ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
Σελ. /24
ΚΑΒΑΛΑ
Είμαστε περήφανοι για κάθε στιγμή της ηρωικής δράσης μας

Μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου έγιναν την περασμένη Παρασκευή οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ στην Καβάλα, όπου μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά την είσοδό τους στο Φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση - αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Στο χώρο λειτουργούσαν στέκια για μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους, έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, παιδότοπος με θεματολογία για το Διάστημα κ.ά.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με χαιρετισμό από τον Δημήτρη Καρατσώκη, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ. Τη «σκυτάλη» πήρε η μουσικοθεατρική παράσταση «Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία» και το συγκρότημα «Puros Hechos Tabacos». Το Φεστιβάλ έκλεισε με μία μεγάλη συναυλία από τον Θάνο Μικρούτσικο και τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Θύμιο Παπαδόπουλο και Βασίλη Οικονόμου, που ερμήνευσαν με τον καλύτερο τρόπο έργα του μουσικοσυνθέτη.

Στην ομιλία του ο Δ. Αρβανιτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Γιορτάζουμε έναν αιώνα αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ. Υποδεχόμαστε τον νέο αιώνα έχοντας βαθιά στο μυαλό και την καρδιά μας όχι μόνο την Ιστορία, το ηρωικό παρελθόν, αλλά κυρίως την αυριανή Ελλάδα της εργατικής εξουσίας. Τη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού.

Αυτήν τη θέληση, την αισιοδοξία, την αντλούμε από τις ρίζες μας. Την αντλούμε από τις σύγχρονες εκρηκτικές αντιθέσεις που δε χωράνε στον παλιό κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Είμαστε περήφανοι γιατί το Κόμμα μας αναμετρήθηκε με τα δύσκολα, πέρασε από φωτιά και από σίδερο, άντεξε, στάθηκε όρθιο. Είμαστε περήφανοι για κάθε στιγμή της ηρωικής δράσης μας. Τα σωστά και τα μεγαλειώδη έργα αλλά και οι αδυναμίες έγιναν μέσα σε μια άνιση μάχη, σε πέτρινα χρόνια, διώξεις και δεκάδες χρόνια παράνομης δράσης.


Γιορτάζουμε τα 50χρονα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, που εδώ και πέντε δεκαετίες δρα πρωτοπόρα στο πλάι του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης. Δίνει τη μάχη για να κερδηθεί η νεολαία με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να γίνουν μέρος αυτής της Ιστορίας, μιας Ιστορίας που συνεχίζει και θα συνεχίσει να γράφεται, μέχρι την τελική νίκη. Μέχρι το γκρέμισμα της σημερινής σάπιας κοινωνίας της εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Το κάλεσμά μας απευθύνεται και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, σε όλους και όλες που ήταν κομμάτι αυτής της 50χρονης Ιστορίας της ΚΝΕ. Σε όλους όσοι πάλεψαν μέσα από τις γραμμές της Κομμουνιστικής Νεολαίας για ένα καλύτερο αύριο, εμπνεύστηκαν από τους αγώνες και τις θυσίες του ΚΚΕ, οραματίστηκαν έναν καλύτερο κόσμο. Ακόμα και αν ακολούθησαν διαφορετικά μονοπάτια, σήμερα η ζωή από μόνη της δείχνει το γνωστό μας δρόμο. Το δρόμο που μαζί βαδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, να τον ξαναπερπατήσουμε. Το δρόμο που χαράξαμε με την ίδρυση της ΚΝΕ το '68 παρά το μαύρο σκοτάδι της δικτατορίας. Να ξαναζήσουμε μέχρι τη νίκη αυτή τη φορά τη φλόγα, την ορμή του αγώνα. Να συμβάλουμε να γίνει πράξη αυτό για το οποίο ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια το ΚΚΕ, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.

Καλούμε ιδιαίτερα αυτούς που ακολούθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σήμερα αρκετοί δυσανασχετούν. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης, στο δρόμο της νίκης. Να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο Κόμμα, παρά τις επιμέρους άλλες απόψεις που έχουν, για να ανοίξει αυτός ο δρόμος, ο δικός μας ο δρόμος, που είναι δύσκολος δρόμος, όμως είναι ο σίγουρος δρόμος (...)

Φίλες και φίλοι,

Σας καλούμε όλους και όλες να πάρετε τη θέση σας στον αγώνα, με νέες δυνάμεις, με μεγαλύτερη θέληση, με περισσότερες πρωτοβουλίες.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Αρκετά πλήρωσαν τα λαϊκά στρώματα τις υποχωρήσεις σε εκβιαστικά διλήμματα και τους συμβιβασμούς με τη θεωρία του "μικρότερου κακού". Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού.

Το σύνθημα, από τη σκοπιά του λαού και των συμφερόντων του, είναι ένα: Εμπρός με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ για να ξεκινήσει μια μεγάλη αντεπίθεση. Η συνέχιση του ίδιου δρόμου, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ή ΝΔ αποδεδειγμένα πλέον φέρνει νέα δεινά και καταστροφές.

Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη διαφορά, να αποτελέσει στήριγμα για το λαό, γιατί αποτελεί τον μοναδικό αντίπαλο στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, στην ΕΕ, στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Για να δυναμώσει η ελπίδα και η προοπτική, για τη μόνη "καθαρή έξοδο για το λαό", που είναι η κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Ενα δυνατό ΚΚΕ στο λαό, στη νεολαία. Με γερές Οργανώσεις στους τόπους δουλειάς και τα χωριά. Με μεγαλύτερες δυνάμεις και στις εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις τοπικές και τις περιφερειακές. Δυνατό ΚΚΕ είναι η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ζούμε και την εξίσου αντιλαϊκή με αυτή της ΝΔ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ