ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Απρίλη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ - CHALLENGE CUP
Πικρό «αντίο» για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαδέιρα και να βρεθεί στον τελικό του Challenge Cup

Eurokinissi

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαδέιρα και να βρεθεί στον τελικό του Challenge Cup
Την ευκαιρία να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Challenge Cup στο χάντμπολ έχασε η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε από τη Μαδέιρα και στον δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ με σκορ 30-22. Η «Ενωση», που πέρυσι είχε αποκλείσει την πορτογαλική ομάδα (για να γνωρίσει την ήττα στον τελικό από τη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα), κλήθηκε να ανατρέψει το σε βάρος της 27-22 του πρώτου αγώνα αλλά χωρίς επιτυχία, καθώς η Μαδέιρα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Στον τελικό οι Πορτογάλοι θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ημιτελικού ανάμεσα στη ρουμανική GSM Βουκουρεστίου και τη ρωσική Νέβα.

Παρά τη βοήθεια του κόσμου της, που γέμισε την αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης», η ΑΕΚ παρασύρθηκε από το ρυθμό των φιλοξενουμένων, έδειξε αγχωμένη και με πολλά αμυντικά προβλήματα, τα οποία πλήρωσε ακριβά. Τον αγώνα στιγμάτισε στο 27' ο σοβαρός τραυματισμός του παίκτη της Μαδέιρα, Σεμέδο, ο οποίος συγκρούστηκε με παίκτη της ΑΕΚ, έπεσε στο έδαφος και έχασε τις αισθήσεις του. Ο αγώνας διεκόπη και μετά από λίγα λεπτά ο Πορτογάλος, υποβασταζόμενος και με τους θεατές να τον χειροκροτούν, οδηγήθηκε στο ιατρείο του γηπέδου. Δεν διακομίστηκε σε νοσοκομείο και στο δεύτερο μέρος επέστρεψε στον πάγκο για να δει το παιχνίδι.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Γραμματικός τόνισε πως η πραγματική αγωνιστική διαφορά με τη Μαδέιρα δεν ήταν αυτή που φάνηκε στους δύο ημιτελικούς και πως η ομάδα του θα μπορούσε στον δεύτερο αγώνα να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο και να ανατρέψει τη διαφορά. Συνέχισε λέγοντας ότι η ομάδα κρατάει την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Challenge Cup ως πλεονέκτημα ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα της Premier ανδρών. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Διομήδη Αργους στα ημιτελικά.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Θέλουν κόσμο ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Με το ζήτημα του κάτω από ποιες συνθήκες θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (στο ΟΑΚΑ στις 11 Μάη) να είναι ακόμα ανοιχτό, αφού ο φόβος για επεισόδια χτυπάει «κόκκινο συναγερμό» για τους εμπλεκόμενους φορείς, οι δύο ομάδες μέσω διαρροών στον Τύπο γνωστοποίησαν την επιθυμία τους για την παρουσία οπαδών τους στο ΟΑΚΑ. Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης φερόταν να μελετά την περίπτωση ο τελικός να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία οπαδών ή έστω σε περιορισμένο αριθμό, κάτι με το οποίο απ' ό,τι φαίνεται δεν συμφωνούν οι δύο ΠΑΕ. Πιο ξεκάθαρη εικόνα αναμένεται να υπάρξει στην πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 2 Μάη. Αναμένεται με ενδιαφέρον η εισήγηση της αστυνομίας, καθώς και η αποσαφήνιση του αν τελικά θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό το σύστημα ηλεκτρονικής βοήθειας διαιτησίας (VAR).

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΤΑΚΗ) ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ η γυναίκα του Χριστίνα και ο γιος του Κυριάκος προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περάματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΖΟΥΡΑ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος προσφέρουμε 300 ευρώ.

Ι. και Ρ.

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος της ζωής μου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1935 κι «έφυγε» από τη ζωή στις 5 Μάη 2009. Η σπορά των κομμουνιστικών ιδεών και της αγωνιστικής του στάσης ζωής καρπίζει καθώς συναντώ νέα παιδιά να εμπνέονται και να ακολουθούν οργανωμένα στο ΚΚΕ το δρόμο που και ο ίδιος περπάτησε έως την τελευταία του πνοή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή για την άσβεστη μνήμη του.

Για τη μάχη των εκλογών, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΕ του Κόμματος για οικονομική προσφορά, συμβάλλω με 500 ευρώ, όπως θα έκανε και ο Αντώνης.

Η γυναίκα του Βάσω Ασμάνη

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ιλίου.

***

Στη μνήμη των συντρόφων και φίλων ΓΑΛΑΝΗ ΚΩΣΤΑ (μηχανικού μηχανολόγου), ΓΟΥΤΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (μηχανικού μηχανολόγου), ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΚΩΣΤΑ (ορθοπεδικού), ΚΑΤΑΚΑΛΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (μηχανικού μηχανολόγου), ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (μηχανικού μηχανολόγου), ΤΟΤΣΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (τοπογράφου μηχανικού), ΤΣΙΑΜΠΑΡΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (μηχανικού μηχανολόγου), όλοι τους παιδιά αγωνιστών του ΔΣΕ, πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη που «έφυγαν» από τη ζωή, ο Δημήτρης Στολτίδης προσφέρει στο Κόμμα 450 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ
ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
«Χάλκινη» η Κορακάκη

Η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Eurokinissi

Η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο
Στο αεροβόλο πιστόλι από απόσταση 10 μέτρων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στο Πεκίνο η Αννα Κορακάκη έχασε το βάθρο για λίγο, ωστόσο πήρε τη «ρεβάνς» στη βολή από 25 μ., κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Με καλές βολές κατάφερε να συγκεντρώσει 30 βαθμούς και να ανέβει στο τρίτο σκαλί, προσθέτοντας ένα ακόμα μετάλλιο διεθνούς διοργάνωσης στο παλμαρέ της. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βουλγάρα Μαρία Γκρόζντεβα και το αργυρό η Ουγγαρέζα Βερόνικα Ματζόρ.

«Εφυγε» η Μαρία Τριανταφυλλοπούλου

ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Την Παρασκευή 26/4 «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 48 ετών, η Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, ύστερα από την τελευταία της μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια, αλλά δυστυχώς αυτήν τη φορά την έχασε, τη μάχη με τον καρκίνο. Η Μ. Τριανταφυλλοπούλου, οπαδός του ΚΚΕ εργαζόμενη στις τράπεζες (Εμπορική και ALPHA) και τον τελευταίο χρόνο συνταξιούχος, πήρε από μικρή μέρος στον αγώνα: Στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στις τράπεζες - από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού - αλλά και στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα ως στέλεχος της ΕΣΚ Τυφλών και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Αγωνίστρια της ζωής με απαράμιλλο ήθος και συνέπεια δίπλα στους συναδέλφους της, αλλά και στους συναθλητές της, αφού ήταν για χρόνια αθλήτρια Στίβου και δραστήριο μέλος του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Ο Κεραυνός», γραμματέας του ΔΣ του μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Αποχαιρετάμε την Μ. Τριανταφυλλοπούλου η οικογένειά της, οι φίλοι και οι συναγωνιστές της σήμερα, Τρίτη 30 Απρίλη, στις 3 μ.μ., στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Τραγωδία με τον Σουράλ

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του 28χρονου Τσέχου ποδοσφαιριστή Τζόζεφ Σουράλ, παίκτη της τουρκικής Αλάνιασπορ, έπειτα από τροχαίο που είχε το μίνι βαν της ομάδας όταν συγκρούστηκε με πούλμαν. Στο βαν επέβαιναν επίσης οι συμπαίκτες του, Τζάλμα Κάμπος (πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ), Μπαϊάνο, Σισέ, Γουέλινγκτον και Σάκι, οι οποίοι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μαζί με τον Σουράλ. Εκεί ο Τσέχος διεθνής άφησε την τελευταία του πνοή. Ο 28χρονος επιθετικός είχε πάρει μεταγραφή στην τουρκική ομάδα τον περασμένο Γενάρη από τη Σπάρτα Πράγας.

Είχε προηγηθεί αγώνας της Αλάνιασπορ με την Καϊσέρισπορ για το τουρκικό πρωτάθλημα, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1, και όπως έγινε γνωστό οι προαναφερθέντες δεν έφυγαν από το γήπεδο με την υπόλοιπη αποστολή και επέλεξαν να μισθώσουν το βανάκι. Από τις πρώτες έρευνες, η τραγωδία αποδίδεται στο ότι ο οδηγός του βαν αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

CHAMPIONS LEAGUE
Ωρα ημιτελικών

Οι δύο πλέον ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Champions League, Τότεναμ και Αγιαξ, ανοίγουν σήμερα με το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο (22.00 Cosmote Sport 1) την αυλαία των ημιτελικών της διοργάνωσης. Τα «σπιρούνια», με τον αέρα της πρόκρισης επί της συμπατριώτισσάς τους και εκ των φαβορί Μάντσεστερ Σίτι, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για την υπέρβασή τους και την πρόκρισή τους στον τελικό. Ωστόσο για τον τεχνικό της ομάδας, Μαουρίσιο Ποκετίνο, δεν λείπουν τα προβλήματα αφού θα στερηθεί τις υπηρεσίες τριών σημαντικών στελεχών μιας και θα λείψουν οι Κέιν, Σον στην επίθεση και ο Σισοκό στην άμυνα. Στην άλλη πλευρά ο Αγιαξ, έχοντας αφήσει σπουδαίες περγαμηνές με τη φετινή του πορεία, με καλή ψυχολογία, επιδιώκει να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που θα του δώσει το δικαίωμα να έχει την τύχη στα χέρια του ενόψει της ρεβάνς.

Σημειώνεται πως αύριο, Τετάρτη, θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός, που συγκεντρώνει και τα περισσότερα βλέμματα μεταξύ του βασικού φαβορί για το τρόπαιο, Μπαρτσελόνα, και της περσινής φιναλίστ και επίσης φιλόδοξης και φέτος Λίβερπουλ (22.00 Cosmote Sport 1).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ