ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
Σελ. /24
Στήριγμα στον αγώνα για τις λαϊκές ανάγκες η ενίσχυση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Αντώνης Τουλουμάκος
Ο Αντώνης Τουλουμάκος
Στο χαιρετισμό του στη χτεσινή εκδήλωση, ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Θήβας, μεταξύ άλλων σημείωσε πως ο λαϊκός - εργατικός κόσμος που ζει στην περιοχή χρειάζεται να απαντήσει αν «θέλει δημοτικές - περιφερειακές αρχές και συμβούλους που θα υπηρετούν την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα ή που θα δουλεύουν μαζί με το λαό της περιοχής, θα κινητοποιούνται και θα διεκδικούν μαζί του, θα παλεύουν από θέσεις αντιπολίτευσης ενάντια στους ισχυρούς.

Ποιοι θα στηρίξουν το λεηλατημένο εισόδημα των δημοτών από τη φοροληστεία του δήμου, που προϋπολογίζει να εισπράξει πάνω από 5 εκατ. ευρώ το 2019 από τους δημότες; Μειώνοντας δραστικά τα τέλη καθαριότητας, παγώνοντας πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών για μικροχρέη στο δήμο, μετατρέποντας σε συμβολική τη συμμετοχή των δημοτών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Ποιοι δεν δεσμεύονται από τα όποια ματωμένα πλεονάσματα για να στηριχτούν τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί καταργώντας τα τροφεία για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και για να μειωθεί το τιμολόγιο του νερού;

Ποιοι θα στηρίξουν τους εργαζόμενους του δήμου, παλεύοντας στο πλευρό τους ενάντια στο αίσχος της μερικής απασχόλησης, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ενάντια στην απαξίωση των υπηρεσιών;

Ο Μιχάλης Γιαλούρης
Ο Μιχάλης Γιαλούρης
Ποιοι θα απαιτήσουν να λυθούν με συνολικό τρόπο σημαντικά προβλήματα, όπως η απαράδεκτη κατάσταση στον καταυλισμό των Ρομά;

Ποιοι θα διεκδικήσουν την κατασκευή νέων σχολείων στη θέση εκείνων που είναι ετοιμόρροπα; Ποιοι θα αναδείξουν την απαράδεκτη κατάσταση του Νοσοκομείου Θήβας, παλεύοντας στο πλευρό των εργαζομένων του για να απαιτήσουν την πλήρη στελέχωση και λειτουργία του;

Ποιοι θα στηρίξουν τις υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης και τις τοπικές κοινότητες, διεκδικώντας και δίνοντας λύσεις σε ζητήματα βασικών υποδομών, εντοπίζοντας τα πραγματικά έργα που υπάρχει ανάγκη να γίνουν;

Η απάντηση στο ποιοι, είναι οι κομμουνιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, τίμιους ανθρώπους οι οποίοι βάζουν αταλάντευτα στο επίκεντρο την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων».

«Ζούμε σε μια βιομηχανική περιοχή όπου παράγεται τεράστιος πλούτος από την εργασία μας, και παρά την τεράστια εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είμαστε αποκλεισμένοι από στοιχειώδεις παροχές Υγείας», η κατάσταση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, της Πρόνοιας και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι δραματική, ολόκληρες περιοχές είναι με άναρχη δόμηση, χωρίς σχέδιο πόλης, χωρίς αποχετευτικό δίκτυο και με μισό και κουτσουρεμένο δίκτυο ύδρευσης σε κάποιες περιοχές, σχολεία σε κοντέινερ, αντιμέτωποι με τεράστια περιβαλλοντικά ζητήματα, με διαχρονικό το σοβαρό έγκλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος και ειδικά των υδάτινων πόρων της περιοχής, ενώ οι εργαζόμενοι στις εκατοντάδες βιομηχανίες της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με τα καθημερινά εργατικά "ατυχήματα", πολλά εξ αυτών θανατηφόρα, δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας, 12ωρα, ενοικιαζόμενοι», σημείωσε στο δικό του χαιρετισμό στη χτεσινή συγκέντρωση ο υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας, Μιχάλης Γιαλούρης, καλώντας τα λαϊκά στρώματα να μην ανεχτούν αυτήν την κατάσταση.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «κάθε λαϊκός άνθρωπος που ανησυχεί από το σύνολο των εξελίξεων, κάθε έντιμος πολίτης αυτού του τόπου που πνίγεται από τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής, από τη βαρβαρότητα της φτώχειας, της φοροληστείας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, της ανεργίας και της προσπάθειας εξαγοράς συνειδήσεων έχει θέση στο συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Αναγκαίο ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, στο δίκιο του

Σύντομο χαιρετισμό στη χτεσινή εκδήλωση απηύθυνε και η Φρόσω Παπαδημητρίου, πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας, η οποία τόνισε:

«Φίλες και φίλοι, βρίσκομαι απόψε εδώ για να δηλώσω τη συμπόρευσή μου με την παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης", την οποία υποστηρίζει το ΚΚΕ. Κάποιοι θα θεωρήσουν αυτονόητη αυτήν την εξέλιξη. Αρκετοί είναι όμως αυτοί που θα ήθελαν να ξέρουν τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, παρά τις όποιες διαφωνίες μου με την παράταξη ή το Κόμμα. Εδώ θα επικαλεστώ κάποια αποσπάσματα από μια πρόσφατη σχετικά συνέντευξη του Α. Τουλουμάκου, όπως ότι "ως παράταξη είμαστε η μόνη που καθορίζουμε τη στάση μας με βάση το συμφέρον των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, και για το λόγο αυτό δεν σκοπεύουμε να γίνουμε απλώς διαχειριστές, δηλαδή εκλεγμένοι υπάλληλοι ενός μηχανισμού που πλέον έχει αρκετά αντιδραστικά και αντιλαϊκά στοιχεία".

Επειδή κι εγώ δεν πιστεύω σε εύκολες λύσεις και σε σωτήρες που θα τους αναθέσουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της ζωής μας, επειδή είναι αναγκαίο και πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας, στη δύναμη όλων εκείνων με τους οποίους έχουμε τα ίδια προβλήματα και κοινούς εχθρούς απέναντί μας, γι' αυτό λοιπόν ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να δώσουμε μαζί τη μάχη στο δήμο Θήβας για να πάρει ο λαός ανάσα. Γιατί έχει ανάγκη σήμερα ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, στο δίκιο του, να διευρύνει τις απαιτήσεις του. Η παράταξη αναλαμβάνει την υποχρέωση να στηρίξει και να προβάλει τις ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, στην πάλη ενάντια στην πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων που την προωθούν και τη στηρίζουν. Σ' αυτόν το δρόμο πιστεύω κι εγώ ότι μπορούμε και πρέπει να συναντηθούμε και να συμπορευθούμε με αρκετούς άλλους ανθρώπους, άσχετα αν συμφωνούμε σε όλα».

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν στη χτεσινή εκδήλωση
Στο δήμο Θηβαίων

Ανδριανού Μάγδα, υπάλληλος ΔΟΥ Θήβας. Βράχας Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας. Γκιόκας Παναγιώτης, συνταξιούχος. Δημητριάδης Παύλος, συνταξιούχος. Ζεγγέλη Κατερίνα, συνταξιούχος. Καντίκα Γιάννα, οφθαλμίατρος. Καρανάσιου Ελένη, συνταξιούχος. Κατσαβός Αναστάσης, μουσικός. Κέλης Ανδρέας, συνταξιούχος. Κοκκινόπουλος Ιπποκράτης, συνταξιούχος γιατρός. Κόλλιας (Μπελιάς) Γιάννης, οικοδόμος. Κολοβός Δημήτρης, πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Οικοδόμων Θήβας. Κούστας Παναγιώτης, φοιτητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πάτρας. Λαζάρου Θέμης, συνταξιούχος. Λαλιώτη Γιωργία, έμπορος. Λιαμπότης Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος. Λοΐζου Ειρήνη, ασκούμενη δικηγόρος. Λυμπερίου Δημήτρης, συνταξιούχος. Μαργαρίτη Γεωργία, φιλόλογος. Μελισσάρης Πελοπίδας, εργάτης. Μήλιος Θέμης, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΑΠΚΟ - ΜΟΡΝΟΣ. Μπακόλα Σοφία, συνταξιούχος. Μπαρδώσα Αλεξάνδρα, φιλόλογος. Μπαρακάκος Θανάσης, συνταξιούχος. Μπούμπας Κυριάκος, συνταξιούχος. Παπαδημητρίου Φρόσω, συνταξιούχος. Παπακωνσταντίνου Λεωνίδας, τραπεζοϋπάλληλος. Πόκας Ευάγγελος, συνταξιούχος, Ρήγου Μαίρη, εκπαιδευτικός. Ρόκας Γιάννης, γιατρός. Ρωμανάς Παναγιώτης, χημικός. Τριανταφύλλου Μορφία, ιδιωτική υπάλληλος. Ψούνης Χρήστος, ιδιωτικός υπάλληλος.

Στο δήμο Τανάγρας

Αθανασιάδης Γεώργιος, αυτοαπασχολούμενος. Αρχοντάκη - Κουμούτση Ευγενία, καθηγήτρια. Βασιλάκα Κωνσταντίνα (Μαρή), ιδιωτικός υπάλληλος. Βελέκος Φίλιππος, ιδιωτικός υπάλληλος. Γαϊτάνη Ελένη, συνταξιούχος. Γεράσης Ηλίας, φοιτητής. Γεράσης Θεοφάνης, συνταξιούχος. Γιαννάκης Σταύρος, εργάτης στη «Μαλαματίνα». Γιαννίκης Απόστολος, συνταξιούχος. Δανάση Μαρία, ιδιωτικός Υπάλληλος. Δρίτσα Καλλιόπη, συνταξιούχος. Ζεγκίνογλου Ευαγγελία, ιδιωτική υπάλληλος. Ζερβού Παρασκευή, συνταξιούχος. Θεοδώρου Δημοσθένης, συνταξιούχος. Θεοδώρου Ασημίνα, συνταξιούχος. Ιωάννου Νίκος, συμβασιούχος Δημοσίου. Καββά Αφροδίτη, εργάτρια στην ONE PHARMA. Καββάς Γεώργιος, συνταξιούχος. Καλλιβρετάκη Ελένη, καθηγήτρια. Κόκκινη Μαίρη, καθηγήτρια. Κουνάδης Διονύσης, ιδιωτικός υπάλληλος. Κωνσταντοπούλου Ειρήνη, συνταξιούχος. Μητροτάσιος Σοφοκλής, συνταξιούχος. Μουρίκης Αναστάσιος, μελισσοκόμος. Μουρίκης Παναγιώτης, μελισσοκόμος. Μπούμπας Δημήτριος, συνταξιούχος. Μπουράνη Γεωργία, άνεργη. Νάκος Σπυρίδων, συνταξιούχος. Νίκου Θεόδωρος, ιδιωτικός υπάλληλος. Νιχωρίτης Γεώργιος, συνταξιούχος. Παναγόπουλος Δημήτριος, συνταξιούχος. Παντελής Γεώργιος, συνταξιούχος. Παπαδημητρίου Χρυσούλα, υπάλληλος ΔΕΗ. Παυλόπουλος Λάμπρος, συνταξιούχος. Σαμαρά Ευτυχία, άνεργη. Σαράφη Ευτυχία, συνταξιούχος. Σιμιστήρας Γιώργος, φοιτητής. Σκλιά Σταματίνα (Τίνα), άνεργη. Σουράφης Μιχάλης, συνταξιούχος. Σταθάς Ηλίας, εργάτης στην EURODRIP SA. Τσάκων Ελευθέριος, συνταξιούχος. Τσαντές Γεώργιος, συνταξιούχος. Φευγάλα Νίκη, ιδιωτική υπάλληλος. Φευγάλας Στέφανος, αναπληρωτής καθηγητής. Χιωτάκης Θεόδωρος, κτηνίατρος.

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Βοιωτίας

Καβάλος Γιώργος, εργάτης. Λοΐζος Ανδρέας, δικηγόρος. Μάρης Δημήτριος, υπάλληλος δήμου Τανάγρας. Μπαμπούλας Αλέξανδρος, γυμναστής. Μπέρδου Βίκυ, λογίστρια. Μπίζα - Γιαλούρη Μάνια, λογίστρια. Παπασταμάτης Θανάσης, υπάλληλος δήμου Θηβαίων. Σουλάνδρου Δέσποινα, νηπιαγωγός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ