ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019
Σελ. /40
Δηλώσεις προσκαλεσμένων στο Συνέδριο της ΚΝΕ
Κώστας Πελετίδης

Δήμαρχος Πατρέων

Είμαστε σήμερα στην έναρξη του 12ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και είναι χαρά μας, γιατί είναι η απάντηση σε όλους που «καρτεράνε να λυγίσουμε». Δεν λυγάμε, συνεχίζουμε, και η καλύτερη απάντηση είναι η νεολαία, η οποία δίνει την απάντησή της ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και θα υπάρχει αυτό το οποίο ζητούμε όλοι, θα υπάρχει δουλειά σε όλους, θα υπάρχει ευτυχία. Και αυτό θα το δώσει η νέα γενιά, και βλέπουμε σήμερα πολλούς νέους εδώ και χαιρόμαστε.

Μιχάλης Σελέκος

Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Σε πείσμα όσων λένε ότι η νέα γενιά είναι αποστρατευμένη, ότι δεν ενδιαφέρεται να πάρει η ίδια τη ζωή της στα χέρια της, το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ έρχεται να δώσει απαντήσεις. Ερχεται να αποδείξει και με τη δράση της Οργάνωσης όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και με τις εργασίες και τις Αποφάσεις που θα πάρει, ότι η ΚΝΕ, η νέα γενιά που αγωνίζεται, είναι εδώ, ότι είναι δυνατή και βέβαια θα ανοίξει τον δρόμο τα επόμενα χρόνια για να αλλάξουν τα πράγματα και στη χώρα μας, για να διεκδικήσει και να αποκτήσει η νέα γενιά δικαιώματα, για να ανοίξει το δρόμο μαζί με το Κόμμα της για το σοσιαλισμό.

Ηλίας Σταμέλος

Δήμαρχος Καισαριανής

Το Συνέδριο της ΚΝΕ και μάλιστα το 12ο είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τη νεολαία της πατρίδας μας και την επαναστατική πάλη γενικότερα. Η ΚΝΕ έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το κίνημα, είναι ό,τι πιο ζωντανό, ελπιδοφόρο και πρωτοπόρο υπάρχει στη νεολαία. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Μας θυμίζει και λίγο τα νιάτα μας. Να τα εκατοστήσει και παραπάνω...

Βαγγέλης Σίμος

Δήμαρχος Πετρούπολης

Θα ήθελα να ευχηθώ καλές εργασίες στο 12ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, κάθε επιτυχία και με τις Αποφάσεις της να παλέψει αποφασιστικά στο πλευρό του Κόμματος για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.

Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα

Πρέσβειρα της Κούβας

Καταρχάς θα ήθελα να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για εμένα, ως πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, να βρίσκομαι εδώ παρούσα στο Συνέδριο της Νεολαίας του ΚΚΕ. Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε λοιπόν να έχετε κάθε επιτυχία σε αυτό το συνέδριο και να συνεχίσετε να παλεύετε μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο. Για το λαό της Κούβας είναι μεγάλη του τιμή και χαρά να μπορεί να εκπροσωπείται σήμερα σε αυτό εδώ το συνέδριο. Οπως γνωρίζετε πολύ καλά, οι δυνάμεις των νεολαίων της Κούβας, όπως και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, είναι οι βασικές δυνάμεις του λαού που έχει η Κούβα αυτήν την περίοδο. Και ήταν και μια βασική δύναμη που χρειάστηκε και κρατήθηκε έτσι η Επανάσταση 60 χρόνια, μιας και αυτήν τη χρονιά διανύουμε το 60ό έτος της Επανάστασης.

Φρέντι Φερνάντες

Επιτετραμμένος της πρεσβείας της Βενεζουέλας

Είναι καταρχάς μεγάλη μου τιμή που μπορώ και βρίσκομαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας τη Βενεζουέλα σε ένα συνέδριο αρκετά σημαντικό, όπως είναι το 12ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΚΚΕ, μιας Νεολαίας με πάρα πολύ μεγάλη Ιστορία, με πάρα πολύ μεγάλη παράδοση. Και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, που η χώρα μας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση και ειδικά ισχυρή επιθετικότητα από τον βορειοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό και όχι μόνο, είναι πολύ σημαντικό για μένα και για εμάς να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, συνοδεύοντας εσάς, στο δικό σας συνέδριο εδώ πέρα. Γιατί για άλλη μια φορά φαίνεται η αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαός προς το λαό της Βενεζουέλας, και ιδιαίτερα η Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Οπότε είναι για εμάς πολύ μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε σήμερα εδώ μαζί σας, να συνοδεύουμε τη Νεολαία του ΚΚΕ σε αυτό το συνέδριό της.

Ελένη Γερασιμίδου

Ηθοποιός

Εγώ πάντα στην ΚΝΕ συγκινούμαι, και ιδιαίτερα σήμερα, γιατί όλο νιώθω ότι δεν πέρασαν τα χρόνια από το '75 που εγώ γράφτηκα στην ΚΝΕ. Αισθάνομαι έτσι μια μεγάλη αισιοδοξία και χαρά.

Αννα Δημητροπούλου

Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ»

Αισθανόμαστε πολύ μεγάλη τιμή και χαρά, που εγώ τουλάχιστον για 4η φορά συμμετέχω στο Συνέδριο της ΚΝΕ. Θέλω να ευχηθώ για την έναρξη του Συνεδρίου και των εργασιών τα καλύτερα. Θέλω να πω ότι είναι η μοναδική πολιτική Νεολαία που είναι δίπλα μας, που παλεύει για τις ανάγκες του λαού. Και θέλω να ευχηθώ πραγματικά καλούς αγώνες, καλό Συνέδριο, για να αλλάξουμε αυτό το σάπιο σύστημα, να αλλάξουμε αυτή την κοινωνία, να την κάνουμε κοινωνία των λαών, που να 'ναι στο μπόι μας και στα μέτρα μας.

Εκδήλωση στη Νομική

«Το ζήτημα είναι να μην παραδίνεσαι» (Ναζίμ Χικμέτ). Με αυτό το σύνθημα, εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στην Τουρκία και τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων διοργανώνει τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, η Τομεακή Οργάνωση ΝΟΠΕ της ΚΝΕ, στο αίθριο της Νομικής Σχολής Αθήνας. Θα μιλήσει εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ