ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Μάη 2019
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Πέμπτη 9 Μάη η συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα
  • Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσουν κι άλλοι υποψήφιοι
  • Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, την Πέμπτη 9 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο του Θησείου (πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ «Θησείο»).

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής, Λορέντζο Λανγκ, Γραμματέας της ΚΕ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος - Ιταλία, καθώς και νέοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (που κάνει και την ενορχήστρωση), Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Παντελής Θαλασσινός, Βιολέττα Ικαρη, Πολυξένη Καράκογλου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαριώ, Σωτήρης Μπαλλάς, Πέννυ Μπαλτατζή, Μιρέλα Πάχου, Πυξ Λαξ, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Χριστοδούλου.

Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ απευθύνεται στη νέα γενιά καλώντας τη σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Απευθύνεται, όπως σημειώνει και στη σχετική ανακοίνωσή της, «σε όλους τους νέους και τις νέες:

- Που δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση των μνημονίων και της διαρκούς ανασφάλειας.

- Που ζουν χειρότερα από ό,τι ζούσαν παλιότερα οι γονείς τους.

- Που εξοργίζονται με τις εικόνες φρίκης από τους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τα συμφέροντα μιας χούφτας κηφήνων. Αποτέλεσμα αυτών των πολέμων είναι οι εκατομμύρια πρόσφυγες, η μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών και του Αιγαίου σε υγρό τάφο.

- Που αγανακτούν να είμαστε έρμαια μιας πυρκαγιάς, μιας ισχυρής βροχής, επειδή για την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί κόστος!

- Που δεν ανέχονται να βαφτίζονται από τον Τσίπρα "προοδευτικά" τα κολλητηλίκια με τον ακροδεξιό Τραμπ, η συμφωνία με τα πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.

- Που δεν ανέχονται τους φασίστες - ρατσιστές και τις σάπιες ιδέες τους, οι οποίες φουντώνουν από την πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων και ενισχύονται από μεγάλα συμφέροντα.

- Που βρεθήκαμε πλάι πλάι στους αγώνες για μόρφωση, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

- Που απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ και στα κόμματα του συστήματος».

Ολους αυτούς τους νέους και τις νέες η ΚΝΕ τους καλεί:

«Ελάτε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά!

Πρόοδος σημαίνει σύγκρουση με το σύστημα, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν!

Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Πρόοδος σήμερα σημαίνει αγώνας για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού!».

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

  • Αύριο, Τετάρτη 8 Μάη, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΤΕ Αχαΐας, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου. Θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Πελετίδης, ο υπ. περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νίκος Καραθανασόπουλος και οι υπ. ευρωβουλευτές Κωνσταντίνα Τσιουπρά και Ηρα Κουρή.
  • Την Κυριακή 12 Μάη, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΤΕ Μαγνησίας, στην παραλία του Βόλου (άγαλμα). Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Τάσος Τσιαπλές, υπ. περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αποστόλης Ριζόπουλος, υπ. δήμαρχος Βόλου, Στέφανος Κότο, υπ. δημοτικός σύμβουλος Βόλου, και η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής.
Κατάθεση στεφάνων σε Χαϊδάρι και Καισαριανή

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Πέμπτη 9 Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, θα καταθέσει στεφάνι στις 10 π.μ., στο Μπλοκ 15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου και στις 11 π.μ., στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ