ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Ιούλη 2019 - Κυριακή 7 Ιούλη 2019
Σελ. /32
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Μέχρι να κλείσει και η τελευταία κάλπη...

Δίνουμε έως την τελευταία ώρα τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ!

Στις μετρημένες ώρες που μένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες το βράδυ της Κυριακής, δίνουμε μέχρι τέλους τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, για να βγει πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα!

Οι ώρες που απομένουν είναι πια λίγες, μπορούν όμως να αποδειχθούν πολύτιμες, αρκεί να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, με σχέδιο, ιεράρχηση και αποφασιστικότητα.

Δεν χωρά καμία επανάπαυση πως «ό,τι κάναμε κάναμε, τώρα περιμένουμε το αποτέλεσμα», αλλά είναι κρίσιμο η αληθινά τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι Οργανώσεις, τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, να αντιστοιχηθεί και να ολοκληρωθεί με έναν ανάλογο τερματισμό στην εκλογική μάχη!

Ο αντίπαλος γνωρίζει τη σημασία αυτών των ωρών καλά: Καθόλου τυχαία, τα κόμματα και τα επιτελεία του κεφαλαίου εντείνουν τις πιέσεις τους μέχρι και την τελευταία στιγμή για να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και το λαό, επιστρατεύουν παλιά και «νέα» κάλπικα διλήμματα.

Από τον «κίνδυνο της δεξιάς», που κραδαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την «ξέπλυνε» και της έστρωσε χαλί με την αντιλαϊκή πολιτική του, μέχρι τον «κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας» που επικαλείται η ΝΔ, καλώντας το λαό να εξασφαλίσει τη «σταθερότητα» της κυβέρνησης που θα συνεχίσει τη βάρβαρη επίθεση...

Απέναντί τους, όμως, γνωρίζουμε και εμείς πολύ καλά, από τη δική μας επαφή με τους εργαζόμενους και το λαό, τις δυνατότητες που υπάρχουν το βράδυ της Κυριακής να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Κάθε ψήφος για το ΚΚΕ μετράει!

Με τα ψηφοδέλτια και τα υλικά μας στο χέρι, λοιπόν, δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους:

  • Για να μην κάνει πίσω κανένας ψηφοφόρος του Κόμματος, κάτω από ψεύτικα διλήμματα και αποπροσανατολιστικούς εκβιασμούς.
  • Για να ενισχύσουν το ΚΚΕ όλοι όσοι στις τριπλές εκλογές του Μάη, είτε ενιαία είτε σε κάποια από τις τρεις κάλπες, στήριξαν τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δράση του και στο αγωνιστικό του κάλεσμα.
  • Για να στηρίξουν και στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών το ΚΚΕ χιλιάδες εργαζόμενοι που στηρίζουν τους κομμουνιστές συνδικαλιστές στις αρχαιρεσίες των σωματείων τους, χιλιάδες εργαζόμενοι που εκτιμούν και αναγνωρίζουν την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για την άνοδο της οργάνωσης και των αγώνων.
  • Για να κάνουν το βήμα χιλιάδες άνθρωποι που το σκέφτονται και προβληματίζονται θετικά, χιλιάδες άνθρωποι που στο παρελθόν έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές, ωστόσο έβγαλαν και βγάζουν συμπεράσματα, ακούνε με προσοχή τους κομμουνιστές, σκέφτονται να στηρίξουν το ΚΚΕ ακόμα κι αν διατηρούν επιμέρους επιφυλάξεις.
  • Για να μη χαθεί καμία ψήφος για το Κόμμα υπό το βάρος υπαρκτών δυσκολιών της περιόδου. Καλούμε εργαζόμενους που, γονατισμένοι από τη δουλειά, πήραν αυτές τις μέρες μια - δυο βδομάδες άδεια για να ξεκουραστούν κάπου, εργαζόμενους που συναντούν εμπόδια από την εργοδοσία στην προσπάθειά τους να λείψουν για να πάνε να ψηφίσουν, να αναλογιστούν πόσο περισσότερο από αυτές τις δυσκολίες βαραίνουν στη ζωή τους όλα όσα μας φορτώνουν και όλα όσα μας ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Να αναλογιστούν πόσο θετικά θα μετρήσει στη ζωή τους, στις διεκδικήσεις τους, σε όσα έχουν ανάγκη, η ενίσχυση του ΚΚΕ.
Κάθε ώρα που μένει να είναι μια «κερδισμένη» ώρα

Η μάχη των τελευταίων ωρών, σε συνέχεια της μάχης όλου του προηγούμενου διαστήματος, είναι μια μάχη κρίσιμη.

Κρίσιμη για το εκλογικό αποτέλεσμα, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να συμβάλει στην ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής πάλης απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου.

Κρίσιμη συνολικά για την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι μια καλύτερη μέρα για το λαό μόνο με πιο δυνατό ΚΚΕ, με χιλιάδες και χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους να έχουν κάνει βήμα απεγκλωβισμού, να έχουν κάνει επιλογή μάχης και αγώνα, όχι επιλογή ανοχής και παραίτησης.

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μετράει, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ κατατίθεται στο μετερίζι της οργάνωσης της λαϊκής πάλης!

Γι' αυτό και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε κάθε ώρα που περνάει μέχρι και να κλείσουν οι κάλπες να είναι μια «κερδισμένη» ώρα!


ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ερχονται μαζικά στην Ελλάδα για να μη λείψει η ψήφος τους από το Κόμμα

Η στάση τους είναι παράδειγμα για το πώς ξεπερνιέται κάθε δυσκολία προκειμένου να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ την επόμενη μέρα

Ελληνες κομμουνιστές στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας
Ελληνες κομμουνιστές στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας
Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν αυτές τις μέρες στελέχη και μέλη των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε χώρες της Ευρώπης, μαζί με οπαδούς και φίλους του Κόμματος, για να έρθουν στην Ελλάδα και να στηρίξουν το ΚΚΕ στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών όσο το δυνατόν περισσότεροι ψηφοφόροι.

Οι Ελληνες κομμουνιστές και κομμουνίστριες στο εξωτερικό αξιοποίησαν το πολύ ελπιδοφόρο αποτέλεσμα για το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 26ης Μάη, όπου το Κόμμα αναδείχτηκε τρίτη δύναμη με 14,09% στο σύνολο των χωρών της ΕΕ. Σε ορισμένες μάλιστα αναδείχθηκε ακόμα και πρώτη δύναμη (61,5% στην Ουγγαρία, 36% στη Σουηδία, 32,5% στη Δανία, 23,5% στην Τσεχία και σε πολλές περιοχές της Γερμανίας).

Το καλό κλίμα που διαμορφώθηκε και η σχεδιασμένη δουλειά που ακολούθησε, πολλαπλασίασαν τις δυνατότητες μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Ετσι, εκατοντάδες ψηφοφόροι του Κόμματος είτε έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, είτε ετοιμάζονται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες, προκειμένου την Κυριακή να δηλώσουν «παρών» στη μεγάλη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Για να είναι συνεπείς στο ραντεβού, με τη βοήθεια των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από τα ελληνικά προξενεία και τις πρεσβείες, κατάφεραν τις προηγούμενες μέρες να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες, όπως το υψηλό κόστος της μετακίνησης. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτήθηκε να αλλάξουν και προγραμματισμένες διακοπές, να επωμιστούν το κόστος με ακριβότερα εισιτήρια, να πάρουν άδειες από την εργασία τους, ακόμα και χωρίς αποδοχές.

Η στάση τους είναι ζωντανό παράδειγμα

Αυτή η αποφασιστικότητα και η διάθεση για προσφορά δείχνουν τους ακατάλυτους δεσμούς του Κόμματος με τους Ελληνες μετανάστες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, όλου του κόσμου.

Χωρίς να λογαριάζουν τις δυσκολίες, κάνουν πράξη το σύνθημα «καμιά ψήφος χαμένη για το Κόμμα», αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα και για όποιον στην Ελλάδα σκέφτεται ή έχει αποφασίσει να ψηφίσει το Κόμμα, αλλά ταλαντεύεται μπροστά στις δυσκολίες των ημερών, είτε γιατί λείπει για δουλειά μακριά από τον τόπο που ψηφίζει, είτε γιατί έχει προγραμματίσει διακοπές.

Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που θα διανύσουν οι μετανάστες για να μη λείψει ούτε μία ψήφος από το ΚΚΕ, ανατρέποντας σε πολλές περιπτώσεις τον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό, δείχνουν πραγματικά ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που να μην ξεπερνιέται, δεν υπάρχει δυσκολία που να μην αντιμετωπίζεται, προκειμένου στις 8 του μήνα να έχει βάλει ο καθένας από μας το λιθαράκι του για την ισχυροποίηση του Κόμματος.

Αποτέλεσμα σχεδιασμένης δουλειάς

Η πλατιά ανταπόκριση σ' αυτό το κάλεσμα του ΚΚΕ δεν έπεσε από τον ουρανό. Σε Γαλλία, Βέλγιο, Βρετανία και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, έγινε ένα πλατύ άνοιγμα, με πολύμορφες εκδηλώσεις, συσκέψεις, συζητήσεις κυρίως στους νέους μετανάστες, επιστήμονες και εργαζόμενους, που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Αυτούς που συνάντησαν στις περισσότερες περιπτώσεις παρόμοιες συνθήκες ζωής και δουλειάς, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου σε κάθε χώρα σε εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, παλιότερες κατακτήσεις των εργαζομένων. Μέσα από αυτές τις συζητήσεις συνειδητοποιήθηκε και αναδείχθηκε ακόμα καλύτερα η σημαντική συνεισφορά που μπορεί να έχουν και οι μετανάστες στην αναγκαία ενίσχυση του ΚΚΕ, που θα αποτελέσει σταθερό στήριγμα την επόμενη μέρα, όταν θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Στη Γερμανία, επίσης, έγινε από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συστηματική δουλειά σε παλιούς και νέους μετανάστες, επιστήμονες και εργαζόμενους, αναπτύχθηκαν δεσμοί στην κοινή πάλη για οξυμένα προβλήματα, στις κοινότητες, σε κάθε μικρό και μεγαλύτερο αγώνα. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια το κύρος του Κόμματος ενισχύθηκε και αυτό εκφράζεται τώρα μπροστά και στις εθνικές εκλογές.

Από τις πιο μακρινές χώρες του Βορρά, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, μέλη και φίλοι του Κόμματος έρχονται επίσης για να το ενισχύσουν. Από την Κύπρο, τέλος, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργάνωσαν μαζική μετάβαση στην Ελλάδα ξεδιπλώνοντας όλο το προηγούμενο διάστημα μια πλούσια δραστηριότητα στις μεγαλύτερες πόλεις (Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο, Παραλίμνι).

Ανοιγμα έγινε και στους στρατευμένους της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), με πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα οι Ελληνες κομμουνιστές διεκδίκησαν το πάγιο αίτημα το ελληνικό κράτος να πάρει μέτρα διευκόλυνσης, με άδειες και μειώσεις στα εισιτήρια, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να μπορούν να πάνε στην Ελλάδα για να ψηφίσουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ