ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Απρίλη 2019 - Κυριακή 7 Απρίλη 2019
Σελ. /40
Να δυναμώσει το ΚΚΕ, που παλεύει για το δίκιο του λαού

Νέες δηλώσεις στήριξης και συμπόρευσης με το Κόμμα

Μιχάλης ΑΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗΣ

Συνταξιούχος δικηγόρος, πρώην μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015

Είναι μεγάλο πράγμα να είναι κανείς κομμουνιστής και να μην υποστέλλει ποτέ τη σημαία. Εμείς, πάρα πολλοί, υποστείλαμε τη σημαία σε μια δύσκολη φάση του Κόμματος. Ενεργοποιηθήκαμε τότε, εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι αξίες του ΚΚΕ όμως με ακολούθησαν όπου ασχολήθηκα. Πολλοί όπως εγώ πιστέψανε δυστυχώς ότι θα φέρνανε από αυτόν τον δρόμο πιο σύντομα τον κομμουνισμό. Καταλάβαμε όμως με τον πιο οικτρό τρόπο ότι ο καπιταλισμός μόνο ανατροπή καταλαβαίνει. Οτι απαιτείται η πολιτική που εφαρμόζει το Κόμμα δηλαδή, για αυτό και υπάρχει 100 χρόνια. Το ΚΚΕ πάντα θα στέκει σταθερό και αταλάντευτο, γιατί αγωνίζεται πάντα για το δίκιο του λαού.

Θέλω γι' αυτό να καλέσω όλους εκείνους που φύγαμε κάποια στιγμή από το Κόμμα, να συμπορευθούμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, γιατί τελικά βλέπουμε ότι είναι οι μόνοι που είναι πάντα δίπλα στον εργαζόμενο, στον εργάτη, στον αδύναμο όπου και να βρεθούν, είναι πάντα μπροστά. Για όσους έφυγαν κάποια στιγμή, είναι η ώρα να αποδείξουν ότι από όπου μπορεί κι όπως μπορεί ο καθένας θα βοηθήσει στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, γιατί είναι σίγουρο ότι είναι η μόνη ψήφος που δεν θα μετανιώσουν ποτέ.

Σπύρος ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ

Γιος του αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου Πετρούπολης Νίκου Παξιμαδά

Πάντα, από τη γέννησή μου μέχρι σήμερα, η σχέση μου με το ΚΚΕ ήταν άρρηκτα δεμένη μαζί του. Από τα χρόνια των φυλακίσεων και των εξοριών, μέχρι και σήμερα, πάντα ήμουν στο πλάι του ΚΚΕ. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι και διαφορετικά αφού και μέσα στο σπίτι μας δέσποζε η μορφή του κομμουνιστή δημάρχου της Πετρούπολης Νίκου Παξιμαδά. Ολη του τη ζωή, ήταν αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη Πετρούπολη. Αλλωστε, ο κόσμος της Πετρούπολης γι' αυτά τα ιδανικά του, γι' αυτούς τους αγώνες τον εξέλεγε δήμαρχο για 30 χρόνια. Σήμερα ζούμε μια κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο. Πετσοκομμένες συντάξεις, υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, της κοινωνικής πολιτικής. Αυτοί που το παίζουν δήθεν αριστεροί και θα έσκιζαν τα μνημόνια, μας φέρανε και άλλα, μας δένουν πιο σφιχτά στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Υπάρχει ελπίδα;

Μόνο αν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του και πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Μόνο αν δυναμώσει το ΚΚΕ παντού και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις επερχόμενες εκλογές, ευρωεκλογές, περιφερειακές και τοπικές.

Στην Πετρούπολη έχουμε την τύχη να έχουμε δήμαρχο τον Βαγγέλη τον Σίμο, έναν νέο κομμουνιστή που συνεχίζει τις παρακαταθήκες των παλιών κομμουνιστών δημάρχων.

Πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια ρότα αναδεικνύοντας ξανά τον Βαγγέλη Σίμο δήμαρχο Πετρούπολης.

Παράλληλα, στις εκλογές για την Περιφέρεια να στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη. Και βέβαια στις ευρωεκλογές ΚΚΕ δαγκωτό αν θέλουμε να δυναμώσουν οι αγώνες, να δούμε επιτέλους καλύτερες μέρες εμείς και τα παιδιά μας.

Αλλος δρόμος δεν υπάρχει!!!

Παντού ισχυρό ΚΚΕ! Και στην Πετρούπολη δήμαρχο ξανά τον αγωνιστή - κομμουνιστή Βαγγέλη Σίμο!

Δημήτριος ΜΑΝΔΡΟΣ

Ανθυποπυραγός ε.α.

Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι σαν και του λόγου μου, που έχουν ιδεολογικούς δεσμούς με το ΚΚΕ μέσα από την ιστορική διαδρομή ανθρώπων του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, κοιτάζοντας πίσω σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια των σκληρών ταξικών συγκρούσεων και των ανελέητων διωγμών, επέλεξαν καλή τη πίστει τον «εύκολο» δρόμο για να δικαιώσουν τα οράματα και τις θυσίες των δικών τους ανθρώπων, που θυσιάστηκαν για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό όμως που ίσως δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν, παρά τις όποιες επιφυλάξεις τους, ήταν ότι τον «εύκολο» δρόμο προς το «σοσιαλισμό» η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον έστρωνε με τη βοήθεια εκείνων που στα χρόνια της ένοπλης ταξικής σύγκρουσης ήταν αυτοί που εξόπλιζαν τους παρακρατικούς μηχανισμούς και τους δοσίλογους και έριχναν σαν κουφέτα τις ναπάλμ στα αντάρτικα μετερίζια, για να βάλουν εμπόδια στο δρόμο για την πραγματική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία που άνοιγε ο ηρωικός και πατριωτικός αγώνας του ΔΣΕ. Ο σκοπός τους; Να πετύχουν ό,τι δεν κατάφεραν ολοκληρωτικά την περίοδο της ένοπλης πάλης. Να σβήσουν οριστικά από τον πολιτικό χάρτη της χώρας το ΚΚΕ, αμαυρώνοντας τις σοσιαλιστικές ιδέες και τα οράματα στη συνείδηση των προοδευτικών λαϊκών ανθρώπων, εφαρμόζοντας στο όνομα της «σοσιαλιστικής» μεταρρύθμισης ό,τι πιο συντηρητικό και αντιλαϊκό είχε σκοπό να εφαρμόσει για τα δικά της συμφέροντα η άρχουσα τάξη της χώρας και να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία τους το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, με τις βάσεις θανάτου που θα έφευγαν. Η Ιστορία όμως διδάσκει. Και όταν στο γράψιμο της ηρωικής Ιστορίας των ταξικών αγώνων έχουν σημείο αναφοράς και οι δικοί σου άνθρωποι, τότε αποτελεί χρέος σου να τιμήσεις τους αγώνες και τη θυσία τους και με την προσωπική σου συνεισφορά σ' αυτήν την υπόθεση. Η ολόπλευρη στήριξή μου στο ΚΚΕ, όμως, δεν γίνεται μόνο υπό το βάρος αυτού του χρέους. Είναι συνειδητή επιλογή που προέκυψε σαν αποτέλεσμα της σωρευμένης μου αρνητικής εμπειρίας από τις πολιτικές μου επιλογές και του χρέους που νιώθω πλέον απέναντι στα παιδιά μου, για να ελπίζουν σ' έναν κόσμο πραγματικά ανθρώπινο και ειρηνικό.

Γιώργος ΓΙΩΓΟΣ

Πρώην δήμαρχος Πετρούπολης

Ζούμε καθημερινά τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία μας έφεραν οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τον τόπο μας επί αρκετές δεκαετίες.

Που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν υπηρετώντας τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών αλλά και της πάρτης τους, πιστοί στις κατευθύνσεις και τα μνημόνια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ.

Την ίδια συνταγή υπακοής ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φτώχεια, η ανεργία, η δουλειά χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό, το πετσόκομμα των συντάξεων, η άγρια φορολόγηση θα συνεχιστούν αν δεν αντιδράσουμε.

Αν δεν συμμετέχουμε και δεν μοιραστούμε τους αγώνες μας, θα μοιραστούμε ακόμα περισσότερα δεινά.

Αν δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, απέναντι σε ό,τι ευτελίζει τη ζωή μας, θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες.

Οι πολιτικές που μας έφεραν έως εδώ είχαν την ψήφο συγκατάθεσης της πλειοψηφίας της κοινωνίας μας.

Και σήμερα, παραμονές εκλογών, πάλι καλύτερες μέρες τάζουν. Ομως, η προβιά του αρνιού είναι κοντή για να κρύψει τα νύχια του λύκου που προσπαθούν να κρύψουν.

Δεν μπορεί να έρθει λύση από εκείνους που μας έφεραν στη σημερινή κατάντια.

Να μην παρασυρθούμε όμως και από τους δήθεν ανεξάρτητους και «επώνυμους» που ζητούν την ψήφο μας. Ολοι αυτοί οι δήθεν ανεξάρτητοι υποψήφιοι, που αλλάζουν σημαία και κόμμα για να υπηρετήσουν το άθλιο σημερινό σύστημα εκμετάλλευσης, αδιαφορούν για τη ζωή μας.

Ολοι αυτοί, μαζί με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, μας καλούν να τους ψηφίσουμε και να κάτσουμε στ' αυγά μας άβουλοι, υποταγμένοι και απελπισμένοι. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!

Να σηκώσουμε κεφάλι και να αγωνιστούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Στις ερχόμενες τριπλές εκλογές του Μάη να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα μπροστά. Να συμπαραταχθούμε με αυτούς που αγωνίζονται. Να ψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια που προτείνει και στηρίζει το ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο για την Ευρωβουλή, όσο και για την Περιφέρεια και το δήμο μας.

Να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας.

Να ψηφίσουμε με την καρδιά και το μυαλό μας για το δήμο Πετρούπολης το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο τον σημερινό δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, για μια δημοτική αρχή στο πλάι του λαού της πόλης μας, για να συνεχιστεί η αγωνιστική και δημιουργική πορεία που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, και έκανε την Πετρούπολη ξεχωριστή στη Δυτική Αθήνα.

Στέλιος ΜΥΛΟΒΑΣ

Οπτικός, γγ της Πανελλήνιας Ενωσης Οπτικών - Οπτομετρών, Ν. Ιωνία Αττικής

Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, ζήσαμε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες. Στόχος η οικονομική αφαίμαξη και η συντριβή κάθε κατάκτησης και δικαιώματος.

Τα δικαιώματα και οι μισθοί των εργαζομένων καταβαραθρώθηκαν για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων αλλά και στο όνομα της ανάπτυξης που όλο έρχεται. Οι συντάξεις κόπηκαν 20 - 25 φορές διαλύοντας το εισόδημα των απόμαχων της δουλειάς. Ολο και περισσότεροι νέοι ακολουθούν το δρόμο της ξενιτιάς για την επιβίωση ενώ η πλειοψηφία του κόσμου δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα στερούμενη ακόμα και τα πιο αναγκαία. Το ένα και μοναδικό σπίτι που κατάφεραν με χίλιους κόπους και δουλειά τις περισσότερες φορές 2 - 3 γενιών καταλήγει στα χέρια των αδηφάγων τραπεζών. Από την άλλη τα κέρδη των ολίγων προνομιούχων επιχειρήσεων μεγαλώνουν διαρκώς.

Ο χώρος των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων, που διογκώθηκε τεχνητά πριν από την κρίση, χτυπήθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα αφού εκτιμήθηκε ότι «είχε» να δώσει. Εδώ συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι ο χώρος με τις περισσότερες αυτοκτονίες.

Οι οπτικοί, κλάδος που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από οικογενειακές επιχειρήσεις, βρέθηκε μέσα στη δίνη της κρίσης να αγωνίζεται για την επιβίωσή του έχοντας απέναντι ένα υπουργείο Υγείας που θέλοντας να ξεφορτωθεί την υποχρέωσή του απέναντι στους ασφαλισμένους, προσπάθησε με κάθε μέσο να ρίξει στις πλάτες των οπτικών τη χορήγηση οπτικών ειδών. Ο κλάδος επέδειξε ενότητα αλλά και αποφασιστικότητα αποτρέποντας τα σχέδια του υπουργείου. Το ΚΚΕ σε αυτόν αλλά και σε κάθε αγώνα μας ήταν δίπλα μας μέσα και έξω από τη Βουλή. Σε τοπικό επίπεδο οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν σταθερά στο πλευρό των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Οι δήμοι δεν είναι έξω από το παιχνίδι, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Είναι κομμάτι της διαχείρισης της εξουσίας και έχει ταξικό πρόσημο.

Στηρίζω τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Κατημερτζόγλου, έναν σεμνό αγωνιστή, καταξιωμένο στη συνείδηση όλου του προοδευτικού κόσμου της Ν. Ιωνίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ