ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Τραγικός απολογισμός εξαιτίας της έλλειψης έργων υποδομής για την προστασία του λαού

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βρέθηκε χτες στις πληγείσες από το κύμα κακοκαιρίας περιοχές

Της απεσταλμένης μας Ευτυχίας XAΪNTOYTH.--

Στο Μαντούδι και σε άλλα χωριά της Εύβοιας που χτυπήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, με δύο αγνοούμενους και σοβαρές ζημιές σε υποδομές, κατοικίες και καλλιέργειες, βρέθηκε τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στον δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, στα χωριά και στο οδικό δίκτυο, στις καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες, οι ζημιές που προκάλεσαν οι καταιγίδες φτάνουν μέχρι την ολική καταστροφή. Ο ποταμός Κηρέας, οι παραπόταμοί του και τα δεκάδες ρέματα φούσκωσαν, υπερχείλισαν και σκέπασαν νοικοκυριά και χωράφια, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευτούν. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου διακόπηκε, ενώ πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε το Προκόπι. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια. Υπερχείλισε ο ποταμός Ξηριάς, με συνέπεια να κλείσουν οι επαρχιακοί δρόμοι γύρω από την Ιστιαία προς Αγιο Γεώργιο, Καμάρια, Ωραιούς, Νέο Πύργο. Παράλληλα η ένταση των φαινομένων επεκτάθηκε και στο Πευκί, το Ψαροπούλι και άλλες περιοχές της βόρειας Εύβοιας.

Ζημιές σε κατοικίες και καλλιέργειες

Να καθαρίσουν τα σπίτια τους πασχίζουν οι κάτοικοι και στο Προκόπι
Να καθαρίσουν τα σπίτια τους πασχίζουν οι κάτοικοι και στο Προκόπι
Στο Μαντούδι, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων, το κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Γιώργο Μαρίνο, την Σοφία Ντούρου, περιφερειακή σύμβουλο Εύβοιας - Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τον Διαμαντή Κουτσουφλάκη, Γραμματέα της ΚΟΒ Μαντουδίου, συζήτησε με κατοίκους του χωριού. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η συζήτηση για την ανάγκη αποζημίωσης των πληγέντων, αποκατάστασης των ζημιών και άμεσης δρομολόγησης των απαραίτητων έργων υποδομής προκειμένου να προληφθούν οι συνέπειες ανάλογων φαινομένων στο μέλλον. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον δήμαρχο του χωριού Χρήστο Καλυβιώτη.

Ο πρώτος απολογισμός καταγράφει τριψήφιο αριθμό κατοικιών που πνίγηκαν από τα νερά και τις λάσπες του παρακείμενου ποταμού. Εκτός από τις κατοικίες πλημμύρισαν το Δημοτικό, το Λύκειο και το δημοτικό γυμναστήριο. Το χωριό δεν έχει νερό και ρεύμα, ενώ ζημιά έχει υποστεί το αντλιοστάσιο στον βιολογικό καθαρισμό.

Οσον αφορά τις καλλιέργειες, βαμβάκια, καλαμπόκια, ντομάτες και άλλα είδη έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Αντίστοιχα, ζημιές που επείγει να καταγράφουν υπάρχουν σε κοπάδια, μελίσσια, στάβλους και αποθήκες. Επιπλέον, το νερό και τα υλικά που συμπαρέσυρε έχουν εξαφανίσει ολόκληρα χωράφια, αφήνοντας στη θέση τους σωρούς από χώματα και πέτρες.

Κομμένος είναι ο δρόμος που ενώνει το Μαντούδι με το Προκόπι
Κομμένος είναι ο δρόμος που ενώνει το Μαντούδι με το Προκόπι
Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μαντούδι βρισκόταν σε εξέλιξη το Σαββατοκύριακο πανηγύρι - παζάρι. Οι δεκάδες έμποροι που συμμετείχαν σε αυτό, είδαν το βιος τους να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά στα νερά και τις λάσπες και τις ζωές τους να κινδυνεύουν. Οπως κατήγγειλαν στην αντιπροσωπεία του Κόμματος, δεν έλαβαν καμία ειδοποίηση να απομακρυνθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Το αποτέλεσμα ήταν η πλημμύρα να τους βρει στους πάγκους και στα αυτοκίνητά τους, όπου πολλοί κοιμούνταν με τις οικογένειες και τα παιδιά τους και μόνο από τύχη τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν χειρότερα.

Με εμπόδια διεξάγεται η κυκλοφορία από την κεντρική προς τη βόρεια Εύβοια. Το οδικό δίκτυο, το οποίο έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει προβλήματα, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Από το Προκόπι μέχρι το Μαντούδι η κυκλοφορία διακοπτόταν χτες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς τμήμα του οδοστρώματος έχει παρασυρθεί από την υπερχείλιση του ποταμού. Προβλήματα παρουσιάστηκαν για μια ακόμα φορά και στο δίκτυο στο ύψος της περιοχής Δερβένι, όπου οι κατολισθήσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο. Παρά το γεγονός ότι ο δρόμος άνοιξε την Κυριακή, σε τμήματά του παραμένουν πέτρες και φερτά υλικά.

Σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα ο ελλιπής καθαρισμός ποταμών και ρεμάτων

Ολοσχερής είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες
Ολοσχερής είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες
«Η ζημιά που έχει προκληθεί στο Μαντούδι με την πλημμύρα αυτών των δύο ημερών είναι πολύ μεγάλη. Ο απολογισμός είναι δραματικός», τόνισε σε δήλωσή του ο Γ. Μαρίνος και πρόσθεσε: «Εχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια, έχουν καταστραφεί καλλιέργειες, έχουν καταστραφεί κτήματα ολόκληρα, έχουν πνιγεί στάβλοι, αποθήκες. Κινδύνευσαν ζωές και βεβαίως δεν έχουμε ακόμα κανένα νέο από τους δύο αγνοούμενους».

«Οι ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν και είναι μεγάλες», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι αυτές αφορούν τόσο το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του όσο και την Τοπική Διοίκηση. «Δεν είναι μοιραίο να πλημμυρίσει το ποτάμι», σημείωσε και υπενθύμισε πως υπάρχει σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα με τον ελλιπή καθαρισμό στα ποτάμια και τα ρέματα της περιοχής. Ειδικά όσον αφορά το μεγάλο ποτάμι που διαπερνά το Μαντούδι, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ σταθερά εδώ και χρόνια προβάλλει την αναγκαιότητα για έργα υποδομής, προκειμένου να βαθύνει και να δημιουργηθούν προστατευτικά τοιχία.

Οσον αφορά τα μέτρα που επείγουν, ανέφερε τα εξής: «Οι ευθύνες είναι μεγάλες και πρέπει ο λαός της περιοχής να τις καταλογίσει. Αυτή την ώρα μαζί με την ένταση των προσπαθειών για την ανεύρεση των δύο αγνοουμένων, πρέπει να παρθούν επείγοντα μέτρα. Πρώτα από όλα για την αποκατάσταση του δικτύου της ύδρευσης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει το αντλιοστάσιο για τα απόβλητα. Για να αποζημιωθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι πληγέντες και οικογένειες που δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα με την πλημμύρα στα σπίτια τους, να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες - μιλάμε για ολική καταστροφή -, να αποζημιωθούν οι αγρότες που έχασαν τους στάβλους, τις αποθήκες και λοιπά. Το ΚΚΕ θα παρέμβει και τις επόμενες μέρες με όλους τους τρόπους, για να υπάρξει συνολική αποζημίωση για όλες τις ζημιές».

Πνίγηκαν στη λάσπη οι μικροπωλητές στο υπαίθριο παζάρι
Πνίγηκαν στη λάσπη οι μικροπωλητές στο υπαίθριο παζάρι
Σχολιάζοντας, τέλος, τις σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές υπενθύμισε πως «ακόμα και τα αναγκαία έργα που είχαν προκύψει από την πυρκαγιά που είχαμε πριν από δύο χρόνια, καθυστερούν δραματικά», ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν έργα που συνδέονται με την αποφυγή και την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Στα γειτονικά χωριά

Στο Πήλι οι κάτοικοι δεν είχαν χτες νερό και ρεύμα. Οπως εξήγησε στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιώργος Ανδρίτσος, τα συνεργεία της ΔΕΗ από το Μαντούδι δεν μπορούσαν να φτάσουν στο χωριό λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο κι έτσι χτες αναμενόταν συνεργείο από τη Χαλκίδα. Η αποκατάσταση της υδροδότησης, όπως επισημαίνει, ενδέχεται να αποδειχθεί πιο δύσκολη, καθώς το χωριό υδροδοτείται από πηγές, πολλές από τις οποίες έχουν καταστραφεί. «Ηταν σαν να έχουμε μια 24ωρη κατολίσθηση», αναφέρει για να εξηγήσει πως τα φερτά υλικά που κατέβασε το βουνό έφτασαν σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και το ύψος των 2 μέτρων. «Το σημαντικό είναι πως δεν υπήρξαν θύματα», σημειώνει, προσθέτει όμως πως στη δύσκολη υπόθεση της αποκατάστασης «η ταλαιπωρία τώρα ξεκινάει».

Στη μάχη να καθαρίσουν τα σπίτια τους που πνίγηκαν στη λάσπη βρίσκονταν χτες και οι κάτοικοι στο Προκόπι. Ισόγειες και υπόγειες κατοικίες γέμισαν λάσπες και χώματα, η οικοσκευή τους καταστράφηκε, ενώ οι κάτοικοί τους, κυρίως οι ηλικιωμένοι, απομακρύνθηκαν από συγγενείς και γείτονες την τελευταία στιγμή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Από τη συζήτηση με τον Γ. Μαρίνο
Από τη συζήτηση με τον Γ. Μαρίνο
Οσον αφορά τα δύο άτομα που συνεχίζουν να αγνοούνται στην περιοχή του Μαντουδίου, η Πυροσβεστική ερεύνησε δύο συμβάντα. Το πρώτο αφορούσε την περιοχή Σπαθαρίου - Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας, όπου όχημα παρασύρθηκε σε ρέμα. Το όχημα εντοπίστηκε και αναζητούνται ένας άνδρας και μια γυναίκα, που επέβαιναν σε αυτό.

Ενα δεύτερο συμβάν αφορούσε την περιοχή στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Προκοπίου - Μαντουδίου, όπου επίσης παρασύρθηκε όχημα από τα ορμητικά νερά. Εκτός οχήματος βρέθηκε η συνοδηγός του και αναζητούνταν ο 27χρονος οδηγός. Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε ζωντανός από πυροσβέστες. Ο 27χρονος, που ήταν εξαντλημένος, εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο δίπλα από ποταμό, μεταξύ του Προκοπίου και του Μαντουδίου. Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και τρεις δύτες που έφτασαν στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι αγνοούμενοι.


ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Ενας νεκρός, αγνοούμενοι και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, υποδομές και αγροτικές καλλιέργειες

Η έλλειψη έργων υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας και ολοκληρωμένου σχεδιασμού πρόληψης είχε και πάλι τραγικά αποτελέσματα

Eurokinissi

Πολλές καταστροφές άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ζορμπάς», που έπληξε μεγάλα τμήματα της χώρας κυρίως το Σαββατοκύριακο, ο οποίος εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων και ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου είχε αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, να καταστραφούν υποδομές, να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και αγροτικές καλλιέργειες. Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Κόρινθο την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ μέχρι χτες αγνοούνταν τρεις άνθρωποι. Ενας 27χρονος που επίσης αγνοούνταν, βρέθηκε ζωντανός χτες το πρωί.

Η Πυροσβεστική μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχε δεχτεί περισσότερες από 1.800 κλήσεις, από όλη τη χώρα, για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Ειδικότερα, δέχτηκε από το νομό Αττικής 286 κλήσεις, Ευβοίας 165, Αργολίδας 150, Κορινθίας 960, Λακωνίας 60, Μεσσηνίας 102, Φθιώτιδας 57 και Μαγνησίας 4. Σημειώνεται, επίσης, ότι συνολικά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 182 άτομα. Με τις χτεσινές μετρήσεις, οι κλήσεις τελικά ξεπέρασαν τις 2.000.

Φθιώτιδα

Ανάλογη κατάσταση επικράτησε και στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας αλλά και της Αταλάντης στη Φθιώτιδα, καθώς πλημμύρισαν αρκετά καταστήματα. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε και σε πολλές περιπτώσεις στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας - Θεολόγου του δήμου Λοκρών και τις Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του δήμου Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Αννας.

Λόγω της βροχόπτωσης που σημειώθηκε στη Βοιωτία, όπου σε κάποιες περιοχές ξεπέρασε τα 150 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, «κατέβαιναν» μεγάλες ποσότητες νερού από τον Ασωπό και ο κίνδυνος πλημμύρας ήταν άμεσος στις περιοχές του Χαλκουτσίου και του Συκάμινου. Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις στη ροή του Ασωπού, από τα Οινόφυτα μέχρι την εκβολή του στο Ν. Ευβοϊκό, σε συνδυασμό με την απουσία έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας, προκάλεσαν σοβαρό κίνδυνο για τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στις εκβολές του ποταμού.

Εξάλλου, η τύχη ενός κτηνοτρόφου αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου στον Αλμυρό Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 74χρονο, ο οποίος πήγε μαζί με ένα ακόμη άτομο να μαζέψουν τα ζώα τους σε περιοχή του Αγίου Ιωάννη Βρύναινας προκειμένου να τα προστατέψουν από την έντονη κακοκαιρία. Στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα οι δύο φίλοι κάποια στιγμή να χωριστούν.

Κορινθία

Πολύ μεγάλες ήταν οι ζημιές και τα προβλήματα, τόσο μέσα στις πόλεις όσο και σε κοινότητες στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου - Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία. Τόσο στις πεδινές όσο και στις ημιορεινές περιοχές, δρόμοι έχουν κατακρημνιστεί, ενώ μεγάλος αριθμός κοινοτήτων έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Εχει καταγραφεί υπερχείλιση των περισσοτέρων ποταμών και χειμάρρων. Καταστροφές έχουν προκληθεί στο Κιάτο, όπου έχει διακοπεί η υδροδότηση. Περίπου 15.000 κάτοικοι του Κιάτου έμειναν χωρίς νερό, ενώ έχουν γκρεμιστεί γέφυρες. Στο Βραχάτι νεκρός εντοπίστηκε άνδρας, που άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Ο άτυχος άνδρας υπέστη έμφραγμα μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα που οδηγούσε. Την ώρα εκείνη, ο δρόμος έφερνε πολύ νερό. Χτες σε Κιάτο και Βόχα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Η πόλη του Αργους, η Νέα Κίος και γύρω οικισμοί δέχτηκαν χιλιάδες τόνους νερού. Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Στον κεντρικό δρόμο πριν το Κουτσοπόδι, γυναίκα παρέμεινε εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητο. Ατομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα στην περιοχή των Μύλων. Το ρέμα της Πάνιτσας πλημμύρισε και τα νερά ξεχύθηκαν στην παραθαλάσσια περιοχή.

Δεκατέσσερα συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, απεγκλωβίστηκε σώα μία 54χρονη γυναίκα από θαλαμηγό σημαίας Γερμανίας, που βρισκόταν στο λιμένα Καλαμάτας. Στην Πύλο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ξεβράστηκε ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Σουηδίας. Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες του σκάφους καλά στην υγεία τους.

Κινέτα

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν από την κακοκαιρία (παρά το ότι η βροχόπτωση της Κυριακής δεν ήταν τόσο έντονη) και στην περιοχή της Κινέτας, όπου καμιά παρέμβαση δεν έχει γίνει μετά από τις φωτιές του καλοκαιριού. Στα καμένα ορεινά εδάφη δεν έχουν γίνει ακόμα τα κορμοδέματα. Τα ρέματα κατέβασαν μεγάλες ποσότητες νερού, πέτρες και χαλίκια και με την ορμή τους γκρέμισαν μάντρες και πλημμύρισαν σπίτια. Τα ρέματα της περιοχής είτε δεν είχαν καθαριστεί είτε ήταν ημιτελής ο καθαρισμός τους, αφού καθαρίζονται μόνο τα δύσκολα σημεία και όχι από το βουνό έως τη θάλασσα. Παράλληλα, τα νερά σε αρκετές περιπτώσεις παρέκαμπταν τα κτισμένα και μπαζωμένα ρέματα πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σε κατοικίες εντοπίζονταν στην περιοχή κάτω από την παλιά Εθνική προς την παραλία. Η Νέα Εθνική Οδός πλημμύρισε στο ύψος της Κινέτας σε δυο σημεία, στο ρεύμα προς Κόρινθο, διότι τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει δεν είχαν μελετηθεί σε σχέση με τους ορεινούς όγκους της περιοχής. Τώρα δε που έχουν καεί, η κατάσταση ήταν χειρότερη. Η παλιά Εθνική πλημμύρισε και αυτή σε δυο σημεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Κυριακή δέκα φορτηγά μετέφεραν τόνους από φερτά υλικά για να ανοίξει ο δρόμος.

Αττική

Στην Αττική έκλεισε η λεωφόρος Μαραθώνος για αρκετές ώρες, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Οινόης, στην παλιά Εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στην αερογέφυρα της Μάνδρας επί της ΝΕΟΑΚ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στον κόμβο του «Θριάσιου» νοσοκομείου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και στη διασταύρωση Μάνδρας - Μαγούλας, όπου έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας προς την περιοχή της Μαγούλας. Η Πυροσβεστική έλαβε 292 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δέντρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο. Εκλεισε και η περιοχή γύρω από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς παραλιακής. Η κακοκαιρία έπληξε τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και τις Σποράδες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ