ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 15 Οκτώβρη του 2018 σταμάτησε να χτυπά η φλογερή καρδιά του συντρόφου ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΣΑΡΑΦΙΔΗ στα 77 του χρόνια. Η κηδεία του ήταν πολιτική και τον αποχαιρέτησαν οι σύντροφοι, συναγωνιστές, συγγενείς και φίλοι.

Σε ηλικία 21 ετών, το 1961, μετανάστευσε, όπως χιλιάδες φτωχά παιδιά από τη χώρα μας, στο Βέλγιο, όπου εργάστηκε άλλοτε ως εργάτης σε διάφορα εργοστάσια και άλλοτε ως οικοδόμος. Λίγα χρόνια μετά οργανώνεται στο ΚΚΕ και το υπηρετεί από διάφορες χρεώσεις. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βελγίου του ΚΚΕ. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης και των ανατροπών, καθώς και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό, υπερασπίστηκε τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία και τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος. Το 2006 επιστρέφει στην Κατερίνη και αναλαμβάνει όποια χρέωση του αναθέτει η Οργάνωση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τίμησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ με τη μεγάλη του προσφορά, τη συνέπεια και το αγωνιστικό του ήθος. Κομμουνιστής με απαράμιλλη υπευθυνότητα ασκούσε τα κομματικά του καθήκοντα μέσα από τη συλλογική δράση με κομμουνιστικά πάντα χαρακτηριστικά.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Κατίνα, τα παιδιά του Αλέξης, Πολυξένη και ο εγγονός του Στέλιος προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Κατερίνης, 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση και για τα 100 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου ΚΩΣΤΗ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 6 Νοέμβρη, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η πεθερά του Τούλα Πετρούνια

  • Επίσης, η Κούλα Οικονομίδου στη μνήμη του ανιψιού της ΚΩΣΤΗ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Πέμπτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ