ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Γενάρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ»

Στις 20 Γενάρη ολοκληρώνεται η μεγάλη έκθεση για την Ιστορία της εκδοτικής δραστηριότητας του Κόμματος

Μέχρι τις 20 Γενάρη θα συνεχιστεί η έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην έδρα της Οργάνωσης (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ».

Πρόκειται για μια συλλογή από συγκλονιστικά ντοκουμέντα, με δεκάδες βιβλία και άλλες εκδόσεις, που αποτελούν εκδόσεις από όλη την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα. Ογκώδεις τόμοι που με πολύ κόπο κατάφερναν οι κομμουνιστές να σπάνε τα εμπόδια της λογοκρισίας και να μπάζουν στις φυλακές, βιβλία που αξιοποιήθηκαν για τη μόρφωση των πολιτικών κρατουμένων και στα οποία φαίνονται οι σφραγίδες των φυλακών. Επίσης στρατιωτικά εγχειρίδια του ΔΣΕ, τα οποία τυπώνονταν στο βουνό, μαζί με θεωρητικά βιβλία, όπως το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο», απαραίτητο εφόδιο για τους μαχητές. Εκδόσεις που δείχνουν ότι ακόμα και στις πιο μεγάλες ανατάσεις του κινήματος, όταν η ταξική αναμέτρηση έφτανε στο απόγειό της, η διάδοση της μαρξιστικής γνώσης, του προοδευτικού βιβλίου ήταν από τα πρώτα καθήκοντα του ΚΚΕ. Κάτι που φαίνεται από τις καμουφλαρισμένες εκδόσεις σε συνθήκες παρανομίας. Ξεχωριστό κεφάλαιο της έκθεσης αφιερώνεται στην εκδοτική προσπάθεια στην πολιτική προσφυγιά. Στο χώρο επίσης υπάρχουν κατοπινές εκδόσεις από τα μετεμφυλιακά χρόνια, τα χρόνια της δικτατορίας, φτάνοντας μέχρι το σημερινό εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή».

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου. Η έκθεση δεν θα λειτουργήσει σήμερα Παρασκευή, 3 Γενάρη.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210.5282.607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

Εκθεση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» που κυκλοφόρησαν από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα λειτουργεί στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 1-3), τις μέρες και ώρες λειτουργίας του. Συγκεκριμένα: Δευτέρα 9 π.μ. - 4 μ.μ., Τρίτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Τετάρτη 9 π.μ. - 4 μ.μ., Πέμπτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 9 π.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 3 μ.μ.

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Το «Σπίτι του Αγωνιστή» επισκέφτηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ.

Ευχήθηκαν στους συντρόφους φιλοξενούμενους και το προσωπικό υγεία και δύναμη για τους αγώνες που έρχονται, ενώ πρόσφεραν το ημερολόγιο του ΚΚΕ για το 2020 και ευχετήρια κάρτα της ΚΕ του Κόμματος.

Την ίδια μέρα, στο «Σπίτι του Αγωνιστή» έψαλλαν τα αγωνιστικά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα μέλη της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, χαρίζοντας όμορφες στιγμές στους φιλοξενούμενους.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιορτή για τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών

Γιορτή για τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 5 Γενάρη, στις 11 το πρωί, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

ΤΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς

Η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει την Παρασκευή 10 Γενάρη, στις 8.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Μαρία Ελενα» (Αγ. Παρασκευής 40, Ανάκασα Αγ. Αναργύρων), εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία με το συγκρότημα της Τομεακής Οργάνωσης και έκθεση που θα λειτουργεί από τις 7 μ.μ.

ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Σήμερα, Παρασκευή, οι ΚΟ Κισσάμου Κρήτης καλούν σε συνεστίαση στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Τρεις Καμάρες» στο Ελος.

Αύριο Σάββατο:

-- Η ΚΟ Αργολίδας καλεί σε λαϊκό γλέντι, στις 8.30 μ.μ. στη Νέα Κίο (ταβέρνα «Αδελφών Τσακίρη»).

-- Η ΚΟΒ Ευεργέτουλα Λέσβου οργανώνει γλέντι στις 9 μ.μ., στο καφενείο - ουζερί του Νίκου Κόμβου (Κάτω Τρίτος).

Την Κυριακή 5 Γενάρη:

-- Η ΤΟ Νότιου Τομέα Αττικής διοργανώνει συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, στις 9.30 μ.μ., στη μουσική σκηνή «Level 69» (Σολωμού 69, Μοσχάτο).

-- Η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου οργανώνει λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι, στις 9 μ.μ., στο ουζερί του Κουτσομύτη (στον Συνοικισμό).

Την Πέμπτη 9 Γενάρη, η ΤΟ Καλλιτεχνών Αττικής οργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 243, Νίκαια, απέναντι από τα «Village Cinemas» Ρέντη), όπου θα κόψει και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Η χρονιάτικη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διοργανώνει τη χρονιάτικη συνεστίασή της, την Κυριακή 19 Γενάρη, στη 1 μ.μ., στον πολυχώρο «Cabana» (Καυταντζόγλου 46, κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Αγιος Ελευθέριος»). Η συνεστίαση περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και φυσικά καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα γίνει και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ