ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΙΜΚΙ
Κρίσιμο τεστ με παγίδες

Με την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ να του έχει κόψει αρκετά «μέτρα» στο δρόμο για μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ τη Χίμκι (21.00 - Novasports 1) για τη 19η αγωνιστική.

Λίγο πριν την τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν περιθώρια νέων απωλειών στο κυνήγι της Εφές για την 4η θέση, καθώς μάλιστα έχουν αποκτήσει «συγκάτοικο» στην 5η θέση την Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα θα παίξει στο Φάληρο ένα από τα τελευταία της «χαρτιά» για το πλασάρισμα στην οκτάδα και τα πλέι οφ.

Μιλώντας για τον αγώνα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γ. Μπαρτζώκα και τους δεσμούς του με τον Ολυμπιακό, ενώ χαρακτήρισε τη Χίμκι ομάδα ποιοτική, μαχητική και ιδιαίτερα ανεβασμένη μετά τη νίκη της επί της Φενερμπαχτσέ την προηγούμενη αγωνιστική. Εκτίμησε ότι ο αγώνας αποτελεί πρόκληση στην οποία ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αντεπεξέλθει με επιτυχία και ότι η νίκη θα έχει μεγάλη σημασία, αλλά και ότι η πορεία της ομάδας δεν θα κριθεί από το αποψινό αποτέλεσμα.

Ο Μπλατ θα έχει στη διάθεσή του και τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπάγερν Μονάχου (19.00 - Novasports 2), Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα (21.05 - Novasports 3), Γκραν Κανάρια - Φενερμπαχτσέ (22.00 - Novasports 2).
  • Η βαθμολογία (νίκες - ήττες): Φενερμπαχτσέ 16-2, Ρεάλ Μαδρίτης 15-3, ΤΣΣΚΑ 13-5, Εφές 12-6, Ολυμπιακός 11-7, Μπαρτσελόνα 11-7, Μπάγερν 9-9, Μπασκόνια 8-10, Αρμάνι Μιλάνο 8-10, Παναθηναϊκός 8-10, Μακάμπι 7-11, Χίμκι 7-11, Ζαλγκίρις Κάουνας 7-11, Γκραν Κανάρια 6-12, Μπούντουσνοστ 4-14, Νταρουσάφακα 2-16.
Κομβική για το στόχο της τετράδας είναι για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τη Χίμκι

Eurokinissi Sports

Κομβική για το στόχο της τετράδας είναι για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τη Χίμκι
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Πιο κοντά στην πρωτιά η ΑΕΚ

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 3ο όμιλο του FIBA Champions League έκανε χτες η ΑΕΚ, νικώντας 80-56 την Ντιζόν στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική. Ετσι, η «Ενωση» με απολογισμό 9 νίκες - 2 ήττες παραμένει στην κορυφή μαζί με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, έχοντας όμως το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» και κρατάει την τύχη στα χέρια της και για την πρωτιά.

Στον χτεσινό αγώνα, η ΑΕΚ αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο μέρος, τα οποία όμως ξεπέρασε στην επανάληψη και με πρωταγωνιστή και πάλι τον Χάντερ (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ) έφτασε στην ευρεία νίκη.

Αρχικά οι παίκτες της ΑΕΚ εμφανίστηκαν νωθροί, με αμυντικά ζητήματα και άσχημα ποσοστά στην επίθεση, επιτρέποντας στη γαλλική ομάδα να προηγείται σταθερά στο πρώτο δεκάλεπτο (1-9, 14-15). Στη 2η περίοδο η ΑΕΚ βελτιώθηκε ελαφρώς και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 36-30. Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα, με πιο δυνατή άμυνα και καλύτερες επιθετικές επιλογές, «έτρεξε» σερί 26-9, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο στο +23 με τη λήξη της 3ης περιόδου (62-39). Στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου η ΑΕΚ χαλάρωσε ελαφρώς και επέτρεψε στην Ντιζόν να μειώσει στους 17, από κι εκεί κι έπειτα όμως ξαναβρήκε το ρυθμό της και επανέφερε τη διαφορά σε επίπεδα άνω των 20 πόντων, εικόνα που δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του αγώνα.

ΑΕΚ: Τζέιμς 6, Λαρεντζάκης 6, Μωραΐτης, Θίοντορ 5, Τσαλμπούρης 8, Γιαννόπουλος 3, Γκρίφιν 3, Χάντερ 22, Ματσιούλις 9, Σάκοτα 11, Σαντ Ρος 7, Ξανθόπουλος.

Ντιζόν: Αρσινάρ, Εμεγκανό 12, Πίρσον 4, Γουέρ 11, Βέμπερ 2, Σασάνγκ 8, Χόλστον 5, Ζουλιέν 6, Λελούπ, Λουμ 8.

  • Για τον ίδιο όμιλο: Αντβέρπ - Νίμπουρκ 85-72, Χάποελ Ιερουσαλήμ - Φουενλαμπράδα 91-77, Λιετκαμπίλις - Μπάμπεργκ 84-67.
  • Η βαθμολογία: ΑΕΚ 20, Χάποελ 20, Μπάμπεργκ 18, Αντβέρπ 17, Λιετκαμπίλις 15, Ντιζόν 14, Νίμπουρκ 14, Φουενλαμπράδα 14.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ 2019
Στα δύσκολα η Εθνική

Στο Μονπελιέ θα ταξιδέψει η Εθνική βόλεϊ ανδρών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με την κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης να φέρνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμέτωπο με ισχυρούς αντιπάλους. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος φιλοξενείται σε τέσσερις χώρες, με τις διοργανώτριες να έχουν τεθεί επικεφαλής ισάριθμων ομίλων.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον Α' όμιλο μαζί με τη διοργανώτρια Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι του κάθε ομίλου. Δεδομένων αυτού και της παρουσίας τριών ισχυρών ομάδων (Γαλλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας), στόχος για την Εθνική σε πρώτη φάση τίθεται να πάρει τις νίκες στους αγώνες με Πορτογαλία και Ρουμανία, που θεωρούνται στα μέτρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στην τετράδα.

Β' όμιλος (Βέλγιο - Αντβέρπ): Βέλγιο, Σερβία, Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Αυστρία.

Γ' όμιλος (Σλοβενία - Λιουμπλιάνα): Σλοβενία, Ρωσία, Φινλανδία, Τουρκία, Σκόπια, Λευκορωσία.

Δ' όμιλος (Ολλανδία - Ρότερνταμ και Αμστερνταμ): Ολλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία, Ουκρανία, Μαυροβούνιο.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 29 Σεπτέμβρη. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στη Λιουμπλιάνα και ο άλλος στο Παρίσι. Ο μικρός τελικός και ο τελικός θα διεξαχθούν επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα.

ΤΕΝΙΣ - «OPEN» ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Νέες επιτυχίες Τσιτσιπά - Σάκκαρη

Συνεχίζουν τη νικηφόρα πορεία τους στο Αυστραλιανό «Open» ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Οι Ελληνες τενίστες πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στον 3ο γύρο του grand slam της Μελβούρνης, του πρώτου για φέτος.

Ο Τσιτσιπάς για τον 2ο γύρο του τουρνουά των ανδρών επικράτησε με 3-1 σετ (6-3-2-6, 6-2, 7-5) του Σέρβου Βίκτορ Τρόιτσκι σε περίπου 3 ώρες, και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Εντυπωσιακή και η Σάκκαρη, που για τον 2ο γύρο των γυναικών επικράτησε άνετα της Αυστραλής Αστρα Σάρμα με 2-0 σετ (6-1, 6-4). Στον 3ο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια θα έχει σαφώς δυσκολότερο έργο, καθώς αντιμετωπίζει την (επίσης Αυστραλή) Ασλεϊ Μπάρτι, Νο 15 παγκοσμίως.

ΠΟΛΟ
Ηττα για τις γυναίκες στη Ρωσία

Την ήττα γνώρισε στη Μόσχα η Εθνική γυναικών από τη Ρωσία με 17-13 για την 5η αγωνιστική του Α' ομίλου στα προκριματικά του Europa Cup. Αυτή ήταν η 3η ήττα της Εθνικής μέχρι τώρα έναντι 2 νικών, απολογισμός που την αφήνει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Σημειώνεται πως στην επόμενη φάση της διοργάνωσης προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου. Αντίθετα, η Ρωσία με τη νίκη αυτή εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στο Φάιναλ 6.

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι οι παίκτριες της Εθνικής, παρά τα καλά στοιχεία που έδειξαν στην επίθεση, δεν μπόρεσαν να λύσουν τα αμυντικά προβλήματα και να βρουν λύσεις ώστε να σταματήσουν τις αντιπάλους τους.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 5-4, 4-3, 3-3.

ΡΩΣΙΑ: Μπέρσεβα 4, Γκέρζανιτς 2, Ζούμπκοβα 2, Σαρζάντοβα 3, Σιμάνοβιτς 3, Βαχίτοβα 1, Κχαμσάεβα 1, Ρίσκοβα 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Χρ. Τσουκαλά 3, Δ. Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Πάτρα 1, Πλευρίτου Ελευ. 2, Ξενάκη 2.

ΕUROLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Σεφτές στις νίκες για Ολυμπιακό

Την πρώτη του νίκη στην Euroleague γυναικών πέτυχε ο Ολυμπιακός που επικράτησε στο κλειστό της Χαλκίδας της φιναλίστ του περσινού τελικού, Σοπρόν, με 63-52. Με όπλο την πολύ καλή άμυνα, πρώτη σκόρερ την Τζέσικα Τόμας (15 πόντοι) αλλά και τις Σωτηρίου (10 π.), Τζόνσον (11 π.) να δίνουν πολύτιμες βοήθειες, η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος (16-14, 28-25) ενώ ανεβάζοντας απόδοση στην 3η περίοδο άρχισε να βάζει τις βάσεις για τη νίκη (50-36). Με συγκέντρωση και καλό έλεγχο του ρυθμού ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά σε διψήφια απόσταση την αντίπαλό του φθάνοντας μάλιστα στο 35ο λεπτό στο +18 (57-39). Παρά το ροκάνισμα της διαφοράς από τη Σοπρόν οι «ερυθρόλευκες» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Ολυμπιακός: Αυτζή, Τζόνσον 11, Σωτηρίου 10 (1), Σπυριδοπούλου 9 (1), Τόμας 15 (1), Κοσμά, Μάζιτς 5, Νικολοπούλου, Παυλοπούλου 4, Σταμάτη, Σταμολάμπρου 9 (2), Τίκβιτς.

Σοπρόν: Κάσας 15 (2), Τσρβεντάκιτς 8 (1), Ντουπρί 6, Φεγκιβερνέκι 5 (1), Τέρνερ 8, Ντουμπεΐ, Γιοβάνοβιτς, 2, Ζαχούι 8 (1).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ