ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το Σάββατο 5 Γενάρη το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Από τις 5 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ στον Περισσό

Μια ξεχωριστή πρόταση γι' αυτές τις γιορτινές μέρες, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς αποτελεί το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Γενάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με ελεύθερη είσοδο. Από τις 5 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και παραστάσεων που προετοιμάζει η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η ΚΝΕ θα δημιουργήσει έναν όμορφο χώρο φτιαγμένο με μεράκι σε κάθε λεπτομέρειά του, μια πραγματικά ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά.

Αρχικά, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια με θέμα την παγωμένη εποχή του έτος, τον χειμώνα! Ετσι, οι μικροί φίλοι θα δημιουργήσουν με... μυστικά υλικά το δικό τους χιόνι, αλλά και διάφορες άλλες κατασκευές που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εποχή. Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων αναμένεται για ακόμη μια χρονιά να «κλέψουν» τα εργαστήρια πειραμάτων, αλλά και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής! Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχουν και απλά εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά.

Στη συνέχεια, μέλη της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ θα παρουσιάσουν το παραμύθι του Χόφμαν, τον γνωστό και αγαπημένο σε όλους «Καρυοθραύστη». Τα παιδιά μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση θα ζήσουν τις περιπέτειες του Καρυοθραύστη και της μικρής Κλάρας.

Από την περσινή γιορτή
Από την περσινή γιορτή
Στις 7.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παιδική παράσταση «Ολα είναι μουσική» από το Θέατρο κούκλας της Ιρίνα Μπόικο. Μια πραγματικά μαγική μουσική παράσταση. Η ιστορία ενός μάγειρα, ενός ζωγράφου, μιας μοδίστρας και πώς μεταμορφώνεται η ζωή τους, όταν επιδρά πάνω τους η μουσική!

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με πολύ χορό και τραγούδι στο καθιερωμένο πάρτι!

Γιορτές για τα παιδιά και αυτό το Σαββατοκύριακο

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και γονείς το Σάββατο 29 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου.

Ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές και χριστουγεννιάτικες ιστορίες από την Ελεάννα Χατζάκη είναι ανάμεσα στις δραστηριότητες στις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μικροί επισκέπτες. Η ΤΕ σημειώνει στο κάλεσμά της: «Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με οδηγό τη θέλησή μας να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τη μιζέρια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Με οδηγό τον αγώνα μας για το δικαίωμα που έχει κάθε νέο ζευγάρι να ξεκινάει τη δημιουργία της οικογένειας χωρίς εμπόδια. Για το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση, στον πολιτισμό, στο παιχνίδι με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης».


12 τραγούδια από τα χρόνια της ΚΝΕ στην παρανομία

Το cd διατίθεται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ

H Επιτροπή Πολιτισμού του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ, αλλά και 50 χρόνων ζωής και δράσης της Νεολαίας του, της ΚΝΕ, παρουσιάζει την έκδοση ενός δίσκου με τραγούδια που γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν από μέλη της ΚΝΕ στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Οργάνωσης, την περίοδο της δικτατορίας. Τίτλος του δίσκου, «Η φλογάτη παντιέρα πάντα μπροστά... - 12 τραγούδια από τα χρόνια της ΚΝΕ στην παρανομία».

Τα τραγούδια αυτά στάλθηκαν, στις 5/9/1973, δυόμισι μήνες πριν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο ραδιοσταθμό του ΚΚΕ «Φωνή της Aλήθειας», από όπου και ακούστηκαν πρώτη φορά. Οπως σημειώνεται στον πρόλογο που υπάρχει στο ένθετο που συνοδεύει το cd, «ο δίσκος ξεκινάει με αναπαράσταση της ιστορικής μετάδοσης των τραγουδιών από τη "Φωνή της Aλήθειας". Το πρώτο τραγούδι, "Ηρωες", είναι το πρωτότυπο, όπως μεταδόθηκε τότε. Ο "Υμνος της ΚΝΕ" ξεκινάει με την πρωτότυπη εκτέλεση και συνεχίζει με σημερινή ενορχήστρωση, που πραγματοποιήθηκε για το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Τα υπόλοιπα τραγούδια έχουν ενορχηστρωθεί και αποδοθεί ξανά από μέλη και φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, με μεράκι και σεβασμό μπροστά στην παρακαταθήκη που μας άφησαν οι σύντροφοί μας».

Τα περιεχόμενα του CD

Απόσπασμα από την εκπομπή στη «Φωνή της Αλήθειας»

Ηρωες

Είμαστε Φίλοι, Eίμαστε Σύντροφοι

Χωριάτισσα Μάνα

Λαός Σηκώθηκε

Μην τον Αφήνετε τον Ηλιο

Εβίβα Λιμπερτά

Εϊ Οικοδόμοι

Ο Λαός

Ανειρήνευτες Γροθιές

Αντι-ΕΦΕΕ

Φλογάτη Παντιέρα

Υμνος της ΚΝΕ

Συντελεστές:

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Στέφανος Χατζηαναγνώστου

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Ανδρονιάδης (πιάνο, ακορντεόν, μαντολίνο, ηλεκτρικό μπάσο, προγραμματισμός κρουστών), Περικλής Μαλακατές (ακουστική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο), Παύλος Παπαναστασάτος (βιολί, μπουζούκι), Κώστας Πανάς (βιολί), Λουκάς Αναστασόπουλος (βιόλα), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Δημήτρης Τσαφάρας (κλαρινέτο), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο, φυσαρμόνικα), Γιώργος Καλτσούνης (τρομπέτα), Μιχάλης Μιχαηλίδης (τρομπόνι).

Τραγουδούν οι: Σταύρος Σκουρτόπουλος, Περικλής Μαλακατές, Θοδωρής Καρέλλας, Γιώργος Γεωργακάκης.

Χορωδία: Νέστορας Μπέσιος, Δημήτρης Ζήσης, Γιώργος Παπαϊωάννου, Παναγιώτης Γιαλούρης, Τάσος Τσάκος, Κωνσταντίνος Καλογερής, Κυριακή Βαβουγιού, Χριστιάνα Κιόσια, Κατερίνα Καραμπίλα, Μίνα Ψυχιά, Αννα Ευθυμίου.

Διεύθυνση χορωδίας: Αμέρισσα Φτούλη

Ηχοληψία: Δημήτρης Ανδρονιάδης

Μείξεις - Mastering: Γιώργος Θεοφάνους («KollektivA»)

Ολες οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.

Το cd διατίθεται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.


ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η γιορτή για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει φέτος γιορτή για παιδιά μεταναστών και προσφύγων η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην Αθήνα. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος). Θα περιλαμβάνει μουσικοκινητικό δρώμενο, κατασκευές και παιχνίδια, ενώ στα μεταναστόπουλα θα μοιραστούν δώρα. Τέλος, χορευτική παράσταση θα δώσει παιδικό συγκρότημα από το Μπαγκλαντές.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αποτελεί συνέχεια της δράσης που αναπτύσσει το Κόμμα, καλώντας μετανάστες και πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους να συζητήσουν τις θέσεις του, να βρεθούν μαζί με τους κομμουνιστές στην πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και ξεριζωμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ