ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Κόντρα στο ρεαλισμό της υποταγής υπάρχει και ο ρεαλισμός της σύγκρουσης

Ευχαριστώντας την αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Παλαιστίνης, τους Παλαιστίνιους φοιτητές και όλους τους παρευρισκόμενους άρχισε την ομιλία του στην εκδήλωση ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, που μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σας λέμε χωρίς περιστροφές: Στην Ελλάδα έχετε έναν ειλικρινή σύμμαχο και σύντροφο στον αγώνα σας: Το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της Οργάνωσής μας, που με την ακούραστη και συνεχή δράση τους μέσα στον ελληνικό λαό διαμορφώνουν κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον λαό σας και τον αγώνα του. Για να αποκτήσετε τη δική σας, ανεξάρτητη και ελεύθερη πατρίδα. Για να μπορείτε να κάνετε κουμάντο στη γη σας, στον πλούτο που παράγετε. Να σταματήσετε να πληρώνετε με βαρύ φόρο αίματος τη βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής (...) Ημασταν, είμαστε και θα είμαστε μαζί σας... Γιατί με το παράδειγμα του αγώνα του λαού σας αποδεικνύετε στην πράξη ότι, κόντρα στο ρεαλισμό της υποταγής που προβάλλει το σύστημα, υπάρχει και ο ρεαλισμός της σύγκρουσης. Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης, του ανειρήνευτου αγώνα απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τα εγκλήματά τους, με τα μέσα που οι λαοί επιλέγουν κάθε φορά».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε μια σειρά από δράσεις αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει η ΚΝΕ για την Παλαιστίνη και στη συνέχεια σημείωσε:


«Αυτό που η κατοχική δύναμη του Ισραήλ, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και οι αστικές πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα βαφτίζουν "εξτρεμισμό" και "τρομοκρατία", εμείς λέμε ότι είναι ο δίκαιος αγώνα ενός λαού.

Αλλά και όσοι επιχειρούν να εξισώσουν το θύμα (τους Παλαιστινίους) με τον θύτη (το Ισραήλ και τους συμμάχους του), μιλώντας όταν οξύνεται η κατάσταση για την ανάγκη της "αυτοσυγκράτησης και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης" στην ουσία παίρνουν θέση: Είναι με τον θύτη, είναι συνυπεύθυνοι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους λαούς όλου του κόσμου. Γιατί εξομοιώνουν στα λόγια (ενώ στην πράξη ποινικοποιούν) έναν λαό που παλεύει για την ελευθερία του, με ένα κράτος - δολοφόνο που του την στερεί και επιβάλλει την κατοχή, τους εποικισμούς, διαμορφώνει ένα πραγματικά σύγχρονο απαρτχάιντ.

Τα δάκρυα που κάθε τόσο ρίχνουν οι κυβερνώντες για τον Παλαιστινιακό λαό - και σε αυτόν τον τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ακόμη ένα βραβείο στη μεγάλη, είναι η αλήθεια, συλλογή των Οσκαρ κοροϊδίας και υποκρισίας που έχει συγκεντρώσει - είναι πέρα για πέρα ψεύτικα.

Γιατί αν ήταν αληθινά, η ελληνική κυβέρνηση θα εφάρμοζε την απόφαση της ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης ή θα αποφάσιζε να σταματήσει τα στρατιωτικά γυμνάσια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες του Ισραήλ.


Και επειδή εμείς δεν μπορούμε να νιώσουμε ντροπή για λογαριασμό τους... τους προτείνουμε την επόμενη φορά που θα τρέξουν για μία φωτογραφία με τους Παλαιστίνιους αγωνιστές, να τους δείξουν με την ευκαιρία και τις φωτογραφίες από τα ...κατορθώματα του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, της "Λίνκε", που στα ματωμένα χώματα του Παλαιστινιακού λαού βγάζουν "σέλφι" μαζί με εκπροσώπους του ισραηλινού κράτους, κάνοντας τους κηπουρούς σε εποικισμούς.

Ο "ανθρωπισμός" των κομμάτων τύπου ΣΥΡΙΖΑ σε όλο τον κόσμο όπως και "η αριστεροσύνη τους" είναι τζούφιοι όπως και τα επιχειρήματά τους για την ανάγκη δημιουργίας μετώπων για την πρόοδο, ενάντια στην ακροδεξιά.

Γιατί δεν μπορεί να μετατρέπεις την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, δεν μπορεί να φτιάχνεις για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες "Μόριες", δεν μπορεί να ασκείς αντιλαϊκή πολιτική απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά κατά τ' άλλα να είσαι με τους Παλαιστίνιους. Με τους Ισραηλινούς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το αναγνώρισε στον Τσίπρα ο Νετανιάχου που τον αποκάλεσε "φίλο". Με τους Αμερικάνους είναι και αυτό το αναγνώρισε στον πρωθυπουργό ο Τραμπ και ο πρέσβης Πάιατ ξανά και ξανά. Με τους ιμπεριαλιστές της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι και αυτό το αναγνώρισαν στον Τσίπρα και η Μέρκελ, και οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες και ο Μακρόν. Με τους δολοφόνους των Παλαιστινίων και των άλλων λαών του κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Παράλληλα, μίλησε για τη φωτιά του πολέμου που καίει ήδη στη γειτονιά μας και την εμπλοκή της χώρας μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε βάση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα είναι μία νάρκη» και επισημαίνοντας ότι «το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αστάθειας, υποδαύλισης αλυτρωτισμών, πολέμων και θερμών επεισοδίων. Εχθρός κάθε λαού».

«Η αλληλεγγύη μας με τους λαούς που αγωνίζονται είναι φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό κάθε ΚΝίτη και ΚΝίτισσας. Είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό, που κάνει την ΚΝΕ να είναι η μέρα με τη νύχτα με τις οργανώσεις νεολαίας των αστικών και των οπορτουνιστικών κομμάτων. Το πιστεύουμε και το παλεύουμε: Οι λαοί, με την πάλη τους, μπορούν να συντρίψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών!», τόνισε μεταξύ άλλων στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ