ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΒΥΡΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι στήριγμα στη λαϊκή πάλη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Βύρωνα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/1 η εκδήλωση για την παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βαγγέλη Γείτονα.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βαγγέλης Γείτονας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Παναγιώτης Πάλμος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής μέχρι σήμερα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βύρωνα, ενώ παρέμβαση για να δηλώσει τη στήριξη - συμπόρευσή του με το ΚΚΕ έκανε ο Γιώργος Παπαπέτρος, πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Ο Γ. Πέρρος στην ομιλία του στάθηκε στη «φαρσοκωμωδία με το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου, τα παζάρια, τις συναλλαγές, την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, με διάλυση κομμάτων, ιδιαίτερα μπροστά στη συμφωνία των Πρεσπών», μία συμφωνία την οποία το ΚΚΕ «χαρακτήρισε επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής, γιατί γίνεται στη βάση των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ. Σχεδιασμών που δεν έχουν καμία σχέση με την ειρήνη στην περιοχή, τη φιλία και τις αμοιβαία επωφελείς σχέσεις των λαών».

Μίλησε και για τα πανηγύρια για τη δήθεν «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και τα «θετικά μέτρα» που θα πάρουν, όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Δεν έχουν καμία τσίπα πάνω τους. Στην ουσία η κυβέρνηση με το πανηγυρικό υπουργικό συμβούλιο βάζει σε εφαρμογή τον πιο εμβληματικό μνημονιακό νόμο, το νόμο Βρούτση, τον οποίο θα καταργούσε ως "νόμο - δολοφόνο" και τώρα τον έκανε ιδιοκτησία της. Μ' αυτόν μπαίνουν στο γύψο οι ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και ο εκάστοτε υπουργός θα καθορίζει τον κατώτατο μισθό με βάση τη θωράκιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή η "αύξηση" στην πραγματικότητα επιδιώκει να χρυσώσει τη μονιμοποίηση και εφαρμογή όλου του βάρβαρου αντεργατικού πλαισίου».

Ο Βαγγέλης Γείτονας
Ο Βαγγέλης Γείτονας
Κάλεσε το λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ, να είναι «ισχυρό παντού, σε όλες τις μάχες, στις δημοτικές εκλογές, στις περιφερειακές, στις ευρωεκλογές, στους καθημερινούς αγώνες, στην πάλη με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η γνήσια έκφραση αντίστασης του λαού που υποφέρει

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γείτονας απηύθυνε ένα πλατύ κάλεσμα στον βυρωνιώτικο λαό, να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να συστρατευθεί με αυτούς που δεν τα δίπλωσαν ποτέ, που στάθηκαν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, όταν άλλοι τους αντιμετώπιζαν με αισχρά ψέματα και εμπαιγμό.

Επίσης, κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός του Κόμματος, η «Λαϊκή Συσπείρωση», «είναι η μόνη, γνήσια έκφραση αντίστασης του λαού που σήμερα υποφέρει, του εργαζόμενου, του μικροέμπορου, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Αυτούς εξέφραζε πάντα το ΚΚΕ, αυτούς εκφράζει και σήμερα. Μέσα και από τις εκλογές, θα επιδιώξουμε να δυναμώσει η δική τους φωνή».

Αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται ο λαός του Βύρωνα, αναδεικνύοντας το ρόλο που έχει παίξει σε αυτήν την επίθεση η δημοτική αρχή που στηρίζεται από την κυβέρνηση. Υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή έσπευσε να δώσει το αποθεματικό του δήμου στην ΤτΕ για τις απαιτήσεις των δανειστών, ότι ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με την κρατική - κυβερνητική κατεύθυνση για τον προϋπολογισμό του δήμου, και ότι σήμερα πανηγυρίζουν που ο δήμος είναι πρώτος στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, καταληστεύοντας το λαϊκό εισόδημα. «Τι έχουν να πουν σήμερα, που τα ανταποδοτικά τέλη βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με την περίοδο που στη διοίκηση του δήμου ήταν η ΝΔ; Καμία φωνή, καμία διεκδίκηση για αύξηση στους ΚΑΠ για να μπορεί ο δήμος να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του λαού, αντιθέτως συμφωνία και υπεράσπιση αυτής της πολιτικής», ανέφερε μεταξύ άλλων. «Δεν δίστασαν ακόμα και να πουν, απαντώντας στη θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες αθλητισμού - πολιτισμού, ότι "το τσάμπα πέθανε" και ότι "όταν κάτι είναι δωρεάν δεν το εκτιμάει ο κόσμος, μόνο όταν το πληρώνει το σέβεται". Τα λένε αυτά σε ένα δήμο με φτωχόκοσμο, όπου στα προγράμματα φτώχειας, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, είναι εγγεγραμμένα 170 άτομα, στο συσσίτιο μοιράζονται καθημερινά 160 μερίδες φαγητού, στη διανομή τροφίμων κ.α. είναι εγγεγραμμένοι εκατοντάδες δημότες».

Ο λαός έχει ανάγκη αγωνιστική δημοτική αρχή

Ο Γιώργος Πέρρος
Ο Γιώργος Πέρρος
Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή, πιστή στη γραμμή των ματωμένων πλεονασμάτων της κυβέρνησης, έστειλε ραβασάκια για κατασχέσεις χρημάτων για οφειλές στο δήμο σε πάνω από 3.800 δημότες, στην πλειοψηφία τους μικροοφειλέτες.

Σημείωσε ότι έργα και υποδομές αναγκαίες για τα λαϊκά στρώματα της πόλης δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, φέρνοντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο η Πολεοδομία έκρινε στατικά επικίνδυνο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος στάθηκε επίσης στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί την τιμημένη Ιστορία του εργατικού κινήματος, την προσφορά εκατοντάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών του Βύρωνα, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. «Δεν έχουν ίχνος ντροπής όταν δίνουν στα γήπεδα της Εργάνης το όνομα του αείμνηστου Δημήτρη Νικολαΐδη, του κομμουνιστή δημάρχου του Βύρωνα, και όταν στήνουν μνημεία δήθεν στη μνήμη του Νίκου Νικηφορίδη, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση που στηρίζουν με νύχια και με δόντια συμμετέχει στους πολέμους, δίνει γην και ύδωρ στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές για να σφαγιάζουν τους λαούς, και βουλευτές τους φωτογραφίζονται στο Καστελόριζο με τους υπόδικους ναζιστές της Χρυσής Αυγής», τόνισε.

Συνεχίζοντας, ανέδειξε ότι ο λαός του Βύρωνα έχει ανάγκη από δημοτική αρχή - μπροστάρη στους αγώνες, που θα διεκδικεί για το λαό και όχι υποταγμένη στις κυβερνήσεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Β. Γείτονας ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι περισσότεροι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι το μεγάλο στήριγμα στην πάλη του λαού, θα είναι η γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση σε κυβέρνηση και ΕΕ, θα είναι πραγματικά καρφί στο μάτι του αντιπάλου. Ξεχωριστό κάλεσμα απηύθυνε «στη νεολαία, στους 17άρηδες που φέτος ψηφίζουν για πρώτη φορά και τους λέμε, χωρίς καμία αναστολή, η πρώτη τους ψήφος να είναι αγωνιστική, να ενισχύει το δρόμο της ανυπακοής και της αντίστασης, γιατί τους έχουν ετοιμάσει ένα μέλλον πολύ μικρό σε σύγκριση με τα όνειρά τους, που είναι πολύ μεγάλα. Αξίζει λοιπόν και η νεολαία σήμερα να κάνει το βήμα, να τολμήσει!».


Οσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι

Δήλωση στήριξης του Κόμματος από τον Γιώργο Παπαπέτρο, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ

Ο Γιώργος Παπαπέτρος στην παρέμβασή του (ολόκληρη είναι αναρτημένη στο πόρταλ «902.gr») είπε, μεταξύ άλλων, ότι ενώ ήταν έτοιμος το 2012 να ψηφίσει ΚΚΕ, «το τελευταίο διήμερο, παρασύρομαι από το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, και με την ελπίδα να "σπάσει" το δίπολο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καταλήγω στη δική του κάλπη, αν και δεν έχω πειστεί από τις διφορούμενες θέσεις του για μνημόνια, ευρώ και ΕΕ». Και συνεχίζει: «Μέχρι και την υπογραφή του 3ου, ΣΥΡΙΖΑίικου μνημονίου, στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας όταν έρθει η κρίσιμη ώρα της επιλογής ανάμεσα σε υποταγή ή ρήξη με το Διευθυντήριο της ΕΕ να επιλέξει τη ρήξη. Η υπογραφή του μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ με οδήγησε σε άμεση αποχώρηση και σχεδόν από κεκτημένη ταχύτητα, μαζί με άλλους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσομαι στη ΛΑΕ, όπου μάλιστα μου ανατίθενται καθήκοντα προσωρινού γραμματέα της ΛΑΕ Βύρωνα μέχρι τις εκλογές. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, έως τις εκλογές του Σεπτέμβρη, διαφώνησα με πολλές επιλογές της ΛΑΕ, η οποία εντάσσει στο κόμμα αδιακρίτως όποιον διαφωνεί με τα μνημόνια, ακόμα και πρώην ΑΝΕΛ ή πρώην στελέχη του ΕΠΑΜ του Καζάκη, οι οποίοι φυσικά δεν ασπάστηκαν ξαφνικά τις ιδέες της αριστεράς ούτε αποποιήθηκαν τις εθνικιστικές τους θέσεις. Στα χρόνια που ακολούθησαν παρέμεινα ανένταχτος, διατηρώντας πάντα τις απόψεις μου, έχοντας πλέον μετανιώσει για τη λάθος επιλογή των τελευταίων δύο ημερών πριν τις εκλογές του 2012 και έχοντας μέσα μου πλέον ξεκάθαρη την απόφαση στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω το ΚΚΕ, τη μόνη τελικά πολιτική δύναμη που πάντα, ασυμβίβαστα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Και τις τελευταίες μέρες, διαβάζοντας σε εφημερίδες, sites και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι και πολλοί άλλοι σαν εμένα, με παρόμοιες ιδέες, σκέψεις και προσωπικές διαδρομές, εκφράζουν δημόσια τη στήριξη και τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ, και οι άνθρωποι του ΚΚΕ ανοίγουν τις καρδιές και τις αγκαλιές τους και τους δέχονται δίχως να τους κουνούν το δάχτυλο για τις πολλές έως τώρα φορές που παραπλανήθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις, είτε εγκλωβίστηκαν σε πλαστά πολιτικά διλήμματα, αποφασίζω και εγώ να έρθω σε επαφή με το ΚΚΕ». Ολοκληρώνοντας αναφέρει: «Ετσι, σήμερα, είμαι εδώ μαζί σας, έστω και με 7 τουλάχιστον χρόνια καθυστέρηση, αλλά με πιο σίγουρη και πιο ώριμη από ποτέ την απόφαση, για συμπόρευση με το ΚΚΕ, παρά τις κάποιες επιμέρους, δευτερεύουσες διαφωνίες που ίσως ακόμα υπάρχουν, ξέροντας πως συμφωνώ στα βασικά, πως και σαν εργαζόμενος σε αυτή τη χώρα, όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ σε όλες τις φετινές εκλογές, στους δήμους, στις περιφέρειες, στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, πριν, ταυτόχρονα ή μετά από τις υπόλοιπες, τόσο πιο δυνατοί θα νιώθουμε όλοι οι εργαζόμενοι, στις δύσκολες καταστάσεις που σίγουρα έρχονται την επόμενη μέρα, με όποια κυβέρνηση στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου προκύψει, είτε ξανά Τσίπρα είτε Μητσοτάκη είτε, διόλου απίθανο, συνεργασίας και των δύο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ