ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Προφυλακιστέοι για τη ληστεία - «μαμούθ»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις κατηγορημένοι ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, αντίστοιχα, που εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στο υποκατάστημα μεγάλης εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Μετά από μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία και αφού η εισαγγελέας άλλαξε το κατηγορητήριο όταν διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς δεν είχε υποβληθεί μήνυση κατά φυσικού προσώπου από την εταιρεία φύλαξης, τελικά αποφασίστηκε η προφυλάκιση των τριών μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Η απόφαση της αλλαγής του κατηγορητηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο συνηγόρων τους. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.


ΚΥΛΛΗΝΗ
Στη θάλασσα έπεσε ΙΧ κατά την εκφόρτωση πλοίου

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυλλήνης, όταν ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο βρέθηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Fior Di Levante». Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης του πλοίου έσπασαν κάποιοι κάβοι, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το πλοίο από την προβλήτα και το ΙΧ να βρεθεί στη θάλασσα. Η οδηγός του αυτοκινήτου είχε προλάβει και είχε βγει από το όχημα, ενώ από το συγκεκριμένο περιστατικό δεν κινδύνεψε κάποιος επιβάτης ή μέλος του πληρώματος. Επειτα από λίγο το πλοίο προσέγγισε στο λιμάνι και συνέχισε κανονικά τη διαδικασία της εκφόρτωσης.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
ΦΩΤΟ 2

Στις 19 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας και ψηφοφόρου του ΚΚΕ, από τη Ζαγορά Πηλίου, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΒΑΛΑΣΣΑ. Επίσης, στις 25 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 26 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αντάρτης του ΕΛΑΣ, από τη Ζαγορά Πηλίου, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ (Κολυμπάσης). Στη μνήμη τους προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους Μιχάλης, Βέργος - Φανή και ο εγγονός Κωνσταντίνος

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη της μάνας μου ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, το γένος Μανωλοπούλου, της αδερφής της, ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, το γένος Μανωλοπούλου, και του θείου μου ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ (Μανωλογιάννη), που ήταν οι πρώτοι που μου δίδαξαν την αλήθεια για την Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον Δημοκρατικό Στρατό, προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας Νοτιοδυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής.

Συντροφικά, Δημ. Κανελλόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, αγωνιστή στης Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος σε όλη του τη ζωή στάθηκε ανυποχώρητος και συνεπής στο Κόμμα, προσφέρω 40 ευρώ μέσω ΚΟ Αγίου Σπυρίδωνα Αιγάλεω.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΣΤΑ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΤΣΕΝΙΟΥ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ Καματερού 70 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΕΝΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΕΝΙΟΣ
Σωτηροπούλου Ειρήνη


ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΕΝΙΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΕΝΙΟΥ

ΒΑΛΑΣΣΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΒΑΛΑΣΣΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ