ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΦΩΤΟ

Ο Σ. Κ. προσφέρει 500 ευρώ στις Κομματικές Οργανώσεις Αγίων Αναργύρων του ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση, στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ.

***

Ο Λ. Β. προσφέρει στο ένδοξο ΚΚΕ 400 ευρώ στη μνήμη Χιωτών αγωνιστών ναυτεργατών, μέσω ΚΟΒ Σαρωνικού.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Ιούνη 2018 «έφυγε» από κοντά μας ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ, ένας σεμνός αγωνιστής, ένας σύντροφος που σε όλη του τη ζωή ήταν στο πλάι του Κόμματος της εργατικής τάξης.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βουνί Ληξουρίου Κεφαλονιάς. Από μικρό παιδί ρίχτηκε στη βιοπάλη δουλεύοντας ως οικοδόμος.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Σπύρος - Μαρία και Κώστας - Γενοβέφα προσφέρουν 100 ευρώ.

  • Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΕΛΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Παλικής 50 ευρώ.

Στέφανος Βιτωράτος - Βαγγέλης Βαλλιάνος

  • Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΕΛΟΥ συναγωνιστές του προσφέρουν στο ΚΚΕ 10 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Εξι χρόνια μας χωρίζουν από τότε που η μητέρα μας, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΜΠΕΣΗ, πήρε το δρόμο για το στερνό της ζωής της ταξίδι. Αγωνίστρια της ζωής και του κινήματος καθ' όλη τη διάρκεια του εργασιακού της βίου από το 1945 έως το 1975 που συνταξιοδοτήθηκε. Δεν έκανε πίσω στις δυσκολίες της ζωής και του αγώνα. Μας συνοδεύει πάντα το αγωνιστικό παράδειγμά της. Η μητέρα μας ήταν σταθερά με το ΚΚΕ. Προσπάθησε να εμφυσήσει σε εμάς τα παιδιά της τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος. Ενίσχυε υλικά το Κόμμα και νοιαζόταν για την πορεία του και την πρόοδό του, μέχρι το τέλος της ζωής της.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με πάντα ζωντανή - άσβηστη τη μνήμη της, προσφέρω συμβολικά το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟ ΟΤΕ, για την ενίσχυση του Κόμματος που δίνει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης και την εκπλήρωση της ιστορικής της αποστολής.

Γιάννης Μαραγκός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή, ΚΩΣΤΑ ΣΓΟΥΡΑΚΗ, προσφέρω στο Κόμμα μας το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου.

Νικολέτα Βαμβακάρη

***

ΦΩΤΟ

Στις 9/6/2019 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της συντρόφισσας ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ. Στη μνήμη της οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Θεσπρωτικού Πρέβεζας προσφέρουν στο Κόμμα, μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Ιούνη 2019 έκλεισαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύντροφος και πατέρας ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ. Τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ για 72 ολόκληρα χρόνια. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε εργατικός, πιστός στα ιδανικά του Κόμματος. Εδωσε μια ζωή στον αγώνα με ανιδιοτέλεια, χωρίς να υπολογίζει κόπους και θυσίες. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Κατίνα Χαριτάκη και η κόρη του Γεωργία Χαριτάκη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μιδέας.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΡΩΝΑΚΗ, που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λογιστών Αθήνας. Μέχρι το τέλος της ζωής του υπερασπιζόταν τα ιδανικά του και οραματιζόταν έναν καλύτερο κόσμο.

Κορωνάκη Δέσποινα

***

ΦΩΤΟ

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ήταν γιος οικογένειας πολιτικών προσφύγων στην Πολωνία. Μεγάλωσε στο Λισκοβάτε, στη Νέα Ζωή και σπούδασε στην Τουρασούφκα. Επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως βιομηχανικός εργάτης. Στάθηκε αταλάντευτα σε όλη του τη ζωή στο πλευρό του ΚΚΕ.

ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ
Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 80 ευρώ μέσω ΤΕ Λαμίας για την ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, που «έφυγε» αναπάντεχα από κοντά μας στις 16/6/2007, ο Χρήστος Γιάνναρος προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΡΗ, στα δέκα χρόνια που έχει «φύγει» από τη ζωή, η γυναίκα του Μαρία Κούβαρη και τα παιδιά του Νίκος και Ευαγγελία προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τη μάχη των εκλογών, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τις 30 Απρίλη 2006, τη μέρα που «έφυγε» τόσο νωρίς από κοντά μας ο αξέχαστος σύντροφος και στέλεχος του ΚΚΕ ΝΩΝΤΑΣ ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ.

Η ΚΟΒ Αερομεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αξιαγάπητου συντρόφου μας, που αγωνίστηκε με αυταπάρνηση, ακούραστα και παραδειγματικά για όλους μας, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης από όποια θέση είχε την ευθύνη, με υπομονή και ανθρωπιά, ακλόνητος και αφοσιωμένος στα ιδανικά και τους σκοπούς του ΚΚΕ, και πάλεψε παλικαρίσια μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, συγκέντρωσε για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΑΜΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΗ, ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ και ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ, που παρέμειναν πιστοί στο ΚΚΕ μέχρι το θάνατό τους, τα παιδιά τους Γιώργος Σαμαράς και Βασιλική Θεοδωρίδου προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ποντοκώμης, της ΤΕ Κοζάνης.

***

ΦΩΤΟ 8

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ του Κων/νου, δάσκαλος, καταγόταν από τον Καύκασο. Στην Ελλάδα ήρθε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ζούσε στο Μυλοχώρι Κιλκίς. Για τις προοδευτικές του ιδέες δεν διορίστηκε ποτέ. Δραστήριος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, το 1947 δολοφονήθηκε από τρομοκράτες στην περιοχή Παλατιανού Κιλκίς.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η ΕΛΠΙΔΑ ΦΩΤΙΑΔΗ, σύζυγός του, γεννήθηκε το 1901 στον Καύκασο. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, εξορίστηκε το 1946 στη Θάσο. Πέθανε το 1997 στη Σουηδία.

Τα παιδιά τους:

ΚΩΣΤΑΣ (ΦΩΤΙΑΔΗΣ), γεννήθηκε το 1922. Μέλος της ΟΚΝΕ από προπολεμικά. Σκοτώθηκε το 1941 από νάρκη στο Κεντρικό Κιλκίς, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει όπλα, που εγκατέλειψε ο ελληνικός στρατός για να χρησιμοποιηθούν στην αντίσταση κατά των κατακτητών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΦΩΤΙΑΔΗΣ), γεννήθηκε το 1925. Στην Κατοχή ήταν Γραμματέας της ΕΠΟΝ του χωριού του. ΕΛΑΣίτης και ταγματάρχης του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στο Παγγαίο το 1949.

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΦΩΤΙΑΔΗΣ), γεννήθηκε το 1927. Μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΦΩΤΙΑΔΗΣ), γεννήθηκε το 1929. Μαθητής Γυμνασίου και ΕΠΟΝίτης. Στον Εμφύλιο ήταν ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949 ζούσε στην Τσεχοσλοβακία, όπου και εργάστηκε ως δάσκαλος στα Ελληνόπουλα. Πέθανε από τραύμα στο κεφάλι.

ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ (ΦΩΤΙΑΔΗΣ), μετανάστης στη Σουηδία, μέλος του ΚΚΕ για πολλά χρόνια, Γραμματέας τη ΚΟΒ ΚΑΛΜΑΡ και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας. Πέθανε το 2012.

Πλάι του οργανώθηκε στην ΚΝΕ και ο γιος του ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ που πέθανε το 2000, σε ηλικία 39 ετών.

Στη μνήμη τους ο γιος και αδερφός τους Βλαδίμηρος, η γυναίκα του Κατίνα και τα παιδιά τους προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς, 200 ευρώ και δωρίζουν μία τηλεόραση.

***

ΦΩΤΟ

Η ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ του Ιωακείμ γεννήθηκε στη Γάβρα του Κιλκίς το 1929. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε, επιβίωσε και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Επαναπατρίστηκε και πέθανε στο Κιλκίς.

Στη μνήμη του οι αδερφές του Κατίνα και Λένα και οι γαμπροί του Βλαδίμηρος και Αναστάσης προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της ΡΟΖΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗ και του συζύγου της ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ η αδερφή της Παρέσα Κοτσαλίδου από το Γερακαριό του Κιλκίς προσφέρει 200 ευρώ στο αθάνατο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΤΖΟΛΗ, η Βαγγελίτσα μας. Οι συναγωνίστριές της από τον Σύλλογο Γυναικών Ηρακλείου Αττικής, αντί για λουλούδια στο μνήμα της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, όπως είμαστε σίγουρες ότι θα ήθελε και εκείνη.

Δεν σε ξεχνάμε, μας λείπεις στους αγώνες που δίνουμε.

  • Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΚΑΤΖΟΛΗ (9/6/2018) (φωτ.) και του πατέρα μου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΧΑΪΛΑΡΙΔΗ (29/6/2018), προσφέρω στην ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής 50 ευρώ.

Βίκυ Παππά

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονέων και παππούδων ΝΙΚΟΥ και ΒΑΪΑΣ ΠΙΤΕΛΗ, που στάθηκαν πιστοί έως το τέλος της ζωής τους στα ιδανικά και τις αξίες του Κόμματός μας, προσφέρουμε 60 ευρώ στην ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου για την εκλογική μάχη που δίνει το ΚΚΕ.

Ελένη, Βασίλης, Αθανασία, Νικολέττα Καραπούλιου


ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

ΠΙΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΙΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΙΤΕΛΗ ΒΑΪΑ
ΠΙΤΕΛΗ ΒΑΪΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΜΠΕΣΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΜΠΕΣΗ

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΡΟΖΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
ΡΟΖΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΤΖΟΛΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΤΖΟΛΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ