ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
Σελ. /40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Την Τετάρτη 3 Ιούλη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα

Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Την Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., προγραμματίζεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπροστά στη συγκέντρωση οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ ήδη κλιμακώνουν το πολιτικό τους άνοιγμα. Οι εργατογειτονιές «οργώνονται» από συνεργεία εξορμήσεων, στελέχη και υποψήφιοι του ΚΚΕ περιοδεύουν στους χώρους δουλειάς. Ενώ, κάθε απόγευμα οι γειτονιές στολίζονται με πανό και αφίσες, μοιράζεται το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής σε δρόμους, σπίτια και στέκια νεολαίας. Στόχος είναι να βουλιάξει η Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης, να μετατραπεί η συγκέντρωση σε μια διαδήλωση εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, συνταξιούχων, που θα στείλουν μήνυμα αποφασιστικής συστράτευσης με το ΚΚΕ.

Η Σπυρέτα Παναγή, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Περιστερίου - Νοτιοδυτικής Αθήνας, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ότι ο προγραμματισμός της Οργάνωσης υπηρετεί ακριβώς αυτόν το στόχο, «φτάνοντας με τα ψηφοδέλτια σε χιλιάδες λαϊκούς ανθρώπους της περιοχής, που βρίσκονται στο πλευρό μας και στηρίζουν το ΚΚΕ. Παράλληλα οργανώνεται και η πανεξόρμηση με τον "Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου", βάζοντας φιλόδοξα πλάνα, και ταυτόχρονα καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στην κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 3 Ιούλη. Για να στείλουμε μήνυμα, στην τελική ευθεία, ότι ο εργατόκοσμος του Περιστερίου στηρίζει μαζικά το μόνο κόμμα που σταθερά έχει στο πλευρό του, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Το μόνο κόμμα που ποτέ δεν είπε ψέματα, δεν εξαπάτησε, αλλά πάλεψε για να εμποδίσει όσο μπορεί σήμερα την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, όπου η εργατική τάξη θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει. Η ανταπόκριση του κόσμου μάς κάνει αισιόδοξους για μια μαζική συμμετοχή κι αυτή τη φορά στη συγκέντρωση», αναφέρει η Σπυρέτα.


Ο Παύλος Σιώντορος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πειραιά, σημειώνει ότι μέχρι την Κυριακή των εκλογών τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος δεν αφήνουν ούτε ώρα να πάει χαμένη, συνεχίζοντας τη συζήτηση μετά την τριπλή εκλογική μάχη του Μάη. «Οχι, δεν είμαστε μόνοι μας. Οι χιλιάδες ψηφοφόροι του Κόμματος και στον Πειραιά βεβαιώνουν ότι δεν λάθεψαν και ότι στόχευσαν καλά στις ευρωεκλογές, και το ίδιο θα κάνουν και τώρα, και τους καλούμε να δράσουν μαχητικά μαζί μας προκειμένου να πείσουμε περισσότερους. Γι' αυτό και η συγκέντρωση του Κόμματος στην Αθήνα την Τετάρτη θα αποτελέσει ένα βήμα μαχητικής στήριξης. Η επιτυχία της θα δώσει κουράγιο και ελπίδα, θα δώσει θάρρος σε όλους όσοι ακόμα ταλαντεύονται μπροστά στην κάλπη. Με αισιοδοξία λοιπόν και ακόμα μεγαλύτερο πείσμα καλούμε όσους ανθρώπους βρεθήκαμε σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά τους τελευταίους μήνες να δώσουν μαχητικό "παρών", να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα και να συνεχίσουν αποφασιστικά μέχρι τις 7 Ιούλη την προσπάθεια για ισχυρό ΚΚΕ».

Ο Ανδρέας Καραμπάτσος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Τοπικής, Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης Αττικής, καλεί εκ μέρους της Οργάνωσης τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν κι αυτοί μαχητικό «παρών», γιατί «το δυνατό ΚΚΕ είναι η μόνη επιλογή που πιάνει τόπο (...) Με θάρρος και αισιοδοξία συνεχίζονται οι περιοδείες κλιμακίων του Κόμματος σε χώρους στον δημόσιο τομέα. Θέλουμε να μετρήσουμε βήματα στο να γίνει αντιληπτό από ολοένα και περισσότερους συναδέλφους ότι αυτό το κράτος μόνο προς το χειρότερο αλλάζει. Είτε με δεξιές - κεντρώες - κεντροδεξιές κυβερνήσεις είτε με τη λεγόμενη αριστερή, είτε με το "μαστίγιο" είτε με το "καρότο", οξύνεται η αντιλαϊκή επίθεση με ορατά τα αποτελέσματά της, με την εξαθλίωση της εργασιακής καθημερινότητας να έχει χτυπήσει "κόκκινο". Και εδώ κάτι πρέπει να γίνει. Η θέση της κρατικής υπαλληλίας είναι στο πλευρό της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων για να μπουν εμπόδια σε αυτήν την πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Ηρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες. Στα ψευτοδιλήμματα των μονομάχων της κυβερνητικής καρέκλας απαντάμε με δυνατό ΚΚΕ».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ, για τη συγκέντρωση της Τετάρτης 3 Ιούλη, έχουν οριστεί για τις 7.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Προπύλαια: Οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, Α' Αθήνας - Γαλατσίου, Δικηγόρων, Τουρισμού - Επισιτισμού, Εκπαιδευτικών, Καλλιτεχνών, Υγείας - Πρόνοιας, Χρηματοπιστωτικού, Εμπορίου - Υπηρεσιών
  • Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα, Ανατολικού Τομέα, ΕΒΕ
  • Μοναστηράκι: Οι Οργανώσεις Πειραιά, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Τηλεπικοινωνιών, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης
  • Παλιά Βουλή: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Βορειοδυτικού Τομέα, Νοτιοδυτικού - Περιστερίου, Δυτικού και Βόρειου Τομέα.
Πούλμαν για την πλατεία Συντάγματος

Για την πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος δρομολογούνται πούλμαν από περιοχές της Αττικής, και πιο συγκεκριμένα από:

Ελευσίνα: 6.30 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ.

Ανω Λιόσια: 6.30 μ.μ., τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο).

Ολυμπιακό Χωριό: 6.30 μ.μ., εκλογικό περίπτερο ΚΚΕ (Κακλαμανάκη 21).

Ζεφύρι: 6.45 μ.μ., σταθμό του Προαστιακού.

Καματερό: 6.30 μ.μ., Λ. Φυλής και Καματερού (στάση Μανάρα).

Μενίδι: 6.30 μ.μ., πλατεία Καράβου.

Κόκκινο Μύλο: 6.45 μ.μ., τριγωνική πλατεία.

Αγίους Αναργύρους: 6.45 μ.μ., παλιό δημαρχείο - κεντρική πλατεία.

Ιλιον: 6.45 μ.μ., Ιδομενέως - ΟΤΕ.

Πετρούπολη: 6.45 μ.μ., εκλογικό περίπτερο ΚΚΕ.

Λαύριο: 5.45 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

Κερατέα: 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Καλύβια: 6.15 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Νέα Μάκρη: 5.45 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Ραφήνα: 6 μ.μ., ΟΤΕ.

Κερατσίνι: 7 μ.μ. πλατεία Λαού (Ταμπούρια) και από Λ. Λαμπράκη και Π. Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη).

Νίκαια: 7 μ.μ., Περιβολάκι.

Πέραμα: 7 μ.μ., Λ. Ειρήνης 73.

Αγία Βαρβάρα: 6.45 μ.μ., Κιόσκι (Μ. Αλεξάνδρου και Ελ. Βενιζέλου).

Αλιμος: 6.45 μ.μ., Δωδεκανήσου 65.

Παλαιό Φάληρο: 7 μ.μ., πλατεία Ντάβαρη.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητικά προετοιμάζεται η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση

Τη Δευτέρα 1η Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Τη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 1η Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, δίνουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στόχος είναι αυτή η προεκλογική συγκέντρωση να σηματοδοτήσει την απόφαση του λαού να δώσει τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ.

Οι Τομεακές Οργανώσεις της Βιομηχανίας και του Εμπορίου και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δίνουν ραντεβού προσυγκέντρωσης από τις 7.30 μ.μ., στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Παραλία.

Μιλώντας για την προετοιμασία και την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης, η Ελένη Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη»:

«Με ενθουσιασμό και πείσμα τα μέλη του Κόμματος διακινούν όλες αυτές τις μέρες το Κάλεσμα, εξορμούν σε γειτονιές και χώρους δουλειάς με την αφίσα, την ντουντούκα, διακινούν τα ψηφοδέλτια που ήδη έχουν παραλάβει οι Οργανώσεις, πραγματοποιώντας ένα πραγματικά πλατύ άνοιγμα. Από κοντά οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, που βάζουν τη δική τους ξεχωριστή νεανική σφραγίδα στη μάχη αυτή, "οργώνοντας" κάθε νεανικό στέκι, με πολλές συζητήσεις και πρωτοβουλίες που οργανώνουν όλες αυτές τις μέρες στο εκλογικό περίπτερο στην Παραλία. Αλλά και οι εκατοντάδες φίλοι του Κόμματος, που χωρίς να υπολογίζουν κόπο και χρόνο, κάνουν τη νύχτα μέρα για να μπει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Το κάλεσμα συμμετοχής είναι κάλεσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι παρουσία τιμής και έμπρακτης αναγνώρισης ότι μπορούμε να βαδίσουμε άλλο δρόμο! Η συμμετοχή στη συγκέντρωση είναι μια βροντερή απάντηση ότι δεν τσιμπάμε στα ψεύτικα διλήμματα των κομμάτων του κεφαλαίου, ότι γνωρίζουμε καλά πως αυτό που κρίνεται στις 8 του Ιούλη είναι το πώς θα οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση με δεδομένο το αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, το πόσο ισχυρός θα είναι ο ίδιος ο λαός, ώστε από καλύτερες θέσεις, με περισσότερες δυνάμεις, να θέσουμε την "ατζέντα" των δικών μας αναγκών!

Η μέχρι τώρα παρέμβαση δείχνει ότι το ρεύμα αμφισβήτησης μπορεί να γίνει πιο δυνατό, και μάλιστα να γίνει ρεύμα αντίστασης και αντεπίθεσης, με μαχητική υποστήριξη του ΚΚΕ. Αυτό επιβεβαιώνουν οι ανοιχτές συσκέψεις σε γειτονιές της Τούμπας, της Καλαμαριάς, του Ευόσμου, της Χαριλάου, της Πολίχνης, με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών. Αυτό επιβεβαιώνουν οι ζωντανές συζητήσεις σε πάρκα με νέους γονείς, μαθητές, φοιτητές. Αλλά και οι κουβέντες, τα δεκάδες αισιόδοξα μηνύματα συμπόρευσης με το ΚΚΕ από τα γλέντια των Οργανώσεων σε χωριά της υπαίθρου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κρήνη, στον Βότση, στα Κουφάλια, σε χωριά των γύρω νομών.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όσους σήμερα ακούνε πιο προσεκτικά το ΚΚΕ, τις θέσεις του και την πρότασή του, αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει, είναι αναποφάσιστοι, έχουν επιφυλάξεις. Η συγκέντρωση θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεδιαλύνουν ερωτηματικά, να πάρουν κουράγιο από τους χιλιάδες που θα βρεθούμε εκεί, όλοι μαζί, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα.

Παίρνουμε θάρρος από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αναγνωρίζει την ταξική συνέπεια, τη σταθερότητα, την αγωνιστικότητα, την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών. Τις μέρες που απομένουν δεν χάνουμε ούτε λεπτό!

Με ζεστή καρδιά, χαμόγελο και αισιοδοξία δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται! Τη Δευτέρα 1/7 στις 8.30 μ.μ. οι κομμουνιστές πιάνουμε το νήμα της κόκκινης κλωστής από κάθε λαϊκή γειτονιά, χώρο δουλειάς και νεολαίας, από κάθε χωριό και πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, να πλέξουμε τη μεγάλη κατακόκκινη σημαία που θα καλύψει την εργατομάνα Θεσσαλονίκη!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ