ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 4 Αυγούστου 2019
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Δεν τον ξεχνάμε, αν και πέρασαν 16 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΥ.

Τα χρόνια περνούν, αλλά η θύμηση αγωνιστών σαν τον σ. Μήτσο Κατσανάκο παραμένει. Ηταν σαν χτες που «έφυγε» ο πατέρας, ο σύντροφος με την ουσιαστική έννοια, απέναντι στους εργάτες, στους ανθρώπους του μόχθου. Τον θυμόμαστε πάντα. Αφοσιωμένος αγωνιστής του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ολοκληρωμένος κομμουνιστής. Πέρασαν 16 χρόνια από την 3η Αυγούστου του 2003, που ο Μήτσος της Εργατικής Αχτίδας, της Αττικής, της Κρήτης, των Τρικάλων, των Eλλήνων εργατών στη Γαλλία, των Οργανώσεων στη Δυτ. Ευρώπη, δεν είναι μαζί μας.

Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στο επαναστατικό κίνημα, μέλος της ΔΝ Λαμπράκη και της ΕΔΑ. Το 1967, λίγο μετά τη δικτατορία, έγινε μέλος του ΚΚΕ στο Παρίσι όπου εργαζόταν.

Συνδικαλιστικό στέλεχος της CGT στην αυτοκινητοβιομηχανία, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εργαζομένων στη Γαλλία. Συμμετείχε στην εξέγερση του Μάη του '68 στη Γαλλία. Οι Γάλλοι εργάτες τον θυμούνται. Δεν απουσίαζε από καμιά εργατική διεκδίκηση. Αναδείχθηκε σε στέλεχος του Κόμματος και στο 9ο Συνέδριο εξελέγη μέλος της ΚΕ.

Σεμνός, ανιδιοτελής, όπως πρέπει στο μέλος του ΚΚΕ, υπομονετικός στη βοήθεια και ανάδειξη στελεχών, πρόθυμος να σπεύσει όπου το Κόμμα τον χρειάζεται. Από όπου πέρασε άφησε θετικό έργο.

Στα χρόνια της κρίσης στο Κόμμα, όταν άλλοι τα δίπλωναν και αποχωρούσαν, αγωνίστηκε πιστός στο μαρξισμό - λενινισμό, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στο λαό.

Είχε το χάρισμα της πειθούς. Βοηθούσε τους συντρόφους να κατανοούν τις δυσκολίες του αγώνα. Αταλάντευτος, με ευθυκρισία, συνέβαλε θετικά στην πρόοδο του Κόμματος. Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν η αγωνιστική του στάση, η συνέπεια, η ανιδιοτέλεια, η προσήλωσή του στα ιδανικά και στους στόχους του ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ
Τον θυμόμαστε πάντα. Στο δρόμο του αγώνα, τον νιώθουμε να διαδηλώνει. Στην πάλη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, είναι πιο έντονη η απουσία του. Στους σημερινούς καιρούς, αγωνιστές σαν τον Μήτσο είναι απαραίτητοι.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Ελένη, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την απώλεια της αδερφής μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ και του αδερφού μου ΜΑΝΩΛΗ, στη μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Καβάλας, ως έβδομη δόση, 500 ευρώ.

Ο αδερφός Αλέκος Αμπατζίδης

***

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, μαθηματικού, γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης Αθήνας, ο οποίος πέθανε από βασανιστήρια στο άντρο του Παρθενίου στο ξενοδοχείο «Κρυστάλ». ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΡΑ, δικηγόρου, Γραμματέα της Οργάνωσης Παγκρατίου, ο οποίος το 1944 εκτελέστηκε εν ψυχρώ από συνεργάτες των Γερμανών στο δρόμο. ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, δικηγόρου, εκπροσώπου του Παλλαϊκού Μετώπου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, φοιτητή Χημείας, μέλους του ΕΑΜ Νέων στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος πιάστηκε, στάλθηκε όμηρος στη Γερμανία και πέθανε από βασανιστήρια στο στρατόπεδο Μπρούνοσβικ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, μέλους του ΕΑΜ Παγκρατίου, ο οποίος πιάστηκε από τους Γερμανούς, αργότερα εξορίστηκε στον Αη Στράτη και στο Μακρονήσι και πέθανε το 1982. ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, χημικού ΑΤΕ, μέλους του ΕΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από τρομοκράτες. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, αξιωματικού της Σχολής Αξιωματικών του ΕΛΑΣ Ρεντίνας.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Η ανιψιά τους Βασιλική Δούκα - Κότσιρα προσφέρει 500 ευρώ, ως τέταρτη δόση, για την ανέγερση των μνημείων των αγωνιστών σε Μακρόνησο και Γυάρο.

***

Στη μνήμη του γιου μου ΚΟΣΜΑ ΒΑΡΚΙΑΝΟΥ, που στις 3 Αυγούστου κλείνουν 29 χρόνια από τον θάνατό του, επίσης στη μνήμη των γονιών μου, ΜΙΧΑΛΗ και ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΗ, ΠΕΡΙΚΛΗ και ΙΩΑΝΝΗ ΦΟΥΡΚΑ, της αδελφής μου ΦΩΤΕΙΝΗΣ και της ανιψιάς μου ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΟΥΡΚΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περάματος.

Ελευθερία Φούρκα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συνταγματάρχη του ΔΣΕ στη Σάμο, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΑΓΑΡΗ, που έπεσε ηρωικά μαζί με τους συναγωνιστές του, όντας περικυκλωμένοι, στις 21/7/1949, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Ταγματάρχης Πυροβολικού, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων. Πήρε μέρος στην εξέγερση της 1ης Ελληνικής Ταξιαρχίας στη Μέση Ανατολή, στέλεχος της ΑΣΟ. Στρατιωτικός διοικητής του ΔΣ Σάμου, συνταγματάρχης του ΔΣΕ. Η στάση ζωής και η θυσία του είναι παρακαταθήκη στον καθημερινό μας αγώνα για το δίκιο του εργαζόμενου λαού.

***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Ιούνη «έφυγε» από τη ζωή ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΓΚΑΛΟΣ. Στη μνήμη του, οι αδερφές του, Κατερίνα και Ευρυδίκη, και οι σύζυγοί τους, Γαρέφης και Χρήστος, προσφέρουν 170 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Πριν από ένα χρόνο «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΛΙΔΗΣ (φωτ.). Μέλος του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Για τη συμμετοχή του και τη δράση του, συνελήφθη και εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου στάθηκε όρθιος και δεν υπέγραψε.

Το 1967 συνελήφθη και πάλι και εξορίστηκε στη Γυάρο. Μετά τη μεταπολίτευση συνέχισε να παλεύει μέσα από τις γραμμές του Κόμματος.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΜΑΛΛΙΔΗ και των συντρόφων ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, προέδρου, ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΥΣΑ, οργανωτικού γραμματέα, και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΛΕΝΔΡΙΑΝΟΥ (φωτ.), ταμία του Σωματείου Σερβιτόρων Αθήνας, που με μύησαν στο κίνημα και μετά στο Κόμμα το 1977, προσφέρω στο ΚΚΕ 70 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Ματσίας Μιχάλης

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΒΟΥΛΑΣ ΚΟΥΒΑΡΗ - ΚΟΥΤΣΙΑ και ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΜΕΛΑ, η Πόπη Σπαθιά και η Ελλη Κούβαρη - Γερακάκη προσφέρουν 40 ευρώ στην ΚΟΒ Υμηττού του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 23/7/2015 «έφυγε» από κοντά μας ο συναγωνιστής ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ, σε ηλικία 62 ετών. Αυτά τα τέσσερα χρόνια μάς λείπει ο ειλικρινής και καυστικός του λόγος. Δεν χαριζόταν σε κανέναν εχθρό του Κόμματός μας, όποια μάσκα κι αν φορούσε. Εμεινε αταλάντευτος, έως το τέλος της ζωής του, στις αρχές και τις αξίες ενός ιδεολογικά εξοπλισμένου κομμουνιστή.

Εμείς, οι φίλοι και συναγωνιστές του, στη μνήμη του προσφέρουμε 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, στο τιμημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το αποκούμπι των εργαζομένων.

Οι συναγωνιστές και σύντροφοί του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας θείου ΜΠΑΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 20/2/2017. Ηταν μέχρι το τέλος της ζωής του πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ανίψια του, Βασιλική και Στέφανος Σίτης, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πύλης Τρικάλων.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΝΟΥΤΑΣ του Αθανασίου γεννήθηκε το έτος 1922 στις 5 Φεβρουαρίου, στο χωριό Αγιος Γεώργιος Γρεβενών.

Σε ηλικία 20 ετών άφησε τις γεωργικές ασχολίες και εντάχθηκε στην τοπική Οργάνωση του ΕΑΜ, οργανώθηκε, εκπαιδεύτηκε και πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών. Συνήθιζε να λέει και να γράφει ότι «την επανάσταση αυτή την αγάπησα, διότι ένιωθα Ελληνας και αυτό έπρεπε να κάνω». Υπήρξε παράδειγμα κομμουνιστή, πιστός εκφραστής των κομμουνιστικών ιδεών και αξιών, υπόδειγμα αγωνιστή μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Στη μνήμη του η κόρη του προσφέρει στην ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ 30 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Ιούλη συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή και από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας και παππούς ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ.

Ο Χρ. Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, σπούδασε Ιατρική στη Γαλλία και συνδέθηκε νεαρός με τα ιδανικά του αριστερού και του προοδευτικού κινήματος. Από το 1975 ήταν μέλος του ΚΚΕ και από τότε υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από πολλά πόστα: Επί σειρά ετών ως δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ταύρου, αλλά και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας, όπου «αναδείχθηκε σε ανυποχώρητο και συνεπή αγωνιστή, υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων».

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Πρόνοιας, και στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Δραστηριοποιήθηκε επίσης στο φιλειρηνικό κίνημα.

Πέρασε τη ζωή του με βαθιά πίστη σ' αυτά τα οράματα και αγωνίστηκε με αισιοδοξία γι' αυτά, γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες αλλά και το πόσο αναγκαίο είναι να αγωνίζεται κανείς γι' αυτά καθημερινά μέσα από τις γραμμές του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, τον κόσμο του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ: Η κόρη του Ελεονόρα, τα εγγόνια του Ζαχαρίας και Χρήστος, ο δισεγγονός του Αναστάσης, η νύφη του Δέσποινα, ο γαμπρός του Νίκος. Και υποσχόμαστε ότι θα τον θυμόμαστε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τη σταθερότητα και τη συνέπεια που έδειξε και ο ίδιος, έως ότου να δικαιωθούν αυτά για τα οποία αγωνίστηκε μέχρι τέλους.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το χαμό του συντρόφου ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΞΗΜΕΡΗ. Ο Ευριπίδης Ξημέρης ή Μπαχρής γεννήθηκε στα Ανώγεια, μέλος πολυμελούς αγροτικής οικογένειας. Από μικρός μπαίνει στη βιοπάλη, οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και μαζί με τα αδέρφια του συμβάλλει στην Αντίσταση ενάντια στους ναζί κατακτητές. Για τη δράση του εξορίστηκε στη Γυάρο. Δραστηριοποιήθηκε στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα και δεν έλειψε από κανέναν αγώνα του λαού και του Κόμματος έως την τελευταία του πνοή.

Στη μνήμη του η πιστή σύντροφός του στη ζωή και στον αγώνα, Ελευθερία Αστυρακάκη - Ξημέρη, και τα παιδιά του, Κώστας και Εύα, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Ηρακλείου.

***

ΦΩΤΟ 2

Πρόσφατα «έφυγαν» από τη ζωή οι αγαπημένες μας θεία ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΕΛΑ και ξαδέρφη ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΛΑ - ΙΣΑΑΚΙΔΟΥ, σταθερές οπαδοί του Κόμματος στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα, διαπαιδαγωγημένες με τις αρχές του δίκιου και της αλληλεγγύης.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιθάκης.

Ιωάννα και Γεράσιμος Πατσαλιάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας θείου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και προέδρου για πολλά χρόνια της Επιτροπής Ειρήνης Καλλιθέας, ο οποίος «έφυγε» τον Αύγουστο του 2006, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης 100 ευρώ στο αγαπημένο του ΚΚΕ.

Οι ανιψιές του, Αντωνία, Χρυσούλα και Ιωάννα Ταγματάρχη

***

ΦΩΤΟ

Στις 26/6/2019 ο σ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, δυστυχώς πολύ νωρίς, μόλις 55 ετών, έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από πολύμηνη παλικαρίσια μάχη. Ο σύντροφος Θανάσης, παιδί οικογένειας βιοπαλαιστών, μπήκε 10 ετών στο δάσος και έγινε ρετσινάς. Με τα χέρια του στο δάσος έβγαζε το μεροκάματο παρά τις τεράστιες δυσκολίες της δουλειάς, τις ατέλειωτες κουραστικές ώρες χωρίς σταματημό. Ο σύντροφος Θανάσης ήταν πρώτος στη δουλειά, πρώτος και στον αγώνα. Γνήσιο εργατόπαιδο που στα 20 του, εμπνευσμένος από τις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού, πήρε την απόφαση ζωής και οργανώθηκε στο Κόμμα των εργατών, στο ΚΚΕ, το 1984, και συνέβαλε στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας μας. Ο σύντροφος Θανάσης ήταν αμετακίνητος αγωνιστής, αφοσιωμένος στον δίκαιο αγώνα των εργατών, χωρίς το παραμικρό ίχνος ταλάντευσης μπροστά στις δυσκολίες, στις καμπές και τις δύσκολες στιγμές. Με ξεκάθαρη ταξική συνείδηση και βαθιά πίστη στις ιδέες και την αναγκαιότητα της επαναστατικής αλλαγής, του σοσιαλισμού. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας, όταν δοκιμαζόταν όλο το κομμουνιστικό κίνημα την περίοδο των ανατροπών, ο σ. Θανάσης έμεινε πιστός στο Κόμμα, δεν λύγισε, πρωτεργάτης στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων, στο να κρατήσει το Κόμμα τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά. Με συνεχή δράση και προσφορά, από όποια χρέωση ανέλαβε, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Βορειας Εύβοιας, ως Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αρτεμισίου μέχρι πριν από λίγους μήνες, όλα τα χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΝΟΥΤΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΝΟΥΤΑΣ
Σημαντική ήταν η προσφορά του σ. Θανάση και στους αγώνες του κλάδου του. Μέλος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Ευβοίας, μπροστάρης στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου των ρετσινάδων. Ακούραστος μαχητής για τη θεμελίωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Οι συνάδελφοί του, για την προσφορά του, τον ανέδειξαν για πάνω από 20 χρόνια μέλος της διοίκησης του σωματείου τους, αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Στη μνήμη του σ. Θανάση Ευσταθίου, που τόσο νωρίς «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αρτεμισίου - Ιστιαίας Ευβοίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, που φέτος συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατό τους, προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ και 150 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Οι κόρες τους, Ελσα, Αγγελική, Πηνελόπη

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» την Παρασκευή 26/7/2019 και ενταφιάστηκε την Κυριακή 28/7/2019 στην Ξηρονομή Βοιωτίας η λατρευτή μας μητέρα και γιαγιά ΣΟΦΙΑ σύζ. Γιώργου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, σε ηλικία 89 ετών.

Γεννήθηκε στην Ειδομένη Κιλκίς, σε προοδευτική αγροτική οικογένεια, το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά του Δημήτρη και της Αλεξάνδρας Κύρου.

Στα μέσα της δεκαετίας του '50 έρχεται στην Αθήνα και παντρεύεται με τον Γιώργο Παπανικολάου από την Ξηρονομή Βοιωτίας. Απέκτησαν δύο κόρες, την Αναστασία και την Αλεξάνδρα. Δουλεύοντας για χρόνια με τον σύζυγό της σε ραφεία, και αργότερα η ίδια στο ΨΝΑ «Δαφνί» Αττικής, συμμετείχαν στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες σταθερά και αταλάντευτα με το ΚΚΕ, υπερασπίζοντας τις αξίες και τα ιδανικά του έως το τέλος της ζωής τους. Για δεκαετίες καθημερινοί αναγνώστες του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη της προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου Αττικής:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ
Τα παιδιά της, Αναστασία, Αλέξης, Αλεξάνδρα και Πέτρος, και οι εγγονές της, Γρηγορία και Σοφία, 150 ευρώ

Η αδελφή της, Φειδούλα, 50 ευρώ

Ο ανιψιός της, Σπύρος Ιωάν. Παπανικολάου, με την σύζυγό του Βάσω και τον γιο τους Γιάννη, από την Ηλιούπολη, 100 ευρώ

Η ανιψιά της, Αναστασία Ιωάν. Παπανικολάου, από την Ηλιούπολη, 50 ευρώ

Ο Αλέκος με την σύζυγό του Ασημίνα και την κόρη τους Δήμητρα, από τον Ν. Κόσμο, 50 ευρώ

Ο Μιχάλης με την σύζυγό του Παναγιούλα και τις κόρες του Μαρία και Ιωάννα, από την Πάτρα, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» στις 16/7/2007 και συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατό του, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων και συναγωνιστών του φιλειρηνικού κινήματος ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΓΩΝΙΚΑ και ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, και μπροστά στην επέτειο των 74 χρόνων από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Μαραθώνα.

Νίκος Στεφανίδης

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΛΕΝΔΡΙΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΚΑΛΕΝΔΡΙΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΑΖΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΜΠΑΖΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΓΚΑΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΓΚΑΛΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΞΗΜΕΡΗΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΞΗΜΕΡΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΙΣΑΑΚΙΔΟΥ - ΜΕΛΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΙΣΑΑΚΙΔΟΥ - ΜΕΛΑ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΕΛΑ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΕΛΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΛΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΛΙΔΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Φίλοι του ΚΚΕ από το Τορόντο του Καναδά συγκέντρωσαν το ποσό των 550 δολαρίων για την Οικονομική Εξόρμηση: Χαρίλαος Παναγιωτίδης (200 ευρώ), Σταύρος Παχής (100 ευρώ), Βασίλης Αποστολόπουλος (200 ευρώ), Γιάννης Κωνσταντινίδης (50 ευρώ).

Επίσης, για την ανέγερση του Μνημείου στα κολαστήρια της Μακρονήσου και της Γυάρου στέλνουν το ποσό των 300 ευρώ οι: Χαρίλαος Παναγιωτίδης (100 ευρώ), Σταύρος Παχής (100 ευρώ), Βασίλης Αποστολάτος (100 ευρώ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ