ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Ιούλη 2019 - Κυριακή 7 Ιούλη 2019
Σελ. /32
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
ΚΚΕ, η δύναμή μας!

Σμηνίτης (ΟΔΟΧ) από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα μας έγραψε:

«Ως Ελληνας στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, οφείλω να εκφράσω την ανησυχία μου για την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας και του λαού μας στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά "παιχνίδια" που έχουν στηθεί στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, και συνολικά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Η Νοτιοανατολική Μεσόγειος "μυρίζει μπαρούτι", κάτι που συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της πολιτικής και στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στο επίκεντρο είναι το ποια μονοπώλια θα εμπλακούν στην εξόρυξη, μεταφορά και κατ' επέκταση κερδοφορία από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή. Ο ανταγωνισμός για την εξόρυξη και κυκλοφορία των υδρογονανθράκων οξύνεται όλο και περισσότερο. Σε αυτό το πλαίσιο έχει σημασία να δούμε την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας.

Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, που καθημερινά συντελείται και εκφράζεται με το ότι η χώρα μας με τις ευλογίες της κυβέρνησης έχει γεμίσει ΝΑΤΟικές βάσεις και εγκαταστάσεις, όπως στη Μονάδα όπου υπηρετώ, με τα μη επανδρωμένα, στο Στεφανοβίκειο στον Βόλο, στη Σούδα, στον Αραξο, στο Κιλκίς, στην Ανδραβίδα, και ο κατάλογος είναι μακρύς. Μόνο δεινά έχει να φέρει για το λαό μας η εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και σε καμία περίπτωση προστασία ή ασφάλεια. Ισα ίσα που η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας έχει την ανοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και την ευημερία του λαού μας.

Στη Μονάδα όπου κάνω την θητεία μου η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων συνοδεύεται και με την παρουσία drones, που στην πραγματικότητα δεν βρίσκονται εδώ για την προστασία του λαού μας αλλά για να ενισχυθεί η θέση των ΗΠΑ μέσα στο βαλκανικό εναέριο χώρο.

Για όλα αυτά ψηφίζουμε ΚΚΕ. Τη μόνη χρήσιμη ψήφο για το λαό».

***
ΚΚΕ, το μόνο σίγουρο αποκούμπι για το λαό

Στρατευμένοι από το στρατόπεδο 79 ΤΥΠΕΘ στη Σάμο γράφουν:

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει εμφανή τα προβλήματα στο στρατό, όσο αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων. Εδώ και δύο βδομάδες που η θερμοκρασία έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα κάθε μέρα ταλαιπωρούμαστε. Η κατάσταση αποπνικτική, αφού δεν υπάρχει ούτε κλιματισμός. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι δεν υπάρχει παροχή δωρεάν νερού. Το νερό της βρύσης έχει κριθεί ακατάλληλο, αλλά δεν φέρνουν νερό κατάλληλο από αλλού. Από τη μια φεύγουν ευρώ από τον καθένα κάθε μέρα μόνο για νερά στο ΚΨΜ και από την άλλη αν το ΚΨΜ είναι κλειστό, ειδικά τα μεσημέρια, δεν έχουμε από πουθενά να πιούμε νερό.

Για δύο βδομάδες έλεγαν ότι θα φτιάξει η κατάσταση, αλλά δεν έγινε τίποτα. Αρχισαν να γίνονται παράπονα, βγήκαμε στην αναφορά και για κάνα δυο μέρες έφεραν νερό. Μετά το σταμάτησαν και μας είπαν να πηγαίνουμε με κανάτες να γεμίζουμε από μια βρύση 5 λεπτά μακριά από το θάλαμο. Πρόκειται για κοροϊδία. Να παρθούν μέτρα. Οι δίκαιες διαμαρτυρίες των φαντάρων δεν θα σταματήσουν, αν δεν λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Στις εκλογές θα ενισχύσουμε το ΚΚΕ τη μόνη δύναμη που αναδεικνύει και παλεύει για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η στρατευμένη νεολαία. Σύνθημά μας ισχυρό ΚΚΕ, για τους αγώνες που έρχονται. Το μόνο σίγουρο αποκούμπι για τον αγωνιζόμενο λαό μας.

Στην κάλπη, στο λαό ισχυρό ΚΚΕ.»

***
Φαντάροι από τη Σάμο στηρίζουμε το ΚΚΕ

Φαντάροι που υπηρετούν στη Σάμο μάς γράφουν σε επιστολή τους:

«Δεν υπηρετούμε όλοι το ίδιο διάστημα και δεν είμαστε όλοι από τα ίδια μέρη, αλλά έχουμε όλοι τα ίδια προβλήματα. Προβλήματα στο σπίτι μας, στους τόπους μας, εδώ στα στρατόπεδα. Εχουμε όλοι κοινές ανησυχίες για το μέλλον μας, αλλά και τη πατρίδα μας. Για την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όμως, θα κάνουμε το βήμα να ψηφίσουμε και να στηρίξουμε το ΚΚΕ.

Πολλοί μάθαμε για το ΚΚΕ από τις συχνές παρεμβάσεις που κάνει στη Βουλή και στην κοινωνία για εμάς τους φαντάρους και τις ΕΔ.

Μάθαμε από το ΚΚΕ για τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της αστικής τάξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και αντιτασσόμαστε σε αυτό.

Από το ΚΚΕ μάθαμε ότι η ψήφος δεν πρέπει να χαρίζεται στα κάλπικα διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Δεν πρέπει να χάνεται σαν ψήφος αντίδρασης στα κόμματα που φτιάχνονται και διαλύονται μόνο και μόνο για να αναχαιτίσουν την αγανάκτησή μας.

Η ψήφος μας πρέπει να κερδίζεται από το κόμμα εκείνο που την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 8/7, θα είναι μαζί μας. Θα αγωνίζεται ώστε να δυναμώνει η πάλη μας για τα δικαιώματά μας κάθε μέρα.

Καλούμε κάθε συνάδελφο από όλα τα στρατόπεδα να στηρίξει και με την ψήφο του το ΚΚΕ.

Στις 7/7 όλοι στις κάλπες για ισχυρό ΚΚΕ».

***
Ψήφος στο ΚΚΕ: Η μόνη σίγουρη επιλογή!

«Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ανησυχία την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο! Η αστική τάξη της Τουρκίας, επιχειρώντας την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής της θέσης στην περιοχή (με την ανοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ), βάζει σε επικίνδυνα παιχνίδια τους λαούς των δύο χωρών. Από την άλλη, ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι με ευχολόγια από χώρες - μέλη της ΕΕ ή ότι "είμαστε στο ΝΑΤΟ και θα υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα", είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, βάζει ζήτημα συνδιαχείρισης και παραχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και ενός γενικότερου παζαριού. Γράφουμε αυτήν την επιστολή για να καταγγείλουμε και να αναδείξουμε πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι εξελίξεις!

Η αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, στην ευρύτερη περιοχή, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής "πίτας" μέσα σ' αυτούς τους οξυμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων - ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι Αμερικάνοι, όπως είναι η ΕΕ, όπως είναι η Ρωσία και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται σε αυτήν την περιοχή.

Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να κλείσουν η Σούδα, ο Αραξος και οι υπόλοιπες ξένες βάσεις στη χώρα μας, που είναι πολεμικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστών.

Καμία συναίνεση στο να γίνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ΝΑΤΟική βάση.

Καλούμε τους υπόλοιπους συναδέλφους μας να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές στις 7 Ιουλίου, αποφασιστικό παράγοντα για την ειρήνη, γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που οργανώνει την αντίσταση σε όσα σχεδιάζονται σε βάρος μας.

Φαντάροι από Αλεξανδρούπολη».

***
Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονόμων στην Καρδίτσα

«Είμαι στρατιώτης που παρά τη θέλησή του μετατέθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, όπως και οι περισσότεροι υποψήφιοι που στέλνονται εκεί. Από την πρώτη μέρα έκανα ξεκάθαρο τόσο στις συνεντεύξεις όσο και με γραπτή αναφορά ότι δεν επιθυμώ να υπηρετήσω στο σώμα της Στρατονομίας, ότι δεν επιθυμώ να τύχω κάποιας ειδικής μεταχείρισης και θα ήθελα να υπηρετήσω κανονικά στην παραμεθόριο, μαζί με τα παιδιά που υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους.

Η παρουσία μου εδώ συνάντησε κι άλλα εμπόδια...

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης κληθήκαμε από ορισμένους υποψήφιους στρατονόμους να φωνάξουμε σύνθημα με αλυτρωτικό και εθνικιστικό περιεχόμενο.

Αυτή η πράξη πυροδότησε μια έξαρση τέτοιων συνθημάτων από συγκεκριμένα στελέχη τις επόμενες δύο μέρες.

Οι φαντάροι στην πλειοψηφία τους αναγνωρίζουν πως τέτοια συνθήματα είναι επικίνδυνα, καθώς βάζουν στο στόχαστρο τη φιλία των λαών, τον μόνο εγγυητή για την ασφάλεια της χώρας, την οποία υποσχεθήκαμε και ορκιστήκαμε να υπηρετούμε, και πως δεν πρέπει να ακούγονται μέσα στα ελληνικά στρατόπεδα.

Ετσι, στην επόμενη αναφορά του λόχου τέθηκε το ζήτημα, και το θέμα φάνηκε πως λύθηκε. Ωστόσο, ορισμένα στελέχη συνέχιζαν να προκαλούν με συνθήματα. Μόνο όταν οι φαντάροι επέμειναν με καθαρή στάση απέναντί τους, εκφράζοντας ανοιχτά ότι δεν έχουν καμία ανοχή σε τέτοια εθνικιστικά παραληρήματα, το θέμα λύθηκε οριστικά.

Τέτοιες ιδέες θα προσπαθούν πάντα να βρουν τόπο στα μυαλά των στρατιωτικών και των στρατιωτών. Χρέος του καθενός μας είναι να μπαίνει εμπόδιο στην αναπαραγωγή τους.

Στις εκλογές της 7ης Ιούλη ψηφίζουμε ΚΚΕ ώστε την επόμενη μέρα να είμαστε πιο δυνατοί, να σβήσουμε τις φασιστικές - εθνικιστικές φωνές στα στρατόπεδα και στις γειτονιές μας.

Στρατιώτης (ΠΖ) Φίλιππος Χαρίσης»



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ