ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Μάη 2019
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία σε Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με ελπιδοφόρα αποτελέσματα, που δείχνουν ανοδική πορεία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», συνεχίζονται οι εκλογές στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για αντιπροσώπους στην 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», χαιρετίζοντας τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν έως τώρα το ψηφοδέλτιό της, δηλώνει πως «η ψήφος αυτή είναι για μας τιμή αλλά και ευθύνη και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με την πρωτοπόρα θέση, στάση και δράση μας στους αγώνες του κλάδου μας και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αλλά και να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε σχολείο και συνάδελφο που θα μας χρειαστεί». Παραθέτει παράλληλα ενδεικτικά αποτελέσματα σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Αργολίδας, όπου η ΑΣΕ, από 44 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο το 2017, πήρε 94 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο για πρώτη φορά το 2019!
  • Κορινθίας, όπου η ΑΣΕ, από 61 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο το 2017, πήρε 79 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο για πρώτη φορά το 2019!
  • Κοζάνης, όπου η ΑΣΕ, από 52 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο το 2017, πήρε 74 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο μετά από χρόνια το 2019!
  • Θήβας, όπου η ΑΣΕ, από 55 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο το 2017, πήρε 88 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο για πρώτη φορά το 2019!
  • Ηρακλείου Κρήτης «Δ. Θεοτοκόπουλος», όπου η ΑΣΕ, από 208 ψήφους και 2 αντιπροσώπους το 2017, πήρε 264 ψήφους και 3 αντιπροσώπους το 2019!
  • «Δ. Γληνός», που δρα σε Ιλιον - Πετρούπολη, όπου η ΑΣΕ, από 213 και 2 αντιπροσώπους το 2017, πήρε 236 και 3 αντιπροσώπους το 2019!
  • «Ν. Πλουμπίδης», που δρα σε Κερατσίνι - Πέραμα, όπου η ΑΣΕ, από 188 ψήφους και 2 αντιπροσώπους το 2017, πήρε 294 ψήφους και 3 αντιπροσώπους!
  • Αμαρουσίου, όπου η ΑΣΕ, από 109 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο το 2017, πήρε 172 ψήφους και 2 αντιπροσώπους το 2019!
  • «Αριστοτέλης», που δρα σε κέντρο Αθήνας - Σεπόλια - Φιλαδέλφεια, όπου η ΑΣΕ, από 133 ψήφους και 2 αντιπροσώπους το 2017, πήρε 216 ψήφους και 2 αντιπροσώπους!
  • Σημαντική άνοδο παρουσίασε η ΑΣΕ και σε μια σειρά άλλων Συλλόγων της Αττικής, όπως Α' Αθήνας, «Αθηνά», «Δελμούζος», Ανω Λιοσίων, «Σεφέρης». Εχει δε ήδη ανακοινώσει νέα σημαντική άνοδο, πάνω σε ήδη καλά αποτελέσματα, στους Συλλόγους «Σωκράτης» και «Ρόζα Ιμβριώτη».
«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ»
Αυτοδύναμη στο Σύλλογο Οικοτρόφων Πάτρας

Αυτοδύναμη αναδείχτηκε για όγδοη συνεχή χρονιά η «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Πατρών.

Οι εκλογές του Συλλόγου Οικοτρόφων της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΣΟΦΕΠ) πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Μάη. Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδείχτηκε πρώτη με 138 ψήφους και 5 έδρες στο νέο ΔΣ του Συλλόγου. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αποτελέσματα, σε σύνολο 213 ψήφων εκ των οποίων οι 198 έγκυρες, η «Αριστερή Συσπείρωση Οικοτρόφων» έλαβε 22 και μία έδρα, η «Δημοκρατική Συμπαράταξη Εστιακών» 18 ψήφους και μία έδρα, ενώ 13 ψήφους έλαβε η παράταξη «Αντίποινα» (ΕΑΑΚ).

Σε ανακοίνωσή της η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναφέρει τα εξής: «Οι φοιτητές με την ψήφο τους για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στέλνουν αγωνιστικό μήνυμα, κόντρα σε όσους έχουν φέρει τις Εστίες και τη φοιτητική μέριμνα σε αυτήν την κατάσταση, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του κεφαλαίου των ολοένα και πιο πετσοκομμένων προϋπολογισμών, αλλά και κόντρα στις λογικές που θέλουν τον εστιακό φοιτητή θεατή των εξελίξεων, χωρίς λόγο και δράση απέναντι σε όσους του τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον.

Η εκλογική αυτή νίκη έρχεται ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής δράσης που έχει αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στο Σύλλογο μπροστά στα οξυμένα ζητήματα σίτισης και στέγασης, αλλά και ως αποτέλεσμα της ολόπλευρης προσπάθειας να ζωντανέψει ακόμα περισσότερο ο Σύλλογος μέσα από τη δράση αθλητικών και πολιτιστικών ομάδων, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τουρνουά.

Από την αμέσως επόμενη μέρα, οι δυνάμεις της "Πανσπουδαστικής" μέσα από τις γραμμές του ΣΟΦΕΠ θα ριχτούν ακόμα πιο αποφασιστικά στη μάχη για την ικανοποίηση των αναγκών μας, στο πλάι των εργαζομένων της Φοιτητικής Εστίας στις μάχες που δίνουν, αλλά και στο πλάι των εστιακών φοιτητών όλης της χώρας μέσα από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Οικοτρόφων».

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Για τα ένσημα των αναπληρωτριών στη διάρκεια της άδειας λοχείας

INTIME NEWS

Στο ζήτημα των δικαιωμάτων των αναπληρωτριών επανέρχεται η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ - ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ), ζητώντας να προσμετρώνται κανονικά τα ένσημα στη διάρκεια της λοχείας.

Οπως σημειώνει η ΑΣΕ, «οι αναπληρώτριες συναδέλφισσες που εργάζονται στην Εκπαίδευση δικαιούνται, μετά τον τοκετό, άδεια λοχείας διάρκειας 9 βδομάδων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του N. 2224/94, όπως συμπληρώθηκε με το άρ. 11 του Ν.2874/2000. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν ένσημα το χρονικό αυτό διάστημα της άδειας λοχείας. Ως αποτέλεσμα, δεν καταγράφεται το διάστημα αυτό στον ασφαλιστικό φορέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αλλά και για τη διαδικασία ένταξής τους στον ΟΑΕΔ. Πρακτικά, πολλές δεν παίρνουν το επίδομα ανεργίας και παραμένουν ανασφάλιστες εξαιτίας του θέματος αυτού». Η ΑΣΕ απαιτεί: Στο διάστημα των 9 βδομάδων της άδειας λοχείας να προσμετρώνται κανονικά τα ένσημα. Ο αντίστοιχος χρόνος να είναι συντάξιμος. Να είναι ανεμπόδιστη η διαδικασία ένταξης των αναπληρωτριών στον ΟΑΕΔ.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ σημειώθηκε, χτες λίγο πριν από τις 10 π.μ., στα ΕΛΤΑ Ζωγράφου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ, στην οδό Μπισκίνη, και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.

ΝΕΚΡΟΣ βρέθηκε χτες το πρωί ένας 50χρονος Ελληνας κρατούμενος, στις φυλακές Κορυδαλλού, που εξέτιε ποινή για κλοπές. Εντοπίστηκε από συγκρατούμενούς του στη Δ' πτέρυγα στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ μέχρι χτες αργά δεν είχαν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ νοσηλείας του Νοσοκομείου Βόλου μεταφέρθηκε, χτες, ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιούσε από τις 2 Μάη και της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του. Ο κρατούμενος σταμάτησε την απεργία πείνας την περασμένη Πέμπτη, όταν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεσε το απορριπτικό βούλευμα που απέρριπτε το αίτημά του για άδεια.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ατύχημα σημειώθηκε χτες λίγο μετά τη 1 μ.μ. στο Παλούκι του δήμου Ηλιδας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του ενός αυτοκινήτου. Η οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Προφυλακιστέος ο 43χρονος

Μετά από μια σύντομη απολογία ο 43χρονος που διατηρούσε σχέσεις, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, με την 14χρονη μαθήτρια που αυτοκτόνησε την περασμένη Πέμπτη πέφτοντας στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Μοσχάτο, κρίθηκε προφυλακιστέος. Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 14 χρόνων, κατάχρησης σε ασέλγεια, σε βαθμό κακουργήματος και για το πλημμέλημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 43χρονος είχε συλληφθεί πριν από την αυτοκτονία του κοριτσιού και μετά την καταγγελία των γονιών της 14χρονης. Είχε παραδεχθεί πως πράγματι διατηρούσε σχέση μαζί της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομολογία του είπε ότι γνώρισε τη μαθήτρια στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε στην περιοχή του Μοσχάτου και παραδέχθηκε ότι είχε καταφέρει να αποπλανήσει αρκετές φορές το κορίτσι...

Ο συγκεκριμένος έχει μια κόρη στην ίδια ηλικία περίπου, ενώ πριν από ενάμιση χρόνο είχε αποπλανήσει άλλο ένα κοριτσάκι ηλικίας 14 χρόνων. Κατά την έρευνα στο σπίτι του 43χρονου εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, υλικό παιδικής πορνογραφίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ