ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Αποκολλήθηκαν τμήματα της στέγης

Τα δυο πάνελ που φαίνεται να τα έριξε ο αέρας από τη στέγη του σχολείου

INTIME NEWS

Τα δυο πάνελ που φαίνεται να τα έριξε ο αέρας από τη στέγη του σχολείου
Κομμάτια πάνελ αποκολλήθηκαν χτες από τη στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού και κατέληξαν στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή αφού εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στις τάξεις τους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίων Αναργύρων - Καματερού, ύστερα από το περιστατικό, απευθύνονται στον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλισθεί η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Επίσης, ζητούν ενημέρωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποκολλήθηκαν τα πάνελ από τη σκεπή του σχολείου, καθώς και εάν και από ποιον έχουν γίνει έλεγχος και συντήρησή τους.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό, μέσα σε λίγες μέρες, μετά τον τραυματισμό μαθητών από πτώση ανεμιστήρα οροφής σε τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που μαρτυρά τα προβλήματα υποδομών που υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις σε σχολεία της χώρας, την κακή συντήρηση, την έλλειψη προληπτικών ελέγχων κ.τ.λ.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, με αφορμή τον τραυματισμό μαθητών στο 5ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε προχτές σύσκεψη με τη συμμετοχή γονιών του εν λόγω σχολείου, εκπροσώπων του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κ. Μακεδονίας. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το κτίριο είναι παντελώς εγκαταλειμμένο, ενώ ένα τμήμα του σχολείου που δεν λειτουργεί από το 2013 - 2014 εξαιτίας καθιζήσεων, είναι εύκολα προσβάσιμο από τα παιδιά. Θέτουν ερωτήματα σε σχέση με τη στατικότητα του σχολείου και απαιτούν πλήρη έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου απαιτείται. Από τη σύσκεψη αναδείχθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο.

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για να διοριστεί άμεσα βοηθητικό προσωπικό

Την έλλειψη επαρκούς βοηθητικού προσωπικού στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης αφορά η Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ. Την υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου και αναφέρονται τα εξής:

«Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης φοιτούν δύο μαθητές που έχουν ανάγκη ειδικού βοηθού, σύμφωνα και με σχετική γνωμοδότηση των ΚΕΔΔΥ. Οι συγκεκριμένοι μαθητές φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις και πάσχουν από μία σοβαρή, σπάνια ασθένεια, τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (DMD).

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (141529/Ε43182018) οι δύο μαθητές είχαν πέρυσι ο καθένας το δικό του ειδικό βοηθητικό προσωπικό, φέτος όμως υπήρξε μόνο μία τοποθέτηση ειδικού βοηθού στο συγκεκριμένο σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για κάποιο σοβαρό ατύχημα, που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία των παιδιών.

Οι γονείς των δύο παιδιών, μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και το τμήμα Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, θέτοντας αυτό το σοβαρό ζήτημα και ζητώντας να ισχύσει το καθεστώς που υπήρχε πέρυσι στο σχολείο, δηλαδή το κάθε παιδί να έχει δικό του εξειδικευμένο βοηθό, παραπέμφθηκαν να μιλήσουν με τον κύριο Κασσιανό, διευθυντή Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος τους τόνισε ρητά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει και δεύτερη τοποθέτηση, διότι δεν υπάρχει άλλη χρηματοδότηση και έχει καλυφθεί ο προϋπολογισμός».

Προσθέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ: «Προκαλεί οργή ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι άνοιξαν τα σχολεία κανονικά, όταν υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και έχει τη συγκεκριμένη επικίνδυνη έκφραση για την ίδια τη ζωή των παιδιών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης. Το υπουργείο φέρει ακέραια την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής, που βάζει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή των παιδιών.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που στο όνομα της εξασφάλισης ματωμένων πλεονασμάτων, των μνημονιακών δημοσιονομικών στόχων, της εξασφάλισης της στήριξης της επιχειρηματικής δράσης, στερεί κονδύλια και προσωπικό με τέτοιους κινδύνους για τα παιδιά με αναπηρία και σοβαρές χρόνιες παθήσεις».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λυθεί άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, με τον διορισμό ενός ακόμα ειδικού βοηθού, αλλά και την πρόσληψη όλου του απαραίτητου βοηθητικού και άλλου επιστημονικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και των σχολείων όλων των βαθμίδων, πανελλαδικά.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 73χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 73χρονος κοσμηματοπώλης, που κατηγορείται για το θάνατο του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου. Οι περιοριστικοί όροι είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας οι αρχές ήταν φειδωλές στους περιοριστικούς όρους.

Σε βάρος του κοσμηματοπώλη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, η οποία είχε επακόλουθο το θάνατο και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Υποστήριξε πως επιχείρησε να περιορίσει το θύμα και να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του. Το βίντεο, πάντως, που έχει δοθεί στη δημοσιότητα αποκαλύπτει τον άγριο ξυλοδαρμό του θύματος και μάλιστα τη στιγμή που δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει.

Στα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι στην οικογένεια του θύματος. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αίτημα των συγγενών του Ζακ Κωστόπουλου στον ανακριτή να ζητήσει από όλα τα γειτονικά καταστήματα το υλικό που τυχόν έχουν καταγράψει οι κάμερες. Το αίτημα υποβλήθηκε από την δικηγόρο της οικογένειας, Αννυ Παπαρρούσου, που ζήτησε επίσης να διερευνηθεί αν υπήρχαν κάμερες μέσα στο κοσμηματοπωλείο καθώς και να συγκεντρωθεί όλο το οπτικό υλικό από τις σκηνές βαρβαρότητας που έχουν δει τη δημοσιότητα. Ακόμη πάντως οι ελλείψεις στη δικογραφία που έχει σταλεί από την Αστυνομία παραμένουν. Οι δικηγόροι αναγκάζονται να στέλνουν κάποιους μάρτυρες στον ανακριτή...

Η δικηγόρος έχει ήδη δηλώσει ότι στον φάκελο που εστάλη στις δικαστικές αρχές δεν είχε καν συμπεριληφθεί το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό. Μάλιστα, η Αννυ Παπαρρούσου τονίζει ότι ο τρόπος που ενήργησε η Αστυνομία δεν είναι σύννομος και πρέπει να γίνει ΕΔΕ. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί ο τρόπος περιορισμού ενός ανθρώπου εξουδετερωμένου, πεσμένου, βαριά τραυματισμένου να γίνεται με γκλοπ. Υπάρχει χρήση γκλοπ».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται ο δήμος Πάτρας λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις ανέμους). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα υπάρχει 24ωρη επιφυλακή του προσωπικού μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 28/9.

Ο δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πριν και κατά τη διάρκεια των θυελλωδών ανέμων. Και προτείνει: «Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει. Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας. Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)».

Απειλητική πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες το βράδυ στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Ζόλα, σε αγροτοδασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, ενώ οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι - έως 9 μποφόρ - που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέροντας πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς τον οικισμό. Η Πυροσβεστική είχε εισηγηθεί την εκκένωση του οικισμού για να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοί του, ενώ ήδη είχαν απομακρυνθεί κάποιοι κάτοικοι. Παράλληλα, σε επιφυλακή ήταν το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Ολες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονταν στο χωριό Ζόλα και, σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια, «η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού, καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν τη φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους αποφάσεις». Στο σημείο έφτασαν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους εφόσον δινόταν εντολή εκκένωσης, η οποία αναμενόταν μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ