ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Σιάμαρι Μεσσηνίας. Στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ με σκοπό μια άλλη Ελλάδα, χωρίς κατακτητές και χωρίς εκμεταλλευτές. Δεν άντεξε στους βασανισμούς από τους Χίτες του Σταυρέα και «έφυγε» στις 13 Δεκέμβρη του 1947, αφήνοντας μια γυναίκα χήρα με τρία παιδιά, ηλικίας 5 ετών, 1 έτους και 2 μηνών. Στην αθάνατη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο αιώνιο και ηρωικό ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Θήβας.

Ο γιος του Δημήτρης, η νύφη του Ειρήνη και η εγγονούλα του Βουλίτσα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας εξαδέλφου ΝΙΚΟΥ ΚΟΣΣΟΡΑ, που τόσο άδικα «χάθηκε» στην πυρκαγιά στο Μάτι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

Γιάννης και Ρίτσα Γεωργοπούλου

***

Στη μνήμη της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ ο αδελφός της Γιώργος Μπούρικας και 50 ευρώ η αδελφή της Αλεξάνδρα Διονυσίου, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Χαλκίδας.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 200 ευρώ.

Βασιλική Μίχου

***

Η συναγωνίστρια Μαρία Κοττή από το παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Γαλατσίου προσφέρει μέσω ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ ως τρίτη δόση, και στη μνήμη όλων των αγωνιστών που απουσιάζουν, 100 ευρώ.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΣΟΡΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΣΟΡΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΤΑ (Ντίνος), η γυναίκα του Αθανασία προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Μεσσαπίων 50 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΜΑΝΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΜΑΝΤΑΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Ενας δύσκολος χρόνος συμπληρώνεται στις 15 Δεκέμβρη χωρίς τον λατρεμένο μας ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ. Ωστόσο η μνήμη παραμένει ολοζώντανη. Οι ιδέες και η πράξη, η έμφυτη αισιοδοξία και η αγωνιστικότητα μέχρι τέλους.

Υπήρξες δάσκαλος, γιατρός, μα πάνω από όλα Ανθρωπος και αγωνιστής. Σ' ευχαριστούμε για όλα!

Στη μνήμη του η σύζυγος και τα τέκνα προσφέρουν οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Συλλυπητήρια

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή αιφνίδια και πρόωρα ο ΑΓΓΕΛΟΣ, γιος του αντιπρόεδρου του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου, Αντώνη Παπαντωνίου, που αταλάντευτα στήριξε και στηρίζει τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες με τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του συμπαρίστανται στο βαρύ πένθος της οικογένειας.

Στη μνήμη του, μέλη του Συνδέσμου προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΚΗΔΕΙΑ

«Εφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΓΑΣ, μέλος της ΚΟΒ Θήβας. Η κηδεία θα γίνει στο χωριό Γερακάρι Καλαμπάκας αύριο Παρασκευή 13 Δεκέμβρη στη 1 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ