ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 4 Αυγούστου συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μας ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΛΙΔΗ.

Πιστός στο ΚΚΕ, σίγουρος για την ανωτερότητα της σοσιαλιστικής κοινωνίας - και λόγω της εμπειρίας του από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα - άφησε το καθήκον αυτό στις επόμενες γενιές, να οικοδομήσουν δηλαδή μια ανώτερη κοινωνία, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Καστοριάς.

Η σύζυγός του, Χριστίνα Φουλίδου

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟ Φερών του ΚΚΕ προσφέρει στο Κόμμα 150 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - Αϊβαλή (καταγωγή από το Αϊβαλί) που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

Γεννήθηκε το 1926. Η οικογένειά του με δράση στην Κατοχή κατά των κατακτητών. Νέος οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1944 σε ηλικία 18 ετών έγινε μέλος του ΚΚΕ. Με κίνδυνο της ζωής του σε πολλές περιπτώσεις ανέπτυξε δράση κατά των κατακτητών. Για την αντιστασιακή του δράση κυνηγήθηκε από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς και κρατήθηκε στο κτίριο των μεταγωγών στην Αλεξανδρούπολη.

Το 1991 έδωσε τη μάχη κατά των οπορτουνιστών που προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Στα εγκαίνια του μνημείου των εκτελεσμένων κομμουνιστών από τους Γερμανούς στις Φέρες δεν λογάριασε τις τοπικές αρχές, πήρε μόνος του το λόγο και έδωσε το πραγματικό νόημα της θυσίας των εκτελεσμένων μελών του ΚΚΕ.

ΖΟΥΛΑΣ ΜΗΤΡΟΣ
ΖΟΥΛΑΣ ΜΗΤΡΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 9 Αυγούστου 2018 κλείνει ένας χρόνος από τότε που μας «άφησε» ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΡΑΚΟΥΚΑΣ, σεμνός, τίμιος και ανιδιοτελής σύντροφος από τη Μουριά Τρικάλων, που πάλευε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας - γιαγιάς, ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 5/7/2018, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Αγ. Βαρβάρας Νοτιοδυτικού τομέα ΚΟ Αττικής.

Φίλιππας και Χρήστος Μόσχος

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας δώδεκα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος θείος μας ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πρόεδρος για πολλά χρόνια της Επιτροπής Καλλιθέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο αγαπημένο του κόμμα, το ΚΚΕ, 100 ευρώ.

Οι ανιψιές του Τόνια Χαρατσίδου - Ταγματάρχου, Χρυσούλα και Ιωάννα Ταγματάρχου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θήβας, 20 ευρώ.

Γιώργος Δεληκωνσταντής

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των Θιακών αγωνιστών του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΟΥ ΑΡΕΘΑ (Λιανορόη), ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ (Ζαρόγιαννη), ΚΩΣΤΑ (φωτ.) και ΜΗΤΡΟΥ ΖΟΥΛΑ (φωτ.), ΜΑΣΟΥ ΚΑΡΑΒΙΑ (Κούνου), ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ (Λατινιέρη), ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΡΚΑ και ΣΩΤΗΡΗ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ, που κράτησαν τη σημαία μας ψηλά στους δύσκολους καιρούς και που είχα την τιμή να μάθω δίπλα τους το δρόμο του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, προσφέρω στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Ιθάκης 100 ευρώ.

ΤΖΟΒΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΖΟΒΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
Γιάννης Βαγιακάκος, Ηράκλειο Κρήτης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δάσους Γρηγορούσας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 18/7 έκλεισαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΣΑΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Τιμώντας τη μνήμη του και τα 100 χρόνια του κόμματός μας, του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε μήνας από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ. Γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1938 στην Κοκκινιά, στα Ασπρα Χώματα. Ηταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά εργατικής οικογένειας, οι οποίοι είχαν συνεχώς τραβήγματα με την αστυνομία για την ιδεολογία τους.

Αναγκάστηκε πολύ μικρός να βγει στη βιοπάλη, για να βοηθήσει τη μάνα του και να ζήσει την οικογένειά του, αφού την ίδια περίοδο ο πατέρας και τα τρία του αδέλφια ήταν ταυτόχρονα σε εξορίες και φυλακές.

Σε ηλικία 9 χρόνων βγήκε στο δρόμο κάνοντας τον μικροπωλητή, με την αστυνομία να τον κυνηγά, μαζί με άλλους μικρούς βιοπαλαιστές. Ετσι, δε χρειάστηκε καμιά προσπάθεια για να ταχθεί με το μέρος των κυνηγημένων, αυτών που υπέφεραν στη ζωή.

Το 1962 οργανώνεται στην ΕΔΑ, όπου δούλεψε σε διάφορους τομείς (συνδικάτα, Ν. Λαμπράκη, πολιτισμό). Την 1η Μάη 1967 πιάνεται και εκτοπίζεται διαδοχικά σε Γυάρο, Λέρο, Ωρωπό, Γυάρο, Λέρο. Κρατήθηκε συνολικά 3 χρόνια. Απολύθηκε στις 18 Απρίλη 1970.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος, την περίοδο 1991, και συνέβαλε στο να μείνει όρθιο το Κόμμα από την επιδίωξη των οπορτουνιστών να το διαλύσουν. Μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς, είχε σημαντική συμβολή την περίοδο της ανασυγκρότησης των Κομματικών Οργανώσεων του Κόμματος.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΛΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΛΑΣ
Ηταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος για 8 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ και πρόεδρος του ΟΦΟΝ. Ηταν ένας από τους ιδρυτές της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς.

Οι σύντροφοί του στην ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς και φίλοι του στη μνήμη του προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 380 ευρώ, ως πρώτη δόση, με την υπόσχεση ότι σταθερά και αταλάντευτα θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

  • Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συζύγου ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, που «έφυγε» πρόσφατα και ξαφνικά από κοντά μας, προσφέρω στο ηρωικό ΚΚΕ, που τίμησε παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, 500 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

Η γυναίκα του και σύντροφός του Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟΣ, του Τάσου και της Μαρίτσας, γεννήθηκε στις 28 Μάρτη του 1928 στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς Λάρισας. Από παιδί ασχολήθηκε με αγροτικές εργασίες. Δεν κατάφερε τότε να τελειώσει το Δημοτικό γιατί το σχολείο του χωριού έγινε καταυλισμός του Ιταλού καταχτητή. Ηταν άριστος μαθητής, δυναμικό και ατίθασο παλικάρι.

Στη διάρκεια της Κατοχής οργανώνεται στην ΕΠΟΝ, μέσα από τις γραμμές της οποίας έλαβε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού μας.

Γνωρίζουμε τον ηρωισμό του στις Φυλακές Ανηλίκων Κηφισιάς, όπου με άλλους τέσσερις συντρόφους διέμεναν με τρεις σειρές συρματοπλέγματα και ο διευθυντής Φυλακών επιδείκνυε τα θύματά του στη βασίλισσα Φρειδερίκη, όπου οι πέντε κρατούμενοι - με πρώτο τον Ανδρέα - την ταπείνωσαν χαρακτηριστικά.

Το 1948 πιάστηκε σε ενέδρα, μαζί με την Μαρία Νασίκα από την Ανατολή Αγιάς, που έμελλε να γίνει και σύντροφος στη ζωή του. Η Μαρία αποφυλακίστηκε το 1958 και ο Ανδρέας με τους τελευταίους πολιτικούς κρατούμενους το 1963.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Στο διάστημα αυτό σκοτώνεται ο αδελφός του, Δημήτρης, αξιωματικός του ΔΣΕ στο Γράμμο. Ο άλλος του αδελφός, Γιάννης, μέλος του ΚΚΕ από το 1942, από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ, αξιωματικός του ΔΣΕ και κατ' επανάληψη τραυματίας, πέθανε στην Τασκένδη.

Ο Ανδρέας ξαναπιάστηκε από την απριλιανή δικτατορία και αποφυλακίστηκε το 1968. Η Μαρία, ως μωρομάνα, δεν συνελήφθη, αλλά υπέστη μαρτύρια. Για τη δράση του υπέστη ατέλειωτους διωγμούς, συλλήψεις, άγριους βασανισμούς, φυλακές και εξορίες. Συνολικά πέρασε 18 χρόνια της ζωής του στις φυλακές και τις εξορίες. Σε αυτόν τον κατατρεγμό αντιστάθηκε ηρωικά και στάθηκε αλύγιστος.

Υπήρξε, επίσης, λαϊκός ποιητής και λογοτέχνης. Εγραψε χιλιάδες στίχους, με τους οποίους ύμνησε την εποποιία της αθάνατης ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, τους ΕΠΟΝίτες και τους αγωνιστές του ΔΣΕ, αλλά και κατήγγειλε το αίσχος του μετεμφυλιακού κράτους. Στα έργα του πάντοτε σατίριζε το αίσχος των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και όχι μόνο. Το 1997 εκδόθηκε ένα μικρό βιβλίο με τίτλο «ΣΑΤΙΡΙΚΑ - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ».

Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του και τίμησε το Κόμμα με κάθε τρόπο στα 90 χρόνια της ζωής του. Στάθηκε αλύγιστος, χαρακτηριζόταν από γενναιότητα, ευθύτητα - δε «χαριζόταν» σε κανέναν - και απέραντη καλοσύνη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», του οποίου υπήρξε καθημερινός αναγνώστης μέχρι το τέλος της ζωής του.

Οι σύντροφοί του από το «Σπίτι του Αγωνιστή», στο οποίο φιλοξενήθηκε τα 2 τελευταία χρόνια.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από τρεις μήνες «χάσαμε» τον σύντροφο ΑΛΕΚΟ ΚΑΛΟΓΗΡΟ από την Πηγή Τρικάλων. Υπήρξε σωστός οικογενειάρχης, μαχητικός αγροτοσυνδικαλιστής, η προσφορά του οποίου αναγνωρίζεται από τους αγρότες και τους άλλους κατοίκους των χωριών της περιοχής, πάντα υπερασπιζόμενος τα λαϊκά συμφέροντα.

Αντώνης Κακαράς
Αντώνης Κακαράς
Στη μνήμη του για την ενίσχυση του ΚΚΕ προσφέρουν η ΚΟΒ Πηγής - Μουριάς Τρικάλων του Κόμματος, της οποίας υπήρξε μέλος, 70 ευρώ και η οικογένειά του 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου, αδερφού και θείου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΗ οι αδερφοί του Λευτέρης και Μαρία και τα ανίψια Βάσω, Κώστας, Αντώνης και Δήμητρα προσφέρουν στο Κόμμα που υπηρέτησε μέχρι και την τελευταία του πνοή 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΟΥΤΣΙΝΑ προσφέρω, μέσω ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Νικόλαος Βουτσινάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΑΜΠΡΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ η κόρη του Μαρία προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σαλαμίνας 50 ευρώ. Επίσης, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν 82 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σαλαμίνας.

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΡΙΚΕΛΑ από το Λευκαδίτι Δωρίδας, του ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ από το Ευπάλιο Δωρίδας και του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ από την Πλέσσα Δωρίδας, ο Θανάσης Γεροδήμος προσέφερε 200 ευρώ στην εκδήλωση της ΚΟ Φωκίδας προς τιμήν του Νίκου Τριανταφύλλου, την Κυριακή 29/7/2018 στο Ευπάλιο.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΦΑΡΣΑΡΗ, που πέθανε στις 1/7/2018, η οικογένειά του προσφέρει για ενίσχυση το ποσό των 200 ευρώ στην ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ
***

Στη μνήμη της ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σφαγείων Λόφου - Σικελίας Καλλιθέας του ΚΚΕ.

Οι αδελφές Ευσεβία και Ελένη Κεφαλογιάννη

***

ΦΩΤΟ

Στις 30/7/2018 κηδεύτηκε στο Περιστέρι ο σ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΕΦΑΛΛΩΝΙΤΗΣ. Γεννήθηκε το 1926 στην Καλαμάτα. Από τα πρώτα του χρόνια βρέθηκε στη βιοπάλη, στο εργοστάσιο μακαρονοποιίας, χρόνια συνδικαλιστής εκλεγμένος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Από τη δεκαετία του 1940 τάχθηκε στο ΚΚΕ. Το 1940 - 1945 πάλεψε από τις γραμμές του Εργατικού ΕΑΜ και πολέμησε στον ΕΛΑΣ, σε Πάρνωνα και Ταΰγετο.

Το 1948 συνελήφθη από τους Χιτοχωροφύλακες και στάλθηκε εξορία στη Μακρόνησο, στο ΑΕΤΟ, βγαίνοντας νικητής, υπερασπιζόμενος το ΚΚΕ, χωρίς να υπογράψει δήλωση μετάνοιας. Αντεξε τα βασανιστήρια από τους αλφαμίτες, αδιάλλακτος και πιστός στα ιδανικά και την ιδεολογία του. Στη συνέχεια, βρέθηκε εξόριστος στην Ικαρία, κι εκεί συνεπής στο Κόμμα και την τάξη του, πρωτοπόρος στη δουλειά, στη συλλογικότητα, συνεπής στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού.

Στην υπόλοιπη κομματική ζωή και δράση του δούλεψε ακούραστα σε κάθε χρέωση που του ανέθεσε το Κόμμα. Πρωτοπόρος εργάτης και συνδικαλιστής ξανά στα μακαρονάδικα, πρόεδρος στο Φιλοπρόοδο Σύλλογο Ανθούπολης μετά τη χούντα, στους Συνταξιούχους, στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Τα τελευταία χρόνια, αν και λόγω των σοβαρών προβλημάτων της υγείας του είχε περιορισμένη δράση, κρατούσε το σπιτικό του ανοιχτό για τους συντρόφους, ανήσυχος πάντα για την ΚΝΕ και «τα παιδιά», για τους υπόλοιπους συντρόφους, με μέριμνα για το κουπόνι και τον «Ριζοσπάστη», που διάβαζε ανελλιπώς.

Τίμησε επάξια το Κόμμα του και το κόκκινο λάβαρο που τον σκέπασε στο τελευταίο του ταξίδι, σίγουρος ότι οι σύντροφοί του θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τον κόσμο που κι εκείνος αγωνίστηκε, χωρίς εκμετάλλευση κι ανέχεια, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης - Αγίου Βασίλη Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ

Τον σύντροφο ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΗ αποχαιρετά η ΚΟ Λαμίας του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1937 στη Μενδενίτσα. Οι γονείς του συμμετείχαν στην οικοδόμηση των οργανώσεων του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στην περιοχή. Μετά τη Βάρκιζα το αστικό κράτος και οι δοσίλογοι υποστηρικτές του φυλάκισαν τον πατέρα του και η οικογένειά του γνώρισε την τρομοκρατία και τον ξεριζωμό.

Εγκαταστάθηκε στη Λαμία τη δεκαετία του '60 και δημιούργησε τη δική του οικογένεια με τη γυναίκα του Νίκη και τα δυο τους παιδιά Βασιλική και Γιάννη.

Εργαζόταν ως τεχνίτης οικοδόμος και δραστηριοποιούνταν στο συνδικαλιστικό κίνημα και στη Νεολαία Λαμπράκη, στο πλαίσιο της ΕΔΑ. Κατά την περίοδο της δικτατορίας συλλαμβάνεται και κρατείται για ένα διάστημα στα κρατητήρια της Ασφάλειας και στις φυλακές της Λαμίας.

Στη μεταπολίτευση δραστηριοποιείται μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και συμμετέχει στη δημιουργία της δημοκρατικής κίνησης νέων και στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από το σωματείο οικοδόμων.

Υπήρξε για τους νεότερους ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη γενιά της Αντίστασης και τις επόμενες γενιές των αγωνιστών. Σε όλη την πολύχρονη κομματική του διαδρομή στάθηκε περήφανος κομμουνιστής, με στέρεη και βαθιά πεποίθηση ότι ο κόσμος θα αλλάξει, το δίκιο του λαού, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός θα νικήσουν.

Αφήνεις παρακαταθήκη στους συντρόφους και στην οικογένειά σου το παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής. Γι' αυτό θα σε θυμόμαστε στους καθημερινούς μας αγώνες.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 120 ευρώ στην ΚΟ Λαμίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΒΛΑΣ και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ, απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), «έφυγαν» από κοντά μας τέτοιες μέρες πριν από έξι και δύο χρόνια, αντίστοιχα.

ΤΣΑΡΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΤΣΑΡΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
Ακούραστοι αγωνιστές και οι δύο για το συμφέρον της πατρίδας, για το καλό και το δίκιο του λαού και των συναδέλφων τους! Για στόχους σαν αυτούς αγωνίστηκαν από διάφορα μετερίζια ο καθένας τους, πέρα από την ΚΕΘΑ όπως: Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων 1967-74 (ΣΦΕΑ), Ανεξάρτητη Ενωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) κ.α.

Συνάδελφοί τους, απόστρατοι αξιωματικοί, ξέροντας ότι θα προξενούσε μεγάλη ικανοποίηση και στους ίδιους, προσφέρουν στη μνήμη τους 450 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της Επιτροπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΗ.

Αγαπημένε μας σύντροφε και φίλε, Θανάση. Εμείς, οι φίλοι σου, που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε, δεν θα σβήσουμε ποτέ από την καρδιά και το μυαλό μας το ζεστό σου χαμόγελο, την απέραντη καλοσύνη σου, την αγάπη σου για τη ζωή και τους ανθρώπους.

Εμείς, οι σύντροφοί σου, που περπατήσαμε μαζί σου αυτό το δύσκολο μα όμορφο δρόμο της υπεράσπισης των πανανθρώπινων ιδεών της κομμουνιστικής ιδεολογίας, εμείς που αγωνιστήκαμε μαζί σου γι' αυτά τα ιδανικά, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη σου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου, το ποσό των 250 ευρώ.

Οι φίλοι και σύντροφοί σου Χρήστος και Φωτεινή Γαβρέλα, Δημήτρης και Μαρία Κακαρώνη, Δημήτρης Ιγν. Περμάχος, Σοφία και Εύη Τριανταφύλλου, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Ραλλιώ Χάρου

ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΡΑΚΟΥΚΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΡΑΚΟΥΚΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΗΣ
ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΕΦΑΛΛΩΝΙΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΕΦΑΛΛΩΝΙΤΗΣ
Προσφορές

Σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ από το Τορόντο του Καναδά, τιμώντας τα εκατοντάχρονα του ΚΚΕ και τους αδιάλειπτους ηρωικούς αγώνες του, τη μακρόχρονη Ιστορία του και την ιδεολογική του συνέπεια, στεκόμαστε δίπλα στο ΚΚΕ, συμβάλλοντας με το ποσό των 800 δολαρίων για να συνεχίσει αταλάντευτα να προβάλλει τα δίκαια του λαού και του τόπου.

Συγκεκριμένα, προσφέρουν οι: ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ (250 δολ.), ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΧΥΣ (150 δολ.), ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ (200 δολ.), ΝΩΝΤΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ (100 δολ.), ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (100 δολ.).

***

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του τιμημένου ΚΚΕ, που πάντα στέκεται αρωγός στον πολύπαθο λαό μας για μια καλύτερη ζωή, προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ερμιονίδας.

Νίκος Δαμιανός



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ