ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Αυτή τη φορά πάμε στην κάλπη με το κόκκινο ψηφοδέλτιο!

Δηλώσεις στήριξης στο ΚΚΕ ενόψει των εκλογών της 7ης Ιούλη

Μπάμπης ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας στις εκλογές του Μάη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πρώην στέλεχος του ΔΗΚΚΙ και του ΠΑΣΟΚ

Στηρίζω το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας γιατί:

Είναι το κόμμα που με συνέπεια αγωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλη του την Ιστορία των 100 χρόνων.

Είναι το κόμμα που αγωνίζεται μαζί με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής των μνημονίων.

Για την ανατροπή της δικτατορίας του κεφαλαίου που επέβαλαν στη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Για μια άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με πραγματική ισότητα.

Για ειρήνη σ' όλο τον κόσμο, χωρίς πολέμους και φτώχεια.

Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε ΚΚΕ για ένα καλύτερο αύριο και για το μέλλον των παιδιών μας.

Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ

Συγγραφέας - Χρονικογράφος

ΚΚΕ. Παντού και Πάντα!

Μέσα από τους αγώνες μας, την πίστη, τις προσδοκίες και τα όνειρά μας.

ΚΚΕ. Παντού και Πάντα.

Μέσα από την ψυχή και μέσα απ' την καρδιά μας!!!

100 και πλέον χρόνια.

(Από το θεατρικό μου έργο)

Μου σακάτεψαν τα πλευρά και φύτρωσαν φτερούγες.

Μου κόψανε την γλώσσα και με πυρπόλησαν φωτιές.

Μου κάρφωσαν τις πατούσες και με ανασήκωσαν οι άνεμοι.

Μου τσάκισαν τα χέρια και πήρα την πένα και το μαχαίρι με τα δόντια.

Μου ξερίζωσαν τα νύχια κι έβγαλα τσιγκέλια κοφτερά.

Μου φίμωσαν τον λόγο και αυτός αναβλύθηκε από τα μάτια, από την αφή, από την όσφρηση.

Μου ευνούχισαν την σκέψη και κείνη γέννησε χιλιάδες όνειρα. Με ποδοπάτησαν χίλιες φορές και χίλιες φορές εσήκωσα κεφάλι!!!

Θωμάς ΓΙΔΑΡΑΚΟΣ

Μαθηματικός. Πρώην μέλος της ΣΕ Παγκρατίου του ΣΥΡΙΖΑ

Στις πρόσφατες δημοτικές - κοινοτικές εκλογές υπήρξα υποψήφιος στο 2ο Διαμέρισμα της Αθήνας (Παγκράτι) με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό.

Αγγίξαμε και στα επτά διαμερίσματα του δήμου ένα μέσο ποσοστό κοντά στο 10%.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι οι παρακάτω διαπιστώσεις:

α) Η κατάρρευση του μύθου που καλλιεργείται τεχνηέντως περί ενός ΚΚΕ σκληρού, άτεγκτου, χωρίς δυνατότητα σύνθεσης.

β) Η κοινωνική γείωση του Κόμματος και η συσσωρευμένη γνώση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας.

γ) Οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε όλους εμάς που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου το 2015 και συμπορευτήκαμε με τους συντρόφους του ΚΚΕ της τοπικής κοινωνίας δεν έχει παροδικό - εκλογικό χαρακτήρα. Αποκτά μια βάση μονιμότητας και διαρκούς αλληλοτροφοδότησης.

δ) Μπορούμε να διακρίνουμε μέσα από τη φωτογραφία της στιγμής, του 5,5% των ευρωεκλογών, την αναντιστοιχία διεισδυτικότητας των θέσεων - δράσεών του και του εκλογικού του ποσοστού.

Η εμπειρία των τελευταίων ετών απομάκρυνε το πέπλο και της τελευταίας αυταπάτης. Η ΕΕ δεν είναι μεταρρυθμίσιμη. Είναι αναγκασμένη να λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι στις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Στον οικονομικό, πολιτικό, βιομηχανικό, νομισματικό, ενεργειακό και τεχνολογικό πόλεμο που διεξάγεται. Με την επιβολή εσωτερικής υποτίμησης σε κάθε χώρα, ανεξαρτήτως μνημονίων ή μη.

Η ψήφιση του 3ου μνημονίου τους βρήκε όλους μαζί, «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Από Τσίπρα, Μητσοτάκη, Φώφη, από Αδωνι, Βορίδη και Πολάκη... 27 χρόνια δρόμος από τη συμφωνία του Μάαστριχτ. Και τότε όλοι μαζί! Οι ίδιοι που «σώζουν και ξανασώζουν» τον ελληνικό λαό από τις επιλογές τους, της επιτροπείας και του ξεπουλήματος της χώρας.

Ομως και τότε και τώρα απέναντί τους μόνο το «αντιδημοφιλές» ΚΚΕ. Του το αναγνωρίζουμε και υποκλινόμαστε!

«Σήμερα με τις νέες τεχνολογίες μπορούμε να δουλεύουμε όλοι. Να εργαζόμαστε λιγότερο, καλύτερα, με υψηλότερους και αξιοπρεπείς μισθούς. Να δώσουμε στους νέους ένα μέλλον με σταθερή δουλειά, χωρίς εκμετάλλευση. Με τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία που θα προστατεύει το περιβάλλον. Να χτίσουμε έναν κόσμο ειρήνης και ισότητας όπου κανένας δεν θα είναι υποχρεωμένος να μεταναστεύει για να βρει δουλειά, για να ξεφύγει από τη φτώχεια και τους πολέμους. Ολα αυτά δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτά! Με ισχυρά Κομμουνιστικά Κόμματα - Την αντεπίθεση των λαών για την ανατροπή!» (απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Marco Rizzo, Γραμματέα του ΚΚ Ιταλίας, στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, πλατεία Συντάγματος 22/5/2019).

Με την αναγκαία υπενθύμιση ότι οποιαδήποτε βαθιά κοινωνική και πολιτική αλλαγή δεν έγινε ποτέ στην Ιστορία χωρίς εξέγερση και την αυτοπρόσωπη συμμετοχή των λαϊκών τάξεων. Με ένα σχέδιο που να αποτυπώνει τις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες.

Προερχόμενος από το χώρο των Αριστερών Φοιτητικών Συσπειρώσεων, καλώ τους παλιούς αλλά και τους νέους συντρόφους που πορευτήκαμε μαζί, να μην απέχουν από τις εκλογές. Το άκυρο, το λευκό και η ψήφιση σχημάτων καταγραφής αφαιρούν δυνάμεις που τόσο έχουμε ανάγκη.

Να ψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, για να υπάρχει αντιπολίτευση στο αστικό μπλοκ μέσα και έξω από τη Βουλή. Για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γιατί το ΚΚΕ μιλά τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς αστικοδημοκρατικές αυταπάτες. Με αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με αλλαγή κοινωνικής τάξης και όχι πολιτικού προσωπικού στην εξουσία, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Επιπρόσθετα τους καλώ να μελετήσουν τη «Διακήρυξη για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ» και τα Δοκίμια Ιστορίας 1918 - 1949 του Κόμματος. Ειλικρινά, θα βγουν κερδισμένοι!

Γιώργος ΜΠΕΪΚΟΣ

Παγκόσμιος πρωταθλητής taekwondo itf, Μέλος Εθνικής ομάδας taekwondo itf

Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια, η χώρα μας βιώνει μια από τις βαθύτερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της! Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός έχει δοκιμαστεί σκληρά και με πολλούς συνανθρώπους μας να είναι σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Επιπλέον, δεν έχουμε δει ούτε ένα μέτρο για την ελάφρυνση και την ανακούφιση των αδύναμων. Αντίθετα, οι εκάστοτε «σωτήρες» που ο ελληνικός λαός επέλεξε τα χρόνια της κρίσης για να τον βγάλουν από το αδιέξοδο έκαναν την κατάσταση χειρότερη. Οι μόνοι που ανακουφίζονται καθημερινά από όλες τις κυβερνήσεις είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και τα διεθνή μονοπώλια. Δεν είναι άλλωστε ψέμα ότι ο τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η νεολαία βιώνει τη χειρότερη αντιμετώπιση. Τα ελληνικά πανεπιστήμια ρημάζουν, λέγοντάς μας πως μόνο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μας σώσουν, χωρίς να σκέφτονται ότι οι περισσότεροι φοιτητές δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε μια τέτοια προοπτική. Επίσης, θέλουν την κατάργηση του ασύλου, εθελοτυφλούν στο πρόβλημα της εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός της πατρίδας μας είναι ξεχασμένοι, δεν υπάρχει στήριξη από κανέναν, ούτε κανείς μιλάει γι' αυτά τα θέματα. Κάνουν τους αθλητές να στρέφονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να μπορούν να κάνουν το άθλημα που αγαπούν σε υψηλό επίπεδο, με αυτόν τον τρόπο κάνουν τον αθλητισμό εμπόρευμα. Στους χώρους δουλειάς, η εκμετάλλευση της νεολαίας από την εργοδοσία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει ποιον θα έχει δίπλα του την επόμενη μέρα. Αυτόν που του είπε την αλήθεια. Το πραγματικά καινούργιο, το κόμμα του οποίου το Πρόγραμμα είναι επιστημονικά σχεδιασμένο. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να κάνουμε όλοι το βήμα στο ΚΚΕ. Τη δική μας δύναμη. Που εγγυάται μια ζωή με αξιοπρέπεια. Μακριά από συμμαχίες και πολέμους που ευνοούν τους λίγους. Μικρότερο κακό δεν υπάρχει. Δοκιμάσαμε τα πάντα. Αυτήν τη φορά πάμε στην κάλπη με το κόκκινο ψηφοδέλτιο, με αυτούς που δεν θα μας προδώσουν. ΚΚΕ ισχυρό παντού.

Νίκος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συνταξιούχος ΙΚΑ. Δραστηριοποιείται στο κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών

Είναι κάποιες στιγμές στη διαδρομή του καθενός που θεωρεί τον εαυτό του ενεργό υποκείμενο της ταξικής διαδικασίας, που πρέπει να δει και να αφουγκραστεί την ιστορική στιγμή, να εκλογικεύσει την εμπειρία της διαδρομής του, να σταθεί πλάι και να συμπορευτεί στο κύριο μέτωπο πάλης που διαμορφώνεται σήμερα. Η κοινωνία οδηγείται πάλι δέσμια ψευδών διλημμάτων από τις πολιτικές της «σιδερένιας φτέρνας» του νεοφιλελευθερισμού, όπως αυτές εκφράζονται από τα κύρια μπλοκ εξουσίας της αστικής τάξης και των δορυφόρων της.

Η στήριξη και ισχυροποίηση του ΚΚΕ σήμερα αποτελεί κομβικό ζήτημα επιλογής χιλιάδων αγωνιστών και του λαού που ζει σε καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων. Είναι καιρός να χτιστεί η συσπείρωση του λαού για την επόμενη μέρα, απέναντι στις πολιτικές της αστικής διαχείρισης - με όποιο προσωπείο και να εμφανίζονται - για να υπερασπιστούμε ό,τι απέμεινε παλεύοντας για όσα χάθηκαν.

Τα μπλοκ της αστικής κυριαρχίας έδειξαν στην Πάτρα τις διαθέσεις τους απέναντι σε ένα λαό που υπερασπίστηκε τους αγώνες και τα αιτήματά του και ΝΙΚΗΣΕ.

Η αγωνιστική δράση των ανθρώπων που πάλεψαν στο πλευρό της δημοτικής αρχής έδειξε τον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί η συσπείρωση που απαιτείται για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Παρακαταθήκη για το αύριο, στους αγώνες για δουλειά - δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες. Αυτήν την παρακαταθήκη πρέπει να την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Αυτήν την παρακαταθήκη προσπαθούν να ακυρώσουν τα κόμματα εξουσίας. Τα μπλοκ εξουσίας του κατεστημένου μάς θεωρούν ένα «ιστορικό λάθος».

Ολοι όσοι αρθρώνουν λόγο και αντιστέκονται στον ιδεολογικό πολτό του νεοφιλελευθερισμού θεωρούνται απροσάρμοστοι, ανίκανοι να αποδεχτούν τον μονόδρομο της επιτροπείας και των μνημονίων που υπηρετούν οι «ρεαλιστές» της εξουσίας, υπηρέτες των καπιταλιστικών ολοκληρώσεων.

Ομως, για μας, οι έννοιες του άνεργου, του αντιφασίστα, του εργαζόμενου, του αγωνιστή που διώκεται για τις ιδέες του... είναι η συνείδησή μας, η ταυτότητά μας.

Με αυτές ο καθένας από μας να πάρει μέρος στην προσπάθεια για τη συγκρότηση μιας λαϊκής αντιπολίτευσης και συμμαχίας για την επόμενη μέρα.

Αυτό που ζητάει ο λαός μας σήμερα είναι να δει να συγκροτείται ο αντίπαλος πόλος, το μέτωπο που θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που εναντιώνονται στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Ο κύριος όγκος των δυνάμεων αντίστασης, οργανωμένος και συνεπής, βρίσκεται σήμερα στις γραμμές του ΚΚΕ.

Μακριά από όλους οι λογικές της περιχαράκωσης, της αυτοαναφορικότητας, της πρακτικής των κλειστών ιδεολογικών γκέτο, της παραίτησης. Δεν ταιριάζουν αυτά σε αγωνιστές.

Στήριξη και συσπείρωση για την ενίσχυση του ΚΚΕ συμβάλλοντας στο να 'χει ο λαός ένα στέρεο αποκούμπι την επόμενη μέρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ