ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ξεχώρισαν Δουβαλίδης και ομάδα στίβου

Την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα σφράγισε ο Κώστας Δουβαλίδης μετά την εμφάνισή του στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ

INTIME SPORTS

Την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα σφράγισε ο Κώστας Δουβαλίδης μετά την εμφάνισή του στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ
Από τα αγωνίσματα του στίβου ήρθαν κυρίως οι σπουδαίες επιδόσεις για την ελληνική αποστολή στη χτεσινή μέρα των 2ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται στο Μινσκ. Σημειώνεται πως ο στίβος στη διοργάνωση περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες, όπως οι μεικτές ομάδες ανδρών - γυναικών, η συγκομιδή βαθμών. Το συγκεκριμένο εγχείρημα των διοργανωτών έχει δημιουργήσει αρκετή συζήτηση αφού διαφέρει πολύ από τη γνωστή μορφή διεξαγωγής των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού ενώ ακόμα και στο Μινσκ δεν έλειψαν τα διοργανωτικά προβλήματα.

Οπως και να έχει πάντως η ελληνική ομάδα του στίβου, αγωνιζόμενη στο 3ο γκρουπ των αγώνων μπαράζ, κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης ως δεύτερη, πίσω από την Ιταλία που πρώτευσε. Στα ημιτελικά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις 6 καλύτερες ομάδες του πρώτου γύρου που πέρασαν απευθείας καθώς και τις υπόλοιπες δύο ομάδες που πέρασαν από τα άλλα δύο (3 ήταν συνολικά) γκρουπ των αγώνων μπαράζ.

Σε ατομικό επίπεδο αυτός που ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς ήταν ο Κώστας Δουβαλίδης, που στη δεύτερη κούρσα του στα 110 μ. εμπόδια κατάφερε να πιάσει το όριο για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Ο Δουβαλίδης τρέχοντας στον εξωτερικό διάδρομο και δίπλα στον καλύτερο αθλητή στην κούρσα στον Α' γύρο, Ιταλό Φοντάνα, που πρώτευσε και πάλι, τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 13.46. Θα είναι η 6η φορά που ο Ελληνας σπρίντερ θα δώσει το «παρών» σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 100 μ. όπως και στον πρώτο γύρο πρώτευσε και πάλι και μάλιστα με χρόνο 11.44 βελτίωσε τη φετινή της επίδοση.

Την πρωτιά στο ύψος των ανδρών πήρε ο Αντώνης Μέρλος χάρη στο τελευταίο άλμα του στα 2.12 μ. Η Σοφία Υφαντίδου ήταν 2η στον ακοντισμό και είχε καλύτερη βολή στα 54,44 μ.

Στη μεικτή 4χ400μ. η ελληνική ομάδα με ίδια σύνθεση (Αλεξανδρίδης, Μουρτά, Καρκαλάτου, Τριβιζάς) βελτίωσε την προχτεσινή πανελλήνια επίδοση κάνοντας 3.22.88 και ήταν 3η.

Στο πλέον καινοτόμο αγώνισμα του στίβου στο Μινσκ, αυτό της σκυτάλης καταδίωξης, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πρώτη έχοντας την καλύτερη βαθμολογία, με διαφορά 3,3 δευτερόλεπτα από την Ιταλία και 6 δευτερόλεπτα και πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και κράτησε πολύ εύκολα θέση πρόκρισης. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι Κοτίτσας (800 μ.), Γιαννοπούλου (600 μ.), Νάκος (400 μ.) και Πολίτη (200 μ.).

BASKET LEAGUE
Στο μέλλον τα σπουδαία για τον ΕΣΑΚΕ

Για το προσεχές μέλλον παρατείνονται τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον ΕΣΑΚΕ και γενικότερα το πρωτάθλημα της Basket League, αφού στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη για την πλειοψηφία των ζητημάτων αυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε απόντων των εκπροσώπων του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του Χολαργου.

Δόθηκε έτσι συνέχεια στην οξύτατη κόντρα των «αιωνίων», με επίκεντρο πλέον την ποινή υποβιβασμού του Ολυμπιακού στην Α2 λόγω μη παρουσίας του στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Θυμίζουμε ότι για τους «ερυθρόλευκους» εκκρεμούν οι αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ για τις δύο προσφυγές που έχει καταθέσει, κατά της έναρξης των πλέι οφ και κατά της ποινής του υποβιβασμού που του επιβλήθηκε. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωση της ΚΑΕ πριν από λίγες μέρες άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση μη υποβιβασμού του Ολυμπιακού δεν θα πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα.

Οσο για τον επίσης απόντα Χολαργό, οι διοικούντες του γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να μη συμμετάσχει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα, παρότι κέρδισε την παραμονή της, και μάλιστα βρίσκονται σε συζητήσεις για την εξαγορά του ΑΦΜ τους από άλλον σύλλογο, ο οποίος φέρεται να είναι το Λαύριο.

Κατά τ' άλλα, εξέλιξη στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ υπήρξε μόνο για το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και συγκεκριμένα παρουσιάστηκε στη Λίγκα η σχετική μελέτη που είχε ανατεθεί σε αρμόδια εταιρεία για την κατανομή του ποσού της κεντρικής διαχείρισης. Για κάτι τέτοιο όμως απαιτείται η έγκριση από όλα τα μέλη της Λίγκας.

Περιστέρι: Μετά από εννέα χρόνια ο Ηλίας Ζούρος θα εργαστεί ξανά σε ελληνικό σύλλογο, αφού συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Περιστερίου. Οι «κυανοκίτρινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ιωνικός Νικαίας: Ο Αμερικανός Τζαμάλ Τζόνσον, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ιωνικού Νικαίας, ενισχύοντας το ρόστερ του στην προσπάθεια που κάνει για την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία.

ΝΒΑ
Καλύτερος της σεζόν ο Γ. Αντετοκούνμπο

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η σεζόν στο ΝΒΑ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης (MVP) στο επαγγελματικό αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Ο Ελληνας παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς ήταν υποψήφιος για το βραβείο μαζί με τους Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς) και Πολ Τζορτζ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ). Στη σχετική ψηφοφορία ανάμεσα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ πρώτευσε, συγκεντρώνοντας το 77%, και έντονα συγκινημένος παρέλαβε το έπαθλο του ΜVP του πρωταθλήματος στην τελετή βραβείων του ΝΒΑ. Η διάκριση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της μέχρι τώρα καλύτερης χρονιάς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο.

Ατομικά ο Αντετοκούνμπο μέτρησε κατά μέσο όρο 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 1,5 κοψίματα, και έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Σε δε ομαδικό επίπεδο «άγγιξε» τους τελικούς του NBA, καθώς αποτέλεσε τον βασικό συντελεστή της πορείας των Μπακς μέχρι τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας (για πρώτη φορά από το 1972, όταν είχαν στεφθεί πρωταθλητές), όπου μετά από συναρπαστική σειρά αγώνων έχασαν και αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς.

COPA AMERICA
Ντέρμπι Κολομβίας - Χιλής στους «8»

Η αναμέτρηση της Κολομβίας με τη Χιλή είναι αυτή που ξεχωρίζει ανάμεσα στα ζευγάρια των προημιτελικών του Copa America, που διεξάγεται στη Βραζιλία.

Στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου, την τελευταία αγωνιστική, η Χιλή ηττήθηκε 1-0 από την Ουρουγουάη, τερμάτισε 2η κι έτσι θα αντιμετωπίσει την 1η του 2ου ομίλου Κολομβία, η οποία είχε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Πέρα από την παρουσία των δύο ομάδων στη φάση των ομίλων, πάντως, είναι πολύ κοντά σε δυναμικότητα η μία με την άλλη κι έτσι ο αγώνας θεωρείται ντέρμπι.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια, αντίθετα, έχουν ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ. Βραζιλία και Ουρουγουάη έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Παραγουάη και Περού αντίστοιχα, ενώ θεωρητικά το ίδιο ισχύει και για την Αργεντινή με αντίπαλο τη Βενεζουέλα, με τη διαφορά ότι η «Αλμπισελέστε» δεν έχει πείσει καθόλου με τη μέχρι τώρα απόδοσή της, ενώ απ' την άλλη η Βενεζουέλα έχει αποδείξει ότι είναι πολύ επικίνδυνη.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Παρασκευή 28 Ιούνη: Βραζιλία - Παραγουάη (03.30 - ΕΡΤ Sports HD), Βενεζουέλα - Αργεντινή (22.00 - ΕΡΤ Sports HD).

Σάββατο 29 Ιούνη: Κολομβία - Χιλή (02.00 - ΕΡΤ Sports HD), Ουρουγουάη - Περού (22.00 - ΕΡΤ1).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δύο ένοχοι για το θάνατο του Ν. Κωνσταντίνου

Ενοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, κρίθηκαν δύο από τους πέντε κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για το θάνατο του 24χρονου φίλου του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, τον Απρίλη του 2017. Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για το πλημμέλημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού. Οσον αφορά τους τρεις συγκατηγορουμένους τους, οι δικαστές - τακτικοί και ένορκοι - αποφάσισαν την αθώωσή τους για το σύνολο των πράξεων που τους αποδίδονταν.

Ο Νάσος Κωνσταντίνου το 2017 δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας και τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατό του λίγες μέρες μετά.

SUPER LEAGUE 1
Ανακοίνωσε Ζεράλντες η ΑΕΚ

Ενας ακόμα Πορτογάλος ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ο λόγος για τον μέσο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Τσίκο Ζεράλντες, ο οποίος παραχωρήθηκε ως δανεικός στην «Ενωση» για ένα χρόνο και χτες, αφότου πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ, υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζεράλντες ήταν από τους πρώτους παίκτες που είχε ζητήσει ο νέος τεχνικός της «Ενωσης», Μιγκέλ Καρντόσο.

Ολυμπιακός: Σε συμφωνία με την ισπανική Βιγιαρεάλ για την απόκτηση του Πορτογάλου στόπερ Ρούμπεν Σεμέδο έφτασαν οι «ερυθρόλευκοι», σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες. Ετσι, το συγκεκριμένο μεταγραφικό «σίριαλ» - καθώς οι διαπραγματεύσεις με τη Βιγιαρεάλ διεξάγονταν εδώ και καιρό - αναμένεται να έχει αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ: Κοντά στην απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού Ντάγκλας Αουγκούστο από την Κορίνθιανς φέρεται να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στράφηκε προς τον Αουγκούστο μετά τις δυσκολίες που προέκυψαν στην περίπτωση του επίσης Βραζιλιάνου Ισμαέλ Σίλβα, για τον οποίο ενδιαφερόταν το προηγούμενο διάστημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ