ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Οργανώνουμε δυναμικά την εκκίνηση της μεγάλης μάχης

Την ερχόμενη Δευτέρα το πρώτο «πανηγυρικό κλείσιμο»

Με μεγάλο «πανηγυρικό κλείσιμο» ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Νοέμβρη η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη.

Μπροστά στην έναρξη της μεγάλης αυτής μάχης, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήδη προγραμματίζουν μια σειρά από πρωτοβουλίες, προχωρούν σε άμιλλα μεταξύ τους και παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το πρώτο «κλείσιμο» να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα για να καλυφθούν οι στόχοι. Μέλη και φίλοι του Κόμματος εφοδιάζονται με κουπόνια, καταστρώνουν το σχέδιό τους για άνοιγμα στο λαό και τη νεολαία και εξορμούν σε τόπους δουλειάς και γειτονιές καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε άλλα, τις επόμενες μέρες, Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ προχωρούν στα παρακάτω:

Το Σάββατο 2 Νοέμβρη:

-- Οι Οργανώσεις Ζωγράφου, Ιλισίων και Γουδή Αττικής διοργανώνουν συναυλία, στις 8 μ.μ., στον δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα» (πλατεία Γαρδένιας, Ζωγράφου). Θα συμμετάσχει το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

-- Οι Οργανώσεις Γαλατσίου Αττικής διοργανώνουν συνεστίαση - λαϊκό γλέντι, στις 9 μ.μ., σε αίθουσα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ).

-- Η ΤΕ Χανίων διοργανώνει εκδήλωση - συνεστίαση στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πλατανιά στο Μάλεμε (έναντι εκκλησίας Αγίου Αντωνίου). Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής.

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη:

-- Η ΤΕ Πειραιά καλεί στο γλέντι της, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα επιβατών του ΟΛΠ «ΗΕΤΙΩΝΑΣ» (Ακτή Βασιλειάδη - Σιλό, είσοδος από πύλη Ε2).

-- Οι ΚΟ Ν. Ιωνίας Αττικής διοργανώνουν προβολή του Ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος «Ο Δρόμος μας...», στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αστέρας» (Ασκληπιού 4, Ν. Ιωνία).

Την Παρασκευή 8 Νοέμβρη, στις 9.30 μ.μ., η ΤΕ Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων Αττικής διοργανώνει λαϊκό γλέντι στο εστιατόριο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή τα εγκαίνια του Μουσείου για τη δράση ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και ΔΣΕ

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου για τη δράση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Μουσείο έρχεται ως συνέχεια των Μνημείων που έχουν ήδη στηθεί από το ΚΚΕ σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, που έχει τη δική της ξεχωριστή Ιστορία και προσφορά στους αγώνες του λαού μας, σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορικής του διαδρομής. Τα υλικά που φιλοξενεί το Μουσείο πιστοποιούν αυτήν την ιστορική διαδρομή, από την έναρξη της τριπλής Κατοχής έως τις πρώτες προκηρύξεις για ξεσηκωμό από την αντιστασιακή οργάνωση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», την εμφάνιση των πρώτων ομάδων του ΕΛΑΣ, τη δράση των Λαϊκών Συμβουλίων σε όλη την ελεύθερη περιοχή. Παρουσιάζονται μοναδικά ντοκουμέντα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, αλλά και το όργιο τρομοκρατίας που ακολούθησε σε βάρος των λαϊκών αγωνιστών.

Ο επισκέπτης του Μουσείου θα μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ, που πήραν τη σκυτάλη από τους ΕΛΑΣίτες. Να μάθει για τη ζωή στα χωριά της περιοχής, που όπως στην Κατοχή, έτσι και στη διάρκεια της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ παρέμεναν ελεύθερα.

Λεωφορεία για την εκδήλωση

Για όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην εκδήλωση, δρομολογούνται λεωφορεία από: Αμύνταιο (9 π.μ. από την πλατεία), Γρεβενά (8.30 π.μ. από το Ρολόι), Καστοριά (9.15 π.μ. από το πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς), Κοζάνη (8.30 π.μ. από την κεντρική πλατεία), Πτολεμαΐδα (8.30 π.μ. από το δημαρχείο), Φλώρινα (9.30 π.μ. από το παλιό πάρκο).

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στη Δυτική Μακεδονία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφτεί την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 2 Νοέμβρη και την Κυριακή 3 Νοέμβρη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

Σάββατο 2 Νοέμβρη

6 μ.μ. Θα παρευρεθεί στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Τομεακής Οργάνωσης Φλώρινας του ΚΚΕ.

10 μ.μ. Θα μιλήσει σε συνεστίαση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.

Κυριακή 3 Νοέμβρη

11 π.μ. Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του νέου Μουσείου που ίδρυσε η ΚΕ στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών, αφιερωμένου στη δράση των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και ΔΣΕ στην περιοχή Βίτσι - Πρεσπών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ