ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /32
Εκδηλώσεις κορύφωσης σε όλη τη χώρα

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών μέσα στο Σεπτέμβρη έχουν ως εξής:

Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: 12, 13, 14 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Π. Μελά». Στις 13 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βέροια: 6 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Ελιάς. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

Κιλκίς: 9 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Κήπου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Κ. Μακεδονίας.

Γιαννιτσά: 20 Σεπτέμβρη, στο Πολύκεντρο. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σέρρες: 21 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: 13 - 14 Σεπτέμβρη, στο Νότιο Πάρκο. Στις 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει, η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αγρίνιο: 7 Σεπτέμβρη, στο «Παπαστράτειο» Γυμνάσιο. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πύργος: 7 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτ. Ελλάδας.

Θεσσαλία

Λάρισα: 14 - 15 Σεπτέμβρη, στην κοίτη Πηνειού. Στις 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Βόλος: 13 - 14 Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο (πάρκο Ρ. Φεραίου). Στις 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τρίκαλα: 6 Σεπτέμβρη, στον Μύλο Ματσόπουλου. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας.

Καρδίτσα: 6 Σεπτέμβρη, στο Παυσίλυπο (παλιό 1ο Λύκειο). Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κρήτη

Ηράκλειο: 13 - 14 Σεπτέμβρη, στο Κομμένο Μπεντένι. Στις 13 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χανιά: 14 - 15 Σεπτέμβρη, στο San Salvatore. Στις 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ρέθυμνο: 13 Σεπτέμβρη, στην πλ. Μικρασιατών. Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Αγ. Νικόλαος: 7 Σεπτέμβρη, στην λίμνη Αγ. Νικολάου. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ανατ. Μακεδονία - Θράκη

Καβάλα: 6 - 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Φαλήρου. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Δράμα: 6 Σεπτέμβρη, στην Αγ. Βαρβάρα. Θα μιλήσει ο Σωκράτης Αγγελακόπουλος, μέλος του ΣΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

Ξάνθη: 21 Σεπτέμβρη, στην πλ. Διοικητηρίου. Θα μιλήσει ο Ηλίας Αργυρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Κομοτηνή: 20 Σεπτέμβρη, στο Σπαθί. Θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Αλεξανδρούπολη: 14 Σεπτέμβρη, στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ορεστιάδα: 20 Σεπτέμβρη, στο Αλσος Αδριανουπόλεως. Θα μιλήσει η Σωτηρία Δευτεραίου, μέλος του ΓΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

Αιγαίο

Ρόδος: 14 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Θέρμαι. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λέσβος: 14 Σεπτέμβρη, στα κεντρικά Λύκεια, στη Μυτιλήνη. Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Σάμος: 7 Σεπτέμβρη, στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Κάλυμνος: 8 Σεπτέμβρη στην πλατεία Χριστού. Θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Σύρος: 4 Σεπτέμβρη. Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ηπειρος - Κέρκυρα

Γιάννενα: 6 - 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αρτα: 6 - 7 Σεπτέμβρη, στην πλ. Σκουφά. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Κέρκυρα: 13 - 14 Σεπτέμβρη. Στις 13 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πελοπόννησος

Καλαμάτα: 6 - 7 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Λιμενικού. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αργος: Στις 13 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αγ. Πέτρου. Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ.

Δυτική Μακεδονία

Κοζάνη: 13 - 14 Σεπτέμβρη, στον Δημοτικό Κήπο. Στις 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πτολεμαΐδα: 3 Σεπτέμβρη, στο Πέτρινο Σχολείο. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Φλώρινα: 6 Σεπτέμβρη, στο Νέο Πάρκο. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Καστοριά: 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Απόζαρι. Θα μιλήσει ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Ανατ. Στερεά - Εύβοια

Χαλκίδα: 14 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Δέλτα. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λαμία: 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τσαλτάκη. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας.

Λιβαδειά: 13 Σεπτέμβρη, στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου. Θα μιλήσει ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας.

Θήβα: 6 Σεπτέμβρη, στο γήπεδο Αγ. Νικολάου. Θα μιλήσει ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αθλητικό διήμερο στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, η ΚΝΕ διοργανώνει αθλητικό διήμερο την Πέμπτη 5/9 και την Παρασκευή 6/9.

Ο αθλητισμός αποτελεί βασικό δικαίωμα του λαού και της νεολαίας και όχι πανάκριβο εμπόρευμα. Η συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία του ανθρώπου, τον βοηθά να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να βάζει στόχους και να παλεύει γι' αυτούς.

Το πρόγραμμα του αθλητικού διημέρου:

Πέμπτη 5/9

Τουρνουά 5x5 στα γηπεδάκια στο Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη. Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί την Παρασκευή 13/9 στις κεντρικές εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον ιστορικό αγώνα που έπαιξε η ομάδα FC Start με τους ναζί κατακτητές στο Κίεβο το 1942.

Συζήτηση με τίτλο «Ιστορίες ποδοσφαίρου και ...αγώνες που ανέδειξαν ήρωες!».

Παρασκευή 6/9

Αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά». Οι 3 πρώτοι θα βραβευτούν την Παρασκευή 13/9 στις κεντρικές εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Επίσης, στο φετινό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης θα υπάρχει Περίπτερο Αθλητισμού με το εξής πρόγραμμα:

Πέμπτη 12/9: Τουρνουά σκακιού blitz 7 γύρων με χρόνο σκέψης 5 λεπτών για κάθε παίκτη, στις 20.00. Στους 3 πρώτους θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Παρασκευή 13/9: Γνωριμία με τη θέση του ΚΚΕ για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.

Σάββατο 14/9: Μάθημα για τεχνικές πινγκ - πονγκ στις 19.30. Τουρνουά πινγκ - πονγκ στις 20.00.

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους να συμμετάσχουν στις αθλητικές δραστηριότητες, να διεκδικήσουν μαζί τη δωρεάν παροχή της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, σε ποσοτικές και ποιοτικές εγκαταστάσεις, με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας. «Μη μείνεις θεατής στην εξέδρα, αγωνίσου, κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου», είναι το κάλεσμα που απευθύνει.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το αθλητικό διήμερο της Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 6978178359 και 6944373408.

Σε μεγάλες πόλεις και νησιά αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ αυτό το Σαββατοκύριακο είναι οι εξής:

Το Σάββατο 31 Αυγούστου

Λευκάδα, στο Ανοιχτό Θέατρο. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Βαγγέλης Μαρκαντώνης θα παρουσιάσουν αφιέρωμα στα τραγούδια του αγώνα των εργατών και των λαών, με τίτλο «Ψωμί και Τριαντάφυλλα».

Πρέβεζα, στο Κηποθέατρο «Γ. Ρίτσος». Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ. Χιπ χοπ συναυλία με τους «Rebellion Connexion» και συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Κατερίνη, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στο θεατράκι του Πάρκου. Θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, και θα παρουσιαστεί αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και λαϊκό γλέντι.

Αίγιο, στην πλατεία Ποσειδώνα. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Ζάκυνθος, στην πλατεία Σολωμού. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι.

Κεφαλονιά, στην πλατεία Περιφέρειας στο Αργοστόλι. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Στέλιο Μαγαλιό.

Κως, στο Πάρκο Ιπποκράτη. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού. Θα μιλήσει η Βασιλική Γκιόκα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.

Κόρινθος, στον Φλοίσβο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Πελοποννήσου. Θα πραγματοποιηθούν συναυλία και λαϊκό γλέντι.

Την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη

Κατερίνη, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στο θεατράκι του Πάρκου, θεατρική παράσταση με το έργο «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο σε θεατρική απόδοση της Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία της Θάλειας Ματίκα.

Λήμνος, στο λιμάνι της Μύρινας. Θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
  • Το Σάββατο 31 Αυγούστου: Στην Καρδίτσα, στο Παυσίλυπο, παιχνίδι για μαθητές.
  • Την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη:

-- Στο Αρδάνι Τρικάλων, με συζήτηση για το σχολείο και τις θέσεις της ΚΝΕ με ομιλήτρια την Στέλλα Κριμνιώτη, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, και προβολή βίντεο.

-- Στην Αχαράβη Κέρκυρας, στις 8 μ.μ., με προβολές και συζήτηση με θέμα «Ζωή με δικαιώματα ή ζωή με ευκαιρίες;».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ