ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάη 2019
Σελ. /24
Με την ψήφο μας να κάνουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό για το λαό

Νέες δηλώσεις στήριξης και συμπόρευσης με το Κόμμα μπροστά στην εκλογική μάχη της Κυριακής

Λίτσα ΠΑΝΟΥ

Φιλόλογος, καθηγήτρια του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω

Σε κάθε στιγμή της ζωής, αλλά κυρίως σε ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ [ή σε «σκοτεινούς καιρούς» (Μπρεχτ)]

  • Χρειάζεσαι ΠΥΞΙΔΑ, Λογισμό και όνειρο (όπως λέει ο ποιητής), χρειάζεσαι ΟΡΑΜΑ, ιδεολογικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσεις τα θεριά του «συμβιβασμού/κομφορμισμού», για να σπάσεις τις αλυσίδες των «εξαρτήσεων».
  • Χρειάζεσαι ΘΩΡΑΚΙΣΗ ενάντια στη συστηματική προώθηση του αμοραλισμού και του ακραίου οπορτουνισμού, ως στοιχείου της καθημερινότητας.

Σε δύσκολους καιρούς πρέπει να στήνεις «οδοφράγματα», πνευματικά αναχώματα στη μεθοδευμένη ΕΠΕΛΑΣΗ των δυνάμεων της ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, στη λαίλαπα του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ και του ΝΑΖΙΣΜΟΥ.

Σήμερα που η ΙΣΤΟΡΙΑ (σε ποιο σχολείο άραγε θα τη μάθουμε;) ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ/ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ την αγωνία της ότι πρέπει να αφουγκραστούμε τα Δρεπάνια του Πολέμου που ξαναβγαίνουν από τα θηκάρια των ΙΣΧΥΡΩΝ (έχουν βγει βέβαια εδώ και καιρό ...αλλά τώρα ο ήχος τους ακούγεται πιο κοντά μας).

Σήμερα που όλες οι αποφάσεις για τα ΠΟΛΥΠΑΘΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ λαμβάνονται στο πλαίσιο της ΝΑΤΟΪΚΗΣ πολεμικής προετοιμασίας απέναντι στην καπιταλιστική Ρωσία.

Σήμερα που στα πλαίσια των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ σχεδιασμών ακούμε για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα.

Σήμερα που ο ΛΑΟΣ χρειάζεται να δυναμώσει την ΠΑΛΗ του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ (ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ) έναν καθαρό σταράτο λόγο ο οποίος αποτυπώνει αλλά ταυτόχρονα διαμορφώνει μια καθάρια σκέψη, για να μπορούμε να «διαβάζουμε» την πραγματικότητα, να αιτιολογούμε και να «καίμε τα σενάρια» που γράφουν για μας.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ το λόγο του ΚΚΕ.

Ως εκπαιδευτικός θέλω (και αγωνίζομαι) να μπορώ να κοιτάζω τα παιδιά κατάματα με καθαρό βλέμμα... Να υπηρετώ ένα δημόσιο σχολείο που θα τιμά την ΑΠΟΣΤΟΛΗ του, γι' αυτό θέλω ένα Δήμο (δημοτική αρχή) που τα σχολεία αποτελούν βασική προτεραιότητά του, γιατί πρωταρχικό του μέλημα είναι η προάσπιση των συμφερόντων των πολλών.

Εναν Δήμο Διεκδικητή και όχι ιμάντα της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Θέλω έναν Δήμο συμπαραστάτη ενός Σχολείου που θα θυμηθεί και πάλι ότι ως παιδαγωγοί οφείλουμε να διώξουμε από τα μάτια των μαθητών μας τη θολούρα της αποχαύνωσης, τη σκοτεινιά της απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και συνακόλουθα της γνώσης (όχι της πληροφορίας) και να τα κάνουμε να ΦΩΤΙΣΤΟΥΝ από την ουσιαστικά επαναστατική ορμή της νιότης τους, απ' τη σπίθα της αμφισβήτησης (όχι της αντίδρασης και του μηδενισμού).

Οι αιρετοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απέδειξαν με το Λόγο τους και τη Δράση τους ότι μπορούν να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ και να διεκδικούν.

Ακης ΣΑΚΙΣΛΟΓΛΟΥ

Δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός

Στην τριπλή εκλογική μάχη της Κυριακής για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και για τις ευρωεκλογές, κάποιοι φέρνουν ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό μπροστά σε πλαστά διλήμματα. Του περιγράφουν έναν δρόμο που απαιτεί υπακοή, υπομονή και μεγάλες θυσίες για να έρθει η πολυδιαφημισμένη «ανάπτυξη» στον τόπο μας. Του υπόσχονται ένα μέλλον με ασαφείς, απροσδιόριστες «καλύτερες μέρες», ζητώντας του ακόμη μια φορά να δείξει εμπιστοσύνη και στήριξη στους ίδιους ανθρώπους και στις ίδιες πολιτικές.

Στην κομβική αυτή χρονική συγκυρία, όπου το μνημόνιο έφυγε αλλά είναι εδώ και η ανάπτυξη ήρθε αλλά κανείς δεν την βλέπει, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, οι πολίτες να αντιδράσουν και να αντισταθούν, να αμφισβητήσουν και να διεκδικήσουν.

Το μόνο κόμμα που με συνέπεια υπερασπίζεται τα δίκαια του ελληνικού λαού είναι το ΚΚΕ. Με ξεκάθαρες θέσεις και καθημερινό αγώνα, διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για τις πλατιές λαϊκές μάζες και πιο συγκεκριμένα για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, την τρίτη ηλικία. Με μεγάλη βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός του ΚΚΕ είναι καθαρός και με πίστη σε ένα καλύτερο αύριο, στηρίζω τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τους δήμους και θα ψηφίσω ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Καλό αγώνα σε όλους.

Γιώργος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ηθοποιός, συγγραφέας

Τώρα που όλοι βάλθηκαν να μας πείσουν πως κάθε διέξοδος είναι κλειστή. Πως κάθε αγώνας είναι μάταιος.

Πως όλοι είναι ίδιοι. Πως ο συμβιβασμός είναι λύση. Πως ό,τι με τόσους αγώνες κερδήθηκε πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ευαγγελία (Λίτσα) Ηλ. ΞΗΡΟΥΧΑΚΗ

Συνταξιούχος αναπληρώτρια καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Σύντροφοί μου παλιοί, συναγωνιστές, φίλες και φίλοι. Παρά τις διαφωνίες σας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σας καλώ να ψηφίσετε τώρα για πρώτη φορά ΚΚΕ. Ρίξτε κόκκινο στην κάλπη, γιατί η ψήφος σας αυτή θα είναι η μόνη που δεν θα πάει χαμένη. Είμαστε πολλοί και μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι! Γιατί εμείς ταξιδέψαμε και θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε «πάνω στο φτερό του καρχαρία», μέχρι το όραμά μας για μια σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία να γίνει πραγματικότητα!

Συντροφικά και αγωνιστικά

Δημήτρης ΜΠΑΝΤΡΑΣ

Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νίκαιας - Λάρισας

Ημουν ένας από αυτούς που πίστεψαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει αριστερή πολιτική διακυβέρνησης της χώρας, θα ανακουφίσει τον ελληνικό λαό, και συμμετείχα δραστήρια στο ΔΙΚΤΥΟ αγροτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Είδα τις ελπίδες και προσδοκίες μου να διαψεύδονται, το εισόδημά μου να μειώνεται συνεχώς, το κόστος παραγωγής να αυξάνεται, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τους εμπόρους και εκκοκκιστές, να βάζει πλάτη να αγοράζουν πάμφθηνα τη σοδειά μας και να την πουλάνε πανάκριβα στον ελληνικό λαό.

Με την ενεργή συμμετοχή μου στον Αγροτικό Σύλλογο και στο Μπλόκο της Νίκαιας γνώρισα τους κομμουνιστές, που πρωτοστατούσαν, και συνειδητοποίησα ότι ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή περνάει μέσα από τον οργανωμένο αγώνα για τα δίκαιά μας.

Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω και να παράγω, να μη γίνω σύγχρονος κολίγος, καθώς η παραγωγή και η γη συγκεντρώνονται σε λιγότερα χέρια επιχειρηματιών - μεγαλοαγροτών ως συνέπεια των πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ.

Συστρατεύομαι με το ΚΚΕ θέτοντας υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Κιλελέρ, και καλώ τους συναγωνιστές μου στα μπλόκα και στον καθημερινό μόχθο για την επιβίωσή μας να στηρίξουν και να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο δήμο Κιλελέρ.

Κώστας ΒΟΥΡΔΕΡΗΣ

Γιος του Ντίνου Βουρδέρη - Καρατζά, Γραμματέα της ΕΠΟΝ Αχαΐας

Στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και λόγω κρίσης, το τοπίο είναι αρκετά πλούσιο. Από τη μία έχουμε επέλαση ωμής βαρβαρότητας αλλά και καλυμμένης. Εχουμε ορδές διαφόρων επίδοξων εκσυγχρονιστών, παλινδρομήσεις κομματικών επιτελείων, προσπάθεια τηλεχαύνωσης, σκιαμαχίες με βάση τον εκσυγχρονισμό της πολλαπλής καταπίεσης των εργαζομένων, ξαναζεσταίνοντας παρωχημένες συνταγές διαχείρισης της αστικής πολιτικής και του συστήματος.

Από την άλλη η ταξική πάλη, η αναγκαιότητα αντίστασης και ανάσχεσης της υπάρχουσας κατάστασης, προβάλλει πιο καθαρά για κάθε εργαζόμενο, για κάθε λαϊκή οικογένεια. Προβάλλει πιο καθαρά πλέον, ως ένα αντικειμενικό ζήτημα.

Το φόντο μόνιμο. Μια καπιταλιστική Ευρώπη που πλήττεται από την ανεργία, που κλείνει το μάτι στην άνοδο του φασισμού και που μαστίζεται από ανταγωνισμούς και φυγόκεντρες τάσεις μονοπωλιακών συμφερόντων σε βάρος των λαών και της ειρήνης.

Σ' αυτές τις συνθήκες, η ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ αποτελεί κατανόηση αυτής της κατάστασης, μια ώθηση προς τα μπρος. Αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας, συνεχούς, συγκροτημένης και οργανωμένης πράξης, νικηφόρας έκβασης της ταξικής πάλης. Η στήριξη του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σ' αυτές τις εκλογές αποδεικνύει ότι αυτό που σήμερα σερβίρεται ως μοιραίο, ως αναπόφευκτο, δηλαδή το «μικρότερο κακό», η θεωρία της «χαμένης ψήφου», είναι δομικά στοιχεία της συνέχισης μιας βάρβαρης πολιτικής που η εργατική τάξη και ο λαός, αρκετά ώριμοι πλέον, δεν αποδέχονται.

Οντας απόγονος αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στην Πάτρα, γιος του Κώστα Βουρδέρη (Καπετάν Καρατζά), αλλά και με βάση την πολιτική μου πορεία και ενασχόληση με τα κοινά στην πόλη μας, στηρίζω ολόπλευρα το ΚΚΕ, γιατί θεωρώ ότι σήμερα αποτελεί τον βασικό πόλο αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών του κεφαλαίου, προς όφελος της εργατική τάξης και των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων του λαού μας.

Ταπεινά προτρέπω τους αγωνιστές, τους απογόνους, τους συγγενείς της ηρωικής και άφθαρτης γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ της πόλης μας να στηρίξουν το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, να στηρίξουν ανεπιφύλακτα τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον καταξιωμένο και οξυδερκή αγωνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, τιμώντας και με αυτόν τον τρόπο την ένδοξη οικογενειακή ιστορία τους.

Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι της Πάτρας, ο πατραϊκός λαός θα ενώσει και πάλι τις δυνάμεις του με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με αυτούς που αγωνίστηκαν με ήθος, ανιδιοτέλεια και συνέπεια ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, υπερασπιζόμενοι τη ζωή και τα συμφέροντα των λαϊκών οικογενειών.

Θα ενώσει και πάλι στις 26 Μάη τις δυνάμεις του μαζί με τον δήμαρχό μας, Κώστα Πελετίδη, δηλώνοντας από την πρώτη Κυριακή ότι Η ΠΑΤΡΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ, θα αυξήσει τις δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια, το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή!

Οι στρατιώτες να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Σε ανοιχτή επιστολή του (διαβάστε την ολόκληρη στο portal «902.gr»), ο Σωκράτης Μπουντόλος, Στρατιώτης (ΠΖ), υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρόδου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Τα δικαιώματά μας δεν σταματούν έξω από τα στρατόπεδα. Επιβεβαιώνεται από την πείρα που αποκτούν όλο και περισσότεροι νέοι ότι ο μόνος τρόπος να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, να κάνουμε μια θητεία με αξιοπρέπεια, είναι να διεκδικείς και να μη συμβιβάζεσαι. Να απαιτείς να υλοποιείται ό,τι αποτελεί ανάγκη και δικαίωμά σου. Να βάζεις στην άκρη τη λογική ότι "έτσι είναι ο στρατός", "δεν υπάρχουν λεφτά" και άλλα πολλά που ακούμε συνέχεια. (...) Γιατί λεφτά υπάρχουν, αλλά δίνονται για τις διάφορες "ειρηνευτικές" αποστολές εκτός συνόρων, για την "εναέρια αστυνόμευση" άλλων χώρων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ (Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία), για τη συμμετοχή σε ασκήσεις και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 30% των ωρών που "γράφουν" τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στη θάλασσα είναι υπέρ ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών.

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα που προσφέρονται για να βγουν συμπεράσματα και να αξιοποιηθούν ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών σε δήμους και Περιφέρειες. Στη Μονάδα μου, αλλά και σε όλη τη Ρόδο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πάνω από το 50% της αποκομιδής των σκουπιδιών είναι με σύμβαση παραχωρημένη σε ιδιωτική εταιρεία, εργολάβο. (...) Η δημοτική αρχή της Ρόδου, αντί να ασχοληθεί με την ουσιαστική λύση αυτού του εκρηκτικού προβλήματος, (...) φιλοξένησε το αντιτορπιλικό "USS Ross (DDGTM)" του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, από το οποίο την περασμένη άνοιξη εκτοξεύθηκαν 59 πύραυλοι "Τόμαχοκ" εναντίον της αεροπορικής βάσης "Shayrat" της Συρίας και για να τους "ξεπλύνει" έβαλε το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας να συνεργαστεί στην καθαριότητα του πάρκου Παπάγου με το πλήρωμα των... "περιβαλλοντικά ευαίσθητων" ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Ο κάθε νέος που υπηρετεί τη θητεία του σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις έχει πλούσια πείρα από την ίδια του τη ζωή, γνωρίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν για μετά. Οι στρατιώτες αξίζει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να το στηρίξουν σε όλες τις κάλπες, να κάνουν κριτήριο το ρεαλισμό των σύγχρονων αναγκών τους, να συμβάλουν ώστε να γκρεμιστούν οι υπόδικοι ναζί - φασίστες της Χρυσής Αυγής από την τρίτη θέση. Πίσω από τις κορόνες περί ετοιμότητας και ηρωισμού τους, αλά "300 του Λεωνίδα", μέσα στις Μονάδες δεν βγάζουν "κιχ" μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες από εργατικές - λαϊκές οικογένειες, κάνουν τις κότες μπροστά στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ (...).

Αποκαλυπτική ήταν η συνεδρίαση της λεγόμενης διακομματικής επιτροπής στις 3/5/2019, στην οποία συζητήθηκε ο τρόπος προβολής των υποψήφιων συνδυασμών και κομμάτων μπροστά στις εκλογές. Από την πρώτη στιγμή οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ έβαλαν ζήτημα να αποχωρήσει η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, να μην της παραχωρηθεί κανένας χώρος, καμιά διευκόλυνση από το δήμο για να χύσουν το δηλητήριό τους.

Κανείς, από καμιά παράταξη του δήμου, δεν είπε το παραμικρό! Αντί να πάρουν πολιτική απόφαση ο δήμος και η διακομματική επιτροπή, όπως γίνεται σε πολλούς δήμους της χώρας, κοιτάνε να φωτογραφίζονται μαζί τους στις εθνικές επετείους, στις διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες τους καλούν επίσημα, επικαλούμενοι το... πρωτόκολλο!

Τα υποτιθέμενα αντι-ακροδεξιά μέτωπα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φραστικές "καταδίκες" του φασισμού από τους υπόλοιπους του "Δημοκρατικού Τόξου" είναι κούφια λόγια (...). Οταν ερχόμαστε στο "διά ταύτα", αποδεικνύεται στην πράξη ότι η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει το φασισμό με συνέπεια, με πολιτικό θάρρος και χωρίς εκπτώσεις είναι το ΚΚΕ, γιατί παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική μήτρα που τον γεννά.

Με θάρρος σε όλες τις κάλπες ψηφίζουμε ΚΚΕ, γιατί είναι το πραγματικά νέο, γιατί έτσι θα κάνουμε τη διαφορά!».

Γιώργος ΤΡΙΜΠΕΡΗΣ

Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ

Γιατί το ΚΚΕ είναι εκείνο το κόμμα που με εμπεριστατωμένες αναλύσεις και παρεμβάσεις ανέδειξε τον πολύπλευρο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αντιπάλεψε τις δραματικές συνέπειες της ένταξης της χώρας μας σε αυτή, χρόνια τώρα.

Αποκάλυψε τα συμφέροντα που πραγματικά εξυπηρετεί, μακράν των κοινωνικών αναγκών των λαών που παραπλανητικά διακηρύσσει ότι αντιπροσωπεύει.

Προέβλεψε τις τραγικές συνέπειες που θα είχαν οι περίφημες ευρωπαϊκές «επιδοτήσεις» στον μαρασμό της εθνικής αγροτικής ανάπτυξης, όταν ακόμα παραπλανημένοι οι Ελληνες αγρότες πίστευαν ότι θα πλουτίσουν αποδεχόμενοι την ευρωενωσιακή αγροτική πολιτική, στο σύνολό της.

Κατέδειξε την, ως πολιτική επιλογή, «αδυναμία» της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής και την ενεργοποίηση των παντός είδους μηχανισμών της μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντα των εκπροσώπων του κεφαλαίου που αντιπροσωπεύει.

Μελέτησε, ανέλυσε και προέβαλε τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τα σχέδια για τη δημιουργία του ενιαίου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και την εμπορευματοποίηση της γνώσης, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και την τύχη που επιφυλάσσουν στο σύγχρονο επιστημονικό προλεταριάτο.

Αντιπάλεψε τη στοχευμένη και κατευθυνόμενη επιβολή της λιτότητας στους λαούς της Ευρώπης προς όφελος του κεφαλαίου, την ευρωπαϊκή ξενοφοβία, την ενίσχυση του φασισμού.

Οι πολίτες της χώρας μας στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας στον ένα ή τον άλλο βαθμό βιώσει προσωπικά κάποιες ή και όλες από αυτές τις συνέπειες, δεν πρέπει να παρασυρθούν. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μεταλλάσσεται.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει υπεράσπιση της εργατικής του δύναμης, του μέλλοντος των παιδιών τους, του μέλλοντος της χώρας μας.

Σημαίνει ενίσχυση του αγώνα για την απελευθέρωση από τις ευρωενωσιακές δουλείες που μας έχουν επιβάλει και τις συνέπειές τους.

Κείμενο στήριξης του ΚΚΕ από εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας στο νομό Καβάλας

Κείμενο στήριξης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράφουν εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας στο νομό Καβάλας, όπου σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, οι ασθενείς, αλλά και κάθε λαϊκή οικογένεια βιώνουμε καθημερινά την ολοένα και πιο άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο μας. Ερχόμαστε σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με τις συνέπειες από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. (...)

Με την πολυδιαφημιζόμενη "τομή" στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ξανά να δημιουργήσει μαγική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). (...) οι ελάχιστοι γιατροί των Τοπικών Μονάδων Υγείας προβλέπεται να λειτουργήσουν ως "κόφτες" των ασθενών και των αναγκών τους, με υποτυπώδεις παροχές στο όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών του κράτους και του ΕΟΠΥΥ, χωρίς εργαστήρια και ειδικούς γιατρούς και με τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με "πετσοκομμένα" δικαιώματα και μισθούς πείνας.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ΚΑΛΟΥΜΕ σε αγωνιστική συστράτευση, σε αντίσταση συνείδησης, σε ανάταση της ελπιδοφόρας προοπτικής, ενισχύοντας το ΚΚΕ σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και τοπικές εκλογές στις 26 Μαΐου. (...)

Για μια Υγεία ως κοινωνικό αγαθό δημόσιο και δωρεάν για όλους και όχι σαν εμπόρευμα και πελατεία. Για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενου από το κράτος, στελεχωμένου με μόνιμους υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. (...)

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί αποτελεί τη δύναμη που χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών. Αγωνίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργαζομένων, τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη. Για να αναγεννηθεί το λαϊκό - εργατικό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και τον καπιταλισμό. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να γίνει πρωταγωνιστής και να ανοίξει το δρόμο στην ευημερία με τη δική του εξουσία. Με την ψήφο μας να κάνουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό για το λαό.

Τεστέμπαση Κυριακή, Νευρολόγος, ΓΝ Καβάλας

Ποτόλια Ευαγγελία, Ειδ. Νεφρολογίας ΓΝ Καβάλας

Τόλας Δημήτριος, Γυναικολόγος

Μαδυτινού Στυλιανή, Ειδ. Παθολογίας ΓΝ Καβάλας

Μπρούβαλης Μερκούριος, Ειδ. Παθολογίας ΓΝ Καβάλας

Λιόλιου Ελένη, Νοσηλεύτρια ΓΝ Καβάλας

Αλεξούδης Αθανάσιος, Ειδ. Χειρουργικής ΓΝ Καβάλας

Πετρούσης Γρηγόρης, Ειδ. Παθολογίας ΓΝ Καβάλας

Πιρνέας Νικόλαος, Ψυχίατρος ΓΝ Καβάλας

Ζαχαροπούλου Φεβρωνία, Ψυχίατρος

Δημάδη Δήμητρα, Νοσηλεύτρια

Λουλούδης Χρήστος, Διασώστης ΕΚΑΒ Καβάλας

Καπετάνη Μαρία, Νοσηλεύτρια ΓΝ Καβάλας

Ελαίας Ανδρέας, Νοσηλευτής

Χουρμουζιάδης Αλέξανδρος, Ψυχίατρος

Τσαϊρίδης Δημήτρης, Μικροβιολόγος».

Ψήφος στο ΚΚΕ για να δυναμώσουμε τη φωνή μας

Κάλεσμα υποψήφιων εκπαιδευτικών σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούν εκπαιδευτικοί από τους δήμους Παγγαίου και Καβάλας, με κάλεσμά τους στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνεται πως:

«Σε αυτές τις εκλογές η πολιτική που ορθώνει ταξικούς φραγμούς στο δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση και παρακωλύει το εκπαιδευτικό μας έργο, πρέπει να καταδικαστεί και στο επίπεδο της Τοπικής Διοίκησης. (...) οι περισσότερες διοικήσεις των δήμων και των Περιφερειών ανέχτηκαν όλη αυτή την κατάσταση και λειτούργησαν ως χειροκροτητές της κεντρικής εξουσίας. Ευθυγραμμίστηκαν με τη λογική που θεωρεί "κόστος" τη χρηματοδότηση της Παιδείας, την ίδια στιγμή που δίνεται πακτωλός χρημάτων σε μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι απομυζούν όλο τον πλούτο για "πάρτη τους" και για όλους εμάς κηρύσσουν τη λιτότητα. (...) αντί να συμβάλλουν, μέσω της διεκδίκησης από την εκάστοτε κυβέρνηση μαζί με τον λαό στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, λειτούργησαν ως μηχανισμός φορομπηχτικής πολιτικής και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δήμων.

Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκονται οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που αγωνίζονται καθημερινά για τη διαμόρφωση ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης. Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα αποτιμηθεί στους καθημερινούς αγώνες, στην πάλη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που τους αντιμετωπίζει σαν κόστος και στους αγώνες των μαθητών που βλέπουν το δημόσιο σχολείο να υποβαθμίζεται. (...)

Εχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου συγκρούονται δυο γραμμές. Η μία είναι η γραμμή της συναίνεσης, της υποταγής και της διαχείρισης της βαρβαρότητας που ζούμε και η άλλη είναι η πάλη για την ανατροπή. Εμείς τασσόμαστε με τη δεύτερη!

Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμους και Περιφέρειες

Ψήφος στο ΚΚΕ για να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούνται από την ΕΕ».

Κοσμίδου Ανθούλα - υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Καβάλας

Κουτρουμπάνη Αργυρώ - υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Καβάλας

Κυραναστάσης Δημήτρης - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Καβάλας

Πακαταρίδης Χρήστος - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Παγγαίου

Σαμαράς Μαργαρίτης - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Παγγαίου

Γιώργος ΤΖΙΟΥΜΑΚΗΣ

Εκπαιδευτικός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ραιδεστού

Στηρίζω στις επερχόμενες εκλογές το ΚΚΕ, την πολιτική δύναμη που αποτελεί τον κύριο πόλο αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες, αντιλαϊκές πολιτικές, καθώς με τους διαχρονικούς του αγώνες και τις θέσεις του προασπίζει συγκροτημένα και με συνέπεια τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών από ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών

Περισσότεροι από 550 ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί, λογοτέχνες, σκηνοθέτες και άλλοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών υπογράφουν ήδη το σχετικό κείμενο στήριξης του KKE. Οσοι ενδιαφέρονται να υπογράψουν το κείμενο, μπορούν να στέλνουν με ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και τηλέφωνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση kkeypografes@gmail.com.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ