», είπε ο Χρήστος Στεργιάκας αμέσως μετά τον τελικό.

Συνάντηση του Κώστα Πελετίδη με τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη

Από τη συνάντηση του Κώστα Πελετίδη με τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη
Από τη συνάντηση του Κώστα Πελετίδη με τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη
Τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 27 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο, ο Ελληνας πρωταθλητής κολύμβησης και αργυρός Ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 Σπύρος Γιαννιώτης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρ. Κορδάς και το μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του δήμου Πατρέων και υπεύθυνος των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Κώστας Καραγκούνης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο δήμαρχος συνεχάρη τον Ελληνα αθλητή κολύμβησης για όλη την έως τώρα παρουσία του στον αθλητισμό και για τα Ολυμπιακά του μετάλλια τονίζοντας ότι αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά, ώστε να ακολουθήσουν το δρόμο της άθλησης και της ζωής, μακριά από εξαρτήσεις.

Από την πλευρά του ο Σπ. Γιαννιώτης είπε ότι δίνεται βάση στο να μπουν στον αθλητισμό παιδιά μικρότερων ηλικιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με την κολύμβηση και άλλα αθλήματα, να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής και να προωθηθεί έτσι και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Στις 9 Αυγούστου η κλήρωση

Σε νέα ημερομηνία μεταφέρεται η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, αφού οι ομάδες του συνεταιρισμού δεν υπέγραψαν την προκήρυξη αυτής μετά τη χτεσινή συνεδρίαση. Κι αυτό γιατί χτες δεν διευκρινίστηκε ο αριθμός των ομάδων που θα πέσουν στη Football League ούτε κι εκείνος που θα ανέβουν ενώ δεν υπήρξε λύση στο πρόβλημα με τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ως νέα ημερομηνία της κλήρωσης ορίζεται η 9η Αυγούστου. Στην ανακοίνωσή της η Σούπερ Λίγκα αναφέρει: «Πριν την έναρξη των εργασιών του ΔΣ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας, οι οποίοι χάθηκαν τόσο τραγικά στην καταστρεπτική πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την Ανατολική Αττική. Το σύνολο των ομάδων της Super League κινητοποιήθηκε άμεσα, σε ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και προσέτρεξε ηθικά και υλικά στους πληγέντες. Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθεί επίσης και η δυνατότητα διοργάνωσης ενός φιλικού αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ των πυροπλήκτων. Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή της έγκρισης της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (ανδρών) και Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2018 - 2019 για τις 9 Αυγούστου 2018».

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική μπιτς χάντμπολ γυναικών

Νίκησε τη Νορβηγία και κατέκτησε την πρώτη θέση

Η Ελλάδα επικράτησε 2-1 (18-14, 15-24, 5-2) της Νορβηγίας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ στο Καζάν και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική έχει εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα World Games που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2019 στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Νορβηγία: Χάλτβικ 1, Χάμερσταντ, Βέλφλερ 12, Μάρτινσεν 6, Ααρνταλ 2, Σέθρε, Πέτερσεν, Μπεργκ Τζ., Ούγκλαντ 16, Μπεργκ Β.

Ελλάδα: Σαμολαδά, Ποιμενίδου 6, Καλοΐδή, Κερλίδη 6, Σκάρα, Μούρνου 3, Κεπεσίδου Μ., Δημητρίου 18, Μάστακα 5, Κεπεσίδου Ν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ