ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Κ20
Ξεκίνημα με φόρα για την Εθνική

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος είδε την Εθνική νέων να ξεκινά φουριόζα τις υποχρεώσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος είδε την Εθνική νέων να ξεκινά φουριόζα τις υποχρεώσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Ιδανικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Κ20 έκανε η Εθνική ομάδα νέων ανδρών, που για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων νίκησε εύκολα την Αυστραλία με 16-9. Ετσι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελλάδα έδειξε εξαρχής τις προθέσεις της να υπερασπιστεί τον τίτλο της από τη διοργάνωση του Βελιγραδίου το 2017.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι Αυστραλοί ήταν θεωρητικά ο πιο δύσκολος αντίπαλος της Εθνικής στη φάση των ομίλων, ο δρόμος για την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης έχει ανοίξει διάπλατα, μπροστά στους επόμενους αγώνες με αντιπάλους τη Νέα Ζηλανδία, τη Βραζιλία και το Ουζμπεκιστάν.

Με φόρα από το ξεκίνημα

Απέναντι στην Αυστραλία η Ελλάδα πήρε τα «ηνία» από την αρχή της αναμέτρησης, αποκτώντας προβάδισμα δύο γκολ στην πρώτη περίοδο με μπροστάρηδες τους Γκιουβέτση, Παπαναστασίου, Νικολαΐδη και Κάκαρη. Στη συνέχεια η Εθνική ανέβασε ρυθμούς και έφτασε τη διαφορά στα επτά γκολ (14-7, 15-8), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς. Τα οκτάλεπτα: 3-1, 9-5, 12-7, 16-9.

Ελλάδα: Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 4, Παπαναστασίου 4, Κάκαρης 2, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος Αρ., Γωνιωτάκης 1, Μητράκης.

Αυστραλία: Χέτζις, Ρέκτορ 1, Μέρφι 1, Βος 1, Ομπερμαν 1, Γκίλφιδερ 1, Ανστεϊ, Νέγκους 3, Μπρους, Τέιλορ, Πουτ, Μπερνς 1, Μέις.

Με τη Νέα Ζηλανδία σήμερα

Η ελληνική ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί και σήμερα, στον δεύτερο αγώνα της, με αντίπαλο τη Νέα Ζηλανδία (12.30 ώρα Ελλάδας) και στόχο να διπλασιάσει τις νίκες. Οι Νεοζηλανδοί στην πρεμιέρα επικράτησαν εύκολα του Ουζμπεκιστάν (22-6).

MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΟ
Δοκιμάζεται το σερί

Το νικηφόρο σερί που «τρέχει» εδώ και πέντε αγώνες στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε στη Βαρκελώνη, όπου οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα (22.00 - Novasports 1) για τη 13η αγωνιστική.

Πρόκειται για το πλέον απαιτητικό τεστ που καλείται να δώσει με επιτυχία ο Παναθηναϊκός, ώστε να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του άνοδο και να παραμείνει σε τροχιά τετράδας, καθώς ήδη ισοβαθμεί με Μακάμπι Τελ Αβίβ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ισχυρό είναι επίσης το κίνητρο για μια ηχηρή εκτός έδρας νίκη, από αυτές που τα τελευταία χρόνια σπανίζουν για τους «πράσινους». Ειδικά δεδομένης της δυναμικότητας του αντιπάλου, καθώς η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Τη δυσκολία του αγώνα αναγνώρισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο. Χαρακτήρισε την Μπαρτσελόνα μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στη διοργάνωση, εξαιρετική σε ριμπάουντ και δημιουργία, και ζήτησε από τους παίκτες του προσήλωση στα βασικά και κυρίως στις κατοχές, και συνολικά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να υπάρχουν ελπίδες για νίκη.

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: Ζαλγκίρις Κάουνας - Βαλένθια (20.00 - Novasports 5), Μπάγερν Μονάχου - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (21.30 - Novasports 4), Βιλερμπάν - Αρμάνι (21.45 - Novasports 3).
CHAMPIONS LEAGUE
Συνέχεια στο Εuropa League για τον Ολυμπιακό

Τη συνέχιση της φετινής ευρωπαϊκής του πορείας εξασφάλισε ο Ολυμπιακός χάρη στη νίκη 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην 3η θέση του 2ου ομίλου με 4 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Ερυθρό Αστέρα, και πήραν εκείνοι την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Πρόκριση με άγχος

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε με πολύ άγχος, ενδεικτικές του οποίου ήταν οι συνολικά 27 τελικές προσπάθειες που δημιούργησε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου (43') λίγο έλειψε και να δεχτεί γκολ που θα καθιστούσε τρομερά δύσκολη την αποστολή του για νίκη, αλλά ο Ταμανέ για λογαριασμού του Ερυθρού Αστέρα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες, και η «λύτρωση» ήρθε στο 87'. Ο Ζαντέρ έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας στην ελληνική ομάδα το «εισιτήριο».

Τη Δευτέρα η κλήρωση

Ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του στους «32» του Europa League την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Δεκέμβρη, οπότε είναι προγραμματισμένη η κλήρωση της UEFA. Οι «ερυθρόλευκοι» θα τοποθετηθούν στο γκρουπ των αδυνάτων, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να κληρωθούν με δύσκολο αντίπαλο. Στο γκρουπ των ισχυρών θα βρίσκονται οι δώδεκα 1οι των ομίλων του Europa League (η φάση των ομίλων ολοκληρωνόταν χτες το βράδυ) και οι τέσσερις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία από τις οκτώ που συνεχίζουν μέσω Champions League. Οι επτά από τους εννιά πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι ήδη γνωστοί: Σεβίλλη, Σέλτικ, Εσπανιόλ, Αγιαξ, Ζάλτσμπουργκ, Ιντερ, Μπενφίκα.

Οι 16 του Champions League

Με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Αταλάντα - που δίνει για πρώτη φορά το «παρών» - να παίρνουν τα δύο τελευταία «εισιτήρια», συμπληρώθηκε η 16άδα στο Champions League. Οι άλλες ομάδες που προκρίθηκαν: Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ, Λειψία, Λιόν, Βαλένθια, Τσέλσι.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ
Παρέμεινε η ποινή για τον Ολυμπιακό

Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η ένσταση του Ολυμπιακού κατά της τιμωρίας που του επιβλήθηκε πρωτόδικα για τα όσα συνέβησαν πριν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League 1. Οι «ερυθρόλευκοι» θα εκτίσουν κανονικά την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, θα πληρώσουν όμως μικρότερο πρόστιμο, καθώς η Επιτροπή το μείωσε από 61.500 στα 56.500 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα αγωνιστεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων του στον αγώνα με την ΑΕΛ για τη 15η αγωνιστική και κυρίως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη 17η αγωνιστική.

SUPER LEAGUE 1
Κόντρες συμφερόντων και VAR στο επίκεντρο του ΔΣ

Από τις κόντρες αντίπαλων συμφερόντων μεταξύ των ισχυρών του πρωταθλήματος σημαδεύτηκε μία ακόμα συνεδρίαση ΔΣ της Super League 1, χτες. Κυριάρχησαν ως ζήτημα οι πρόσφατες καταγγελίες του Ολυμπιακού, που επισημοποιήθηκαν προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για σχέση της οικογένειας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη με την ιδιοκτησία της Ξάνθης. Παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκη η «ερυθρόλευκη» πλευρά υποστήριξε τις καταγγελίες της και προς τα μέλη της Λίγκας, τα οποία κάλεσε να πάρουν θέση. Αυτό έγινε η αιτία να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ξάνθης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόνισαν πως δεν υπάρχει τίποτε κρυφό, αρνούμενοι τα όσα υποστηρίζει η πλευρά του Ολυμπιακού, και πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «αντιτίθεται σε ό,τι είναι ενάντια στο νόμο». Διευκρίνισαν δε ότι θα δώσουν το «παρών» όταν κληθούν επίσημα σε απολογία από την ΕΕΑ για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού.

Τα υπόλοιπα μέλη της Λίγκας επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα, περιμένοντας την τελική απόφαση της ΕΕΑ.

Κατάργηση του VAR ζήτησε ο Ολυμπιακός

Κατά τ' άλλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έθεσε και θέμα VAR. Ζήτησε την κατάργησή του, στηριζόμενη στα πολλά σχετικά παράπονα που έχουν εκφραστεί από διάφορες ομάδες στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος. Η πρόταση αυτή δεν στηρίχτηκε από τις υπόλοιπες ομάδες, παρότι κάποιες έθεσαν διάφορα ζητήματα γύρω από την τεχνολογία VAR, όπως η κατάχρησή της, οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ 1ου διαιτητή και διαιτητή VAR.

BASKET LEAGUE
«Κιτρινόμαυρη» κόντρα στο ΟΑΚΑ

Με τον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αρη στο ΟΑΚΑ (19.00 - Cosmote Sport 4) ανοίγει σήμερα πρόωρα η αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Basket League, το κυρίως μέρος της οποίας πραγματοποιείται αύριο Σάββατο, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή 15/12.

Ο αποψινός αγώνας βρίσκει τους δύο «κιτρινόμαυρους» σε διαφορετική κατάσταση αλλά με κοινό στόχο τη νίκη. Η γηπεδούχος ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που «τρέχει» σε Ελλάδα και Ευρώπη και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο στόχο της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα, ο δε Αρης, που ταλανίζεται από πλήθος αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών προβλημάτων, «καίγεται» για τους βαθμούς στην προσπάθειά του να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

SUPER LEAGUE 2
Δοκιμασία του ΠΑΣ στην Κέρκυρα

Η κόντρα της Δυτικής Ελλάδας στην Κέρκυρα, όπου ο πρωτοπόρος της Super League 2 ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τη γηπεδούχο Κασσιόπη (19.30 - ΕΡΤ Sports), ανοίγει σήμερα την 9η αγωνιστική. Οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.

Στον αποψινό αγώνα και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Ο ΠΑΣ για να παραμείνει στην κορυφή και η Κασσιόπη για να πάρει βαθμολογική ανάσα, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ