ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Σαλπέας
Παναγιώτης Σαλπέας
ΦΩΤΟ

Στις 17 Αυγούστου 2018 συμπληρώνονται 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» τόσο πρόωρα από κοντά μας η αγαπημένη μας συντρόφισσα, σύζυγος, μητέρα, ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ. Πέρασαν 8 χρόνια που «έφυγες» από κοντά μας, σ. Ρούλα. Το κενό που άφησες πίσω σου τεράστιο. Μην ανησυχείς όμως. Το κομμάτι της ζωής σου που άφησες πίσω, τα δύο σου μικρά παιδιά, έγιναν γυναίκες άξιες να πάρουν τη σκυτάλη από εσένα στο Κόμμα, στην κοινωνία, στο πανεπιστήμιο. Θα σε θυμόμαστε και σε αγαπάμε για πάντα.

Ο σύζυγός της, Χρήστος, και οι κόρες της, Ηλιάνα και Μαρία, προσφέρουν στη μνήμη της 150 ευρώ μέσω της ΚΟ Εργαζομένων Δήμου Περάματος - Τομέα ΟΤΑ.

Η οικογένειά σου Ηλιάνα, Μαρία, Χρήστος

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 γίνεται στο Γοργογύρι Τρικάλων το 40ήμερο μνημόσυνο της σ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου της ΕΠΟΝ Φήκης, ενώ υπήρξε μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της οι σύντροφοι Τάκης Λιατίφης και Ηλίας Ζωγράφος προσφέρουν 20 ευρώ στην ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ BOΡΓΙΑΤΖΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, που στις 12 Αυγούστου συμπληρώνονται 9 μήνες που «έφυγε» από τη ζωή, η σύζυγός του Χριστίνα και ο γιος του Κυριάκος προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Πειραιά.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε μήνας από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ.

Γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1938 στην Κοκκινιά, στα Ασπρα Χώματα. Το τέταρτο από τα 5 παιδιά εργατικής οικογένειας, οι οποίοι είχαν συνεχώς τραβήγματα με την Αστυνομία για την ιδεολογία τους.

Ο πατέρας του, αν και ραχιτικός, είχε περάσει εξορίες και φυλακές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, Χαϊδάρι, Γουδί, Ικαρία, Μακρόνησο, με αποτέλεσμα τη μεγάλη φθορά στην υγεία του που τον κατέστησε ανίκανο για δουλειά και ανάγκασε τη μητέρα του να βγει στην παραγωγή για να ζήσει την οικογένειά της.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΣ
Αναγκάστηκε και ο ίδιος πολύ μικρός να βγει στη βιοπάλη, για να βοηθήσει τη μάνα του και να ζήσει την οικογένειά του, αφού την ίδια περίοδο ο πατέρας και τα 3 του αδέλφια ήταν ταυτόχρονα σε εξορίες και φυλακές.

Σε ηλικία 9 χρόνων βγήκε στο δρόμο κάνοντας τον μικροπωλητή, με την Αστυνομία να τον κυνηγά, μαζί με άλλους πιτσιρικάδες, μικρούς βιοπαλαιστές. Οταν τους έπιαναν, τους έβαζαν στην κλούβα, τους πήγαιναν στο αστυνομικό τμήμα και τους αφήνανε λίγες ώρες μετά. Ετσι, δε χρειάστηκε καμιά προσπάθεια για να ταχθεί με το μέρος των κυνηγημένων, αυτών που υπέφεραν στη ζωή.

Το 1962 οργανώνεται στην ΕΔΑ, όπου δούλεψε σε διάφορους τομείς (συνδικάτα, Ν. Λαμπράκη, πολιτισμό). Την 1η Μάη 1967 πιάνεται και εκτοπίζεται διαδοχικά σε Γυάρο, Λέρο, Ωρωπό, Γυάρο, Λέρο. Κρατήθηκε συνολικά 3 χρόνια. Απολύθηκε στις 18 Απρίλη 1970.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του και ανταποκρίθηκε σε όποια χρέωση είχε. Υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος, την περίοδο 1991 και συνέβαλε στο να μείνει όρθιο το Κόμμα από την επιδίωξη των οπορτουνιστών να το διαλύσουν. Μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς, είχε σημαντική συμβολή την περίοδο της ανασυγκρότησης των Κομματικών Οργανώσεων του Κόμματος.

Στο μαζικό κίνημα ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος για 8 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ και πρόεδρος του ΟΦΟΝ. Ηταν ένας από τους ιδρυτές της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς.

Οι σύντροφοί του στην ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς και φίλοι του, στη μνήμη του, προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 300 ευρώ ως δεύτερη δόση με την υπόσχεση ότι σταθερά και αταλάντευτα θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

  • Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συζύγου ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, που «έφυγε» πρόσφατα και ξαφνικά από κοντά μας, προσφέρω στο ηρωικό ΚΚΕ, που τίμησε παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, 500 ευρώ ως δεύτερη δόση μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΡΕΓΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΡΕΓΚΑΣ
Η γυναίκα του και σύντροφός του Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ και για τον σύντροφο και φίλο ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.

Βούλα Μήτσου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΝΤΡΕΓΚΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 30 ευρώ μέσω της ΚΟ Αμφιάλης.

Ο γιος τους Δημήτρης Ντρέγκας

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ και των κουνιάδων μου ΑΝΘΟΥΛΑΣ και ΚΩΣΤΑ, που συμπληρώνονται 33 χρόνια από το θάνατό τους, προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σφαγείων - Λόφου Σικελίας Καλλιθέας.

Ειρήνη Σεβαστοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο (16/8/2015) της συζύγου και συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Στέφανος, τα παιδιά της Αθηνά, Δημήτρης και η νύφη της Ρεγγίνα προσφέρουν στο ΚΚΕ 60 ευρώ μέσω της ΚΟ Ηγουμενίτσας.

***

ΦΩΤΟ

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου, συμπληρώνονται 17 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, Μερόπη, και οι οικογένειες των παιδιών του, Σπύρου, Δημήτρη και Ηλία, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλιάς Κοκκινιάς - Καμινίων.

***

ΦΩΤΟ

Στις 24 Ιούλη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια χωρίς την ΕΛΕΑΝΑ, που «έφυγε» από κοντά μας τόσο απροσδόκητα στα 20 της χρόνια, αφού χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε από έναν ασυνείδητο οδηγό ταξί.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας κόρης, αδερφής και θείας, η οικογένειά της προσφέρει στην ΚΝΕ μέσω της Οργάνωσης Ικαρίας το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΥ («Μάστορη»), από την Αλαγονία Μεσσηνίας, που την Παρασκευή 13 Ιούλη 2018 απεβίωσε, ο Γιώργος Σπίρης και ο Σαράντος Κοτουμάνος προσφέρουν στο Κόμμα όπου παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του 100 ευρώ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τον θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ. Γεννήθηκε το 1927 στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1947 συνελήφθη και στάλθηκε εξορία στη Ζάκυνθο και μετά από 6 μήνες απολύθηκε. Μετά τη μάχη της Καρδίτσας στάλθηκε εξόριστος στο Τρίκερι και στη συνέχεια στη Μακρόνησο για 5 χρόνια.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο Βόλο στο χώρο της οικοδομής. Ηταν μάχιμος υποστηρικτής του ΚΚΕ και στάθηκε δίπλα στο Κόμμα έως το τέλος της ζωής του, στις 7/6/2014.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, Χρυσούλα, προσφέρει για ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΤΕ Μαγνησίας.

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη της πολυαγαπημένης μου αδελφής ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΚΑΤΖΟΛΗ προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 500 ευρώ.

Θανάσης Γκατζόλης

***

ΦΩΤΟ

Στις 15/4/2018 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΔΑΡΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, γεννημένος στο Ευγενικό Διδυμοτείχου στις 25/10/1935.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλαβακίας. Εκεί σπούδασε, αποφοίτησε από ΤΕΙ ως υπομηχανικός οικοδομών. Επαναπατρίστηκε το 1986. Εργάστηκε στο δήμο Πολίχνης ως μηχανικός.

Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1960. Με τον ερχομό του στον Εύοσμο, εντάχθηκε στην ΚΟΒ Ευόσμου.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού η γυναίκα του Καλλιόπη, η κόρη Αθηνά, ο γαμπρός του Στέλιος, τα εγγόνια του Γιώργος και Κάλλη προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου θείου ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, που εδώ και 3 χρόνια μας λείπει καθημερινά, καθώς και στη μνήμη της γιαγιάς μου ΜΑΤΙΝΑΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

Η ανιψιά και εγγονή Νικολέττα Δ.

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος Σάβαρης Πέτρος προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Τήνου, στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ.

***

ΦΩΤΟ

Τα μέλη της ΚΟΒ Τήνου προσφέρουν στο Κόμμα 100 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ.

***

Στη μνήμη του πατέρα τους, ΛΟΥΒΟΥΛΟΥΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Θάσου 100 ευρώ.

Λουβουλούδης Παναγιώτης και Αλέκος

***

ΦΩΤΟ

Για τον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ, που είναι πάντα κοντά μας, η σύντροφός του Βάλια και τα παιδιά του, Στέφανος και Εύη, προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Οι γονείς μας, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ (1931 - 2010) και ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΩΣΗ (1932 - 2018) ήταν οι καλύτεροι γονείς του κόσμου, μοναδικοί με ανοιχτούς ορίζοντες που μας μεγάλωσαν με προοδευτικά ιδανικά, με σωστούς τρόπους και με απέραντη αγάπη προς τους συνανθρώπους.

Ο Χρυσόστομος και η Πηνελόπη ήταν σύντροφοι στη ζωή με κάθε έννοια της λέξης, ιδανικοί σύζυγοι, σπάνιοι οικογενειάρχες, αγωνιστές για τα ιδανικά του ΚΚΕ που τιμούσαν και υποστήριζαν με κάθε τους πράξη.

Στήριζαν πάντα το δίκαιο, την ανθρωπιά, την ειρήνη, την ειλικρίνεια, την αγάπη, την αλήθεια. Οι γονείς μας ήταν ακούραστοι στο ανθρωπιστικό και αγωνιστικό τους έργο, πάντοτε αφοσιωμένοι στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Ηταν ενεργά μέλη του Κόμματος από τα φοιτητικά τους χρόνια, μέλη της ΠΕΑΕΑ και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου. Η μητέρα μας, Πηνελόπη Γιώση, ήταν στη δεκαετία του '90 υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Ν. Καστοριάς. Ο πατέρας μας, Χρυσόστομος Γιώσης, ήταν για αρκετά χρόνια πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ της Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ
ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ
Ολη η ζωή των γονιών μας ήταν αφιερωμένη στην αγάπη για τον συνάνθρωπό τους, την οικογένειά τους, τα ιδανικά του ΚΚΕ, στη μάθηση και τα γράμματα. Πάλευαν για μια καλύτερη κοινωνία με όλες τις δυνάμεις τους έως το τέλος της ζωής τους. Οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι, δημιούργησαν ιδανική οικογένεια με ηθικές αξίες και προοδευτικές ιδέες.

Δυστυχώς πια δεν είναι κοντά μας για να χαίρονται με τις χαρές μας και να μας συμβουλεύουν στις δυσκολίες μας. Η απουσία τους είναι δυσβάσταχτη για εμάς, η πληγή στην ψυχή μας είναι βαθιά και φοβόμαστε πως δεν θα επουλωθεί ποτέ. Ράγισαν οι καρδιές μας. Τώρα πια παύουμε να είμαστε εμείς παιδιά, είμαστε πια εμείς γονείς, χάσαμε τα φτερά που μας προστάτευαν.

Στη μνήμη των γονιών μας προσφέρουμε 500 ευρώ στον αγώνα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Αθανάσιος - Ελευθερία


ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΕΓΚΑ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΕΓΚΑ

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΑΤΙΝΑ
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΑΤΙΝΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ -ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ -ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΩΣΗ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΩΣΗ

ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΤΖΟΛΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΤΖΟΛΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΡΟΓΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΡΟΓΛΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ